Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
aggleány
addikt
Látom, hogy már régóta alszik a téma, de azért kicsit részletezem a sztorit, hátha visszatéved valaki, aki szerint valótlanságot állítottam.
Pont akkor éppen cselgáncs edzésről mentem hazafelé, de előtte kb. 8 évig jártam kick-boxra, kék öves voltam (két piros csíkkal, ha ez mond valakinek valamit), amikor abbahagytam. 6 éves koromtól szertornáztam, és 4 éves koromtól napi több kilométert bicikliztem terepen, mert imádtam. Emellett pár évig úsztam is. A fentiekből következően a gyengébb izomzat nem annyira okozott problémát.

A kihívó öltözékem katonai nadrág, bakancs, sima póló és motoros dzseki volt, kiegészítve egy szimatszatyorral, amiben az edzőcuccot hurcoltam. Igazán sokat tettem azért, hogy felfigyeljenek rám.

A támadók hárman voltak, kicsivel magasabbak nálam, elég nyiszlett példánynak tűntek, én meg utálok futni. Ilyen helyzetben nem figyel az ember arra, hogy milyen sérülést okoz, hanem próbál menekülni, ahogyan tud.
-
"Nem a post hangulatkeltő, hanem az egész jelenség egyben. Naponta történik ilyen, s a dominó indítója is jól tudja ezt, felszállt a hype-vonatra. Ugyanezt el lehetne játszani gyermekbántalmazással, családon belüli erőszakkal és hasonló kényes témával, de ettől nem változik semmi, max ki lehet adni a gyűlőlet-energiákat. Traumákat nem így kell kezelni vagy megelőzni."
Szerintem az elmúlt napok eseményei erre elég jól rácáfoltak: hirtelen komoly figyelem jut az ilyen esetekre és elég komoly figurák buktak fel és rengeteg történet bugyogott elő, ahol szinte állandó téma volt az, hogy "és mégis, mit tehettem volna?". És úgy tűnik, hogy most kezd válasz lenni erre a kérdésre.
"Megnézted egyáltalán a tweeteket?"
Twittert nem használok egyáltalán, csak Facebook van, az ottani ismerőseim meg jól lefedik a valódi ismerőseimet, akik azért az átlagnál jóval értelmesebbek és érettebbek és ennek megfelelően idióta postokat nem nagyon szoktam látni.
De ha egy téma az egész társadalmat érdekli és megszólal, akkor nyilván a butábbak is megszólalnak, mert ők is részei a társadalomnak és hát... lehet, hogy ők nem a legokosabb dolgokat fogják mondani, de így működik világ.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Ennek a három sportnak ugyanaz a gyökere. Az ázsiai (eredeti) judo sokkal jobban hasonlít az aikido-ra, mint a "verseny" (nyugati) judora.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
üzenetére
"A cselgáncs témában annyi érintettségem van, hogy ez volt az első küzdősport, amire a szüleim beírattak, amikor az általánosban elkezdtek gyepálni a nagyobbak. Nagyon sokat számít itt a súly és az erő, egy 50 kilós ellenfélnek nagyon nehéz dolga van egy 90 kilóssal szemben, pláne akkor, ha a kisebb még nőnemű is (gyengébb izomzat és csontozat)"
Sajnos a cselgáncsot nagyon rosszul oktatják, illetve úgy általában a sport nagyon rossz irányba ment el. Ugye az alapja a keleti harcművészet, ahol tipikusan nem lehet gyorsan sikereket elérni, és ez a "nyugatiasodás" során nem tetszett a sportot űzőknek. Ezért az eredeti és (energia)hatékony mozdulatok helyett egyre inkább arra ment rá a dolog, hogy erőből oldják meg a dobásokat. Ebben a szellemben igaz amit írsz, de az eredeti cselgáncs lényege pont az, hogy ne erőből csináld amit csinálsz, hanem egyensúlyi helyzetekkel játszva érd el, hogy te talpon maradj, az ellenfeled pedig ne. Ehhez nem kell súly, sőt, sok esetben a kisebb méret még előnyösebb is, mert könnyebben billented ki az ellenfeled az alacsony súlypontod miatt. De nagyon nehéz ilyen cselgáncs oktatást találni, amikor ennyire a versenyeken és a gyors felkészülésen van a hangsúly. -
Goose-T
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére

-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Állj be a sorba a másik szexuális zaklató után, és csinálj egy free whistle day-t.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Fordítsuk meg kicsit a dolgot. Vannak ugye a szép emberek és vagyunk mi az átlagos/csúnya/stb. A szép emberek minden előnyét szeretnék kihasználni a külsejüknek, míg a hátrányokat skippelnék? Szeretném, ha jó csajok utánam fütyülnének, de ez kb. esélytelen...
Küzdhetek az utánam fütyülés jogáért? 
-
Eastman
addikt
Ja, pubertás korukban ki kell herélni a férfiakat, a spermájukat lefagyasztani, aztán majd a fapnák laborokban pároztatják a többi fapnával, hogy "zaklatás" nélkül gyerekük lehessen, mer' az ugye mégis mindennél jobban kell.
Tényleg, lassan a krva krvák lesznek a legkorrektebbek a játékban. Ők legalább előre közlik, hogy érdekemberek.
A heti usa és magyar botrány is azt bizonyítja, hogy az "intelligens", tanult és un. "kultúr"emberek is ugyan úgy az ösztöneik által vezérelve élnek. Pontosan mint a hölgyek, mikor megszólal a harang a fejükben és utódot akarnak bármi áron. Nem lehet figyelmen kívül hagyni és elhanyagolni az ösztönöket. Bármi mást is találjon ki az átmosott agyatok.
Füttyögés. Egy párhuzamos dimenzióban a két francia "férfi", pofánvág, betesz egy furgonba, kivisz a határig és kirak az országából, ha be mersz szólni nekik Loretta. '97-ben Hollandiában németül szóltam egy franciához és vörös fejjel kikérte magának. Amennyire melegszik Európa, sanszos, hogy az udvaron a kakasom marad az egyetlen férfi akinek még büszkeség csillog a szemében. Be is csukom a
z nlcafétlogoutot és inkább kimegyek hozzá a kertbe. ...immár sokadszorra.Száradjon le a töke minden erőszaktevőnek és előre tisztaszívű csábító NŐK és jószándékú hódító FÉRFIAK! Ha még maradtatok.
-
solena
tag
válasz
üzenetére
Nem is írta sehol, hogy vérbe fagyva maradtak ott, csak annyit, hogy elvette a kedvüket. Ahogy ugyan többesszámot használt, de az jelenthet össz-vissz két támadót is. (ezzel nem degradálom az esetet, csak nem mindig úgy van, ahogy mások elképzelik. Ez nem hálivúd)
Láttál már kutya-macska "párharcot"? Nem olyat, amikor szándékosan ráhergelik a kutyát a macskára (direkt célpont kijelölés), hanem totál random összetalálkozottakét. A macska elég hevesen reagál, felborzolja a teljes szőrzetét, felpúpozza magát, sziszeg, fúj, meresztgeti a szemfogát és a karmait. A kutya a legtöbb esetben elbizonytalanodik, pedig biztos, hogy ketté tudná harapni a macskát.
Cselgáncs: mondtam, hogy egy majd nálam jártasabb kiokosít, hogy nemúgyvanaz

-
Motion_Blur
félisten
"Argento korábbi vallomásából kiderült, hogy egy szakmai találkozó ürügyével csábították egy szállodába a francia riviérán, de a hotelszobában csak Weinsteint találta, aki a nő akarata ellenére széttárta a lábait, és orális szexet hajtott végre rajta."
Egyre jobban röfögnek ezek a sztorik

Mindenki tudatlanul, ártatlanul, naívan ül be egy limuzin hátsó ülésére az éjszaka közepén, vagy éppen "szakmai találkozóra" megy a hotelszobába a francia riviérán
hagyjuk már... -
Ringman
félisten
azért olaszországban is lenne hová fejlődni: [link]
-
Csapoati
nagyúr
válasz
üzenetére
A férfiaknak IS kell tenni, meg a nőknek IS. Ez utóbbi egyik része a figyelem felkeltése, azaz a #metoo. Senki nem mondta szerintem, hogy ettől megoldódik a dolog (mert nem fog), de ha már az áldozatok (nem, a catcalling "áldozatait" nem sorolom ide) veszik a bátorságot és elő mernek hozakodni azzal, hogy igenis őt is bántották, az már pozitív. Ugyanis sok áldozat egész egyszerűen a szégyen és a félelem miatt senkinek se mer beszélni a bűntalmazásáról vagy félelmeiről. Mert bár nem büntethető a követés, mégis az az egyik legfélelmetesebb. A #metoo egy kezdet.
Nézzük meg pl a Forma-1-et. A hétvégén (vagy az egész hónapban, ezt most nem tudom) pár dolgot kiszíneztek rózsaszínre, hogy felhívják a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre. Itt is lehetne mondani, hogy minek, meg csak magukat reklámozzák, miért nem küldenek pár alapítványnak x millió dollárt. Szerintem meg pont eléggé figyelemfelkeltő a dolog, már az is valami, ha pár ezren elgondolkodnak, hogy mikor is voltak (illetve a párjuk) utoljára mellrákszűrésen?T_Chris: Értem amit mondasz, valóban csepp a tengerben ez a kampány. De valahol tényleg el kell kezdeni. mert mint látjuk, itt is felbukkantak az ellenvélemények, hogy nem kell úgy öltözködni, nem kell este egyedül sétálni stb. Vagy emlékezzük a Kiss László-ügyre, vagy a mostanira (nem jut eszembe a figura neve, talán Marton?). Mindjárt megjelentek az áldozathibáztatók, akik túlnyomó többsége hogy-hogy nem, férfi.
-
törölt tag
Nem tudhatom, pontosan hogyan történt, de annyit megtanultam, hogy az utcán általában életszerűen történnek a dolgok. Nincs szuperhős, nincs karate kid, ha több férfi rámegy egy nőre akkor ott ő húzza a rövidebbet. Persze lehet, hogy a támadókat meglepte a heves reakció, ezért úgy döntöttek, ejtik a dolgot, de azt nehezem tudom elképzelni, hogy a végén ők maradtak a földön vérbe fagyva

A cselgáncs témában annyi érintettségem van, hogy ez volt az első küzdősport, amire a szüleim beírattak, amikor az általánosban elkezdtek gyepálni a nagyobbak. Nagyon sokat számít itt a súly és az erő, egy 50 kilós ellenfélnek nagyon nehéz dolga van egy 90 kilóssal szemben, pláne akkor, ha a kisebb még nőnemű is (gyengébb izomzat és csontozat)
Akkor már több haszna van egy, ütéstechnikát előtérbe helyező sportnak, ahol egy gyengébb harcos is meg tud fordítani egy helyzetet a megfelelő helyre mért ütéssel (állcsúcs, nemi szervek, gége, szem, térd, esetleg gyomorszáj), de ehhez persze sokat kell edzeni, hogy az ütés elég erős és pontos legyen.A többi dologban egyetértek veled...
-
törölt tag
De ne így, és ne ott érjen el tömegeket ahol az is felköszönt a névnapodon aki az utcán rád sem köszön. A közösségi oldalak velejárója a képmutatás.
Ahogy fentebb is írták a hypelevesbe mindenki beleteszi a saját kis #metoo-ját, és pont azoké nem látszik akiknek ott, és akkor lenne szüksége valamilyen támogatásra.Aminek lehetett volna értelme, hogy csinálni weblapot, kampányt, és azt marketingelni a közösségi médiában. Mert így mi is történik? Az az áldozat aki eddig nem beszélt róla mert szégyelli a dolgot egy metoo hatására sem fogja tudatni a környezetével, mert a szorongását, szégyenérzetét kis eséllyel mossa el. Aki meg már megbeszélte a hozzá közelállókkal a dolgot az vagy posztolni fogja a külvilág felé is, vagy nem.
Teljesen értem amúgy az álláspontodat, de egy apró baj van ezzel az egésszel. Te kultúremberként a saját talán túl szűk környezetedből indulsz ki, és túl pozitívan látod az embereket. Munkám során a cigánysortól a félmilliárdos villákig megfordulok mindenütt. Az emberek sokfélék, és sokféleképpen vannak szocializálva, más környezeti hatások érték őket. Szerintem tudnék mutatni olyan embert aki nem értené, hogy ez miért is probléma, mert az apja, meg a nagyapja is így csinálta.
És akkor nem beszéltünk a távol-keleti vonalról, amikor az idehelyezett vezetőknek tréninget kellett tartani a nőkkel szembeni bánásmódról. Ott hangzott el egy mondat az egyik tájékoztatott szájából amit lehet nem pontosan idézek, de valami olyasmi volt a lényege, hogy akkor a kutyákat, és a nőket előre kell engedni a liftnél, ajtóknál...
Vagy az iszlám féle németben (vagy svéd?) történt erőszakhullám, aminek kb az volt az indíttatása, hogy aki nem hord csadort az szabad préda a korán szerint.
Ezeket csak a neveltetés sokszinűségének a megmutatására hoztam fel, más célom nem volt vele.Igen. Tudom. A probléma valós, de ez a megoldás olyan mintha az oroszlánt próbálnád vega étrendre állítani.
-
8th
addikt
" ide soroljuk az úgynevezett "catcalling"-ot is, ami a bántalmazott felé való fütyörészést, beszólogatást jelent."
Bántalmazott? wtf? Ha teszem fel egy melós utána fütyül az utcán egy "hölgynek" akinek sikerült reggel úgy felöltöznie, hogy még a leglelakottabb útszéli szexmunkás is kimért finom elegáns úrinőként tündökölne mellette az bántalmazás? Nooormális? Had kérdezzem már meg, ránézni azért még szabad? Vagy utcán tapadjak arccal a falra mint egy idióta vagy szaladjak át gyorsan a túloldalra nehogy bántalmazzam szegénykémet a hatalmas szívére tévedő tekintetemmel? Totális elmebetegség. Prosectura: Szia-mia c. dalának refrénje mindent elmond helyettem. Kéremkapcsoljaki.
-
törölt tag
Na várj már kettőnk közül én voltam aki konstruktív volt és nem ragadt meg a jajdejo hívjuk fel a figyelmet mert az mindent megold szinten, te meg aki magadra veszed a jól definialtan -ezek szerint- nem rád vonatkozó részt és én vagyok a gci.
Ebben a topikban te hol voltál konstruktív? Értsd meg amit mondok, ha nehéz, hogy azt toljuk a médiában, hogy sajnálkozását helyett tenni kell, akkor mindegy is.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
üzenetére
Nagyképűségen és leereszkedő dumán kívül van valami konstruktív is, vagy nem szeretnél leszállni az erkölcsi piedesztálodról?
lezso6: Felületes, igen. De legalább nagy tömegeket ér el. Vagy nem tudom, hogy a mai 18-25-ös korosztálynak mivel lehetne valami hatékony kampányt előadni? Tévével biztosan nem. Utcai plakátokkal? Kizárt.
-
mephi666
nagyúr
a faluban, ahol laktam 20+ évig volt egy csaj, aki még a 90es évek közepén kezdett cselgáncsozni és elég komoly szinten nyomja azóta is... női börtönben fegyőr...
vele nem szívesen húznék újat, mert úgy földhöz verne 1 pillanat alatt, hogy csak úgy nyekkennék... még 10 éve polgárőrködtem és az akkori vezető tartott edzéseket mma stílusban: minden stílusból összeszedte a legegyszerűbb, viszont leghatásosabb gyakorlatokat, amik jól jönnek önvédelemben... amíg ő tartotta, jártunk pár évig, majd átadta az egészet egy afganisztánban szolgált elitkatonának, akinek nagyon nagy arca volt és megváltoztak az addigi jó hangulatú edzések... (nem is jártunk innentől inkább) ...egyszer ez a katona meghívta edzésre a cselgáncsozó csajt, hogy bemutassanak 1-2 gyakorlatot közösen és úgy földhöz vágta a nő, hogy majdnem ott maradt
...nekünk tetszett, mert az arcából kicsit legalább visszavett és pár hétig az edzés is elmaradt... csak annyit akartam kihozni ebből, hogy a cselgáncs nem olyan haszontalan sportág... -
solena
tag
válasz
üzenetére
Aludtam rá egyet, mert ha azt írom le, ami először feltört belőlem, azért lehet minimum warn járna.
"Egyébként a te sztorid annyiban sántít, hogy ha több férfi igazán meg akar erőszakolni egy nőt, akkor az sikerülni is fog, ha nem zavarják meg őket, akármilyen bakancs van rajtad." - Csak szólok, hogy a klasszikus áldozathibáztatás egyik alpontját hozod: kétségbe vonod az áldozat hitelességét. A mondandód kábé így jön le: "Biztosan megtörtént, amit állítasz? Nem úgy tűnik..."
Nem sántít a sztori. Egyszerűen arról lehetett szó (nem voltam ott, nem tudom leigazolni), hogy random társaság random kiszúrta magának aggleányt, mint egyedül mászkáló, védtelen nőt, és könnyű prédának nézték. Ha nem direkt rá utaznak, az agresszor a kisebb ellenállás felé mozdul el, ráhagyja (az ilyen agresszor a világ leggyávább lénye lehet...). A történet másképp néz ki, ha kifejezetten rá utaztak volna (direkt célpont), akkor nehezebb dolga lett volna, de ha... hahaha. Ha nagyanyámnak töke lett volna, ő lett volna a nagyapám.A cselgáncs pedig szerintem előny, a semminél mindenféleképpen több. Főleg, hogy a cselgáncs legjobb tudásom szerint arra épít, hogy az ellenfelet kibillentsd az egyensúlyából, tehát ha aggleány alacsonyabb, mint a támadója, akkor nyert ügye van, mert lejjebb van a súlypontja, stabilabb (meg a tudás sem elhanyagolható). De majd jön egy cselgáncsban jártasabb, és kijavít.
"Volt olyan munkahelyem (kis reklámügynökség), ahol a titkárnő felvételkor az első körös követelmény az volt, hogy ki hajlandó lefeküdni a főnökkel. - Ez meg hatalommal való visszaélés. A fő preferencia nem kapcsolódott a szakmai kvalitásokhoz. Nem a jelölt szakmai tudása kellett. Tudom, hogy vannak olyanok, akiknek ehhez van gyomra, csak lehet, hogy így ki lett szórva a tényleg legideálisabb jelölt.
-
A legdirektebb, legtöbb embert elérő valami, de egyben sajnos a legfelületesebb kommuniikációs forma. Olyan, mintha egy bulvárlapba kerülne be. Sokakat elér, de kiket is? Nem lehet túl hosszú, mert akkor a kutya sem fogja elolvasni, továbbgörgetnek. Meg általában elveszik a sok szemét között. Megosztani érdemes ott max, egy valódi, komoly, saját honlappal vagy legalább érdemi portálon megjelenő kezdeményezést.
-
törölt tag
Nem tudod értelmezni amit írtam látom... Fussal neki újra. A ti dedinialva van. Ha nem megy lerajzolom...
Szerinted azt hiszik hogy jó??? Kifejezetten élvezik a csajok? Aha...
A közösségi média jó. Mert Pistike is 10.000 like után kapta meg a műtétet. És felhívtuk a figyelmet a... Baaaaz mire is.... Likeolassal meg megosztassal tanithatunk műtétet intézunk, minden lehetséges, sőt azok ellenkezője is egyszerre.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az itt inkább a kérdés, hogy ha lát valaki ilyet, férfiként mit tesz a nő védelmében.
Sajnos sok férfitársunk a valóságban az ilyet "metoo"-zza...
A mérték másik kérdés, az társadalmi, kulturális, szubkulturális környezettől is függ.
Saját véleményem szerint, ha egy nő manapság kihívónak tekinthetően öltözik, két eset lehetséges:
- megsértődik, mert megnézik
-megsértődik, mert nem nézik meg...
A legtöbb így öltözködő hölgy valahogy úgy gondolhatja, hogy
"Csinos leszek, mert ha az utcán szembejön Brad Pritt/George Clooney/Alain Delon, forduljon utánam...."
"Az a csúnya, alacsony/kövér/kopasz/stb. mi a fa..é bámul?" -
Egon
nagyúr
Az utolsó bekezdés kivételével egyetértek. Első körben legyen definiálva, hogy konkrétan mi számít zaklatásnak. Pl. valami olyasmi, hogy ami széles tömegekben félelmet kelt (tehát ne fordulhasson elő az, hogy hiperérzékeny Mancika már azért feljelent-meghurcoltat, ha valaki rá mer pillantani). Aztán legyen széles körű felvilágosítás: tudatosítani kell az emberekben (elsősorban a lányokban/nőkben), hogy mi számít konkrétan zaklatásnak, és hogy kihez forduljanak, ha ilyesmit elszenvednek (no meg hogy nem szégyen segítséget kérni). Ha ez megvan, akkor lehet hasonló kampányokat indítani.
-
Akkor hát TLDR mert úgy tűnik hülyének nézel. Bennem csak egy kis szkepticizmus van az ügy kapcsán.
Nagyon könnyű az ilyen kezdeményezéseknél beleesni abba a morális csapdába, hogy teljes mellszélességgel mellette kell állnod, különben ignoráns, vagy ne adj isten gyűlölködő, erőszakpárti, stb vagy. Aki kicsit is kritizál, az egy fasiszta indó és húzzon el az jó örömlány anyja vaginájába. Az egész jelenlegi balliberális ideológia erre az alapra épül. Nálunk a végső igazság mindenre, morális alapon. Ha nem értesz egyet, immorális vagy elmebeteg vagy. Így nagyon könnyű ezzel azonosulni, hisz elmondhatom magamról, hogy én jófiúk (és lányok) csapatába tartozom.
Én ellene vagyok minden erőszaknak, és én is nagy problémának tartom a nők (pontosabban emberek) elleni fizikai és lelki zaklatást, bántalmazást, erőszakot egyaránt. A kezdeményezés alapját is teljesen megértem, hisz a probléma szőnyeg alá söprése az egyik legrosszabb dolog. A problémám a kivitelezéssel, s a teljes jelenséggel van.
Jött ez a nő, postolt egy twitter bejegyzés, hogy hashtag #MeToo, ha valaha bármiféle szexuális zaklatást elkövettek ellened. Nincs semmi más feltétel, s a "szexuális zaklatás" ugye egy nagyon tág részben szubjektív fogalom, és elég annyit is írni, hogy "#metoo, de képtelen vagyok elmondani". Garantált a rengeteg post, nulla erőfeszítéssel és tartalom nélkül, de rengeteg felületes, mikróban kiolvasztott mirelit-érzelemmel a kommentekben. Csak mennyiség van, minőség semmi. És a postoló úgy érezheti, hogy tett valamit az ügy érdekében, amikor ez nem igaz. Ő csak EGY postot írt. Minimális befektetés, hatalmas népszerűség és szenzáció, mindezt a szexuálisan zaklatott nőkre ágaskodva teszi meg. Szerintem ez gusztustalan.
A reakciók a másik problémám. XY csaj kirakja, hogy #MeToo, még nem is kell írnia mellé semmit, máris kapja az ismerősöktől a kommenteket összetörtszív, sírós, stb emoji hegyekkel, meg hogy mennyire meglepődtek rajta. Ennyire senki nem tud erről a fontos problémáról, s ennyi érzelem van az emberekben? Én merem feltételezni, hogy az emberek tudnak róla, csak most kell egy kis önmegnyugtató színjáték, hogy azt mondhassuk: törődtünk a problémával. Aztán egy hónap múlva ez is feledésbe kerül és semmi következmény.
Hasonló ez, mint az afrikai éhező gyerekes facebook post, amit belájkolsz, hogy este nyugodt lelkiismerettel feküdhess ágyba. Itt annyi a különbség, hogy ismerheted az áldozatokat, annyira nem felületes érzelmekről van szó. Ebben a színjátékban az áldozat duplán áldozat, mert csőbehúzzák: postolásért cserébe kap figyelmet, de ez csak kamu, pár napig tart, aztán minden megy tovább ahogy eddig. A kommenterek is felhőkölhetnek, meglepődhetnek, ami nem is nagyon értek. Szinte minden közeli nőismerősömről tudok kisebb-nagyobb zaklatós sztorit, nem is egyet, sőt, olyan is van, akit konkrétan megerőszakoltak. Tudom, hogy létezik a probléma, és merem feltételezni, hogy mindenki tudja, csak a belső szorongásukat (mivel nem tesznek a problémáért) valahogyan meg kell szüntetni, s pontosan így jönnek létre ezek a hazug nyálas kommentek.
Nade hogyan lehetett volna ezt kicsit jobban csinálni? Mondjuk úgy, hogy postoljon alá az, aki ma szexuális zaklatást élt meg. Rögtön láthatnánk, hogy ténylegesen mekkora a probléma, hisz mindegyik post egy mai áldozatról szól. És jóval nagyobb az esély rá, hogy frissen az ismerősök segítséget nyújtanak neki legalább abban, hogy kibeszélje magából a traumát. Csak hát ez jóval kevesebb repostot eredményezett volna...
-
Gabás
addikt
Alig találtam sztorit, szinte az összes csak megosztás
Nem könnyű leírni ezeket, a történeteket, és nem is kötelező őket megosztani mindenkivel. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy trendiségből hashtageznek, ezzel kvázi lehazugozol több millió nőt.
Az ilyen gusztustalan meg szánalmas dolog, de nagyobb a füstje, mint a lángja.
Mi lenne, hogy ha az áldozatokra hagynád, hogy eldöntsék, mi okoz számukra félelmet, sérülést, terhelést?
Úgy van beállítva az egész, mintha minden postolót megerőszakoltak vagy legalább fogdostak volna.
Nem jellemző, hogy valaki egy beszólásból erőszakot vizionál, az elhallgatás annál inkább. A beszólás még oké, a fenyegetés már nem? A mutogatás még oké, a tapizás már nem? Sokszor nem különíthető el, az egyik követi a másikat. Érdemes pl. meghallgatni az eredeti botrányhoz kapcsolódó felvételt. A mércéddel tulajdonképpen semmi sem történt, de mégis kiderül, hogy korábban azért volt egy s más, van egy kis rejtett fenyegetőzés, és az egész helyzetből érződik a hatalmaskodás.
A megoldás az lenne, hogy képessé tesszünk lányainkat az ilyen helyzetek kezelésére, hogy ne szorongás legyen belőle.
Aminek az első lépése a problémáról való beszéd, nem a vállvonogatás. A kiszolgáltatott helyzetek kezelése nem olyan egyszerű már pszichológiailag sem.
-
Egon
nagyúr
Mélységesen elítélem a szexuális zaklatást. Ugyanakkor tartok tőle, hogy (ismét) túl van tolva az a bizonyos bicikli.
Ahogy többen feszegetik: valamilyen szinten egzaktul meg kellene határozni, hogy hol a határ. Ezt nem csak én látom így, hanem híres színésznőnk is: [link]"Azt kellene meghatározni, hogy hol a határ,
és hol kell nekünk nőknek okosnak lenni, vagy észnél lenni. Nem gondolom, hogy erőszak lenne, ha valaki megkér engem, hogy masszírozzam meg. Az nálam még nem erőszak. Én nyugodtan mondhatom azt, hogy oké, vagy nem oké."Nevetségesnek tartom pl. azt, hogy egyesek zaklatásnak veszik az utána fordulást, illetve a tengerentúlon állítólag még azt is, ha valaki tetőtől talpig végigmér (!) egy nőt. Álljon már meg a menet! Ha miniszoknya+top szerkóban tipeg az utcán, számítson rá, hogy többen alaposan megnézik. Ha nem akarja, hogy mustrálják, vegyen fel zsákruhát vagy csadort...
-
Csapoati
nagyúr
válasz
üzenetére
Tök jó, hogy hülyének és tehetetlennek nézel... Én is csináltam már ilyet, ismerőssel és ismeretlennel is. Ettől függetlenül a követő vajon nem fog többször ilyet csinálni? Nem vagyok benne biztos. Még egyszer mondom, nem kell a füttyögést meg az ilyen enyhébb dolgokat szankcionálni, de valahogy igenis fel kell hívni a figyelmet arra, hogy ezek nem jó dolgok.
Egyébként nincs twitterem (vagy lehet, hogy van valami promo miatt, de nem használom) és facebookon sem metoo-ztam. Ettől még megértem a problémát, barátnőmmel is beszélgettem erről.lezso6: Miért hangulatkeltő az, hogy valaki az egyetértését nyilvánítja ki egy üggyel kapcsolatban?
-
"s mire visszaértünk, ott volt előtte egy sör, amit valami alkesz küldött neki. Megbeszéltük, kiröhögtük, hogy pont egy glutén-érzékenynek küldte, meg hogy wtf már ez, közben én megittam az ingyen sört, ennyi."
Annyira jó, hogy itt mindenki olyan példákkal jön, aminek köze sincs az említettekhez.
-
Nem célom elbagatellizálni a problémát. Tegnap is találkoztam ilyen primitív zaklatás jellegű valamivel egy viszonylag színvonalas pubban: társasággal kb fél órára kimentünk, egy lány maradt bent egyedül, s mire visszaértünk, ott volt előtte egy sör, amit valami alkesz küldött neki. Megbeszéltük, kiröhögtük, hogy pont egy glutén-érzékenynek küldte, meg hogy wtf már ez, közben én megittam az ingyen sört, ennyi.
Az áldozathibáztatást ("aki kirakja az árut, meg is érdemli") primitív hülyeségnek tartom, az a ló másik oldala. De ebben a sok postban sincs semmi konstruktív. Populista, szenzációhajhász baromság.
"Te mit szeretnél, ha egy barom megfogdosná a lányodat, akkor örlődjön csendben vagy mondja el neked, hogy mi történt?"
Rossz a kérdés. Ne postolja a twitterre. Megnézted egyáltalán a tweeteket? Alig találtam sztorit, szinte az összes csak megosztás. Amit találtam, azok is olyanok, hogy pl a vonaton egy csávó maszturbálás közben szemezett egy lánnyal, az meg kikészült tőle. Az ilyen gusztustalan meg szánalmas dolog, de nagyobb a füstje, mint a lángja. Úgy van beállítva az egész, mintha minden postolót megerőszakoltak vagy legalább fogdostak volna.
"Ezt az álláspontot egy kicsit nehezebb fenntartani azután, amikor olvasod egy régről ismert lány #metoo posztját, akiről tudod, hogy nem hangulatkeldő, nem gyűlölködő, viszont igazat szokott mondani és a saját traumáiról ír."
Nem a post hangulatkeltő, hanem az egész jelenség egyben. Naponta történik ilyen, s a dominó indítója is jól tudja ezt, felszállt a hype-vonatra. Ugyanezt el lehetne játszani gyermekbántalmazással, családon belüli erőszakkal és hasonló kényes témával, de ettől nem változik semmi, max ki lehet adni a gyűlőlet-energiákat. Traumákat nem így kell kezelni vagy megelőzni.
A megoldás az lenne, hogy képessé tesszünk lányainkat az ilyen helyzetek kezelésére, hogy ne szorongás legyen belőle. Persze ez pl csoportos nemi erőszak ellen csak pofon a szarnak, de a problémák nagy része máris megszűnne.
-
törölt tag
Akkor itt csak az szólhat hozzá, akit megpróbáltak megerőszakolni?
Egyébként a te sztorid annyiban sántít, hogy ha több férfi igazán meg akar erőszakolni egy nőt, akkor az sikerülni is fog, ha nem zavarják meg őket, akármilyen bakancs van rajtad. A cselgáncs tudás pedig pont nem igazán előny több, nálad nehezebb és erősebb ellenféllel szemben, ahhoz nagyon magas szinten kell űznöd ezt a sportot, hogy te kerülj ki győztesen egy ilyen szituációban.Amúgy nem teljesen értem, hogy jutottunk el a megerőszakolás témájához, elmékeim szerint a botrányt kirobbantó producer nem erőszakolt meg senkit. Gondolom ajánlatokat tett, célozgatott, esetleg fogdosott bizonyos esetekben, de ezek nem olyan dolgok, amiken ne lehetne hamar túltennie magát az embernek. Egyszerűen csak fel kellett volna állni, felmondani a munkát és feljelentést tenni. Ezt persze senki nem tette meg, mert túl zsíros volt a meló és túl jó a pénz, inkább lenyelte mindenki a békát. Ez így nekem nem hiteles.
Volt olyan munkahelyem (kis reklámügynökség), ahol a titkárnő felvételkor az első körös követelmény az volt, hogy ki hajlandó lefeküdni a főnökkel. A második körben a legjobban teljesítő kapta meg az állást. Nem volt erőszak, ha nem tetszett, mehettél péknek vagy villamosvezetőnek. Üdv a kreatív iparban.
-
törölt tag
De pont tökéletes példa volt. Szingapúrban nyilvános megszégyenítés az eszköz a szemetelésért. A civilizálatlan viselkedéssel szemben te euban jelenleg el nem fogadható "civilizálatlan" eszközzel harcolnál? Miért nem vágjuk egyből le az egyik ajkát vagy ki a nyelvét és máris nem tud fütyülni?
Jelenleg ott tartunk, hogy egy csoport vélt vagy valós félelmei miatt teljesen jogosnak látod, hogy egy egyébként valóban civilizálatlan viselkedést ami egyeseknek problémás kriminalizáljunk. Ez viszont mindig iszonyatosan veszélyes, mert nehezen határolható be, hogy ezen elvek mentén hol van az állj. Ha elég nőben félelmet ébreszt a főnöke mert hangosabban beszél a komfort zónája által elfogadhatónál akkor az is legyen bűn? Ha mint az anyám fél a belvárosi közlekedéstől pesten (és ezzel sokan vannak ám így) akkor hozzunk külön szabályozást erre? Ha a lányom majd fél buliból hazafel a sarkon álldogáló csoportoktól mert azok mind potenciálisan veszélyes támadók is lehetnek akkor be lehet tiltani a bulinegyedekben a 2-nél nagyobb csoportokat?
Ha tetszik ha nem meg kell sajnos érteni, hogy az életnek vannak bizonyos -számomra se tetsző- aspektusai, amelyek egyesekben félelmet, szorongást, rettegést okozhatnak. Van pár ezer ilyen faktor, a füttyögés pl csak egy ilyen lehet akár. Megszüntetni nem lehet, mert nem tudod tiltani vagy büntetni, és mint írtam hiába oktatod ha már most is tisztában vannak vele.
Ezért mondtam, hogy többet érne mind a sértettek mind a társadalom számára, ha inkább arra hívnátok fel a figyelmet, hogy az egy szar dolog hogy a hölgyet szexuálisan zaklatták, viszont a jelentős részükkel pont azért történhetett ez meg, mert TI hagytátok. TI mind akik elfordultok, akik nem konfrontálódtok, akik féltek hogy csúnyán néznek majd rátok az elkövetők, akik képesek egy buszon, metrón, megállóban, utcán vagy vonaton tovább menni leszegett fejjel. Ez a valódi gond. Tenni akarsz ellene? Hívd fel a figyelmet arra, hogy ne hagyd szarban az embertársad ha segítségre szorul. Állj ki teljes mellszélességgel amellett akit megaláznak, akit megfélemlítenek, akit bántalmaznak. Nem utólag a twitteren, hanem akkor és ott amikor látod hogy szükség van rá irl. Ennek értelme több lenne, mint azon merengeni, hogy államilag ezt hogy lehetne megszüntetni, oktatni, büntetni, magasabb büntetési kategóriába sorolni.
Csak hogy egy gyors szösszenet, szintén true story, hazafele tekertem melóból pár éve este, egy lányka sétált az akkor már kihalt pest szélén lévő utcán, és vagy 30 méterrel mögötte meg egy srác a tömbházak között "követte". Nem az utcán, a bokrok takarásában. Nem történt semmi, a csaj talán észre se vette, de jobb a békesség szépen én is beálltam a járdán a srác mögé jó 30 méterre és csorogtam velük együtt. A srác folyamatosan forgatta a fejét és látta hogy látom, egy idő után behúzott a házak közé. Odatekertem a csajhoz, szóltam hogy mi van, elkísérném egy darabon ha nem gond. Hazakísértem, hazamentem. Lehet hogy semmi nem lett volna, lehet a srácot csak érdekelte hol lakik, vagy csak épp neki is arra volt dolga, vagy akármi. Szerintem ez többet ér mint a #metoo...
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Én nem tettem ki a hashtag-et, mert senkinek semmi köze hozzá, hogy milyen élményeim vannak. Engem anno próbáltak megerőszakolni, de mivel nem volt hozzá kedvem, és éppen cselgáncs edzésről mentem hazafelé acélfejes bakancsban, viszonylag csendes sikert könyvelhettek el a kísérletezők. Nagyon nem zuhantam meg, de én nem vagyok egy mimózoid alkat."
Azért beszéltél erről anno valakivel utána?
-
törölt tag
Nem az az elmebaj. Hanem az, hogy a médiahatalomtól félő mindenáron polkorrektnek maradni akaró réteg nem mer szót emelni azért, hogy a helyén legyen használva a kifejezés, és ne hype legyen belőle amit pusztán együttérzésből nyomat mindenki mert bizony akkor jön majd a google féle genderbotrány ide aktualizált változata. Azaz azért szólsz be mert antifeminim ellentábor vagy, azért szólsz be mert te is direkt szeretsz füttyögni, szóval megerőszakítanál egy ártatlan, hamvas lánykát, mert pedofil is vagy....
A polkorrektséggel visszaélnek, emiatt túl van tolva, és ezt kihasználják.* Ezt a régi viccben említett de jelenleg azt az állapotot élő (fehér, 40-es, egyedülálló) férfiként kell mondjam. De ha leírnám a 30 éves viccet, akkor úgy lenne polkorrekt ha elnézést kérnék azoktól akikkel a vicc alanya menteni próbálja magát.
Viszont ami a durva az egészben, hogy az ezren tényleg érintettek kapnak a hypelevest higító társaik miatt kevesebb, vagy teljesen elégtelen figyelmet a problémájukkal kapcsolatban. (Amit ugye nem is a megfelelő platformon igényelnek.)És bele kell nyugodjak abba, hogy amit leírtam az biztos nem racionális helyzetfelismerés, hanem valahol mindig meghal majd egy kiscica amikor ezt az érzéketlen, kirekesztő posztot olvassa valaki, és kívánják majd járjak én is így egy valami másban 40-es nagy feketével meg ilyenek, mert máshogy sosem érzem majd át mit éreznek ezek a lányok akiknek befüttyögnek.
*Ja, igen. Azaz a PC régóta nem arról szól, hogy a legjobban a helyén kezeljük a dolgokat, hanem hogy ne adjunk támadási felületet, mert jellemzően visszaélnek vele a radikálisok. Mert mindig a radikálisokkal van baj. Teljesen mindegy, hogy Windows/Linux/IOS szoftverrasszista, feminista, szivárványos, etnikai kissebbség, vagy csak sima bármi. A radikálisnak nem elég, hogy teszi a dolgát, hogy jobb legyen a saját közösségének, ő hangosan, és melldöngetve szeretné, hogy mindenki lássa, hogy ő ezt teszi. Ezzel pedig pont a saját közösségének árt egy idő után.
-
aggleány
addikt
Elég vicces, amikor a témában nem érintettek mondanak véleményt olyasmiről, amit nem éltek át. Jól csináljátok, csak így tovább!
Tetszik, hogy vannak olyan férfiak, akik egyáltalán észrevesznek ilyesmit. (Nem gúnyos megjegyzésnek szántam, nem szeretném, ha valaki félreértene. Tényleg tetszik, hogy férfiakat foglalkoztat a téma.)Nőneműként kicsit máshogy látom ezt a dolgot, mint Ti, de nem gond, különbözőek vagyunk. Az, amikor az ember lányának utánafütyülnek, vagy beszólnak valami olyasmit, hogy mit csinálnának vele, bunkóság. Aki ilyet csinál, az egy normális nő szemében kis puhap.cs. Csinálni nem tudja, tehát mondja. Az ilyen hímneműekkel kapcsolatban egy nőben fel sem merül, hogy a beszóló férfi lenne. Ennyire egyszerű.
Az bókolás teljesen más, még akkor is, ha idegentől jön, még véletlenül sem lehet összekeverni a kettőt.
Én nem tettem ki a hashtag-et, mert senkinek semmi köze hozzá, hogy milyen élményeim vannak. Engem anno próbáltak megerőszakolni, de mivel nem volt hozzá kedvem, és éppen cselgáncs edzésről mentem hazafelé acélfejes bakancsban, viszonylag csendes sikert könyvelhettek el a kísérletezők. Nagyon nem zuhantam meg, de én nem vagyok egy mimózoid alkat. Van olyan hölgyismerősöm, akinek durván beszólogattak többen, mentek utána hazáig, és egy hétig ki sem mert lépni a házból, annyira félt.
-
Egyébként érdekes, hogy akik a szomszéd topikban attól rettegnek, hogy egy meleg pár látványa helyrehozhatatlan károkat okoz a gyerekekben meg a serdülőkben, azok szerint az tökre rendben van, ha heterók serdülőlányokat zaklatnak meg fogdosnak és ha valaki megpróbálja megtörni a témát övező hallgatás falát, az nyilván femináci.
-
"De ez mit old meg?"
A jelek szerint nagyon sok lány van, akinek volt valami (vagy több) durva élménye, de nem merte elmondani senkinek, magát hibáztatta, néma maradt - és ezen nem segített az sem, hogy amikor egy-egy nemi erőszakkal kapcsolatos ügy (a durvák is) nyilvánosságra kerültek, akkor ezerrel beindult az áldozathibáztatás is (a magyar társadalom csúcsteljesítménye ebben a témában talán a Zsanett-ügy volt, ahol a főrendőrök voltak szívesek először hazugnak nevezni, majd lekurvázni a folyamatban lévő nyomozásban Zsanettet, mindenféle következmény nélkül). A jelek szerint ez a kirobbant botrány némileg megváltoztatta a közeget.
Te mit szeretnél, ha egy barom megfogdosná a lányodat, akkor örlődjön csendben vagy mondja el neked, hogy mi történt?
"Nekem ez egy szokásos, tartalmilag nulla, önsajnáltató, hangulatkeltő, gyűlölködő nősiviniszta kampánynak tűnik."
Ezt az álláspontot egy kicsit nehezebb fenntartani azután, amikor olvasod egy régről ismert lány #metoo posztját, akiről tudod, hogy nem hangulatkeldő, nem gyűlölködő, viszont igazat szokott mondani és a saját traumáiról ír.
-
törölt tag
" ne is füttyögjön a paraszt, mert nem való a civilizált emberhez"
Akkor nem lenne paraszt. És pont leszar. Téged, a csajt, meg sok minden mást is. Hogy akarod az ostobának elmagyarázni? Jah sehogy. Értem.
Tipikus.
Tennék én de inkább lehetne ő civilizált inkább. Ne zarkoztassa inkább fel az állam az alulkepzett primitív élőlényeket, csak hogy kényelmesebb lehessen?
-
mephi666
nagyúr
-
-
-
Csapoati
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem tudom, hogy hol lehet meghúzni a határt jogilag, nem értek hozzá. A jelenlegi helyzet viszont biztosan nem jó, ezt tudom. A többit azért hoztam fel hasonlatnak, mert egy férfinek nehéz elképzelni, hogy milyen lehet egy szexuális zaklatás, hiszen nem általános, hogy ezt nők, vagy homoszexuális férfiak csinálnák velünk.
Mindenesetre ha nem történik semmi, akkor marad a jelenlegi helyzet, ha meg erőteljesebb kampányt vagy felvilágosítást tartanak, akkor meg jönnek azzal, hogy PC, SJW, feminácik.
-
solena
tag
Önmagában, sterilen nézve, a füttyögéssel és a beszólással nincs baj. De a helyzet sosem steril.
Tisztában vagyok vele, hogy amikor a fiúk elkezdenek kamaszodni, elkezd megváltozni a testük, és zavarja őket. Csak szólok, hogy a lányokkal is ez van: baromira idegesítő, hogy az a ruha, ami még április-májusban jó volt, szeptemberben már rövid, két elcseszett dudor nő a mellkason, a csípő szélesedik, ezért a nadrág sem úgy jön föl. Baromira frusztráló, s az embernek ideje sincs felfognia, mi történik, és elfogadni, hogy na akkor látványosan beléptünk a pubertásba. Az ember önértékelése még szerető családi közeg esetén is a bányászbéka alfele alatt van, és elkezdni felfedezni az új világszemléletet...
Az ember lánya kóvályog haza az iskolából, és kapja a nem túlzottan félre- (de legalább teljesen meg nem-) érthető beszólásokat, füttyögéseket olyan emberektől, akik az apjuk is lehetnének, és súlyra, erőnlétre egész számban kifejezhető többszörössel rendelkeznek. Iszonyatosan ijesztő, hogy nem lehet tudni, az agresszor megáll-e ennyinél, vagy utánamegy, esetleg letaperolja... Mert nem buborékban nő fel, hallja a híreket, kamaszodik, van elképzelése a világról.
Én megedzőttem. Ma már nem veszem fel az ilyeneket, elengedem a fülem mellett, de azért ott van bennem valamennyi félsz visszamaradva. Meg tudom magam védeni, ha valaki mégis tettlegességig menne (összeteszem a két kezem, hogy nem blokkolok le), de alapvetően elkerülöm az ilyen szituációkat: agybedugós füles, napszemüveg (este emiatt szar közlekedni, mert a szemüveg nélkül az agresszor tud szemkontaktust teremteni) és pókerarc. Sajnos, nem egyszer kellett magam és a barátnőimet megvédenem.
Ja, a kiscsajok nem a pasik miatt teszik ki, amijük van, hanem mert ez ömlik rájuk a médiából. Felnőttként meg, szórakozóhelyen szintén nem ez az elsődleges, hanem hogy megmutassa, hogy mennyivel jobb csaj, mint a többi. A többi nőnek szól.
Ezt meg itthagyom, csámcsogjatok rajta: Oppressed majority (azaz, milyen lenne, ha a Védett férfiak megvalósulnának)
(és mielőtt valaki bősz feminácinak titulálna: azzal sem értek egyet, hogy a csajok agresszorkodjanak a férfiakkal. A másik beleegyezése nélkül nem b*sztatjuk a másikat, és tiszteletben tartjuk a határokat)
-
törölt tag
"A határ szerintem az, ami már félelmet vált ki a hölgyből."
Itt a gond, ugyanis ez megint egy megfoghatatlan mérce. A húgom 23 éves, elég komolyan kéne verbálisan dolgozni rajta hogy félelmet válts ki belőle. Az elmélet valahol persze itt kéne hogy a gyakorlatot metssze, de én inkább realista ember vagyok, utópiákban gyengén tájékozódok. Egy 20 kilós tejfölösszájú gyerek 6 darab huszon harmincas hölgyben nem fog félelmet ébreszteni, de 6 huszon harmincas férfi egy 20 kilós fiatal lányban simán. Ezt kódold le jogra és próbáld alkalmazni. Királyul menne
Mivel ez semmilyen kontextusban nem minősül szexuális bántalmazásnak, maximum zaklatásnak, ami megint egy más kategória, így ott is kéne kezelni szerintem.
"Ha este egy sötét alak rátok szól, hogy de szép a zakód/órád/cipőd, azt minek gondolja egyből az ember?"
Akkor az is szexuális bántalmazás ?
Vagy ezzel nem értem hova akartál kilyukadni. Sok dolog kelt bennem is félelmet. Amikor a kamion rám húzza a kormányt, amikor megcsörren a telefonom és látom hogy egy problémás ügyfél az, amikor asszony a teljes nevemen szólít, amikor megnyomom a bekapcs gombot a gépemen és nem történik semmi, meg a pókok gondolatától is rettegek."hogy ha láttok egy kabriót az utcán, ami még tetszik is, megkísérlitek ellopni?"
Itt szerintem senki nem beszélt lopásról. Inkább hogy de nagyon elfüstölne azzal a jó kiállású m3-as bimmerrel pár szett gumit. Márbocsánat, de az eltulajdonítás az ritkán része ezen monológoknak. Bár lehet az is zavaró manapság ha azt jelzik hogy oltár elé kísérnék és életük végéig szeretnék

Persze abban egyetértenék, meg ezek a beszólások igazából fölöslegesek is, hiszen matematikailag mérhetetlenül alacsony azon esetek száma ahol egy nyélgázas füstölős driftelés felkínálása valóban vezetéstechnikai bravúrok tömkelegét vonná maga után. Tehát a kezdeményező fél is tudja hogy nem lesz esélye bal egyben ülni, csak nagyfiúnak akar látszani, a társaság többi tagjának bebizonyítani, hogy elsődleges nemi jegyei még továbbra is nagyszerű egességnek és mégnagyszerűbb méreteknek örvendenek. A megoldás az lenne, ha tudnának kulturáltan, értelmesen beszélgetni, mert azzal lehet hogy többre lehet jutni, viszont ezt meg nem szabályozhatod törvénnyel, hatalommal, szigorral, oktathatod, de jelenlegi tudásunk szerint a hatékonysága annak se kiemelkedő.

-
Csapoati
nagyúr
A társadalmi nyomás, miszerint szépnek, kívánatosnak kell lenni, már egy másik kérdés. Nekem se tetszik (illetve hát nyilván olykor tetszik, amit látok), el lehet érni nem köldökig kivágott ruhával is, hogy szépnek találják az adott nőt. Az viszont szerintem már más kérdés, hogy ha valaki nem tud parancsolni az ösztöneinek. 100 évvel ezelőtt is volt nemi erőszak (de még mennyi...), pedig akkor még egy kivillanó térd is durvának számított.
Én továbbra is azt mondom, hogy amíg nem bántó/félelmet keltő a dolog, addig oké, onnan viszont már nagyon nem, akárhogy is öltözött az áldozat. -
Csapoati
nagyúr
Sajnálom ha nem érted/ nem akarod érteni. A kulturált ember nem ösztönlény, igenis lehet parancsolni a vágyaknak. Nekem is sok nő tetszik az utcán, mégse fordult meg soha a fejemben, hogy beszóljak nekik vagy neadjisten meg is fenyegessem őket egy aktussal. Ez konkrétan primitív dolog. Nem büntetendő, de attól még primitív. Lehet kulturáltan is megjegyezni, hogy valaki szép/csinos.
-
Viktor77
titán
"A "miért öltöznek úgy?" féle társaságtól pedig azt kérdezném, hogy ha láttok egy kabriót az utcán, ami még tetszik is, megkísérlitek ellopni? Vagy egy fincsi rántott húst a pultból, amíg nem figyel a kiszolgáló?"
Igen, ezek pont ugyanazokat az érzelmeket váltják ki. Nálad, lehet.
-
Csapoati
nagyúr
A határ szerintem az, ami már félelmet vált ki a hölgyből. Az egész dologgal egyetértek, de a catcalling bűnösségével nem. Az is egy (igaz, suttyó) módja a bókolásnak. A "de megb..nálak" már talán egy fokkal súlyosabb, de szerintem az se vált ki félelmet. A követés és a kijelentő mód, jövő idő használata (meg foglak b...ni) már alkalmas félelem keltésére, pont ezért nem írtam a fizikai kontaktust határnak.
A "miért öltöznek úgy?" féle társaságtól pedig azt kérdezném, hogy ha láttok egy kabriót az utcán, ami még tetszik is, megkísérlitek ellopni? Vagy egy fincsi rántott húst a pultból, amíg nem figyel a kiszolgáló?
Ja meg eszembe jutott valami. Ha este egy sötét alak rátok szól, hogy de szép a zakód/órád/cipőd, azt minek gondolja egyből az ember? Nyilván ez nem fenyegetés vagy ilyesmi, de az ember feszélyezve érzi magát tőle. Én biztosan, mert ilyen után jött már folytatás nekem...
-
Bird
addikt
Vihar egy kanál vízben az egész. Tipikus hype, hisztéria, amire fél év múlva már nem emlékszik a kutya se. Most viszont hirtelen a fél világot zaklatták szexuálisan. A modern kor közösségi média embere rögtön általánosít és farkasért kiállt... Nem megbántva senkit, de mi ez ha nem vegytiszta populizmus?
-
Motion_Blur
félisten
A másik oldalról egy jó írás: [link]

-
törölt tag
"felejtsük már el a fütyülgetést."
Alapvetően az megvan, hogy pont az fájt nekem mint kiindulási alap...
"hadd ne mondjak példákat,"
Én hoztam példákat, megtisztelnél ha te is megtennéd. Igazából pont ez lenne a beszélgetés lényege ugye...
"és egyszerűbb, ha nem létezőnek tekintjük a problémát, "
A szexuális zaklatás mint probléma létezik. Ezzel senki nem vitatkozott. Csak azzal, hogy egyesek szerint hol kezdődik ez. Mint kiderült ha utána fordulok. Király.
"mert a nyilvánosság nem oldja meg,"
Ha ezt a problémát megoldottátok akkor adnék még párat hátha a nyilvánosság ezt is megoldja
#neölj
#nelopj
#tartsjobbraaholkötelező
#mosskezetwcután
#ingyensört#ugyetesemgondolodhogyazilyenjellegűproblémákatanyilvánosságoldjameg
"és egyébként is van, aki fölöslegesen kiált tüzet?"
Hát mint most látjuk nagy számban.
-
updog
őstag
válasz
üzenetére
Egyszer már leírtam, csak a szerencsés delikvenssel együtt törölték a hsz-t is: felejtsük már el a fütyülgetést.
Azt le lehet sz*rni, aki ezen fennakad, az már tényleg pillangókirálykisasszony (pont pár napja volt ilyen cikk, hogy a csaj mindenkivel szelfizett, aki utánafütyült, arra én is azt mondom, hogy attention whore). Távolról beszólogatást is el lehet ereszteni az ember (asszony) füle mellett. Még jó hogy ezek nem büntetendőek.
De jelentős számú olyan eset van, amikor nem intézheted el annyival, hogy" a konfrontáció az életünk része, sok formában és színben van jelen". Hadd ne mondjak példákat, bár nagyon ezen lovagolsz, hogy "hol a határ", de ha nem tudsz ilyen esetet elképzelni, akkor lehet hogy van egy kis probléma...
"Továbbra sem értem hogy ha ég a házad szerinted, akkor ha felhívod rá a figyelmet a médiában mennyivel vagy közelebb az oltáshoz" - és egyszerűbb, ha nem létezőnek tekintjük a problémát, mert a nyilvánosság nem oldja meg, és egyébként is van, aki fölöslegesen kiált tüzet?
-
törölt tag
Peeersze megint egy férfi.... Mindig az elnyomó fehér férfi az aki in chage meg law meg minden.
-
törölt tag
Na haladunk már haladunk.
Ki és milyen elvek alapján állapítja meg, hogy ha én az utcán füttyentek, akkor az egy csajnak szól, egy haveromnak, vagy csak jó a kedvem? Csak azért kérdezem, mert van ismerős akiknél ez a hívó jel, és mindhárom gyerek tudja, hogy ilyenkor apu adott utasítást hogy állj, mert nem lehet az utcán ordibálni állandóan hogy Robi Kriszta Ákos megállni... Csak hogy szóljak már neki, mielőtt valamelyik hiperérzékeny pofán csapja egy betonvassal mert szexuális ragadozó. De az elmúlt években én is fütyültem hangosan utcán, egyszer se csaj miatt, megyek is önként feladom magam a jardon.
Továbbra sem értem hogy ha ég a házad szerinted, akkor ha felhívod rá a figyelmet a médiában mennyivel vagy közelebb az oltáshoz. Nem tiszta a cél, és az oda vezető út. Csak hőbörgés van, hogy ha a kőműves füttyent egyet, akkor az pont az a kategória mintha egy producer a cerkáját kínálná fel egy szerepért. Megoldás? #metoo? Két hét se kell hozzá és eltűnik a twitter mélyére.
Hogy hol a cél azt én is látom. Egy civilizált, normálisan (ki szerint) viselkedő társadalom. Hogy jutsz oda? Na ezt senki nem tudja. Oktatással? A pedofilnak nem lett elmondva hogy nem szabad? Büntetéssel? Fütyülésért? Usa mintára szereljük fel a városokat mikrofonokkal, és ha valaki nem lő hanem füttyent akkor mehet is ki a birodalmi ítélet végrehajtás hogy bedózerolja a szexuális ragadozót a főtéren a hullakupacba. Ha egy srác tudja hogy a csaj akihez oda fog menni tuti elutasítja mert sokkal jobb bőr, de mégis odamegy és megszólítja akkor simán lövessük tartón, vagy előbb azért húzzuk félig karóba?
Úgy úgy. Csak keményen. Nehogy véletlenül megtanulja valaki is, hogy a konfrontáció az életünk része, sok formában és színben van jelen, és ezt kezelni kell tudni. Ugyanis csak akkor működik ha a társadalom 100%-a ezt be is tartja. A határra kis piktogrammokat teszünk le hogy mit szabad és mit nem hogy a román meg az ukrán vendégmunkás is tudja? Ma alkotmányos jog hogy nem fordulhatnak utánad a férfiak, holnap már ha a főnök 2dB-el hangosabban beszél Hágában találkoztok, de igazából le is lőhetnéd mert a hangos beszédtől stresszes lettél, a stressz rövidíti az életed, tehát megtámadtak, nőként gyenge vagy, tehát önvédelemre bármit használhatsz. Hogyne. Minden olyan dolgot, ami bárkit is bánthat el kéne törölni. Végleg. Kezdhetem a listát én? Legyen kis országunk PCLand ahol minden és mindenki teljesen politikailag korrekt, senki nem bánt soha senkit, minden steril, minden tökéletes. Tiszta southpark...Csak így irl kevésbé humoros, mert még valaki meg is csinálja előbb utóbb. Vagy ami még nagyobb baj megpróbálja...
-
vhw
addikt
Mégiscsak állatok "vagyunk", mert a marketingben meg tudatosan építenek a női test... hogy is mondjam; "meggyőző erejére".
És működik!!Még csak meg se kérdőjelezik, még csak nem is jelent etikai problémát - egyszerűen kihasználják. Ez dől tv-ből, plakátról, magazinból, szórólapról...
Most meg értetlenkedünk, hogy egyesek az utcán hasonló stílusban "kipakolt árú" hatására "gyerekként viselkednek az édességboltban"?Az élet kvázi minden terén a tusfürdőtől az alkoholon át a hamburger reklámig bálványozzuk/zák a szexuálitást, kiemelten a női testet. Kialakul egy fixáció; vedd meg, szerezd meg és ő is "jár mellé", ugyanúgy leveheted a polcról.
Amit ismételten csak azért tudnak megcsinálni, mert működik! Ösztönösen! Aztán már nehéz visszatessékelni a palackba a szellemet.
Aztán elvárjuk, hogy fogyaszd felelőséggel...
-
AGE-T
őstag
Csak nehogy ebből is az legyen, mint a #DeathTo -ból (BlackMirror)

-
válasz
üzenetére
"Nem értem mit akartok bizonyítani vagy elérni. Feltettem egy kérdést, csak valamiért nem válaszolsz. Hol a határ. Mi az ami nem fér már bele alulról?"
Mi (én) semmit, teljesen egyértelmű az egész. Te akarod megmagyarázni, hogy ez a viselkedés oké. Hol a határ? Ott, hogy publikusan szexuális töltetű megjegyzést teszel valakire irányulva úgy, hogy nem tudod, hogy ő erre vevő-e, pl. füttyentés, beszólogatás.
-
rlaci10
csendes tag
A témához kapcsolódó rész (Rape culture) a bejegyzés végén van, de érdemes elolvasni az egészet.
-
Goose-T
veterán
Na ez a marha nagy tévedés, amiben sokan élnek. Az emberiség minimum 50%-a igenis az állatok szintjén áll az ösztöneik kezelése tekintetében (ez egy nagyon-nagyon optimista becslés). Jól bizonyítja ezt a KFC előtt lezúzott újságíró esete is. A provokáció (a mellkirakás is az) természetesen nem jogosít fel semmire, de ha egy állati szinten lévő ember agyát elönti a tesztoszteron/vér/akármi/hatalom tudata (szereposztó dívány), akkor arra nem hat a várható büntetés visszatartó ereje. Ezt szimplán fel kell fogni józan ésszel, és aszerint élni.
-
törölt tag
2x se.
Semmit jellemzően. És? Attól hogy nem csinál semmit még lekezelheti ezt magában, anélkül hogy ebből bármi legyen. Miért amikor a 15 éves fiúnak magyaráz a 30 éves paraszt hogy kiverem a fogad akkor mi van? Vagy két 15 éves.
Nem értem mit akartok bizonyítani vagy elérni. Feltettem egy kérdést, csak valamiért nem válaszolsz. Hol a határ. Mi az ami nem fér már bele alulról?
Legyen a btk-ban szabályozva hogy hány év letöltendő ha fütyülök egy nő után? Vagy ha beszólnak a lányomnak hogy jó bőr vagy cica akkor a tek szálljon ki? Hanem? Mert azzal, hogy valamire felhívod a figyelmet mint létező dolog, attól még a megoldás fele pont egy lépést se tettél. Főleg nem ilyen küszöbértékek mellett.
Ez pont olyan baromság, amit exkolléga mondott, hogy jaaaj a gyerek itt hazudozik a szemünkbe, meg ellop ezt azt és bent a suliban passzolja valszeg el, meg ilyenek, leültünk megbeszélni sokszor de hát pofon csak nem vághatom...
-
juliabrilke
veterán
válasz
üzenetére
Ennyi erővel te is megvádolhatod az összes marhát akivel találkozol minden nap.
A már leírt hülye, flegma pénztárost, a külföldi ügyfelet a munkahelyen, okoskodó munkatársakat, etc.
Én speciel nem akarok fent az ilyeneken, pár embernek meg nagy lelki traumát okoz, amit Facebook-on kitárgyalnak. -
válasz
üzenetére
"Egyébként kedves feleségem is dekoratív jellemzően, a parlament környékén kb fél éve neki is beszólogattak kisebb csoportból a srácok, aztán röhögve jött haza hogy beszpták a 15 éves suhancok."
Szóval a 2 vagy 3X annyi idős feleségednek beszóltak a 15 évesek, aha..
Kérdezd meg, hogy mit reagált volna 15 évesen, ha több 40 éves faszi kezd el beszólogatni neki.
-
madgie
titán
"Egy füttyentés nem jelent semmit."
Csak azt, hogy bunkó vagy.
Amúgy érdekes esettanulmány, hogy lemaradsz futás közben 10-15 méterrel a feleséged/barátnőd mögött és nézed, hogy sok díszpinty mit csinál. A rendőrautó direkt lelassít, a kamionos is, húzza a dudát, ha munkásokat szállító kisbusz jön arra, akkor jön a vulgáris szóözön, stb... komolyan, te fogd magad szégyellni helyettük is.
Nyáron egy fesztiválon fotóztam, ott volt olyan feladat, hogy még jóval az esti buli előtt adott tematikában kellett megfotóznom szép lányokat. Mittomén egyszer elvittem őket a vidámpark-részre, Harley Quinn-nek voltak beöltözve, meg ilyesmi. Ott is nekem égett a fejem a sok suttyó miatt, mind baromi vagánynak tartotta magát, ha odaszól egy cifrát a lányoknak. Sokat beszélgettem a lányokkal a három nap alatt és fenemód jólesett nekik, hogy nem egy darab húsként kezeltem őket. Pedig ők aztán dekoratívak voltak, amúgy sem csadorban jártak, mégis bók és bók között óriási különbség van. Ha alpári módon fejezed ki magad, az nem nyerő, normális nőnél sose volt az.
-
törölt tag
"A sírás küszöbén álló, remegve hazaérő családtagodat ez vigasztalni fogja? Vagy túl érzékenyen reagálta le az esetet?"
Valószínűleg nem mimózát nevelek, én, meg asszony se vagyunk azok, és meg fogja tanulni, hogy nem vesszük fel a dolgokat. Bakker a felnőtt életben nem ezekkel az atrocitásokkal küzdünk nap mint nap? Beszólogató kollégákkal, ordibáló főnökkel, paraszt pénztárossal, roadrage-elő közlekedőkkel, és még sorolhatnám.
Lehet itt beszélgetni bármiről is, de pl az említett példánál mit vársz? A paraszt gyerekek nem lesznek azok? Vagy a többi közlekedő ott tartja őket és kihívják a rendőrt aki átnevelő táborba küldi? Vagy mi? Értem hogy ez esetenként probléma, de mi a megoldás amire ez eltűnik? Segítek, nem #MeToo Ne játszuk már ezt az oversensitive usa játékot, mert az nem működik. Az élet szar, a hülye hülye marad ha tanítod akkor is, a paraszt is az marad, akár mennyire fáj, vagy megfeszülsz. Vagy megtanítod hogy kezelje a helyzetet, vagy mutogatsz a hatóságok fele hogy oldjátok meg.
Egyébként kedves feleségem is dekoratív jellemzően, a parlament környékén kb fél éve neki is beszólogattak kisebb csoportból a srácok, aztán röhögve jött haza hogy beszpták a 15 éves suhancok.
-
-
Viktor77
titán
"A gondolatmenetet követve nagyjából másfél lépésre vagyunk az áldozathibáztatástól."
Igen, erősen benne vannak ők is. Kár lenne ezt az egészet a férfiakra kenni (nem az erőszak részére gondolok, aki nem bírja megállni, az valóban beteg, nem ember).
És nem a "sima blúzt miniszoknyával"-ra gondolok. Konkrétan azokra, akik semmit nem bíznak a képzeletre. A seggük fele kint (és ezek jellemzően tizenéves kislányok), a mellük éppen csak takarva. A yoga pantsról nem is beszélve. -
updog
őstag
A gondolatmenetet követve nagyjából másfél lépésre vagyunk az áldozathibáztatástól.
Igen, azért rakják ki mindenüket, hogy ha odamenjenek hozzájuk, és akkor lepattintsanak mindenkit
, kivéve a bmw slusszkulcsot lobogtató idiótákat.És? Mire jogosít ez fel bárkit?Illetve, egy megfelelően dekoratív hölgy, akin a három mérettel nagyobb mackónadrág is jól állna, ha felvesz egy sima blúzt miniszoknyával, már "kirakja seggét, mellét", és lehet neki füttyögni, amikor sétál az iroda felé, esetleg meg is lehet fogdosni a bkv-n?
-
-
updog
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"Csakhogy ez 99%-ban nem igaz...
"Mert ugye van statisztikád róla, őszintén megbeszéltél párszázezer nővel minden hasonló témát

Féfiból vagyok, nekem is vannak olyan gondolataim, és érdekes módon, még a legjobb cimborákkal is ritkán beszéljük ki a "sunáznám" mélységű gondolatokat, nemhogy az adott hölgy jelenlétében, felé ezt akármilyen módon előadva. (lásd még: kultúra, intelligencia, felnőttség).
(#17) blackrulz
Ha pl. utazik egy hölgy családtagod a buszon, és két mögöte ülő suttyó kibeszéli, hogy milyen jól néz ki, és mit csinálnának vele (még csak hozzá se szólnak konkrétan), az a "határon" belül van, hiszen semmi nem történt, nem mentek utána, amúgy is fényes nappal történt? A sírás küszöbén álló, remegve hazaérő családtagodat ez vigasztalni fogja? Vagy túl érzékenyen reagálta le az esetet?
És akkor persze más dolog az, hogy utólag bizonyítsa egy férfi, hogy nem történt semmi, vagy hogy a nő hazudik, sőt, igazából a nőnek előnye származhatott belőle. De akkor válasszuk szét ezeket a dolgokat, mert ez utóbbi
egészen biztosanvalószínűleg elhanyagolható része az egésznek. -
juliabrilke
veterán
Azért azt is megkérdezném, hogy annak idején a rendező hány nőnek segített szerephez jutnia valamelyik filmjében, amitől utána mondjuk akár elismert színésznő is lett.
Gondolom voltak olyan hölgyek is akik önként és dalolva beleegyeztek egy jobb szerepért cserébe, kérdés ebből most hányan vannak rajta azon a listán, akik utólag szexuális zaklatásnak veszik.
-
törölt tag
"Senki nem mondta, hogy egyenlő a kettő, de ugyanabba a nagy csoportba tartozik és egyik sem oké."
Na most melyik nem oké? Mondtam párat. De komolyan kérdezem.
Utána fordulni se ér? Vagy csak ha nem veszi észre? Vagy azt még lehet, de a haveromnak már nem szólhatok? Legyen egy Váci utca forgalmas időpontban, füttyentek egyet csak mert olyan kedvem van. Mind a halló távolságban lévő 20 jó csajt, 30 5/10-est, meg a többi anyukát, nagymamát mindet zaklattam? Ha lekiáltok ugyanott hogy hé cicccccca akkor mi van? Egyébként volt hogy a feleségemnek is így szóltam bevásárló központban mert nem figyelt, akkor 30 méteres körzetben szexuálisan zaklatok mindenkit aki magára veszi? És ha a váci utcán azért kiáltottam ciccccát mert asszonynak szóltam ott is,mert ez a hívó szava?
Hol a határ, amit normálisan még lehet, de szerinted nem fér bele.
-
Nagyon vegyes érzéseim vannak. Nem demagóg ez egy kicsit? Félreértés ne essék, ellene vagyok a szexuális zaklatásnak, beleértve a füttyögést is, bár utóbbi inkább csak egy suttyó dolog. De ez mit old meg? Semmit. Ez a #metoo hashtag olyan, mint facebook lájk. Semmi befektetés nem kell. Postolsz valami feminista képet, mellérakod és kész. Nekem ez egy szokásos, tartalmilag nulla, önsajnáltató, hangulatkeltő, gyűlölködő nősiviniszta kampánynak tűnik.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"Nem liheged túl egy kicsit a dolgot?"
Nem. És úgy tűnik az a sokmillió nő is szükségét érezte valamiért, hogy leírja. Ha tetszik egy csaj, akkor odamész hozzá és meggyőződsz róla, hogy érdekli-e a figyelmed. Tudod, mintha már egy minimálisan fejlettebb lennél az ősembernél.
A fütyörészés, meg a "jó a segged cica" egy szexuális töltetű kifejezés publikusan, mielőtt meggyőződtél volna arról, hogy a lány szeretné-e, ez már lazán zaklatás kategória papíron. Nem tudom, hogy miért hiszed azt, hogy ez bejön bárkinek is.
blackrulz: Azért, mert össze is kell mosni. Teljesen mindegy, hogy milyen szinten durva, a lényeg, hogy zaklatásnak minősül.
"Szerintem egyet érthetünk abban, hogy ha megfordulnak egy csaj után, neadj isten füttyent a kőműves az állványról, az nem egyenlő azzal, akinek a főnöke kínálja fel hogy vagy ez vagy mész."
Senki nem mondta, hogy egyenlő a kettő, de ugyanabba a nagy csoportba tartozik és egyik sem oké.
-
törölt tag
"vannak dolgok, amiket nem lehet túlreprezentálni"
De bagatellizálni igen. Szerintem egyet érthetünk abban, hogy ha megfordulnak egy csaj után, neadj isten füttyent a kőműves az állványról, az nem egyenlő azzal, akinek a főnöke kínálja fel hogy vagy ez vagy mész.
A témát komolyan kéne venni, és nem fidgetspinnert csinálni belőle. Szerintem.
Csak egy példa, usa multi hazai kirendeltsége, előre engedsz bárkit a liftnél, akárhol mert nő, az szexuális megkülönböztetés, és egy utolsó köcsög vagy, egyébként hivatalosan fegyelmit ér. Értem, látom, ismerjük hogy van az a bizonyos ló. Csak a túloldalára meg nem kéne ugye...
-
Gabás
addikt
válasz
üzenetére
Egyetértek azzal, hogy a túlreprezentáltság árthat, de… vannak dolgok, amiket nem lehet túlreprezentálni. Ilyen a szexuális zaklatás, mert az esetek túlnyomó része sosem jut el a hatóságok elé, és annyira elterjedt, hogy sokszor öntudatlanul is csinálják (tinédzser fiúk tapizása, ugye). A figyelemhívás segít ezeket tudatosítani.
-
törölt tag
Nem. De itt egybe van mosva a trendi énisénisénis, a fütyörészés (ha megfordulok egy csaj után az utcán mert éppen, és ezt észreveszi ez is szexuális zaklatás, vagy csak ha meglököm a haveromat közben hogy tesó aztlesdmeg) és a valóban büntetendő szexuális zaklatás.
Ha túlzott módon van egy jelenség reprezentálva, azzal simán eléred, hogy érzéketlenné válik a közösség rá, mert a csapból is ugye, illetve akik ténylegesen segítségre szorulnak, valóban fizikai értelemben is szexuális zaklatás áldozatai, azok beleszürkülnek a népszerűségre vágyó tini mesélők, a szolidaritásból csatlakozók és a csakmert emberek közé. Ez meg senkinek se jó.
Motion_Blur: Szép lassan eljutunk oda, hogy ha odamennék egy lányhoz hogy szia nincs kedved beülni valahova? akkor én már szexuális zaklattam. Mondjuk szerencsére megházasodtam, úgyhogy ez a veszély nem fenyeget, de ha ez így megy tovább, lehet hogy esténként alá kell íratnom egy papírt, hogy közös megegyezéssel, saját akaratából söndörödött hozzám
A seggére már egy ideje nem merek csapni, mert az meg családon belüli erőszak 
-
Motion_Blur
félisten
Nem liheged túl egy kicsit a dolgot?
Mindenki azt ír ki f*szbukra amit akar, ami éppen trendi... nagyon álszent dolog ez, miközben a csajok 90%-a ribancnak öltözik és úgy is viselkedik..

Nekem a női ismerőseim mindegyikének jól esett aminkor pl. Olaszországban utánafütyültek a srácok, vagy bókoltak nekik egyet. Őket is el kéne ásni nyilván...
lassan ott tartunk hogy az udvarlás, ismerkedős se fér már bele az ultraliberális píszí agyakba... döbbenet hogy merre tart a világ..
-
updog
őstag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Ha 11.999.000 nő képmutatásból rakta ki hogy "metoo", akkor a fennmaradó 1000 már meg sem történt? És ha csak egy igaz a 12 millióból, az elhanyagolható, elfogadható?
Vagy szerinted ha egy létező jelenségre túlzó módon hívják fel a figyelmet (egyáltalán, bármilyen módon felhívják a figyelmet), az elmebaj?
-
fordfairlane
veterán
Rohadt nagy képmutatás az egész. Újabb feminista elmebaj.
-
cskamacska
addikt
"Eddig mintegy 12 millió nő használta világszerte, amely világosan jelzi a probléma súlyosságát. Fontos megjegyezni, hogy ide soroljuk az úgynevezett "catcalling"-ot is, ami a bántalmazott felé való fütyörészést, beszólogatást jelent."
Jól értem, hogy a tényleges nemi erőszak, aminek még a kísérletét is bünteti a törvény(már ahol, de kellene neki) jól össze lett mosva a fütyörészéssel(ami simán alpári bunkóság, de köze nincs súlyosságban egy megerőszakoláshoz), hogy jól odacsapjanak a patriarchátusnak?

És ilyenek nevezik feministának magukat?
-
lev258
veterán
Sajnos nagyon látszik, hogy az egész azért lett felkapott, kapott lendületet, mert egy sztár kezdte kiteregetni a dolgokat egy másik hírességről. Egy cikkben azt is olvastam, hogy pár éve már majdnem leközöltek egy cikket ugyanezen személlyel a főszerepben, viszont akkor más hírességek meggyőzték az újságírót, hogy álljon le.
Jó lenne, ha legalább az általunk modernnek nevezett civilizációban senkinek sem kellene ilyen megalázó eseményt, esetenként traumát átélnie. És főleg jó lenne, ha ezt a környezetük is azonnal felismerné, de legalábbis nem lenne közömbös vagy némán elfogadó. -
Maga a jelenség nem új, de itt szerintem a közösségi média ereje is segített, hogy ennyi lány bátorságot vegyen magán és előálljon a saját sztorijával. Ha nincs ez a Weinstein-ügy, akkor sosem derülnek ki ezek, mert vannak kisebb esetek a világban, de ott nem érzik úgy, hogy elég nyilvánosságot kapna a dolog, hogy megérje elmesélni a sztorijukat.
& lev258: Semmi baj azzal, hogy Hollywood miatt lett felkapva az egész, a lényeg, hogy hatalmas nyilvánosságot kapott. Teljesen mindegy, hogy ez miből indul el.
-
oriic
HÁZIGAZDA
En csak egy dolgot nem ertek sajnos, de valszeg nalam van gond fejben valami. Ez a szornyuseg evek/evtizedek ota letezo dolog sajnos, megis az elmult hetekben lett felkapva itthon is az amerikai botrany miatt. Kerdem en hogy miert? Ott volt a Szepesi balhe is itthon, aztan vegul az is elfelejtodott.
Felrertes ne essek, a tema engem is zavar, volt olyan no ismeros, akitol szemelyesen kertem bocsanatot amiatt hogy leteznek ilyen degeneraltak.

-
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Asus P2b-s + P II 350mhz
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként miért ne lenne köze?
Tetszik, hogy vannak olyan férfiak, akik egyáltalán észrevesznek ilyesmit. (Nem gúnyos megjegyzésnek szántam, nem szeretném, ha valaki félreértene. Tényleg tetszik, hogy férfiakat foglalkoztat a téma.)