- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Pici telefon, óriás akksival?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
Új hozzászólás Aktív témák
-
semmiho
tag
Próbálom követni a híreket az iPhone SE témában. Nekem a 2. van már ebből és a mérete, tömege miatt kedvelem. Amatőr szinten ugyan, de sok éve versenyzem (MTB) és fontos az alacsony tömeg - ahogy rengeteg kerékpáros- és futótársnak egyaránt. Nem nagyon van alternatívája egyelőre...
Páromnak van egy iPhone 8 telefonja is, még az is so-so elmegy szerintem, ha már szóba került itt korábban. Viszonylag könnyű és még nem túl tepsi.
2020 márciusára várják a szakavatottak az SE 2-őt. Remélem, addig még kitart a mostani SE-m -
ti vagytok képtelenek felfogni hogy nem fognak olyan telefont gyártani ami az álmotok
mindegy hány topikban irjátok le, ha meg valaki csinál kis vagy kisebb telót azzal mindig valami van, hol a mérete nem elég kicsi, hol az aku nem elég nagy, miért nem tudja ugyan azt mint a nagytesó, kifogás van a telók meg nem fogynak így a gyártók nem gyártanak kicsit(#59) 7Heads Drago te is inkább vettél egy 6"-ost mint írtad komromisszummal, miért nem egy kisebbet vettél más kompromisszummal?
-
Vanir
veterán
válasz
7Heads Drago #65 üzenetére
Én elengedtem az úriembert, látszik rajta, hogy képtelen felfogni egy kellően összetett mondatot.
-
7Heads Drago
veterán
Azért mert leír valamit az ember az sírás? És te ezt pár topik felmérése alapján ki is tudod jelenteni? Kegyetlen jó vagy
Amúgy ha megfigyeled a gyártók pont lecarják a felhasználói ígényeket. A kutya se kérte a notchot, vagy hogy vegyék ki a jacket stb. Mégis lenyomják a torkunkon.
A hszeimet meg nyugodtan lépd át, ha emberi módon nem tudsz rá válaszolni. További Szép Napot -
Pont ez a lényeg, hogy nem feltétlen az üzlet nagysága miatt, hanem PRESZTÍZSBŐL megcsinálhatná a Samsung (azért őket hozom fel, mert android fronton nagyobb neve van és nem sírnák tele a kispárnájukat, ha 1 vonal csak 0-s lenne)
Viszont azt a szűk réteget nagyszerűen kiszolgálnák és mutogathatnának, hogy mennyire jók, mert mindenki mással ellentétben még erre a kis tömegre is így odafigyelnek.
Nem a hajtogatható telefonban kéne elsőnek lenni, hanem egy ilyenben, hogy hűséges vásárlókat csináljanak, mert a hajtogatható, 2év után 2000$-ért megdöglő telefon kevésbé szimpi.
Ezzel nem azt mondom, hogy ne csináljanak hajtogathatót, de szolgálják ki ezt a réteget és az a szűk réteg, aki erre vágyik örülni fog és simán lehet, hogy jópár iphone SE vásárló inkább átpártol.
-
Petya88
tag
Tapsi én nem túlsúlyban szeretnék lenni, hanem kiszolgálva. Olyan rég nincs kisméretű mobil a piacon, hogy ha jönne egy, akkor az a rengeteg ember aki arra vágyik, rögtön lecsapna rá.
Persze nincs pontos adat, de több tízmilliós nagyságrendben adtak el az SE-ből. Pár évvel később a már lassuló SE miatt, ez a rengeteg felhasználó simán kifizetne megint egy kisebb vagyont egy jó minőségű, jó háttérrel bíró és modernebb készülékért. Lehet ez Pixel vagy iPhone, nekem a háttér és a minőség fontosabb, mint a felbontás, 90Hz vagy legcsúcsabb SoC. -
válasz
7Heads Drago #59 üzenetére
Már többször leírtam mindig van kifogás a kis méretű telókra, ezt ezért nem azt azért nem aztán megy a sírás ha nem gyártanak kicsit, olyat úgysem fognak amilyet ti akartok túl kicsi a piac
Az nem számottevő hogy egy két fórumot telesírtok kis telókért és még itt sem vagytok túlsúlyban -
Mr.Grincs
veterán
Sok ember kedvence lenne, ha kijönne.
-
Vanir
veterán
Majdnem jól közelítetted meg, csak annyi a bibi, hogy van x millió ember, aki valami furcsa mentális elváltozás következtében ÉN NEM VESZEK SZONIT MERT AZ SZAR alapon vásárol készüléket, aztán rajtuk kívül kifújt a kompakt gyártók listája (sőt, ők is eldobták a vonalat, mert az új mobiljaikat még csúfolni sem lehetne kompaktnak). A kínaiak totálisan megalomániásak, és évről évre szórták ki az egyre nagyobb modelleket - bár szerencsére most már tényleg úgy néz ki, hogy elérték a plafont ők is ebben az irányzatban. Idén mindenki az A40-et meg az S10e-t emlegeti, hogy jaj de jó, mennyire kompakt. Nem, nem az, egyik sem, még véletlenül sem. Ha bő egy centivel kisebbek lennének, akkor igaz lenne rájuk a jelző, de így azok sem lettek egykezesek (főleg ekkora kijelzővel).
Lenne ennek piaca, itt a példa, hogy már az Apple is feltételezhetően belátja ezt. Utópia, de ha tényleg megjátsszák ezt az SE 2-t, akkor talán az ő nyomásukra visszatérnek normális méretű, megfizethető Android alapú mobilok is.
Az akkus dologra inkább nem is reagálok...
-
icp1970
senior tag
UP neki.Várandós.
-
Nem kell hiányosan megcsinálni, a mai processzor kevesebbet fogyaszt, mint 3 éve (pláne, ha a felhasználás nem játék, hanem telefon/social media funkciókra korlátozódik).
Az 5SE is megkapta kisebb akku mellett a 6S belsejét és nem volt rosszabb akkuideje. Az alaplapok is egyre kisebbek (nézd meg az új 11-ét..), tehát még el is férhet egy nagyobb akksi adott esetben.
Egyébként én kb. 4.5" méretről beszélek, ott már több a mozgástér és senki nem tiltja, hogy a kisebb méretű telefon ne 5mm vastag legyen, hanem egy tök egészséges 9.9mm.
-
gattolino
senior tag
Hát nem tudom. Az emberek még az új Pixel 2800-as akksijára is fújolnak. Ha valaki ilyen kis telefont készítene, de nem fognak akkor szerintem nem lenne rá nagy az igény. Piackutatás, plusz az X-et nem tudnák szerintem megcsinálni a 8-as házába. Technikai okok miatt. Ez a hajó elment. Ha lesz is ilyen készülék akkor a 8-as házát kapná illetve új processzor is kétséges. Szerintem nem menne már annyira mint régen az SE. Az embereket átszoktatták a nagyobb kijelzőre.
-
GeryFlash
veterán
Csak rakjanak ebbe is legalább egy 2000-es akksit, a mostani iPhone generációnál nagyon jó üzemidőt sikerült összehozni hála a korrekt akksinak, jó lenne ha az SE-hez képest lenne egy 25-30%-os akksi növelés. Ha 4,7 lesz akkor inkább 2500-asat.
-
Én szívesen fogadnám az SE2-őt , de egy iPhone X külsővel. Szerintem I8 formavilága már Apple szemlével is elavult.
-
Fred23
nagyúr
Ha IP68 is lesz, nem zárnám ki, mint lehetséges következő telót. Mondjuk a kerek 4"-os kijelző már nem kéne, leszoktattak róla; de a 4.7"-ra még vissza tudnék szokni.
-
Nem fogok venni, mégis úgy várom már, mint egy falat kenyeret.
Hogy miért? Mert a piacnak egész egyszerűen kellene már egy 5" méretkategória alatti flagship. (mondjuk 4-4.5", de akkor káva nélküli megoldás)Azt sem értem, hogy miért nem csap erre le egy rohadt androidos telefont gyártó cég sem, de ha ennyire nem, akkor nagyon szűk lehet a piaci igény.
Mondjuk egy Samsung helyében már csak presztízsből is elkészíteném az évi 50 különböző, de méretben szinte ugyan olyan mobilom mellé... -
csizo13
tag
Nekem csak a SE jött be eddig, számomra tökéletes telefon.
Szívesen vennék következő verziót, legfeljebb 5"-ig.
És totál nem hiányzik teljes kijelző, mer minek. -
Tibee86
nagyúr
Szerintem főleg az ára és a "kompaktsága" miatt vinni fogják ezt is.
Aki nem akar tepsit annak a 11 alapból kilőve és 11 pro-t kell vennie, ha viszont az SE2 fele annyiba vagy még kevesebbe fog kerülni rengeteg embernek lesz alternatíva, hiába nincs meg az a méretbeli különbség, mint anno volt az SE-6S között.
A teli kijelzős SE a felhasználók vágya csak, azt nem lehet összelegózni régi alkatrészekből, semmi esélyünk rá. Még a végén abból fogyna a legtöbb és nem keresnének eleget. -
Zanik
addikt
Volt raktáron egy rakat.
Az SE azért érte meg mert nem kellett nulláról gyártósort és folyamatot kitalálni, hanem pár komponens kicserélésével megvolt egy “új” készülék, amivel a 4.7”-es utódoktól ódzkodoknak nyújtottak alternatívát.
A gond az, hogy az SE2-vel nem fogjak tudni megtartani ezt a csoportot.Mondjuk én simán elfogadnám a készülék méretet, de csak teljes kijelzővel.
-
Diokhan
addikt
Viszonylag erős volt, de én mindig is azt mondtam, hogy az SE volt olyan amikor megjelent, mint amilyennek az 5S-nek kellett volna lennie, ami a hardvert illeti. Már akkor is 2Gb ramot kellett volna kapnia. Azt nem értem, hogy ha az SE a 6S hardverét kapta, akkor az első generációs ujjlenyomat olvasó miért maradt....?!
-
Zanik
addikt
Igen.
Az 5S és az SE tulajoknak az lenne jó, de az Apple nem így gondolkodik.
A 8-as házába kerül naprakész hardver, kijelző képernyőarány marad.
Sajnos úgy tűnik a kisméretű de erős hardverű (már amennyire a 6S belső erős volt az SE megjelenés idején) telefonok kora letűnt. -
Vanir
veterán
Jöjjön is, az eredeti SE fizikai méreteivel, de minél nagyobb kijelzőaránnyal, és magyar pénztárcának megfizethető árcédulával. Sokat kérek?
-
Petya88
tag
válasz
7Heads Drago #24 üzenetére
Az SE házába is bele tudnák pakolni nagyon vékony kávával, itt nem is értem mire gondolsz. A hardver problémádat meg végképp nem értem, hisz ezt egy részt felnőtt emberek veszik, akik nem feltétlenül ragaszkodnak a csúcs teljesítményhez. Az SE is azért lett népszerű mert pici és nem a bravúros hardver miatt.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Bőven, az SE is várakozásukon felül teljesített, vitték mint a cukrot.
-
Diokhan
addikt
Ez most mitől is olcsó...? Meg ez az elemző csávó vajon honnan veszi ezt?
-
janeszgol
félisten
Raktáron ragadt? Akkor limitált példányszámban lesz?
Arra kíváncsi lennék, mennyi SE fogyott. Vakon állítom, hogy több tíz millió darabról beszélünk.
Szerintem jó ötlet ekkora telefont is kiadni. A fő kérdés az akku mérete lesz. Kellenek majd a szoftveres trükkök, hogy ne fogyjon jobban az akku százalék. -
vicze
félisten
válasz
Nem. SE se fogyott túl jól.
Arra jó ez a készülék, hogy a raktáron ragadt alkatrészeket kiszórják.
Ettől még lehet várni messiásként. -
blagolf
senior tag
119ezer forint?
Komolyan, ki hisz el egy ekkora hülyeséget. Nem lesz az olcsóbb 250ezernél. -
vicze
félisten
válasz
vodrosjozsi #19 üzenetére
i8 most 187 990 Ft, ennél mindképp drágább kell legyen az újabb HW miatt.
-
Zanik
addikt
Mert az iPhone felhasználók között egy sem akad, aki bármilyen más okból venné a telefont?! Ne általánosítsunk már.
Jah, és nyilván a Note 10+ tulajok meg biztos mind csóró technofil geek-ek. Te sem gondolhatod komolyan.
A 200k+-os csúcstelók korában már nincs értelme pénztárcához vagy épp kivagyisághoz társítani a márkapreferenciákat. -
SkyLine3000
addikt
válasz
Juhaszatti #5 üzenetére
Clickbait?
Elolvasva a cikket nekem ez jött le. Cím: tény, cikk: találgatások, feltételezések, valószínűsítések. Ezek egyike sem tény.
-
rackalew
tag
válasz
Permet Elek #2 üzenetére
Úgy elviselhető, ha csak az üveg hátlap stimmel? Elvileg 4.7 colos lesz a kijelzője.
-
vodrosjozsi
addikt
160ért nagyon jó lenne.
-
-
marquuard
veterán
Nyolcas klasszikus külsőben, kíváncsi vagyok erről még hány bőrt lehet lehúzni.
-
Petya88
tag
Ezt én sem értem!
Ha kellene a nyolcas, rohannék megvenni. Nagyon nem is az árról szól ez az egész, hanem a méretről és ezt nem akarja senki sem belátni.
Ha olcsó telefon kell valakinek, akkor van rengeteg a piacon. Ha almás is kell legyen meg olcsó is, akkor hajrá használt gsm...
Az 5s v SE házába nagyon bele lehetne tolni egy tele kijelzős belsőt és rögtön pörögne a média is! Hisz a hypre-ról szól az egész vagy nem? -
janeszgol
félisten
Én nem venném már azt sem, zsákutca lehet. Csak a mérete szól mellette, de ennyit meg nem ér csak azért, mert jó méretű.
Bár attól függ az Apple-nek mi a terve a 2 giga ramos készülékekkel.A másik: egy i7 150k, az i8 meg 200k. Már az i8-at is 3 giga rammal kellett volna kiadni.
-
Bossyy
tag
Abszolút értelemben az SE is drága volt, az 5C is drága volt, pedig ezek voltak elvileg az "olcsó" iPhone-ok. Ez a cég szerintem sohasem fog úgynevezett olcsó telefonokat gyártani. Tökéletes öntökönlövés lenne tőlük, mert így elvesztenék azt a (nagyon fizetőképes) réteget akiknek KELL az alma logó, hogy kifejezhessék önmaguk és az anyagi helyzetük. Tehát szerintem ha lesz is alacsonyabbra pozicionált almás telefon az is minimum egy csúcs androidos készülék áránál fog kezdődni (a "kedvezmény" annyi lesz- ha lesz-, hogy nem annak a másfél-két-háromszorosa).
-
hemaka
nagyúr
Minden evben jon😂
-
Ha jön...
-
roli543
őstag
Szerintem turbozott 8 lesz
-
Juhaszatti
addikt
Ez a cím nem túl szerencsés így, hogy kijelenti, és tényként kezeli hogy jön.
-
Permet Elek
senior tag
Ha üveg hátlapos, 5col feletti rettenet lesz. Akkor nem kell.
-
zozzo72
aktív tag
Sikeres lesz vajon?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ming-Chi Kuo szerint az egyelőre iPhone SE 2 néven emlegetett modell 2020 Q1-ben realizálódhat. Mint mindig.
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest