- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
FX6100 40-46 ezer forint.
FX8150 70-94 ezer forint között... innentől melyik a drágább? Mondjuk ennek nem felfele ment az ára mostanság?
i5 2500k 53-80, itt ugye nem a boltok között van eltérés, hanem a típusok között. Talán a drágább a legújab kiadás, vagy mi?
Itt tegyük hozzá, hogy a 2500k az FX8150-nál is nagyjából erősebb. Kivétel tömörítés, ott nyer az amd kb. két másodperccelvideószerkesztéshez is jobb, de játékoknál nagyjából az intel jobb, kivétel egy-kettő, de ott sem nagy a különbség, legalábbis nem nagyobb, mint amennyit előtte kapott a Bull...
FX6100 ellen nagyjából a két éves i5 750-t küldték (ha wiki nem hazudik), meg az i3 2120, ami 40-50 körül van, típustól függően.
Egy német oldalról néztem hirtelen tesztel alle kategóriában, meg még v.mi másban, ezért tettem a 6100 fölé a i3-mat meg az i5 750-t. AMD oldalról a phenom II x4, meg az x6 volt még fölötte.
Ha egy régebbi procit szeretnék, akkor már nemtom hány éve vehettem volna egy phenomot, amik tegyük hozzá, piszkosul jól sikerült darabok! De két éve még nem kellett. Most csak azért mert új, fizessem meg a drágább technológiát? Vagy olcsóbban ott a régebbi. Még foglalat előnye sincs az amd-nek, mert egy-két év, és az összes megy a kukába, mint intel oldalon. Ami persze nem biztos hogy rossz, akinek kellett, az úgyis megvette a phenomokat jó árban, jó időben, és azóta is vígan használja.
+15 ezer forint egy újabb technológiánál... amikor a konfig úgyis 200 felett van, akkor szerintem édesmindegy az a +15... amilyen mákom van, jövőre történik valami olyan technológiai robbanás, amiért egy olcsó x4-est dobhatnék a kukába, amit nem akarok. Ha már új gép kell, minél tovább húzza a proci, de szerencsére már a vga-k is tovább bírják az új játékokkal. Mondjuk ott is szívtam a gef6600-as sorozattól indult meg az új év, új vga sorozat szokás, így igaz hogy olcsóbb vga volt, de akkor is viszonylag gyorsan elöregedett...Én nem vitatkozni szeretnék a cikkírókkal, nem is értek hozzá úgy, mint ők, meg én is egy Bull-t akartam, de hát így nem... Szerintem drága. Jó, lehet az intelnél kiadnék 25%-kal több pénzt egy procira, de szerintem a végösszegben már nem oszt nem szoroz. Jobb, ha nem is 25%-kal, de ez a 25% 10 ezer forint. Persze, mehetnék lejjebb is, meg még lejjebb is, ennyi erővel minek akarok játszani egy p4-es után...
De könyörgöm, 70 ezret egy 8150-esre? A lélektani határ nálam olyan 50-nél van. A 40-esnél meg már 10 ezer annyit nem jelent, 220 vagy 230 ezret adok ki édes mindegy, majd spórolok jobban, eddig is azt tettem...A gond ott van, hogy nem a 40 ezres amd-t kell hasonlítani az 55 ezres intelhez, mert ugyan azt a szintet tudja a 45 ezres intel is...
szerk.: alaplapok nem drágábbak, 20-24 körül már lehet kapni jó intelest is. Oks, lehet amd-t meg 15-ért, bár annyira le azért ne menjünk.
Én nem arról beszélek, hogy majd valamikor 40-re lemegy az ára milyen jó lesz. Ahogy azzal sem érek sokat, hogy majd esetleg később valamikor gyártanak játékot az amd procira külön, vagy ami jobban megfelel neki...
Mire lemegy 40-re, arra már lesz másik intel is. Majd akkor meg ismét meg kell vizsgálni, most nem lehet mondani semmit sem, mi lesz jövőre... Lehet megéri, lehet nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Ford topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest