Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz nyunyu #31 üzenetére

Nekem is komoly hiányérzetem volt, amikor válogattam, és még a kék Outemu tűnt a legjobb választásnak: amiben nem ilyen volt, az tipikusan valami noname kapcsolót kapott (mondjuk Zoro, esetleg Ne-Ve Sin-Csen Industruies), vagy csillámpóni edisün volt.

(#29) daa-raa
    én ezzel többnyire úgy szembesültem, hogy regeteg billentyűzetet árulnak soronként fix szivárvány világítással ("RGB"). Ilyen zónásan fix világításúval nem is emlékszem, találkoztam-e... pedig leszálltam az aliexpress bugyraiba.

(#30) schawo
    Azzal vigyázz, lehet fixen más színe van az F10-nek!
    Meg a képen a Í-gomb nincs megvilágítva, és ANSI Entere van, de német nyelvű funkciógombjai... gratulálok, találtál egy amish billentyűzetet ;)
    Meg arra kell még vigyázni, hogy valahová le is legyen írva, milyet kértél (ISO német), mert ha jól látom nem lehet nyelvet választani a listing-nél.
    Engema hasonlóktól az ocsmány betüstílus riasztott el, bár amit linkeltél azon pont normális van. Ellenben elvileg csak lézerezettek a kupakjai, vagyis kopni fognak.

Victsing billentyűzeteket is megnézheted, azt hiszem azok is kék Outemu-val készülnek többnyire, nagyon olcsók és ISO kiosztásúak. Úgy láttam van direkt egy színű világításos verzió is belőlük.

• pengwin

addikt

válasz schawo #27 üzenetére

Én pl. innen vettem.
    Tud fixen egy színben világítani, akár fehéren is. A világítás erőssége 5 lépcsőben szabályozható.
    Ennél lehet kapsz olcsóbban is, mondjuk német amazonról.

Szerintem nagy hiba a kínai gyártók részéről, hogy minden képen az az ocsmány RGB-szivárvány van éppen bekapcsolva, ha lennének egyszínű világításos képek akkor az európai emberek talán nagyobb bizalommal vennék.

• pengwin

addikt

válasz nyunyu #22 üzenetére

Az árakat ellnézve engem nem fenyegetnek az eredeti Cherry MX kapcsolók... egyenlőre.
    Többszörös áron lehet csak hozzájuk jutni az utánzó gyártók termékeihez képest, és ahogy te is mondod, bizonyos szempontból lehet a klónok jobban megfelelnek valakinek.
    Meg ahogy láttam a billentyűzetes topikban ajánlasz vagy 3 gyártótól is taktilis kapcsolókat (Gateron, Kailh és Cherry, ha jól emlékszem). Oké, lehet nem ugyanolyan jó a minőségellenőrzés, mint a Cherry-nél, de úgy érzem talán még lehet bevállalható kompromisszumokat találni.

• pengwin

addikt

válasz dqdb #18 üzenetére

1. Nekem kell a taktilis visszajelzés, szeretem. Volt billentyűzetes androidos okostelefonom, ott szerettem meg, a méretéhez képest nagyon jó volt. Szóval lineáris kapcsolók kilőve.
    2. Barna kapcsolós, ISO kiosztású billentyűzetet nagyítóval kellett volna keresnem az árkategóriában ahol nézelődtem. Kék vagy piros volt a választék nagy része, vissszajelzés miatt maradt a kék.
    3. A kék Outemu hangja egyenlőre nekem tetszik (még ennyire jó billentyűzet sem volt a kezeim alatt, de majd megy feljebb az igényszintem, így szokottt ez lenni).
    4. De ha mégis megunom a mostani kapcsolókat, akkor megy bele egy adag Gateron (vagy más jobb minőségű) barna (vagy más taktilis) kapcsoló. Mert ezen csak dugdosni kell a kapcsolókat. Ez is belejátszott a választásba, hogy ezzel a billentyűzettel nem kellett magam elkötelezni egy kapcsoló mellett, ami lehet nem tetszik meg.

• pengwin

addikt

válasz Walter_White #15 üzenetére

Az autós is jó példa volt, meg a monitoros is.

Nem mindegy, hogy egy első generációs Suzuki Swifttel mész Horvátországba nyaralni, vagy egy Skoda Superbbel... hiába visz el mindkettő A-ból B-be, a komfortérzet, vezetési élmény teljesen más lesz.
    Ugyanígy billentyűzetből se mindegy mit püfölsz.
    Ha nem számítana, akkor nem léteznének mechanikus billentyűzetek kismillió variációban, nem lennének ergonómikus modellek, és nem lehetne 10 ezer fölötti áron kapni klaviatúrát. Valamiért mégis van ezekre igény.

"Sőt egy Razer vagy bármelyik profibb egér, amiben tényleg olyan szenzor is van, hasznos igen."
    A razer mióta profi? Sokan rajonganak érte, de rengetegen azért leírják azt is, hogy masszívan túlárazott, gémörségre kigyúrt a cuccaik többsége.

van idehaza jó billentyűzetes laptop (TP13), jobb fajta ollós billentyűzet (Cougar 200K), de egyiken sem olyan jó érzés a gépelés, mint a most vásárolt 50$-os "légkalapács kapcsolós" kínai mechanikus billentyűzetemen. Ezen érezni mikor kapcsolnak a gombok, gyorsabban, pontosabban tudok rajta gépelni, és nap végére nem fájnak az ujjaim, mert nem püfölöm tövig a billentyűket. A másik két billentyűzeten (és az ezelőtti kétpálcás Truston is) kénytelen voltam úgy gépelni, mert a touch typing azokon megbízhatatlan volt.

• pengwin

addikt

válasz nyunyu #2 üzenetére

Engem egy Z-77-re emlékeztet, nagyon hasonló a forma.
    Egyébként ez is pont ugyanolyan kínai mecha, csak nem 40$-os hanem 65€-s ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés