- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
somé
őstag
Végre egy megfelelő ár és méret...erre nem tudja a B20-at.
-
hedges
csendes tag
válasz
gixxer-tomee #74 üzenetére
A tegnapi nappal tulajdonosa lettem egy ilyen készüléknek
Feketében tényleg nagyon baba -
gixxer-tomee
aktív tag
Feketében nagyon baba!
-
ThorsHUN
őstag
válasz
beast0923 #72 üzenetére
A VR orulet miatt van.
Ha felveszed es osztott kepet tolsz akkor kelleni fog a felbontas, ha belerakod a sisakba. Bar szerintem ehhez a hardver lehet keves lesz hiaba adott a jo kepernyo...
A Huaweinek tudnia kellene miben szabad es miben nem szabad versenyezni a nagyokkal.Ebben szerintem - foleg, hogy ki tudja mi lesz az oruletbol - folosleges.
-
beast0923
csendes tag
Minek full hd fölé vinni a felbontást egy ekkora kijelzőn?
Megvan! Többet fogyasszon az üzemidőből! -
atikó
őstag
-
bakkir
tag
Hazai megjelenésről továbbra sincs információ?
-
m1lan
őstag
válasz
Centurio9 #65 üzenetére
"más is válaszolt a hozzászólásodra, amiből látszik, hogy ez csak neked nem volt egyértelmű"
Szerintem elég érthetően leírtam, hogy megértettem, amit írtál, csak épp elsőre teljesen helytelenül sikerült összeraknod. Akkor S7-et írtál, nem "S7-ben lévő processzort"
ha a Snapdragon 820-at hasonlítottad volna a Kirin 950-hez, akkor nyilván nem kötök bele. Ahogy akkor sem, ha a Samsung Galaxy S7-et hasonlítod a Huawei Mate 8-hoz. Na de hagyjuk, nincs ennek semmi értelme.
-
ctvagyok
őstag
Lehet, hogy gyengébb, de nem ilyen egyszerű a helyzet. Készülékenként eltérő mértékben throttling a SoC. Sőt a legviccesebb, hogy még tesztenként is eltérő eredményeket lehet olvasni (gondolom a szoftver különbözik).
De ha a Nexus 6p-t és a Mate 8-at hasonlítanád össze (egy gyártó), akkor kijönne, hogy közel egyforma FPS-t lehet kisajtolni a kettőből azonos felbontáson. Az előző generáció ennyire throttlingolt. Akkor még sem aggódott senki, hogy vigye a QHD-t a Nexus 6p. A Mate8-ra legtöbb helyen olyan 15% körül írnak. A 6p-re láttam már 40-50%-os throttlingot is tesztben. Hiába másfélszer erősebb, ha 30-40 %-ot visszavesz 10 perc játék után.( Jó tudom, nem kell játszani annyit.
)
Számomra nem egyértelmű, hogy gyengébb lenne a tavalyi csúcsoknál a Mate 8. Alacsonyabb fogyasztás mellet tudja mindezt, már ez hatalmas előny. Mondjuk a P9-ről eddig a tesztekben azt láttam, hogy eléggé visszaveszi a teljesítményt, szóval én egy ideális esetet vettem.
Persze az tény, hogy sokkal gyengébb, mint a konkurencia.
-
ctvagyok
őstag
-
Centurio9
csendes tag
Oké látom, hogy grammar nazi-val van dolgom, ezért leírom még egyszer, ezúttal pontosabban, hogy én a Mate 8-ban található CPU-t hasonlítottam össze az S7-ben találhatóval (más is válaszolt a hozzászólásodra, amiből látszik, hogy ez csak neked nem volt egyértelmű) és belinkeltem egy tesztet, ahol látszik hogy legtöbbször a Kirin gyorsabb, ezért "technikailag" mondhatom hogy erősebb. Utána már azért mondtam, hogy egy szinten vannak, mert azok a számok alig magasabbak, ilyen nüanszokat a gyakorlatban nem fogsz érezni.
" A Kirin 950 Full HD felbontás mellett hozza azt a teljesítményt, amit a Snapdragon 820 vagy az Exynos 8890 QHD felbontás mellett. Ha mindkettőt ráeresztenék egy azonos felbontású kijelzőre, hamar hátrányba kerülne a Kirin."
Még egyszer mondom, hogy CPU-kat hasonlítottam össze, ott teljesen irreleváns a felbontás, azok a feladatok, amiket a CPU végez függetlenek a kijelzőtől. GPU-nál természetesen hátrányban van, de ezt többször is elmondtam."Ha megnézzük a GPU teljesítményeket, a Mali T880MP4 nagyjából a 2 évvel ezelőtti csúcsmodellek szintjét hozza."
Ez valószínűleg így van, de én akkor is megnézném először a gyakorlatban, mert több olyan készülék is volt már a kezem alatt, ahol a GPU számai alapján mindenkinek sírt a szája de én valamiért még is simán tudtam vele játszani. Már csak azért is megnézném, mert itt nem egy sima T880 van benne, hanem felhúzták az órajelét 900Mhz-re. -
m1lan
őstag
válasz
Centurio9 #50 üzenetére
"CPU-ban az S7-nél is erősebb már a Kirin 950"
Ezt írtad. Az S7 egy telefon, a Kirin 950 egy chipset. Mintha egy almát hasonlítanál egy másik alma magjához. Nyilván ki lehet következtetni, hogy mire gondoltál, de ez az összevetés így nem helyes.
"Ebben pedig már a 950 is egy szinten van akár a 820-szal akár az exyonx-szal."
Az előző hozzászólásodban még erősebb volt, az "egy szinten van" azért már reálisabb, bár az sem feltétlenül. A Kirin 950 Full HD felbontás mellett hozza azt a teljesítményt, amit a Snapdragon 820 vagy az Exynos 8890 QHD felbontás mellett. Ha mindkettőt ráeresztenék egy azonos felbontású kijelzőre, hamar hátrányba kerülne a Kirin.
"majd kiderül hogy elég lesz-e, ezt nyers adatok alapján nem lehet előre megmondani."
Ha megnézzük a GPU teljesítményeket, a Mali T880MP4 nagyjából a 2 évvel ezelőtti csúcsmodellek szintjét hozza. Hozzáteszem: Full HD felbontáson, tehát ezzel QHD-ban VR-ozni aligha lesz egy nagy élmény. Biztosan menni fog, az már más kérdés, hogy hogyan.
"csak kezeljük helyén a dolgokat"
-
ctvagyok
őstag
Eddig is lehetett állítani a renderelt felbontását a Honornál. Aki fölöslegesnek érzi a QHD-t, majd lejjebb veszi. Amúgy nem lett rossz, és meg 5.7"-es készülék is frissült a huawei kínálatában.
-
.LnB
titán
Ez kapható lesz a T-mobil-nál? Jelenleg a Mate 8-at néztem ki magamnak, de ez is tetszik. Bár az aksija a Mate 8-nak előnyösebb. A QHD-hoz nem lesz kevés az az akku?
-
doongoo
addikt
válasz
forgonati #57 üzenetére
csatlakozom, nálam is 5,2" a telefonként használhatóság határa, a többi újítás meg nem hoz lázba. Fényképezésre bőven jó nekem a 7-es, a 3GB Ramból is van mindig kb. 1 GB szabadon, azaz a plusz 1 csak felesleg lenne. A QHD kijelzőt meg egyenesen pazarlásnak érzem, mert azért az fog enni is kérni (én simán ellennék a 7-esen akár sima HD-vel is a Full HD helyett, ami a 6-oson még állítható volt anno), a sima Full HD-ben meg nekem kicsi a tárhely (az még ugye kérdéses, hogy 2 SIM mellett lehet-e bővíteni SD-vel)
-
forgonati
őstag
Reménykedtem hogy lesz emberi méretű verzió is. Nálam a H7 mérete a max, így mikor láttam hogy mindkettő 5,7 már nem is olvastam tovább, nekem innentől rohadtul mindegy mit tud a cucc. A méret miatt százszor inkább a P9. Majd ha normálisabb áron lesz.
-
.DLL
veterán
Már megint egy péklapát.
-
Scrydhan
senior tag
Nem semmi,meglátjuk mi lesz itt a zuk z2-vel és a le max 2 (asszem így hívják)-al.
-
Zolom89
senior tag
válasz
próbakocka #51 üzenetére
Hát az komoly lenne azért.. kb annyival adja olcsobban ami díjat fizet a Leicának a név használatért..
-
próbakocka
senior tag
A Verge szerint azonos a dualkamera rész a P9-el. Ezt jó lenne ha megerősítené a Huawei is...
-
Centurio9
csendes tag
Ki mondta, hogy van S7 nevű chipset?! A QHD-nak pedig VR-ezésen kívül a világon semmi értelme, de az igaz, hogy ha már van, akkor kell hozzá GPU, itt majd kiderül hogy elég lesz-e, ezt nyers adatok alapján nem lehet előre megmondani.
A CPU csinálja a rendszerindítást, az adatátvitelt, a multitaskinget, a video kódolást/dekódolást, a képfeldolgozást, vagyis a játékon kívül mindent, szóval mindennapi használathoz sokkal fontosabb mint a GPU. Ebben pedig már a 950 is egy szinten van akár a 820-szal akár az exyonx-szal. Azt sem árt tudni, hogy az antutus ~130 körüli számokat az S7 például csak hidegindítás után és első tesztre produkálja, minden azt követő tesztnél fokozatosan csökken és kb 95 körül áll meg, míg a Mate 8 konstans hozza ugyan azt az értéket. Ettől persze nem lesz jobb telefon a Mate 8, csak kezeljük helyén a dolgokat.. -
válasz
Inkvizitor1 #48 üzenetére
Még ha vízálló lenne se mosnám le víz alatt!Inkább naponta áttörlöm alkohollal,az legalább fertőtleníti is,főleg ha már úgyis bebizonyították hogy az egyik legmocskosabb eszközünk a mobiltelefon.
Ja arról nem is beszélve hogy minden telefongyártó csak tisztavízben garantálja a vízállóságot,márpedig ha ráöntesz valamit,vagy főleg ha zsíros,akkor kell hozzá valami oldószer is,amivel már igen messze vagy a tiszta víztől.Kicsit hazárd játék.
Ezt a vìzállóságot a balesetek miatt találták ki,nem arra hogy szándékosan fürdethesd. -
Akula
őstag
"Az esetleges hazai megjelenésről és árakról egyelőre nincs információnk."
De jó lett volna ezzel kezdeni. Na, most megtanultam, hogy legközelebb gyorsan az oldal aljára görgessek. -
Zolom89
senior tag
válasz
Inkvizitor1 #45 üzenetére
Búvár vagy?
-
Inkvizitor1
tag
Tényleg jól néz ki. Csinálhatna már vízálló telefont a Huawei, hogy meg tudjam venni..
-
atike
nagyúr
Ha a P9 alá van lőve az ára (nem is kicsivel) akkor nagyon jó vétel lesz....
-
edward2
addikt
Dual sim + sd vagy a szoksásos sim+ sim/SD?
-
Fejvadi
nagyúr
Jobban tetszene, ha FHD lenne és egy kamerával, olcsóbban.
-
m1lan
őstag
válasz
Centurio9 #16 üzenetére
S7 nevű chipset tudtommal nincsen. Viszont...
A Samsung Galaxy S7 sem Snapdragonos, sem pedig Exynosos változatának nem ellenfele egy Kirin 950 processzorral felszerelt telefon sem. És akkor tegyük hozzá, hogy a Samsungnál már tavaly óta alap a QHD felbontás az S-szériában, a Note-szériában pedig már két éve.
-
NightDante
csendes tag
Abban igazat adok, hogy a fullHD-ra tökéletes. Szerintem QHD-ra is alkalmas, hiszen anno az LG a Snapdragon 801-et is alkalmazta a G3-nál. De egyértelmű, hogy gyengébb a teljesítmény. A VR szerintem még a Snapdragon 820-nak is sok lenne, de ezt a nagyon majd úgy is megmondják. Oda szerintem kell már minimum a 4k, az meg szerintem még odébb van telefon téren. Sony-t felhozni a 4k-ra meg csalás, mert csak multimédiában 4k.
Mindenesetre, ez az első HiSilicon Kirin soc amiben jó GPU található, igaz nem kiváló.
-
válasz
NightDante #29 üzenetére
Gyakorlatban ez annyit jelent hogy FHD mellett még a komolyabb játékok is élvezhetőek lesznek némi kompromisszummal,de QHD-hoz már kicsit karcsú lesz,legjobban VR-hoz lesz kevés.Melegedni fog durván,aztán jön az órajel visszavétel.
Normál használat mellett,ha nem nyúzza az ember durva grafikájú játékokkal,szerintem mind2 felbontáshoz elegendő lesz. -
callmeakos
veterán
A Honor se kaksival gurigázik
-
haypro
senior tag
Sajnos egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz olcsóbb a P9-nél. Pedig az önelló Honor brand-nek tudtommal az lenne a fő vonzereje... (pl. a Honor 7 is jóval olcsóbb volt, mint a P8)
-
Zolom89
senior tag
válasz
monti0222w #28 üzenetére
Nekem épp ez miatt nem alternatíva... a P9 5.2" kijelzője pont az amit maximum használnék még kényelmesen.
henrik1: Úgy emlékeztem hogy 2.4
-
NightDante
csendes tag
válasz
Fitzgerald #5 üzenetére
A Kirin GPU - mali860mp4 erősebb mint az Adreno 418, vagy az Adreno 510, de nem sokkal. Azonban az adreno 430-at ami a snapdragon 810-ben van, azt már meg sem közelíti. Legalábbis papíron. Gyakorlatban ez mit jelent azt nem tudom.
-
joey04
titán
Jó lenne ez a kirin de a gpu-ra jobban figyelhetnének...
-
Gainka
őstag
Erről a Honorrol mindig a Hodor jut eszembe a Tronok Harcából 😇😂
-
törölt tag
"A 4/64 gigabájtos modell felára sem jelentős a világ legnépesebb országában: ahhoz 2800 jüanért lehet majd hozzájutni, ami 119 ezer forintot jelent magyar fizetőeszközre konvertálva. Az esetleges hazai megjelenésről és árakról egyelőre nincs információnk."
De van. *2. Vagyis: ~240 ezer??
-
Szerintem nem ugyanazt,max valamennyire hasonlót.Azzal a Huawei a P9 eladásokat kannibalizálná.Szerintem inkább a Honor 6 Plus dupla rendszeréhez lesz hasonló.
szegto:
Arra ott a P9,vagy szerényebb tudásban a P9 Lite.
Bár nem tartom kizártnak hogy a közeljövőben jön valami 5" körüli Honor ebben a kategóriában. -
szegto
senior tag
Honorból vajon lesz idén valami 5 col körüli mobil ami hasonló hardveres adottságokkal rendelkezik?
Vagy arra ott a P9? -
Zolom89
senior tag
Ha ugyan azt a szenzort és technologiát kapta meg mint a P9 csak jobb fényerejű lencsékkel az azért nem rossz ám...
-
dementor
senior tag
Kína egyre erősebb. Mobilban is.Pár éven belül nagy átrendeződések lesznek a piacon. Bár a Huawei már most is a top-ban található.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Fitzgerald #17 üzenetére
Jaja! Már nagyon régen kukáztam azt a programot!
-
Fitzgerald
veterán
válasz
dilajoska1 #13 üzenetére
Komoly. Jaja, azt észrevettem hogy az Antutu 6 3D nem szereti a régebbi GPU-kat, pl. az LG G3-on nem is fut rendesen, és nagyon lol score-t dob a végén. Ja, és QHD kijelzőn is csak full HD-ben fut le.
A Mi Note Pro-n (aminek szintén QHD kijelzője van) 26-27000-et dob 3D-re, a G3-on meg 6000-et. -
batai15
félisten
Jobban bejön mint a p9. Viszont eléggé borsos lesz az ára. Na de hátha be tudok majd szerezni egy huawei/honort mostanság nagyon meg tetszett, és mivel komoly játékkal nem játszom igy a gpu sem érdekel , ellenben az emui nagyon is, főleg hogy akkorát csalódtam a miuiban.
-
Egy az egyben cserélném rá a Honor 7-em
Remek mobil, de valószínű nem ez lesz a következő telefonom, ugyanis nem lettem emui fan. -
dilajoska1
őstag
válasz
Fitzgerald #11 üzenetére
-
ricinus13
senior tag
Ez valami eszeveszett jól néz ki. Azonnal elkapott a must have érzés, nekem egy ilyen kell. Az akksi lehetne egy hangyányival nagyobb de ezzel együtt sokkal jobban vonz mint a Mate 8.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
dilajoska1 #9 üzenetére
Melyikben?
Papíron az Adreno a gyorsabb.
Anututu 3D-ben pl. kb. 15%-al gyorsabb az Adreno, szóval a jóval gyorsabb talán tényleg túlzás volt, igazad van.
Milyen tesztet néztél? GFX Bench, 3D Mark? -
jacis
nagyúr
Szép.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Fitzgerald #5 üzenetére
3d tesztekben azért jobban teljesít a Kirin 950/955 mint a Snapdragon 650/652.
-
Ricardo
titán
Ez nem hangzik rosszul. Nálunk sajnos jóval drágább lesz.
-
James67
aktív tag
Na, ez igazán tetszik
Így azt hiszem meg van (lesz) a H7-em utódja. -
ThorsHUN
őstag
ötegészhét
perkráj -
120ért simán vinném QHD-s verziót,de a Honor 7 (64GB) itthoni nyitóárából kiindulva ez is jóval drágább lesz.
-
AS
félisten
Szerintetek a Kirin 950. vagy a Snapi 650-652 az erösebb ? CPU- ban Krin lesz a jobb, de szerintem GPU ban a 652.
Vélemény ? -
Fitzgerald
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy fog kinézni 2-3 év múlva az okostelefonos piac.
Hetente jelentenek be jobbnál jobb ár/érték arányú kínai készülékeket, amelyek egymásra kontráznak minőségben, felszereltségben. 6 évvel ezelőtt ki gondolta volna, hogy ekkorát fordul a világ? -
Looserke
őstag
FullHD felbontáshoz bőven elég az a GPU de QHD-hez már vannak kétségeim...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Elektromos autók - motorok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2290, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G - 128 GB - fekete - (130)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2289, 90% Akkumulátor
- Apple iPhone 8 Plus - 64 GB - rozé arany (134)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2288
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest