Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• blueMerle

veterán

válasz bwoay #64 üzenetére

Amerika egy másik torténet, ott egész más a piac és a vásárlokozonség. Ott mindent el lehet adni, enyhén sarkítva :))

Nekem is piszkosul tetszik ám ez a cucc, de ennyit nem adnék ki rá, villogós-meetinges telefonnak megfelel a Luna is, bár most a mindennapokban is azt használom :))

• blueMerle

veterán

válasz bwoay #61 üzenetére

De én nem a készuléket kritizáltam :)
    Ha normálisan lehetne értékesíteni írd és mond: legalább 15 darabot tudtam volna eladni belöle szépen kirakva a kirakatba, vinnék mint a cukrot, pedig nem egy nagy város ez. De így....

• blueMerle

veterán

válasz bwoay #56 üzenetére

Azt hiszem nincs mirol beszélnunk :)
    Te meg vagy arról gyozodve hogy ez egy fantasztikus marketing-stratégia, én pedig tapasztalom, tudom, látom hogy nem mukodik és nem az. Most akkor erre meg mit tudnek reagalni? :D

Nem egy ember akart venni Aurát nálam, én csak egy példát emeltem ki. Te pedig ezt úgy vontad le mint kivétel.

Egzee: Magyarországon lehet. Más országokban nem biztos. És teljesen mindegy milyen szép az a bolt, hogy fényesre nyalja a seggem az alkalmazott, ha egyszer oda kell menni. És a gazdag emberek kényelmesek. Nem fog odamenni :) Pláne nem egy ilyen apróságért. Egy Ferrariért lehet hogy leutazik Torinoba vagy hova, de ez c-s-a-k e-g-y Motorola.

Node, hogy béke legyen, 3 hónap múlva, ami azt hiszem reprezentatív, megszerzem az Európai eladási statisztikákat. Meglátjuk kinek lesz igaza ;)

• blueMerle

veterán

válasz bwoay #54 üzenetére

Akkor tehát szerinted ezt nem a nagyon gazdagok fogják venni. Akkor ki? A középosztály?
    Fél milliós telefont? :U

hogy sokan akarják megvenni ezt a telefont, akár annak árán is, hogy utána kell menni, esetleg várni kell rá.

Ez egyszerüen NEM IGAZ. Hosszu évek óta vagyok a mobilkereskedelemben, több ezer telefont adtam már el. Azt hiszem egy kicsit durván több a tapasztalatom mint neked. TUDOM hogy müködnek azok a dolgok amikröl te azt HISZED hogy tudsz valamit.
    De Te akarod NEKEM megmagyarázni...ehh...azt hiszem ennek a vitának semmi értelme, Te mindenkinél midnent jobban tudsz. Ja bocs, sejtesz... :W

• sien

aktív tag

válasz bwoay #50 üzenetére

nem szeretnék teljesen belemenni a témába, de szerintem az a réteg, akinek a motorola szánja ezt a telefont, az pont böjtölni nem akar. mindene megvan, és még annak is a 100x osa, nem fog az miatt görcsölni hogy egy motorolája legyen mindenáron, amikor a karóragyűjteményének egy darabja 4x ennyibe került.

• blueMerle

veterán

válasz bwoay #38 üzenetére

Tehát akkor összegezzük:
    - tegyük fel hogy tele vagyok pénzel, és szeretnék venni egy exkluzív telefont
    - tetszik az Aura, eldontom hogy megveszem, jé, a bolt X száz kilométerre van tolem, mit teszek: megpróbálom neten megrendelni de ajaj, nem lehet: titkos szerzödés kutyafüle
    - mit fogok tenni: veszek egy Vertut

Elöször is tisztázni kellene pár dolgot: A Motorola SOHA nem volt exkluzív, luxus márka, míg a Vertut eleve ezért hozta létre a Nokia. Egy sznob felsötizezer társaságban a Motoroláddal, lehet az Aura vagy bármi ki fognak röhögni ha azzal szeretnél villogni. Ezt olyan ember mondta nekem, aki ebbe a társaságba tartozik :) Öket nem érdekli a svájci mechanika, nem érdekli a kör kijlezö. A márka a lényeg. És ugye mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ilyen telefont azért vesznek, hogy kifejezzék státuszukat. Erre az Aura nem alkalmas.

Ha olyan hatalmas marketingesek lennének a cégnél, akkor egy új márkát létrehozva megalapozzák ennek a telefonnak a biztos sikerét.

Tehát a lényeget Te nem érted. Nem azzal van a legnagyobb baj, hogy mindenféle körülményes szálakon lehet hozzájutni, hanem hogy az van ráírva: Motorola. És ezért nem luxus, mint a Vertu. Hidd el nekem, hogy a Vertu egy presztízs, szimbólum, míg a Motorola csinálhat bármit, saját márkanevével SOHA nem fog tudni presztízsmobilt gyártani. A Nokia szerinted miért alkotta meg a Vertut?

Egy telefon nem attól lesz luxuscikk hogy drága vagy titkosügynöknél lehet megvenni. Ez butaság.

És még egy dolog: nem tudom, nem ismerem az ismerettségi korod, de hogy nagyon gazdag embereket nem ismersz az fix. Ha ismernél, ergo ismernéd ezen telefonok vásárlóközönségét, tudnád hogy ezek az emberek kib...ttul kényelmesek, és egy efféle SEMMISÉGÉRT nem fognak leutazni sehány kilométert.

A Motorolánál nem hogy okos, de rettenetesen buta marketingesek vannak, és ennek a telelefonnak az értékesítése, az ekörüli teljesen felesleges mizéria nincs átgondolva. Igen igazad van, a V3 idején még voltak ott tehetséges emberek...voltak...ez amit most csinálnak, ez szánalmas.

Motorolának nem az az elsődleges célja, hogy ebből rengeteget adjon el.

Balga dolog azt hinni, hogy egy gyártó nem azért ad ki egy telefont hogy kaszáljon vele...ugyanmár. Ezt a részét ugye te sem gondoltad komolyan? :) A Motorola szerinted jelen helyzetében megengedheti hogy legyártson/reklámozzon/értékesítsen egy olyan telefont ami jó esetben 0 hasznot, de rosszab esetben veszteséget termeljen neki?

Sok-sok évnyi telefon eladásokkal, sikeres cégüzemeltetéssel, reklám és értékesítési tanulmányokkal, tapasztalattal a hátam mögött úgy gondolom igenis értem a "lényeget".

• sanzi89

addikt

válasz bwoay #38 üzenetére

Ebben egyet értek, azonban nem ártana lassan letenni valamit az asztalra az átlag júzereknek is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés