Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lezso6

HÁZIGAZDA

válasz dabadab #60 üzenetére

Nem célom elbagatellizálni a problémát. Tegnap is találkoztam ilyen primitív zaklatás jellegű valamivel egy viszonylag színvonalas pubban: társasággal kb fél órára kimentünk, egy lány maradt bent egyedül, s mire visszaértünk, ott volt előtte egy sör, amit valami alkesz küldött neki. Megbeszéltük, kiröhögtük, hogy pont egy glutén-érzékenynek küldte, meg hogy wtf már ez, közben én megittam az ingyen sört, ennyi.

Az áldozathibáztatást ("aki kirakja az árut, meg is érdemli") primitív hülyeségnek tartom, az a ló másik oldala. De ebben a sok postban sincs semmi konstruktív. Populista, szenzációhajhász baromság.

"Te mit szeretnél, ha egy barom megfogdosná a lányodat, akkor örlődjön csendben vagy mondja el neked, hogy mi történt?"

Rossz a kérdés. Ne postolja a twitterre. Megnézted egyáltalán a tweeteket? Alig találtam sztorit, szinte az összes csak megosztás. Amit találtam, azok is olyanok, hogy pl a vonaton egy csávó maszturbálás közben szemezett egy lánnyal, az meg kikészült tőle. Az ilyen gusztustalan meg szánalmas dolog, de nagyobb a füstje, mint a lángja. Úgy van beállítva az egész, mintha minden postolót megerőszakoltak vagy legalább fogdostak volna.

"Ezt az álláspontot egy kicsit nehezebb fenntartani azután, amikor olvasod egy régről ismert lány #metoo posztját, akiről tudod, hogy nem hangulatkeldő, nem gyűlölködő, viszont igazat szokott mondani és a saját traumáiról ír."

Nem a post hangulatkeltő, hanem az egész jelenség egyben. Naponta történik ilyen, s a dominó indítója is jól tudja ezt, felszállt a hype-vonatra. Ugyanezt el lehetne játszani gyermekbántalmazással, családon belüli erőszakkal és hasonló kényes témával, de ettől nem változik semmi, max ki lehet adni a gyűlőlet-energiákat. Traumákat nem így kell kezelni vagy megelőzni.

A megoldás az lenne, hogy képessé tesszünk lányainkat az ilyen helyzetek kezelésére, hogy ne szorongás legyen belőle. Persze ez pl csoportos nemi erőszak ellen csak pofon a szarnak, de a problémák nagy része máris megszűnne.

Új hozzászólás Aktív témák