- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
waithEard #21 üzenetére
"A probléma az, hogy ezek nem érvek, hanem szimpla kis felvetések.
Egyik megállapítás sem olyan, amit ne lehetne megoldani, vagy releváns lenne."Csak apró kis probléma, hogy egy szabványos tokozásba épített alkatrész magától értetődően nagyobb helyet foglal, mint egy egyedileg tervezett? És hogy ez nem releváns egy kompakt eszköznél?
És még te nevezel másokat dilettánsnak? LOL
-
válasz
MuzikJunkie #29 üzenetére
Na, az biztos, hogy nem fog illeszkedni!
-
RaZroX
addikt
Van benne fantázia, új dolog meg minden, csak épp értelme nincs sok.
Na most ennek pont az lenne a lényege, hogy a telefonod arra hegyezed ki amire akarod, mert te választod ki mi lesz benne. Ez addig oké lett volna amíg 6-7 gyártó csinálja az okostelefon piacot. De most egy ideje mindenki okostelefonokat gyárt, tuti hogy találsz legalább 3-4 olyan készüléket amik tudják pont azt ami neked kell és mégsem rohadt drága.
Ennek a telefonnak az előállítása miatt lesz szerintem magas majd az ára innentől kezdve tényleg csak az upgrade lesz az előnye, ugyanis ha veszel egy X hardverű telefont és pl jön majd az Android 4.X de annak már nagyobb ram kell, akkor fogod és csak a ramot kicseréled. De szerintem ez a modulos dolog nem lesz olcsó (legalább is itthon).
Mind ezt leszámítva nekem nagyon tetszik az ötlet, van benne fantázia és végre valami újat mutatnak és nem azt hogy 600 millio pixelt tud megjeleniteni a kijelző vagy 8 magos procija van a telefonnak...
-
Lomha 8V
addikt
Nagyon várom, hogy mi lesz ebből, mert a kezdeményezés szimpatikus.
-
Nuada herceg
őstag
Látom itt mindenki örül neki...
Én is kíváncsi vagyok rá, de semmi több.Nem tartom túlzottan jó ötletnek. Érdekesnek érdekes.
De ezzel megölik a design-t. Így mindegyik telefon ugyan úgy fog kinézni,
max. más színben.1,5-2 évente cserélgetem a telefonomat, és nem pusztán a hardver miatt.
Szeretem a unibody készülékeket.
Szerencsére nem dobálom a telefonokat, de 1-2szer nekem is leeset már, mint ahogy
gondolom mindenkinek.Az milyen lesz már, hogy hoppá, kiesett a processzor.
Gyerekkoromban sokat legóztam, most már annyira nincs kedvem.Na ez pusztán 1 szubjektív vélemény volt.
Lehet nagy siker lesz belőle. -
batai15
félisten
Érdekes projekt,látok fantáziát. Azonban, 3 dolog miatt bukó.
alapból lehet nem lesz olcsó ,plusz a modulok is pl egy kamera modul nem 2 forint lesz.
másik dolog a tokozás, mert tuti hogy elfog avulni a cucc évente szvsz.az első miatt meg lehet nem fog annyiból egy high mobil kijönni mint egy kész.
3 a modulok mérete,formája. -
Érdekes kezdeményezés volt az első pillanattól. Szerintem kivitelezhető is. A technika lehetővé teszi.
Én kiváncsian várom, hogy mit hoznak ki ebből.
-
waithEard
őstag
válasz
gyurkikrisz #20 üzenetére
A probléma az, hogy ezek nem érvek, hanem szimpla kis felvetések.
Egyik megállapítás sem olyan, amit ne lehetne megoldani, vagy releváns lenne.
Ez egy dilettáns által írt szösszenet. (dilettánsoknak) Mielőtt bármi kézzelfogható lenne a kezünkben, ő már tudja, hogy nem fog működni. LOL.
Másrészt nem arról szólt a hír, hogy holnaptól csak moduláris mobilok lesznek. Nyilván maradnak a kész megoldások, ahogy pl kész pc-t is lehet venni, ha valaki túl hülye\lusta\elfoglalt\almás stb ahhoz, hogy összerakjon egyet a saját igényei szerint.
Ez csak egy lehetőség lenne, amire véleményem szerint lenne igény. De minthogy még nincs tesztelhető példány, ezért kár itt "érvelni" pro és kontra. -
Dewsy
csendes tag
Egyenlőre a hogyanok válaszát nem látom, de tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit lehet ebből kihozni.
Nem tudom, hogyan maradnak meg a jelenlegi méretek a teljes modularitás mellett
Nem tudom, hogyan, milyen portokkal lehet majd összekötni Processzort rammal meg egyebekkel, és hogy ez milyen kompatibilitási problémákhoz vezetne...
Végképp nem tudom, hogy mennyire lenne értéktartó a telefon. Szép meg jó, hogy új modult veszel bele, de ha haladunk egy teljes generációval előre, nem tudom, hogyan oldanak meg visszafele kompatibilitást a korábbi modulokkal úgy, hogy az új lehetőségek is bekerüljenek.
Ami fantáziát látok benne, hogy így a nem mobilgyártók is be tudnak törni a piacra. Pl.: Én biztos vagyok benne, hogy nem lesz 41 megapixeles Pureview,d e semmilyen Nokia kameramodul, mert akkor minek vennél Nokiát? DE mondjuk elképzelhető, hogy a Canon, vagy a Nikon kijön egy-egy modullal. Vagy pl az AKG vagy a Sennheiser, netalántán a Adam hangmodullal.... Így igazán érdekes lenne összelegózni a telefont.
-
ledgeri
nagyúr
Lehet majd OS-st is választani?
-
Paul119
addikt
válasz
gyurkikrisz #13 üzenetére
Index.hu...
Egy digital camo festésű nexus 5öt kérek szépen -
prolad
addikt
Jó lesz ha megvalósul,legalább kevesebben panaszkodnak majd,hogy kicsi az akku vagy hogy nagy a kijelző.
-
waithEard
őstag
válasz
gyurkikrisz #13 üzenetére
Ja hogy a ..Indexen olvastad! Miért nem ezzel kezdted?
Te jó ég...
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
waithEard #12 üzenetére
Meg akkoris hogy nézne ki a telefon, ha pattintható lenne az összeszerelés akkor ha buszon leejted akkor kiesik belőle a kameramodul, és szophatod, ha meg csavaros akkor az meg hogy néz ki, azok a képek amik be vannak szúrva tiszta förmedvények, ilyen telefont a kezembe nem vennék...
-
waithEard
őstag
válasz
gyurkikrisz #2 üzenetére
Miért is? Mert te azt mondod? A Moto mérnökei pedig pont az ellenkezőjét. Nagyon-nagyon meggyőző hozzá volt.
Én látok abban fantáziát, hogy a telefonomat is úgy hangoljam az igényeimhez, ahogy most a PC-ket.
Más kérdés, hogy rengeteg nehézséget kell megoldaniuk, és így sem biztos, hogy a "nép" harapni fog rá. -
Hadzsi Gábor
csendes tag
Mint ahogy egy ezzel kapcsolatos előző hírhez írtam: nem tartom jó ötletnek. Először is valószínűleg egy csúcskategóriás telefont drágábban lehet majd összerakni, mintha egyben vennéd. Másrészt ha folyamatosan bővíted, összességeben többet költesz rá. És ez esetben a bővítés keresletet visz el a későbbi csúcskategóriás telefonok elől és ez a gyártónak sem jó.
-
ghost364
senior tag
Jó 5let!
-
=Mentor=
őstag
Ugyebár anno csak desktop pc-k voltak, össze lehetett variálni őket, bővíteni, cserélni ha valami elromlik, aztán jöttek a laptopok, ahol már csak korlátozottan illetve drága pénzért van lehetőség minderre, a mobil és tablet esetében pedig szinte semmi, ha elavul/elromlik akkor kuka és vehetsz másikat. Bizony ez nem éppen a felhasználóknak kedvező tendencia...
-
blade zte
őstag
Tehát azért le kell vonni a következtetéseket:
Az asha nem lesz jó a felsőkategban, ugyanis ez a véglet. Tehát a kínai cégek ontják magukból az 500 dolcsis csúcstelókat (+a zte, és a xiaomi 300 dolcsis csúcstelója), közben ez az asha legdrágább kiszerelésben lefogadom lesz vagy 700. Egyszerűen egyetlen telefont végigfuttatni a gyártósoron fix komponensekkel sokkal-de-sokkal olcsóbb már egy átlag nem-kínai gyártónál is, és még hozzájön, hogy sokkal inkább meg lehet tervezni a funkciókat, a formatervet, a felhasználói élményt stb. . Ja, és ne is említsük, hogy a motorola nem a legjobb procikkal hozza ki a legdrágább telóit, hát azzal aztán tényleg öröm lesz az ár, nem is említve, hogy aki magyarföldre rendelne, az majd veszi viszonteladótól, amire jön az áfa, a vám, és a profit.A PC-nél még amikor elkezdődött ez az összerakásos módszer:
1. volt hely, hogy mindent bárki beszerelhessen.
2. nem vacakoltak annyit azzal, hogy a felhasználó teljesítmény/méret kárára könnyebben össze tudja szerelni a komponenseket. -
tjb007
nagyúr
A Motorola első embere persze, hogy azt mondja hamarosan elkészül. Mégsem mondhatja azt, hogy még csak egy makettünk van, és még alkatrész beszállítóink sincsenek, mert nem tudják kivitelezeni azt, amit mi elképzeltünk.
Egyelőre ez az Ara projekt egy szép nagy gumicsont, amiről lehet jókat beszélgetni vagy épp vitázni. Legalább nem felejtik ez az emberek, hogy létezik egy Motorola nevű telefongyártó is.Amúgy már a Xiaomi is rárepült a témára: [link]
Az ő elképzelésük valahogy megvalósíthatóbbnak és életképesebbnek tűnik. -
Shatter98
tag
wooow, már régóta erre vártam, kár hogy nem lehet megoldani márkák közötti dolgok kombinálását: pl, szívesen látnám a nokia kameratechnológiáját androidon a HTC hangzásával
-
sz.balazs.95
veterán
az a baj, hogy ezer sebből vérzik a dolog.
ettől függetlenül kíváncsi vagyok mekkora sikert fog elérni - bár én eléggé kételkedek a sikerében, de ki tudja. -
Darellus92
aktív tag
Szerintem az MWC-n már lesz belőle.
-
gyurkikrisz
őstag
Már csak egy baj van ezzel a projecttel: Az hogy kivitelezhetetlen
-
PAtr0n
addikt
Nekem tetszik az ötlet, már csak a megvalósításra leszek kíváncsi. Igazi gamer telefont raknék össze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Spórolós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest