Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a OnePlus 13T
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fojuzer
aktív tag
Nos az árak 50-80.000.-HuFt között mozognának,natur? vagyis 1-éb Kts nélkül??/ szállitás-vám??/ forgalmaznak ennyiért hazánkban is??
-
janika1988
tag
válasz
berbatov2 #57 üzenetére
Már tud sajnos korlátozni(a mobilonline 500megát le is szívta egy hete egy nap alatt), viszont igazat írt a kolléga, az okostarifák (ill. mostmár smarttarifák) 5000es havidíjától felfelé a böngészés TÉNYLEG korlátlan, a multimédiás keret korlátos, ami a youtube-ot ill. torrentet foglalja magában...
-
Tuz
tag
Külföldi árakat nézve nem csoda .
-
=Mentor=
őstag
Nem csodálom hogy jól fogy én is erősen gondolkozok egy 16 Gigás vételén, mivel sajnos esélytelen, hogy WP8-as tabletet kapjak azért az árért (60-70 ezer Ft) amit én rászánnék egy ilyen kütyüre.
-
DeathBat666
aktív tag
Asszem ezentúl csak Nexus cuccokat veszek, mert imádom a Nexus7 esemet, és most Lg Nexus 4 et fogok venni, mert nagyon bejön.
-
vicze
félisten
Te ugyan úgy rizsát mondasz. Egy pénzügyi jelentésből, amiben nincsenek az adott termékről adatok, valamit kihozni, az = jóslás, tippelés, hasra ütés. Ebben mik a tények?
A CFO pedig nem azt fogja mondani, hogy 856894 darabot szállásoltunk, hanem azt hogy "megközelítettük, az előző hónapban az 1milliós szállítási mennyiséget" Ebben mi a fene a sejtetés találgatás ködösítés? Ja igen azért az, mert te annak akarod látni/hinni...
Konkrét számot majd a következő évi pénzügyi bejelentésen fogsz látni.
A "sikerként akarok valamit eladni" meg jelenleg leginkább a WP táborra jellemző, légy szíves menj oda károgni... -
falijja
őstag
Hát ilyen áron ilyen minőségi cucc nem is csoda hogy jól fogy....
-
leslieke
Jómunkásember
Szép teljesítmény.
-
erdoke
titán
Miért, mit folytatsz az ilyen "RTL-es jós" benyögésekkel? Rákerestél, kik beszéltek a 700e-1M értékekről Pál héttel korábban? Ha nem, akkor mitől tényszerű az RTL-es jós megállapítás, miért nem hit?
Ha én CFO vagyok, és interjúra megyek, minden számot fejből tudok, különösen ha valamit sikerként akarok eladni. Ha ködösítek, akkor valamit takargatok.
Lássuk a számokat (bevétel, kiadás, nyereség), és akkor lesz miről beszélni. A többi csak rizsa és találgatás, de ezt a korábban lefényképezett hozzászólásban se próbáltam másképp beállítani. -
vicze
félisten
Ez nem pénzügyi és szállítási riport csak egy interjú semmi konkrétunkat nem kell mondjon max. mondhat.
A Google nem közli az eladásokat az az ő dolguk, és nem mellesleg nem az a fő profiljuk, így nyilván nem nagyon foglalkoznak vele.
És a CFO nem azt mondja hogy lehettek, hanem hogy akörül voltak, mert fejből pontosan nem tudja, és ő már csak tudja... De mondom nyilván az RTL-es jós elemzők sokkal jobban megmondták kézrátétellel, és hát ha a tények helyett a kitalációnak hiszel az a te dolgod, csak tudtommal nem templomban vagyunk, legalábbis én nem hitvitát folytatok mint egyesek...@leslie_smith: Itt már közelíti, ha cserélik majd 16-osra a készletet, mint Google, akkor az lesz gondolom ennyi. (A kókány GSM dolgokat meg mindenki tudja, nem kell felhozni...)
-
leslie_smith
aktív tag
Csak lehessen 80-90 körül szerezni itthon és akkor "must have" lesz. De lehet a 16-os is elég lesz 70 alatt.
-
erdoke
titán
Ugyanúgy találgatás az a blog is, csak már némi konkrétum van az októberi eladásokról. "Közelíti az egymilliót", az előző hónapok "pl. X, Y és Z lehettek", ködösítés ezerrel. Az Apple megmondta pontosan, hogy 14,x milliót adtak el a 3. negyedév során, pedig az kevesebb, mint amit a piac várt, és amit az előző negyedévben értékesítettek. Ha én tényleg azt akarom kommunikálni, mennyire jól fogy a termék, kívágom az asztalra a számokat, és büszkén mutogatom. Ellenben ezek takargatják a szennyest és homályos célzásokat tesznek. Számomra továbbra is furcsa.
Btw, a Google negyedéve szeptember végével zárult.
-
tzsolesz
nagyúr
Csak aztán azt látták, hogy olcsó, de Ipad szintü gyorsaság kell a népnek amit még senki nem adott meg nekik
Én néztem a működésről videókat. Hidd el, ez van olyan gyors mint egy iPad.
-
callmeakos
veterán
Amint tudok, én is beteszem a magamét az eladásokba. Nagyon kell ez a cucc, csak nem itthoni helyzettel.
-
vicze
félisten
Mi lenne ha elolvasnád azt amit linkeltem, és értelmeznéd?
Egyetlen problémám, hogy nem tudom, hogy a Google-nek a Q3 éppen mit takar (időszak), de ha augusztust, akkor abban az időszakban 1 milla körül volt az eladott darabszám, az állítás alapján és csak az utolsó hónapban kúszott fel 1 millára, tehát az az utolsó hónapra számolt leszállított adat és semmi köze a jelentéshez. Nem szeptember vége, hanem október végéig van számolva az ASUS nyilatkozat.
Igen a számokkal valóban nem stimmel valami, az elemző bullshitjével nem stimmel valami, ahogy ez az utóbbi 20+évben így volt, de a szenzáció hajhászás miatt egyre nagyobb hülyeségeket mondanak.
Abba meg kár belemenni, hogy az ASUS által leszállított és a Google által eladott darabszám között mekkora difi lehet...Ha neked mindegy miért foglalkozol ennyit a témával?
-
erdoke
titán
Lehet, hogy pont a WSJ volt a forrás az előző adathoz is...
A lényeg, hogy több dolgot riportol az "Egyebek" soron a Google, és a Nexus 7 előtti számokból kiindulva valamennyire lehet becsülni, mennyi tablet került bele. Nyilván nem pontosan, de a 800e és a 3 millió között nem csak a nagy eltérés szúr szemet, hanem az is, hogy az utóbbi szám egyszerűen bele se fér az egészbe, holott biztosan adtak el mást is az Egyebek alatt. Erre mondtam, hogy furcsa. Nekem tök mindegy, mennyit adtak el szeptember végéig, de úgy tűnik, valami nem stimmel a számokkal. -
hallerlaller
addikt
Jól fogy az amin nincs haszon és szinte veszteséggel adják? Ajjaj még a végén csődbe mennek, biztos a sok hater veszi ezeket..
Én annyira utálom a googlet, lehet veszek még pár Nexus-t.
-
hunter84
aktív tag
Vasarnap en is vettem egyet. Jo dontes volt, ez a tablet valami szuper, minden androidos kutyunek igy kellene mukodnie mint ennek.
Varom a Nexus 4 erkezeset is, ha itthon tularazzak, akkor rendelem kulfoldrol.
-
frisco
aktív tag
válasz
matteo_szg #26 üzenetére
Fordítsuk az értelem nyelvére amiből kiindulunk:
Én pont tegnap este olvastam, hogy a negyedéves jelentésből következtetve kb. 800e Nexus 7 ment el Q3-ban, ami soknak nem nevezhető.
Sajnos magát a cikket nem találom, és benne a második számra hivatkozást sem.
Nem kell komolyan venni hisz saját magát sem veszi komolyan.
-
csapee
őstag
válasz
bandras0226 #28 üzenetére
Mondjuk 8GB-ba ami nem fér be adat az a filmnézés szerintem. Azt meg szimpla adatmásolással meg lehet oldani. Mondjuk igaz arra a 10 percre kabátzsebbe kell lökni, ami egy kicsit macerás. Valamit valamiért
A 3G változat tényleg jobb lesz, de az + havi költség -
arn
félisten
válasz
matteo_szg #16 üzenetére
az asus nem is, hanem a google.
-
Nazara
őstag
A fenébe is, 200 dodóért növelném én is egyel az eladásokat.
-
Zolesz007
őstag
válasz
Mr President #12 üzenetére
A Google-nak a fizetős alkalmazások, szerintem kevesebb hasznot hoznak, mint az ingyenesek. A Google nem az eladott alkalmazásokon keresi halálra magát, hanem azon, hogy használod a szolgáltatásait, a keresőjét, és ezáltal vannak reklámbevételei. Ez ami a nagy pénz a Google nak. Neki végülis csak az számít, hogy használd az Androidot, az kevésbé számít, hogy min használod. (Csak aztán azt látták, hogy olcsó, de Ipad szintü gyorsaság kell a népnek amit még senki nem adott meg nekik)
-
matteo_szg
őstag
válasz
bandras0226 #28 üzenetére
Nemcsak állítólag, biztosan lesz.
-
-
vicze
félisten
Hát igen az elemzők mindig olyan mocskos pontosak, és olyan rohadt jól tudnak a hasukra ütni, hogy az hihetetlen. Már 20%-os WP7 részesedés van, a W8 meg letarolta a tablet piacot...
De hát mindenki annak hisz akinek akar, RTL-es jósműsor vagy épp aktuális elemző. A Wall Street Journal meg le van szarva és az ASUS pénzügyi igazgatója hazudik a képükbe... -
erdoke
titán
-
BDave
őstag
Ezen nincs mit csodálkozni. Így tovább Google!
-
tzsolesz
nagyúr
Jól fogyhat ilyen über hardverrel. Van olyan gyors mint egy átlagos PC.
-
arsenix
tag
Az ingyenes appokban reklamok vannak amin sokat kaszal a google, raadasul a strategiai celokat se felejtsuk el, konkretan hogy novelik a piaci reszesedesuket, amire ugrani fognak a befektetok.
-
Remus389
veterán
ami jó és jó áron van, az fogy
-
vicze
félisten
Ez pontosan neked mint felhasználónak miért is probléma? Az a jó, hogy 200% haszonnal adnak el valamit és jól lehúznak? (Nem csak a készüléken, de az alkalmazásokon is?)
-
pakkerpista
csendes tag
Különítsük el szerintem, hogy az ASUS mennyi hasznot termel belőle és mennyit a Google.
Lehet, hogy utóbbi nem tesz rá egy vasat sem, kétlem, hogy az ASUS önköltségi áron adná oda a vasat... gyártási árra meg annyit mond, amennyit kialkudtak..
Nem hinném, hogy az ASUS cerkája 9H magasságában fogott.. simán volt az 2-3B -
sfdrakex
nagyúr
Akkor viszont nem is azonos tudású gépről beszélünk olcsóbban:
"Másrészt mivel nem mindenki ad ki még ennyi pénzt sem egy 7" táblára amikor a konkurensek 10" kevésbé hypeolt táblái olcsóbbak, szolgáltatásban sem maradnak el mondjuk egy galaxy tab vagy más táblák között."
Szóval persze vannak 20K ért is tabletek, aki csak netezik annak elég is lehet, de azért ne hasonlítsuk már azokat egy 4 magos, felső kategóriás cucchoz.
(#11) tomatos
Angliában lassabb és drágább netek vannak mint nálunk.
-
frisco
aktív tag
Ez az adat nem lehet igaz hisz az oldal szakértője megállapította az ellenkezőjét: cupertino-fetisiszta "szakértése
Minden bizonnyal most is meg lesz de nagyon magyarázva, hisz nem lehet olyan forgatókönyv, hogy ... hopp elnézést, hülyeséget mondtam, az "almavakságom" elhomályosította a tisztánlátásom.
Kérem a téteket. -
Mr President
senior tag
válasz
matteo_szg #4 üzenetére
Nem az asusnak kevés a haszna rajta hanem a googlenek. Ezért adja olcsóbban a google, feltételezve azt, hogy az alkalmazásokból fog majd több összeg befolyni. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne haszna rajta a googlenek is. Csak ez jóval kevesebb mint az apple majd 50%os haszna a legtöbb termékén.
-
tomatos
aktív tag
Sajna nálam a Nexus kiesett a versenyből amikor kihagyták a micro sd bővítést. Sajna magyarországon amíg nincs korlátlan net olcsóért mint angliába addig felejtős a 8gb belsőtárhelyes telefon. A tabletek jók, de még mindig magyarországon élek és ezért egy 30 ezres kétmagos kínai ami majdnem olyan jó mint egy nexus (nekem) bőven elég és nem kell érte kiadnom 60 ezer forintot. Hát ez az én saját meglátásom. Jó lenne ha keresnék 2000 fontot mert akkor meg tudnám venni, de hát nem így van
-
ilyen_85
senior tag
válasz
matteo_szg #4 üzenetére
mindenki sejti szerintem, hogy mikor a gyártó eljátsza a hattyú halálát, hogy nincs nyereség azért csak realizál valamit, főleg mikor egy sd kártya slotnak 30-50 dollár felára van, vagy mikor plusz pár giga tárhely szintén megdobja a termék árát 30-100 dollárral...
Nem igazán féltem egyiket se
-
HuMarc
veterán
válasz
matteo_szg #4 üzenetére
Konkrétan a Nexus 7-ből származó haszon? Csak mert a júniusi Google I/O-n az mondták - már ha jól emlékszem - hogy gyártási áron fogják adni...
-
jocek91
aktív tag
Külföldön telitalálat ez a tábla, de itt magyarisztánban minden jó terméket akkora haszonnal akarnak eladni, hogy ez a hír itthon értelmét veszti, és megint csak azt juttatja (de szép szó) az emberek eszébe, hogy szarban vagyunk gazdaságilag. Másrészt mivel nem mindenki ad ki még ennyi pénzt sem egy 7" táblára amikor a konkurensek 10" kevésbé hypeolt táblái olcsóbbak, szolgáltatásban sem maradnak el mondjuk egy galaxy tab vagy más táblák között.
-
oceanrush
senior tag
Jol csinaljak. A Naxus 4 es 10 is szuper arakon indul, itt angliaban a 8Gb-s Nexus 4 £239, a 16Gb-s Nexus 10 pedig £319. Ha nem lenne Transformer Pad TF300T-m, lehet Note 2 helyett beneveznek egy Nexus telefon+tabla kombora, mert arban ugyan ott lennek. A Sony-nak fel kell kotnie a gyatyat, mert jelenleg az osszes telefonjuknal jobb a Nexus 4, es sokkal olcsobb is. A Samsungot es a HTC-t nem feltem, ok nyujtanak annyi extrat szoftveresen, illetve az o felsokategorias cuccaik nem is a Nexus 4 arkategoriajaban jatszanak, hogy nem lesz gondjuk.
-
HuMarc
veterán
És hányan vásárolnak hozzá alkalmazásokat a Play-ből?
Ugyanis az, hogy ennyi és ennyi milliót eladnak, pont nulla haszonnal jár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Havonta közel egymillió Android 4.1 referencia táblagépet értékesít az ASUS és a Google.
- Google Pixel topik
- Gitáros topic
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- További aktív témák...
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest