Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem célom elbagatellizálni a problémát. Tegnap is találkoztam ilyen primitív zaklatás jellegű valamivel egy viszonylag színvonalas pubban: társasággal kb fél órára kimentünk, egy lány maradt bent egyedül, s mire visszaértünk, ott volt előtte egy sör, amit valami alkesz küldött neki. Megbeszéltük, kiröhögtük, hogy pont egy glutén-érzékenynek küldte, meg hogy wtf már ez, közben én megittam az ingyen sört, ennyi.
Az áldozathibáztatást ("aki kirakja az árut, meg is érdemli") primitív hülyeségnek tartom, az a ló másik oldala. De ebben a sok postban sincs semmi konstruktív. Populista, szenzációhajhász baromság.
"Te mit szeretnél, ha egy barom megfogdosná a lányodat, akkor örlődjön csendben vagy mondja el neked, hogy mi történt?"
Rossz a kérdés. Ne postolja a twitterre. Megnézted egyáltalán a tweeteket? Alig találtam sztorit, szinte az összes csak megosztás. Amit találtam, azok is olyanok, hogy pl a vonaton egy csávó maszturbálás közben szemezett egy lánnyal, az meg kikészült tőle. Az ilyen gusztustalan meg szánalmas dolog, de nagyobb a füstje, mint a lángja. Úgy van beállítva az egész, mintha minden postolót megerőszakoltak vagy legalább fogdostak volna.
"Ezt az álláspontot egy kicsit nehezebb fenntartani azután, amikor olvasod egy régről ismert lány #metoo posztját, akiről tudod, hogy nem hangulatkeldő, nem gyűlölködő, viszont igazat szokott mondani és a saját traumáiról ír."
Nem a post hangulatkeltő, hanem az egész jelenség egyben. Naponta történik ilyen, s a dominó indítója is jól tudja ezt, felszállt a hype-vonatra. Ugyanezt el lehetne játszani gyermekbántalmazással, családon belüli erőszakkal és hasonló kényes témával, de ettől nem változik semmi, max ki lehet adni a gyűlőlet-energiákat. Traumákat nem így kell kezelni vagy megelőzni.
A megoldás az lenne, hogy képessé tesszünk lányainkat az ilyen helyzetek kezelésére, hogy ne szorongás legyen belőle. Persze ez pl csoportos nemi erőszak ellen csak pofon a szarnak, de a problémák nagy része máris megszűnne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest