Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• justmemory

senior tag

válasz Rothmanakos #23 üzenetére

Na igen, ha a szoftver "régisége" ellenére fellépnek problémák, akkor gyanús, hogy az OS sincs túl jól megírva, ami mondjuk az Android esetében nem annyira új dolog...
    A szomorú az egészben az, hogy mindenki szépen beáll a sorba és elfogadja, hogy bizony önként kiszolgáltatja magát. Úgy látszik az emberek jobb szeretik az aranykalitkát, mint keményebb (?), de szabad világot. Ez van.

• justmemory

senior tag

válasz Rothmanakos #21 üzenetére

ez most biztosan nem hangzik nagy problémának
    Dehogynem. Állati nagy probléma, és akkor el lehet kezdeni belemenni olyan dolgokba, mint tervezett elavulás és társai, ugye... Namert: hacsak nem történik a hardware-el valami, akkor elvben az utolsóként az adott telefonhoz kiadott legfrissebb OS-nek (és akkor itt igenis el kell fogadni azt, hogy esetleg bizonyos gépek megrekednek egy adott szinten pl. Android 6.0; de ez nem baj!) hibátlanul KELL működnie és működtetnie a hardware-t. Tényleg csak saját példával tudok élni - 2010-ben megvettem a Nokia N900-amat, ami mind a mai napig ugyanolyan sebességgel működik, pedig szegényke elég sok mindenre van használva, mert megy ezen fejlesztés, meg partícionálás, meg minden fene, de bírja... Azóta persze vagy 4x flash-eltem, de ez ettől független, hiszen minden esetben gyári OS megy rá elsőként, aztán community port...
    Tehát szerintem ez alapelvárás. És egyébként meg nemrég állítottam be magamnak egy Samsung Galaxy Ace-t 2.2-es androiddal és semmi gondja. Jó, hogy nem is használom telefonáláson kívül semmi egyébre; egy kifejezett app miatt szórakoztam csak vele, az megy is rajta, de slussz. Még csak nem is regisztráltam a google-höz...

És bizony, jelenleg nincsen alternatíva, de senki ne is várja, hogy lesz, noha próbálkozások vannak rá. A gyártók hozzák ki a f*sokat, mindenki meg szépen megveszi és közben morog úgy, mint te. No offense Na igen... És mi a fontos téma? Mennyire szép, mennyire másolat, mennyire notch... Az, hogy egyébként semmi értelme ennek a folyamatos hardware-háborúnak és OS fejlesztésnek jelen formájában sincs semmi értelme (elég megnézni még mindig az Androidos főverziók részesedéseit), de jól elkendőzi azt az eladói szándékot, hogy "vegyétek csak szépen megfele az újat, hogy hozzátok csak évről évre a befektetők által elvárt profitot"... No comment, mindenki annyira megy bele ezekbe, amennyire akar, de ennek fényében érdemes mindent nézni és akár hőbörögni is... Mert aztán mindenki szépen fogja magát és megveszi valamelyik (új) telefont... :K

• justmemory

senior tag

válasz Rothmanakos #19 üzenetére

De azért fogsz venni másik telefont... :K Erről írtam korábban is. Szóval igen, az a baj, hogy most jön rá sok ember, hogy vannak igényei, amit bizony a gyártók magasról lesz*rnak, és ez dühítő. Igen. "Isten hozott a való világban" ;]
    Mondjuk azt sem értem, hogy miben nyilvánul meg az az érzés, hogy le kell cseréld a 3+ éves telefonodat...

• justmemory

senior tag

válasz Rothmanakos #17 üzenetére

Én sem vagyok design-er, sosem terveztem még telefont, de szerintem azért hat egymásra a kettő - mármint a külső-belső elrendezés. És ja, lehetne sok mindent másképpen is, de választanak egy utat, és kész. Nem kell megvenni, ha nem tetszik :K De a fintorgásokat sosem értem; mintha valaki akaratod ellenére kötelezne, hogy légy elégedett vele és vásárold meg...

Nem vagyok designer, de ennl még Nekem is több ötletem van
    Na, akkor lehet, hogy jelentkezned kellene valamelyik gyártóhoz ;) ;] Hátha...

• justmemory

senior tag

válasz Rothmanakos #12 üzenetére

Persze, hogy nem jól látom, mert nem is nézem... :)) Egyébként véges a lehetőség, ahogyan te is írod: Nincs lehetetlen, csak a fantázia, és kisebb részben a fizika szabhat határt - azért nagyobb részben is, mert a hátlapnak van fizikai kiterjedése, amit azért belül is le kell követni a lapkákkal, szenzorokkal, lencsékkel, stb., tehát azért nem olyan egyszerű, hogy csak odarajzolom valahová oszt' csókolom.
    Egyébként nem mondtam, hogy nem másolás; azt mondtam, hogy másolgasson mindenki ahogyan akar, mert akár még tetszhet is valakinek, aztán majd mindenki szíve szerint választ telefont. Ha nem kell a koppintós, akkor válassz mást! Ja, hogy csak notch-os van? Sebaj, akkor válassz... ööö... hmm... "Te apa, megvan még az a telefon, amit te vettél anyunak 1000 éve...?"

Nem is tudom, min lepődtök meg, az i6 óta kb minden telefon örökölt pár külső hasonlóságot az iPhone-októl.
    Ami jó, azt miért ne lehetne követni és/vagy fejleszteni...? Csak azért, mert alma...? Gondolom a design szakma olyan, hogy próbálnak mindenféle ötletet felhasználni, akár még a természettől is ellesni. Na és...? Az, hogy mindezt hogyan teszik, az a kérdés inkább...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés