- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
brumi1024 #56 üzenetére
nálam (nem valakinek a valamilyen tesztje, hanem saját személyes tapasztalatom) tartotta a 70 megabit körüli sávszél igényt a 70 mbit-es film (60-80 között ugrált), innen mint írtam, csak akkor ment feljebb, ha tekertem, akkor is várhatóan a pre-bufferelés miatt. A linkelt reddit cikkben meg 40-70 mbit-es, 45-75 gigás 4k-s videók streameléséről beszél amikor direct play 4k-ról beszél, holott sok 4k-s tartalom nc-n is 30 alatti. Az én konkrét tesztem egy számomra extrémnek számító videónál volt, de akinek ilyen igényei vannak, az általában már nem n-es routerrel tolja. Illetve ha mellette pár ember folyamatosan teljes sávszéllel tölt, akkor igazából bármelyik routert meg lehet enni.
szóval igen, van olyan edge case video stream esetén is, amire az n-es wifi nem elég. 8k 60 fps videókhoz biztos kell a 300 mbit fix sávszél is. Ellenben pl a netflix 4k is bőséggel elvan n-es wifin, a legtöbb ember pedig ezt érti 4k szinten. igen, az n-es wifi kevés tud lenni egy uhd bluray on-the-fly stream-eléséhez
na én is befejeztem
-
válasz
brumi1024 #54 üzenetére
Ok, szóval egy 10+ éves n-es wifi, ha csak mondjuk 100-150 megabitet tud (tehát még csak nem is 300-as n-es router, ami kb az összes manapság), és egyszerre többen használják, akkor nem mindig tudja akadásmentesen továbbítani a 70+ Mbps-es 4k-s hdr videókat induláskor (!), hanem kicsit tovább tart amíg beseek-el. Mert utána már tudja.
btw a chromecast árának feléből-harmadából már bőven lehet venni megfelelő routert ha nem lenne ilyen otthon.
szerintem kicsit túl van ez fújva, különösen annak fényében hogy pl a szolgáltatók jellemzően wifi képes routereket adnak, amik ennél gyorsabbak. -
válasz
brumi1024 #52 üzenetére
"Ha jol ertem TV-rol ment a film? Limitalo tenyezo ott a TV sajat wifi kartyaja."
Chromecast volt a tévén, elvégre arról volt szó hogy a chromecast limitál-e azzal, hogy ennyi pénzért nem a legcsúcsabb wifit támogatja.
Szóval chromecast tv-be bedugva, és wifin át játszott le plex kliensel szerveren lévő plex szerveren lévő tartalmat."Biztos, hogy a gigabites ethernet a szuk keresztmetszet?"
Igen, szerverről szerverre szinte pontosan 125 MB/sec-el tudok másolni még ssd-k között is, ami pont 1000 mbit. két wifin csatlakozó ssd-s eszköz között gyorsabban meg gyorsabban másolok."Ezek mind elmeleti szamok, amik ugy jonnek ki, hogy az osszes sav elmeleti savszelesseget osszeadjak"
Értem hogy elméleti számok, de akkor is az van, hogy egy 130 gigás 70 Mbps-es 4k-s hdr filmet gond nélkül játszottam le kevesebb mint 200 mbit spike-al (és utána 70 körül stagnált). Szóval nem igaz, hogy normál körülmények között (sőt akár normál feletti igénybevételnél) probléma lenne azzal, hogy a chromecast csak wifi5-öt tud, 6-ot nem. -
válasz
brumi1024 #40 üzenetére
Kíváncsiságból kipróbáltam én is az általam hirtelen beszerezhető legnagyobb filmmel (4k, HDR, 70 Mbps, 130+ giga)
Elsőnek a nagyobbik szerveremről játszottam le, innen egy tüske erejéig felszökött 170 Mbps-re a sávszél, majd beállt 90-120 közé, aztán 70-es átlagra. Tekerésnél 120 körülire ment fel, aztán megint 70.A NAS-omról pedig eleve csak 120 Mbps-ig ment fel a csúcs, aztán 90-120 között volt pár másodpercig, aztán 70. Tekerésnél ugyanez.
Az itthoni hálózat két Asus AX92U háromsávos wifi6-os routerből áll, az egyik abban a szobában van amiben a tévé, a másik pedig abban amiben a nagyobbik szerver (nem akartam/tudtam albiban elhúzni utp-t a szerverig, ezért van ez a kiépítés, mert így a két router a két 5ghz-es sávon leboltolják egymással a kommunikációt, a szűk keresztmetszet a gigabites ethernet maradt, de lényeg hogy bőven lett volna még hova kérnie ha akar, ennyi elég volt a zökkenőmentes induláshoz
Szóval nem éreztem szűkösnek az ac wifit, pedig nem mondható hogy gyengus videóval néztem, még az an-nek is 600 körül van az elméleti maximuma, az ac-nek meg úgy 6 Gbps körül. Az én ax-esem is csak 4,8-ig bír. És a filmjeim többsége még 4k esetben is ennek a töredéke méretben.
-
brumi1024
veterán
válasz
brumi1024 #40 üzenetére
Illetve az sem ritka, hogy atlagban 60 mbites film maximum bitrataja 200 koruli.
-
mad823
őstag
válasz
brumi1024 #33 üzenetére
Én bevallottan hülye vagyok ehhez, de ha van egy legfeljebb mondjuk 100 Mbites streamed egy wifi 6-os eszköz irányából egy wifi 5-ös eszköz felé, akkor mennyivel lesz rosszabb bárki másnak, akik a fent nevezett wifi 6-os eszközhöz csatlakozik annál, mintha wifi 6-os lenne szegény chromecast is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- LEGO klub
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL T40 EMC Szerver
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest