- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
Hátha 2014-ben a nagy dobást az akksi jelentené, legalább csúcskategóriában.
-
Lomha 8V
addikt
Na végre, itt a válasz azoknak akik nem tudták elképzelni, hogy milyen akku lesz a hajlított telefonban. Mondjuk eddig is sejthető volt, hogy nem egyenes...
-
Rickazoid
addikt
Az a gyűrű valószínűleg több, egymással összekötött akkuból áll. Az összekötéseknél hajlítható lehet, de a vezetékek már régóta azok... Egyébként ahhoz a kijelzőhöz egy kicsi gombelem is elég lenne, egy okostelefon azért messze többet igényel, mint egy pontmátrix kijelző.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
ZooLee
senior tag
válasz Rickazoid #46 üzenetére
Nem az ezüst színű cuccok, hanem a bal oldali csajszinál, aki az LGChem-es kijelzőt tartja. Ha megnézed a kijelző krokodilcsipeszei között egy összehurkolt vastag "drót" van, na az lehet az akksi, a kijelző arról kapja az áramot.
És igen, nem értem, hogy ha már a gyártók nem álltak rá a vastagabb akksi gyártásra, akkor miért nem csinálják az utángyártók, mint a régi szép időben még a GA628-hoz volt több aksim különböző vastagságban (bár akkor pont, hogy "slim" akksit vettem a vastag helyett) Biztos, hogy lenne keletje egy igényesen kivitelezett nagyobb kapacitású vastag akksinak, és a nem unibody készülékeknél még meg is lehetne valósítani...
-
Rickazoid
addikt
Én csak két fémnek látszó burkolatú akkut látok, egyik sem tűnik hajlíthatónak. Nem is azok, ahogy a cikk is írja, csak több rétegűek. Magyarul gyakorlatilag még meghajlítva sincsenek, csak a burkolatuk íves.
Ráférne már a piacra a jó öreg 1 centinél vastagabb telefonkialakítás, akár közel 2 centis is, ha bő 5 Ah-s akkukat lehetne a telefonokba pakolni. Aki szerint az vastag, nézzen az ujjaira. Nem normális, hogy a telefon vékonyabb, mint a kisujjam.
Amúgy a vastagság megőrzése mellett sem feltétlenül akkutechnológiai váltás kéne. Jóféle grafén alapú kondenzátorok vagy egy üzemanyagcella is megtenné, azokkal ráadásul a töltés is jóval gyorsabb lenne.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Gusztáv
addikt
válasz kocsisdavid9 #42 üzenetére
Ahhoz az kéne, hogy a telefonok energia igénye ne nőjön ilyen elképesztő mértékben. Gyanítom, simán lehetne gyártani olyan okostelefont, ami elmenne 1 hétig is rendszeres használat mellett, csak épp senki nem venné meg, mert nem 5+"-os a kijelző, nincs benne 2 giga RAM, meg nem csinál tizensokezer pontot a Quadrant-ban. Anno a Samsung Wave lazán elment 3 napig egy feltöltéssel, ha azt most valaki legyártaná hasonló teljesítményű, de modern SOC-al és kerülne bele egy 2500mAh akku, szerintem meg is lenne az 1 hét.
Laci
-
ZooLee
senior tag
Gondolom most még hajlított akksit tudnak. Úgyhogy jönnek majd az egyenhajlított okostelefonok mindenkitől, akinek szállítanak.
Azért ha megnézed a bal oldali csajszi kezében mire van kötve az LGChem-es kijelző, akkor az eélg reménykeltőnek látszik, a már valódi hajlítható akksinak néz ki (még ha a kapacitása valósíznűleg nevetséges is egyelőre)
(#42) kocsisdavid9: Gyártsanak elösször olyan aksit ami kibirja 1 hétig úgy,hogy rendszeresen használjuk.
Van olyan is, csak mostanában nem divatos 1cm vastag telefont gyártani... Nem trendi. Ahhoz, hogy a mostani pengék így tudjanak teljesíteni pedig akkutechnológiai váltás kellene, ami valahogy - meglepő módon - sok-sok éve nem akar összejönni, még mindig csak a Líthium technológiát gyűrik, alakítják - esetünkben szó szerint...
[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Azt hittem már formára "öntik" az akkut... majd szóljanak akkor.
(#11) enginev3.0: Ezt mondd majd el az LG-nek és a többi gyártónak is, mert ők igen valószínű, hogy arra fogják használni, hogy még vékonyabb telefonokat tudjanak gyártani.
[ Szerkesztve ]
-
kocsisdavid9
csendes tag
Gyártsanak elösször olyan aksit ami kibirja 1 hétig úgy,hogy rendszeresen használjuk.
-
gabancs
addikt
válasz enginev3.0 #39 üzenetére
És? Attól még annyira fontos, mint a samsung jedi trükjei.
-
turit
tag
válasz enginev3.0 #27 üzenetére
Egy massza állagú ( mint a gyurma) akkumulátorral lehet legjobban kitölteni a helyet. Volt is egy cikk róla ,de most meg nem találom.
-
gabancs
addikt
Csak így egyszerűen parasztvakítás.
-
moleculez
veterán
Potakksi csuklora tekerve, es biztos hogy nalam van mindig... Nem feltetlenul mobilban kell gondolkodni ennek hasznossagat illetoen.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
törölt tag
A jelenlegi megoldásokkal összevetve: az energiasűrűsége hogy alakul?
A cellák a hajlításhoz mérten merre állnak? A cellákon belül az egyenetlen töltéseloszlás mit jelent? Jelentkezik-e? Csúcshatás van? -
apatyas
Korrektor
Sajnos ebből a szempontból nem hoz változást. Lévén, hogy az energiafelvételért a cpu, kijelző és rádiós részek felelősek jobban.
A linkelt cikk szerint a ReRAM háttértárnak való, az eddigi flash tárolók az adatok írásakor fogyasztottak leginkább. Ezt kiválthatja.
Na, megint lassú voltam.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
BlackSoft
addikt
válasz enginev3.0 #30 üzenetére
Nem tudom, csak prototípus volt, így nem volt hozzá megfelelő alakú telefon Bár már nem emlékszem, lehet az is elkészült egy 3310-esből, tehát ez a hajlított téma nem új
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
BlackSoft
addikt
Én is hajlítottam már meg nokia akksit
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
Soulles
tag
válasz enginev3.0 #27 üzenetére
Soha nem voltam az innováció ellen, sőt...csak jó lenne már valami igazan nagy durranást látni
-
enginev3.0
félisten
Több területet ki tudnak használni akksinak a belső térből
Ez csak az ügyes gyártók ügyes emberein múlik hogy mennyi helyet foglal majd mostantól a "feleslegesen" kitöltött rész egy telefon belsejében és mennyit az akksiDe ne legyünk szűk látókörűek, nagyon sok helyen jól jöhet bármiféle valamirevaló akksi újítás, nem csak telefonokban
Csak ha itt bármiféle ilyenről van szó, mindig megrekednek az emberek a telefonoknal[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Cosmograph
tag
Szerintem ez még nem egy nagy történet, régebben is voltak olyan akkuk amik követték a telefon vonalát.
Hajlítani meg továbbra sem lehet őket ezzel a lítiumion technológiával."Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta." Albert Einstein
-
mmarta
senior tag
A ReRAM megoldás lényegesen kitolná az aksi időt, feltéve, ha hinni lehet az előrejelzésnek.?
-
joey04
titán
Hajlított kijelzők, hajlított akksik. Ha ez lesz a sztár a következő generációban, akkor legalább nem fogok késztetést érezni a váltásra egy mostani csúcskészülékről (legyen az Z1, G2, Note 3, mindegy). Spórolnak nekem a gyártók.
-
Cyberpunk
félisten
Hmm egy karkötőbe épített nem lenne rossz.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
-
citkar
addikt
Egyelőre azt látom az van, amit te mondasz, hogy hajlított eszközökről van szó alapvetően, de a "más komponensből szükség lesz hajlítható kialakítású variánsokra" mondatrész mást sugall és a jövő nyilván, hogy valamelyest hajlítható is legyen a termék, de még nem erről van szó.
-
citkar
addikt
De nem szeretem, amikor hol hajlítható, hol hajlított termékeket írnak, mert nagyon nem mindegy, hogy íves lesz (de emellett merev), vagy hajlítható, ami a nadrágzsebben (ha kismértékben is, mert nem egy papírlapról beszélünk) meghajlik törés nélkül és kényelmesebb az embernek magával cipelnie.
[ Szerkesztve ]
-
b4zsi-
őstag
Egyre szimpatikusabb gyártó számomra az LG. Következő telefon szerintem már a G2 lesz Iphone helyett csak vár az ember míg kicsit lemegy az ára.
-
Ati1979
veterán
Ma hajlítós nap van a koreaiaknál???
(#15) Gusztáv
Legalább off-ba tette.
-
Soulles
tag
válasz enginev3.0 #11 üzenetére
És vaj mekkora lesz az így elért kapacitás növekedés? Lassan oldalra fordítva nem is látszik már a telefon. Nem, ide kemény fejlesztés / kutatás kell!
-
mrlujoak
veterán
Várjuk szépen a hasznos fejlesztéseket!
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
HawerKing
őstag
Remelem jovore kicsit megugrik az aksik fejlodese is...
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
Soulles
tag
Nem hajlítani, kapacitást tessék növelni és azt mosolygósan tálalni. Na arra azt mondjuk majd, hogy ... Ideje volt...!
-
gebro
aktív tag
Az aksi idő hosszabítás terén is kitalálhatnának már valamit.
-
azopi74
addikt
Aztán majd jön az utolsó léghajlító.
Most ez a hajlítgatás az új őrület? Vagy fricska az apple-nek, aki így hiába védle le a lekerekített sarkú, téglalap alakú design-t? -
jaszy91
aktív tag
Képernyőt hajlítanak, akkumulátort hajlítanak... én lassan a teret fogom meghajlítani, ha ez így megy tovább
AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue
-
dontdoit
tag
Na várjuk az aku innovációkat. A nagy kijelző, jó belső megvan. Már csak azt várom pörögjön el egy 5-6 napot.
Nem beszélgetni akarok. Üzletelni. Mennyi? Annyi! Telefonszám? Mikor, hol? És kész is az üzlet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest