- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darmol
senior tag
válasz
Pingüino #211 üzenetére
A 3.1-nél alapvetően a nyomtatókkal volt gondom. Egész sokáig használtam, mivel a Battle Isle 3 nem futott Win98-on. 95-öt kipróbáltam, hogy tényleg annyira gáz e amilyen a híre. Igen, az volt. 98 már használható volt, de az SE-nél lett igazából stabil. A 2000-et leginkább a PLC programozónk szerette, az NT4.0-t a rendszergazdánk. Az XP kellemes meglepetés volt, de egyéb hibák mellett a vezeték nélküli hálózatokat is igen bosszantóan kezelte. Pl. sosem értettem, miért nem csatlakozik automatikusan újra? Ha már képtelen stabil kapcsolatot tartani. A VISTA kimaradt, de a Win7 kétségkívül a legjobb desktop OS-e az MS-nek, méghozzá annyira hogy szerethető. Win8-at már csak azért is kihagytam mert a csempenézettel reklámozták, amitől hányok. De a Win10 legalább olyan szar mint a 95 csak máshogy. Ha nem kéne a DX12 a játékhoz, és néhány rosszul megírt progi a munkámhoz, ki lenne radírozva az életemből. Tegyük hozzá, soha nem állt és áll szándékomban Windows alól bankolni ideértve Win7-et, és eddig többé-kevésbé sikeresen el is kerültem. Ilyesmire pl. a Linux tökéletesen alkalmas.
-
Darmol
senior tag
válasz
Pingüino #206 üzenetére
Engem alapvetően az zavar, hogy sok-sok év és még több munka után a Win7-tel elkezdett emelkedni a renoméjuk. De nyilván az édesanyjuk csuklásából termelik a zöld energiát, vagy ilyesmi. Innen látszik a magyar vér. Ha valami működik és széles körben elégedettség lesz úrrá a népen, akkor az ilyen véletlen baleseteken sürgősen változtatni kell.
-
Darmol
senior tag
-
Darmol
senior tag
Most halt le az AMD laposom, és ideiglenesen átraktuk egy régebbi Inteles gépbe a vinyót. Linux pöcc-röcc elindult. Igen tudom. Úgy könnyű ha az OS nem arra van kihegyezve, hogy fizess szépen MS bácsinak ha mondjuk alaplap meghibásodik. Vagy egyszerűen csak fejleszted a hardvert. Vagy levegőt veszel. Vagy létezel.
-
Darmol
senior tag
válasz
#16820480 #132 üzenetére
Én a piac szegmentálódásáról beszélek. Mindenki bevezeti a saját kis rendszerét, mert szeletet akar a tortából. De a userek nem akarnak hat különböző klienst használni, ezt a játékpiac már bebizonyította.
A warez azért szorult vissza, mert ahogy te is írod, egyszerűbb előfizetni mint warezolni. Ha az MS pont ellenkező irányba megy, és a piac szegmentálásával bonyolítja a dolgokat, akkor szerintem nem lesz sikeres, de legalábbis a várt áttörés elmarad. Itt kb. arra gondolok, hogy ha valamilyen szinten nem integrálják magukat a Steam-be, ahogy a többi nagy kiadó is pl. Uplay, akkor hosszú kínlódás vár rájuk. Ez az irányvonal viszont idegen a jelenlegi stratégiától.
Maga a GP és hasonló előfizetési konstrukciók mint lehetőség, szerintem igen jó dolgok. De ha az exkluzivitzást fegyverként akarják használni, akkor elveszítenek olyan fizetőképes embereket a várható bevételből, mint pl. én." Gondolom LO-ból is hasonló korút használsz "
Figyuzz. Ha a hülyét játszod, én készséggel elhiszem neked, hogy az vagy. Megpróbálom egyszerűbben megfogalmazni.
Léteznek húsz évvel ezelőtt az akkori MSO-ban készült dokumentumok. Ezeket csak korlátozottan sikeresen lehet megnyitni újabb MSO verziókban szerkesztésre. Úgy általában a nagyobb MSO változatokban rögzített dokumentumoknál kompatibilitási problémák vannak más MSO verzióknál. Ezeket a problémákat tapasztalatom szerint LO-val lehet a legegyszerűbben áthidalni.
Lehetnek más tapasztalataid, mondhatsz mást, lehet más a véleményed mint nekem. De azzal nem adod vissza nekem azt a három számjegyű munkaórát amit az MS igénytelensége miatt szívtam/szívok. -
Darmol
senior tag
A kompatibilitás nem feltétlenül probléma. Viszont 20-100 oldalas doksiknál, amiben van minden, táblázatoktól kezdve kötegelt képekig minden, és ez mondjuk még eredeti 2003-ban készült win98/winXP alatt, na ott szükségszerűen előjön. Nem kell elhinned, de én mindent kipróbáltam, és még azon kívül is mindent, hogy minél kevesebb munkával megússzam. De a legjobb eredményt a LO-os konverzió hozza. Az sem hibátlan, de egyrészt nincsenek hiányzó dolgok, másrészt kezelhető formában adja vissza a doksit.
-
Darmol
senior tag
válasz
Precorus #111 üzenetére
"Egyszer kipróbáltatták még valamikor infomatikaórán, excelben eltűntek a sorok, oszlopok, meg hasonlók."
Ilyen problémával sosem találkoztam. Na jó, ha szándékosan elő akarnám idézni, akkor sikerülne. Van olyan karakterkezelési beállítás amit MS oldalról a mai napig nem oldottak meg. Gyakorlatban nálam sosem fordult elő.
Még egy korai Open Office-al kezdtem. Voltak vele gondok, de használható volt. Aztán a Libre Office-ra álltam át, és a kiválás igen jót tett a cuccnak. Már jó ideje nem is tudnék hibát mondani az aktuális kiadásokból, pedig MSO-t csak akkor használok, ha rákényszerülök idegen rendszerben. És mindent nyamvadt MS formátumban kapok.
Nálam a Libre Office a munkához kézre álló hatékony eszköz kategória, a MSO a csiricsáré-piszlicsáré. -
Darmol
senior tag
válasz
#16820480 #108 üzenetére
"Erre még egy lapáttal rátesz a Game Pass"
Aminek a követelménye miatt a jövőben várhatóan egy rakás játékot nem fogok megvenni. Emese elintézte.
És ahogy az már a múltban számtalan esetben megtörtént, a kapzsiság ismét hatalmas lökést fog adni a wareznak, amely az utóbbi időben eléggé gyengélkedni kezdett. -
Darmol
senior tag
válasz
#16820480 #102 üzenetére
"Pont arra nem jó, hogy MSO fájlokat megnyiss vele rendesen"
Nálam gyakorlatilag folyamatosan előforduló eset, hogy a fizetős MSO variánsokban készített doksik 2003, 2007, 365, stb. nem kompatibilisak egymással, és kezelhetetlenségig szétdobálja a tartalmakat. Hivatalos konverterekkel detto. Ekkor kezdtem el, hogy beteszem Libre Office-ba, átkonvertálom vele a cél formátumba, és láss csodát egyben marad a doksi mikor megnyitom MSO-val.
A Libre Office jobban kezeli a különböző MSO formátumokat, mint az MS fizetős gagyik.
Na ennyit arról, hogy mi mennyire kompatibilis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest