- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Internet Explorer és Google Chrome böngészők esetében ilyen nem lesz jó ideig :-) Ezzel csak a két rivális malmára hajtják a vizet. Még akkor is ha kikapcsolható lesz, vagy amennyiben a gyorshívót lakják be vele, az egyszerűbb lelkek akkor is háborogni fognak, és nekik hiába magyarázzák a gazdasági oldalát, nem akarnak egy olyan böngészőt a gépükre ami alapból beépítve reklám felületet hordoz. Előbb a Chrome-ot koppintják, most meg az Operát.
-
törölt tag
válasz
GeryFlash #58 üzenetére
A googlenek nem kell ilyenbe belemennie, van ott pénz, Microsoftnak szintén, Opera meg a mobilos fronton nagyon erős és a Max-szal elég sok lóvét tud belapátolni.
Épp ebben a topikban volt róla szó, hogy az Opera pénzért biztosít helyet a gyorshívón bizonyos oldalaknak. Ilyen megoldásokra gondoltam. Ezeket idővel mindenki meg fogja lépni szerintem, nincsen nagyon ahova "menekülni"
-
CJ4567
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #53 üzenetére
Midori, Seamonkey
-
válasz
bbTamas77 #62 üzenetére
ez is teljesen igaz!
sőt, egy időben még a Google is reklámozta a Firefox-ot.
Az IE ugye gyárilag jön a Win-nel, a többi meg nem véletlenül nem elterjedt.viszont van ennek egy pozitív oldala is: ha mindez nem lenne, akkor most kb. az IE 8-nál tartanánk, 70% körüli elterjedtséggel.
-
bbTamas77
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #60 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy azért nő a felhasználó tábora, mert csak gyors, hanem azt, hogy gyors, stabil és egyszerű.
én inkább annak tudom be a chrome térnyerését, hogy a felhasználók 90+ % által használt kereső oldalon egy jó ideig reklámozták.
Ha már így említed, én csak annak tudom be a FF elterjedését, hogy volt egy olyan időszak amikor akkora hypot generáltak FF-nak, hogy IE sz×r, Firefox a király, aki nem FF-t használja az normális ember nem lehet.
És még mindig ebből a hypból él a FF.
-
válasz
sz.balazs.95 #60 üzenetére
Most telepítettem én is és eddig meggyőző
Régi Opera már nem elég jó,a többi meg nem vált be.
-
-
bbTamas77
aktív tag
Én már IE előtt se tartottam nagyra a FF-t csak az volt benne számomra egyetlen pozitívum, hogy valamivel gyorsabb mint az IE, de öt lap után már összeomlott, és gyakran kifagyott, crash-elt.
Amikor megjelent a Chrome, az valami fantasztikus volt, semmi csicsa, nulla fagyás, és stabil és gyors.
Nem is csodálom, hogy csökken ez FF használok száma, és nő a Chrome-e. -
GeryFlash
veterán
válasz
#24737024 #57 üzenetére
Te miről beszélsz? A Mozzila egy csóró cég akinek támadt egy nagy ötlete és csinált egy bukásra ítélt mobil OS-t, és még mindig öli bele a pénzt miközben senki nem veszi ha nem tartanak kést a torkához.
A googlenek nem kell ilyenbe belemennie, van ott pénz, Microsoftnak szintén, Opera meg a mobilos fronton nagyon erős és a Max-szal elég sok lóvét tud belapátolni.
Szóval nem, nincs mindenki erre rákényszerülve. -
törölt tag
Nem kell egyből pánikolni és túldramatizálni a dolgot
Mellesleg bármi más használható alternatívára vált az ember, előbb-utóbb bele fog futni hasonló megoldásokba. Elvégre a fejlesztés pénzből történik, a pénz pedig nem az égből hullik alá...
-
válasz
sz.balazs.95 #53 üzenetére
úgy néz ki, hogy megtaláltam az utódot a Maxthon személyében.
-
Namelesske
addikt
válasz
razorka777 #7 üzenetére
Pedig szépen fejlődik, és nem is olyan tolakodó mint a Chrome. Rendes helyére települ stb.
-
halkow
őstag
engem csak néha zavarnak ha valami fontos dolgot keresek, amúgy rám semmi hatást nem gyakoról sose vettem még úgy semmit netes reklamok ösztönzésére...
-
Ha esetleg mégis váltanom kéne Firefox-ról, akkor hova tudnék menni?
- Chrome, Safari, Opera nem játszik, IE nincs Linuxra.
- Mindenképpen fontos egy online szinkronizációs szolgáltatás, mint amilyen pl. a Firefox Sync -
The Exiled
tag
Szerintem ez nem jelent olyan problémát amit egy adblock ne tudna megoldani
-
majd kiderül, hogy mennyire lesz zavaró.
-
törölt tag
Szerintem az Opera ügyesen csinálja az alapértelmezett gyorshívó-oldalakkal. A tartalom országonként változik, például Magyarországon többek között az Index, Romániában viszont a Realitatea hírportál kerül bele. Így a hírdetőpartnerek is örülhetnek, hogy viszonylag célzottan jut el a tartalmuk a felhasználókhoz, ugyanakkor az (átlag)felhasználók számára is előnyös lehet, hogy egy gyakran használt oldal (Facebook, Gmail, országos jelentőségű hírportál, stb) már alapból a gyorshívón van.
Egy ilyen megoldás szerintem a Firefox esetén sem lenne zavaró...
-
Gdi
senior tag
Ha a program forrása továbbra is elérhető és felhasználható marad, gondolom lesznek (további) FFre épülő alternatív változatok. Ami nincs teleszemetelve, mivel az említett kódrészletet ki lehet szedni.
Például Palemoon x64Egyébként akit zavar a FF29 új kinézete és az addon bar hiánya, vissza tudja varázsolni egy kiegészítővel. (Classic Theme Restorer)
Szerk:
palemoon link: http://www.palemoon.org/
Aki ismeri / szereti a böngészők lélektanát elemezgetni majd írhat róla valamit, én régebben néztem gyenge gépekre is, nem volt vele baj. Remélhetőleg hamar lesz FF29re épülő verzió. -
dajkopali
addikt
itt volt némi "kommunikációs" probléma
alig akadt olyan techlap a hétvégén, akinek legalább egy update-et ne kellett volna csinálnia
az is felröppent, hogy abbahagyják az egészet, ám aztán - én így olvasom a bejegyzést - ezt cáfolták, ám sokkal visszafogottabban nyilatkoztak
tesztelik a felhasználókat -
lev258
veterán
A cikk megírása előtt épp azt jelentették be, hogy a visszajelzések alapján nem viszik végig ezt az ötletet. Legalábbis nem olyan formában, ahogy eredetileg tervezték. A hivatkozott blog is erről ír. A cikk ennél kissé erősebbre sikeredett szerintem.
[link] -
cog777
őstag
Bar en is hasznalok portable alkalmazasokat (Far manager, gimp, putty..stb) azert van egy mellekhatasa ennek a modszernek. Az operacios rendszer jogosultsag vedelme nem vedi a bongeszot ha portable verziojat hasznalod. Azaz barmilyen felhasznaloi program (akar rosszindulatu program) modositani tudja a bongeszot. Jo ha tudataban vagyunk ennek.
Nalam igy a biztonsag szempontjabol fontos dolgok rendesen fel vannak telepitve.
Hat ha a firefox is reklamokat fog megjeleniteni...Megprobaltam a IE-t. Adblock plus telepitese utan az arcomba kaptam az egyik oldalon egy egesz kepernyos animaciot. Bezarni persze nem lehetett. Szoval remelem lesz kerulo megoldas. -
Steve1207
veterán
válasz
3.Aragorn #39 üzenetére
http://portableapps.com/, feltelepíted egy mappába, onnantól kezdve oda tárol minden vackot, oda frissül. A kisebb appokat így használom évek óta, teljesítménycsökkenés szinte semmi. SSD-nél meg észre sem veszed.
(#40) pszichiáter: sejtettem, hogy ezzel jössz, csak egy példa volt
Azért írtam a végét is, hogy többi böngészőben egy másik oldal megnyitása is megakasztja az 1080p-t. Nekem alapból úgy töltődnek be, ha valami zajforrás kell háttérbe akkor is úgy megy. Ergo megnyitok egy vid-et, meg megnyitok két oldalt böngészni és akad? Ne vicceljünk már 2014-ben. (IE meg igen... én se használom, szenvedés lenne, csak teszteltem mindet)
Portable ugyanúgy elér mindent, telepítetteknél is ugyanez a helyzet. Végignéztem az összes böngészőt. Szinkronban meg nem bízok, szeretem, ha fixen megvan mindenem. Mobilra nekem ne szinkronizáljon több száz/ezer könyvjelzőt és egyebeket állandóan.
Na de ez tényleg user kérdés, pedig nagyon kivan gyomlálva minden és én így is többet várnék manapság.
-
törölt tag
válasz
Steve1207 #37 üzenetére
Az IE... Már aki használja!
Most nem azért! De minek kellene párhuzamosan futnia 4 db youtube 1080p-s videónak?Nem stresszteszt kell a böngészőnek!
Ennyi erővel a portable megakasztható pl. java-val, míg a felinstallált kevésbé. Miért? Mert a portable olykor kissé nem tud elérni ezt-azt. Jó, erre is van orvoslás, de az más kérdés.Amúgy a felhasználói adatok már elég régóta szinkronizálhatóak. Tehát már a portable dolog mellett ez nem érv!
-
forzamo
tag
-
Steve1207
veterán
válasz
#09819904 #33 üzenetére
Én évek óta portable cuccokat használok. Megvan a fix helye, alig kell valamit telepítenem, ha újrahúzom a rendszert. Ha gépcsere van csak átmásolom a kis pack-om és minden megy tovább 10 perc alatt, ugyanez, ha más gépet kell használnom huzamosabban más helyen. Sebességre is ugyanazt hozza, indulásnál meg azt a fél mp-et kitudom várni.
Itt az lett volna a lényege, hogy az IE úgy beépül, hogy lehetetlen belőle portable-t csinálni. Amíg viszont a youtube HTML5-ben 4db 1080p-s videót folyamatosan tud játszani egymás mellett akadásmentesen, addig sebességben az a bajnok nálam, mert a többiben oldalböngészére is döcög 1 vid mellett...
-
törölt tag
Ha egy kicsit megcifrázom az about:configot, akkor a feltelepített sem eszi a dolgokat.
Az operációs rendszerbe hogy enné magát bele kevésbé egy portable? Ugyanúgy kell futnia! Ugyanazokat a fileokat meg kell kérnie, hogy meglegyen a szükséges engedélye. Egyedül annyival kíméli, hogy TALÁN nincs annyi registry bejegyzés.
A frissítés kilőhető szintén configból.
A kiegészítőkkel meg úgy kell bánni, hogy kalkulálni kell azzal, hogy mi mennyit fogyaszt. Ha van 8 toolbar, mellé egy kis AdBlock meg NoScript, akkor 8 GB ram is kevés lesz.
Nekem érdekes módon a Nightly x64-es verziója nagyon jó fogyasztással bír még több flashtartalmú oldallal is. -
3.Aragorn
addikt
"Az alelnök ugyanakkor a februári bejelentés óta feltámadt aggodalmakat igyekszik eloszlatni, és közli, hogy nem öntik vödörrel a felhasználókra a reklámokat."
Persze, először majd szépen csöpögtetik, aztán meg lehet nézni, 1-2 hónap múlva mi lesz belőle.
Szóval egyelőre imádkozunk, és bízunk az AdBlock+-ban. -
GeryFlash
veterán
válasz
#09819904 #28 üzenetére
Jó de ez más, itt konkrétan a böngészőgyártóval szerződnek, másabb mint hogy az ABP mindent letilt....
Szerintem nem sutyerák böngésző a Chrome, csak elvesztette a régi jó előnyét, vagyis hogy nem zabálja a memóriát, ez mondjuk a weboldalak elcseszettsége miatt is van így.
Akkor váltanék Chromeról, ha lenne egy tuti biztos böngésző ami nem passzolja át az adatokat az NSA-nak... -
GeryFlash
veterán
Miért mégis szerinted mégis kit? Amúgy meg nekik is meg kell élni valamiből hogy a cikkeket ingyen elolvashassad és nem kell megvenned ezer Ft-os Chipet/Pc world újságot...
pszichiáter: Azért ehhez a hirdetőknek is lesz egy két szava nem fogják elégedetten nézni ahogy a userek sorra tiltják le a reklámokat... Nézd meg Chromeot, egyre nagyobb szívás a yt ad blocker, gyakran újra kell tölteni a videókat amikor éppen egy reklámot tilt le.
-
törölt tag
Miért kellene lecserélni?
Egyből a vészharangkongatás megy a gondolkodás helyett!
Anno jöttek a reklámok. Készült miatta beépülő? Igen!
Lesznek nem kevesen akik kapásból azt fogják nézni, hogy milyen módosítással vagy beépülővel lehet a Firefox reklámját majd kiiktatni.
Úgyhogy nem kellene annyira aggódni! -
Cythyel
senior tag
válasz
WonderCSabo #13 üzenetére
Akkor szidjam a PH-t és társait?
-
vittorio7
őstag
Ó ne! Még több reklámot a népnek. Így még az IE is jobb alternatíva, nem beszélve a Chrome-ról.
-
Steve1207
veterán
Hova?
Sajnos előbb-utóbb be kell vállalniuk az ilyet, ha küzdelemben akarnak maradni, a Chrome nagyon beépült mindenhova a google cuccai révén.
Felhasználói élményre még mindig azt mondom, hogy az Opera űber, sebességre IE, letisztultságra Chrome, testreszabhatóságra FF a helyzet. És az a baj, hogy válogatni se nagyon lehet, mert bármelyiket nézzük 2 ponton lazán elvérzik mind a többiekkel hasonlítva.
Ha lenne portable változat és nem lenne az idióta karaktersimítás már IE-t használnék bánatomra az a helyzet. -
törölt tag
válasz
hülyegyerek #14 üzenetére
érdekes, én is pont ezen gondokoztam, hogyha cirka 10 év után ott kell hagynom a foxot, akkor explorer lesz belőle.
chrome elvből nem, az új opera nagyon gáz*, a kis alternatív böngészők szintén nem játszanak nálam...*a régi operát kedveltem, de az már a múlté sajnos.
-
gebro
aktív tag
Itt valami ellentmondás van akkor.
-
hülyegyerek
addikt
Na ez nem kicsit gáz. Lehet, hogy 10 év Firefox után visszatérek az IE-re...
-
-
GeryFlash
veterán
Az... Mindegy, én ugyan Chromeot használok, de drukkolok az Operának, mobilfronton nagyon sokan használják,így talán megint visszajöhet a Desktop verzió népszerűsége.
Mozzila meg... Nagy, lassú, és most már reklámok is lesznek, ez így nem lesz életképes, talán nem kellett volna elb*szni dolllár milliókat a fos Firefox OS-re ami soha az életbe nem fog befutni. -
nubreed
veterán
Amit csinálnak a mozillánál az utóbbi kb másfél - 2 évben, az egyre jobban kiveri a biztosítékot. Nem elég, hogy az FF29 valami undorító ocsmány módon lett átdizájnolva és még a addon bar-t is elvették (tudom, hogy kell visszaállítani a 28-as kinézetét, de ez most mindegy), de most még itt van ez is. Nagyon érik a csere nálam is, remélem azok a kiegészítők meglesznek opera alá, amit jelenleg FF alatt is használok.
-
razorka777
veterán
válasz
Namelesske #5 üzenetére
Azt inkább ne.
Engem szerencsére nem zavarnak a reklámok, ignorálom őket.
-
Namelesske
addikt
Operát fel. Firefox le.
-
Cythyel
senior tag
Még hogy nem öntik el reklámokkal... 1 óra alatt, intenzív böngészés közben kb 20-30 ilyen felugró ablakot kellett kinyírnom. Még jó hogy a tartalmukat nem töltötte be, megfogta a PrivDog kiegészítő. Mindenesetre akkor is idegesítő, pedig eddig semmi pénzért nem váltottam volna chrome-ra, de lehet hogy ezek után muszáj lesz...
-
BE4GLE
aktív tag
A hirdetőknek nyilván az lesz az igénye, hogy minél hatékonyabban tudjanak majd hirdetni:
1. Eljusson a célközönséghez a reklám, tehát a böngészőhasználatot esetleg monitorozni kell majd.
2. A célközönség megtekintse azt, vagyis minél jobban szem előtt legyen a reklám.
3. Rájuk is kattintsanak, akár véletlenül is.A felhasználóknak ezzel szemben egyetlen igénye lesz:
NE LEGYEN REKLÁM!
Ezt az igényt pedig több másik böngésző is ki tudja elégíteni.Szerintem inkább függjenek a szponzoroktól, mint a hirdetőktől.
-
F34R
nagyúr
about:config
browser.newtab.url about:blank
problem solved. Amugy mar nalam is lassan erik a csere.
-
bbTamas77
aktív tag
Elég volt már a reklámokból, majd azt maradék felhasználót is elvesztik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest