Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
t72killer #123 üzenetére
Akkor ott vmi gikszer van, tudtommal az első szériás Acer Switch 10-em 2 csatornás memóriakezelést tud. Igpre meg egy Portal 2, Dear Esther vagy Bioshock meg se kottyan neki medium/highon natív felbontásban. A kegnagyobb neglepetés mégis a Heroes V. Anno 4850-nel is durván szaggatni bírt 1440*900-ban, a tableten simán fut 1366*768-ban AA nélkül, de full grafikán... Gigalol. (A Heroes 3 meg annyi aksiidő, mint gépelni
)
-
Jogos-jogos, nem kellett volna a desktop vonalat belekevernem, masszívan nem releváns mobil témában, hogy mire képes a 4770k grafikája tuningramokkal...
Sajnos úgy néz ki, hogy ultramobil téren - ahol a core M, Mullins és az atomok is játszanak - le kell mondanunk a kétcsanornás RAM-ról
Hiába képes rá a memvezérlő, a készülékgyártók nem szeretik a bonyolult alaplapokat.
-
PuMbA
titán
válasz
t72killer #121 üzenetére
Ha gyenge procit teszel alá (notebookcheck), akkor igen, mivel a legtöbb mai játék procilimites
Ez a videó nem notebookon készült valamilyen gyenge professzorral, továbbá sokat számít, hogy az éppen tesztelt notiba tettek-e bele 2 memóriamodult, mert általában egyet szoktak és így ugrik a dual channel, ami az integrált VGA-nak minimum 30% teljesítményesés
-
PuMbA
titán
válasz
t72killer #118 üzenetére
"játszani még a Haswell igp-jén is csak erős kompromisszumokkal lehet (régi játékok alap grafikán)."
Nem, Crysis 3-mal is lehet vele játszani és az összes új játékkal
-
válasz
stratova #117 üzenetére
Külön dícséretes, hogy a grafikára gyúrtak rá inkább. Intel vonalon CPU erőből sose volt hiány, az IGP viszont egész eddig határeset volt, kb Ivy óta beszélhetünk a modern 2D gyorsítási követelményeket (böngésző, win8 felület, filmnézés) gond nélkül kielégítő egységekről, játszani még a Haswell igp-jén is csak erős kompromisszumokkal lehet (régi játékok alap grafikán).
Még a supportra kéne kicsit rágyúrni, mert a vas már egész jó, és generációnként komolyakat ugrik. - Apropó, látott már vki mostanában roadmapet, hogy mire számíthatunk grafikus téren intelék házatájáról?
-
stratova
veterán
válasz
Balala2007 #115 üzenetére
Beleoltek par milliardot a 14 nanoba, ugy latszik nem hiaba.
Ezt nem is vitatom, és számos oldalon (pl, hasonlóan részleteset gondolom Oliék majd a megjelent termékkel csinálnak) ecsetelték már Broadwellnél alkalmazott 14 nm gyártást és egyéb újításokat. Mégis ha jóra is számított az ember, kicsit meghökkentő eredmény
.
-
válasz
Balala2007 #115 üzenetére
"Beleoltek par milliardot a 14 nanoba, ugy latszik nem hiaba." - Bizony, nagyon kíváncsi leszek, mit hoznak majd atom vonalon ebben a kategóriában. Sajnos nem sietnek vele, hírek se igen csepegnek mostanában a Cherry/Willow trail procikról - hátha az IDF-en megtörik a csend, és kiderül, mennyit kell még várni. - Az utóbbi elvileg Skylake grafikával érkezik (régi infó), ez méginkább érdekessé teszi.
-
Balala2007
tag
válasz
t72killer #114 üzenetére
Ezeknél a mobil eszközöknél nagyon kellenének a tartóstesztek, mennyire éget a készülék 1 óra nyúzás után,
Allitolag 24C korul mertek. Nem vilagos mennyi ido utan, de mintha a 3DMark utan lenne.Már-már hihetetlen adatok. Nagyon ütős, tuti hogy ezt tényleg 4,5 W-tal érték el?
Beleoltek par milliardot a 14 nanoba, ugy latszik nem hiaba. -
válasz
stratova #113 üzenetére
Amiről szintén nem szól a fáma, hogy meddig bírja ezt a teljesítményt a Core M produkálni/nem lépi-e át vele a TDP-t? Mert a való életben nem leszünk túlságosan kisegítve azzal, hogy 2 percig brillírozik max órajelen - amíg elkészül a szuper 3DMark - aztán ha loop tesztet akasztunk rá/játszanánk rajta, a 3. percnél levágja a cuccost minimumra/lyukat olvaszt a az eszköz aljába.
Ezeknél a mobil eszközöknél nagyon kellenének a tartóstesztek, mennyire éget a készülék 1 óra nyúzás után, és mennyire tudja stabilan hozni a max órajeleket nyári melegben/napon - szintén hosszasan nyúzva.
-
stratova
veterán
válasz
t72killer #112 üzenetére
feleakkora frekin
Turbó azért itt sem viccből van, bár nem szólt róla a fáma milyen órajelen szaladgált CB multi alatt. Szvsz az olcsóbb modellre is lehet számolni az i5U-nál bevett min. 281$-os árat (ennek megfelelő a Core M-mel érkező készülékek többségének (prémium) besorolása is).
-
válasz
Balala2007 #110 üzenetére
Összehasonlításképp a Bay Trail pentium N3520-ról ezeket találtam:
Cinebench 11.R multi CPU 1.8 (->a core M 37%-kal gyorsabb)
Sunspider: 368.5ms (->a core M 157%-kal gyorsabb)Cinebench R11.5 OpenGL 5.8 (->a core M grafikája 192%-kal gyorsabb!)
Ice Storm Unlimited 13843 (->a core M grafikája 268%-kal gyorsabb!)Nem semmi, feleannyi maggal, feleakkora frekin durván gyorsabb a Bay Trailnél - amiből ez a modell ráadásul többet is fogyaszt (7.5W).
Mivel gondolom durván is fogják árazni - és itt van még a szokatlanul gyorsan nyugdíjazott stepping kérdése - én meg fogom várni a Cherry trail egységeket, hátha virítanak valami szépet az olcsóbb szegmensben.
#113: a Core M turbója max 1.1-1.3GHz-ig megy, nem? Az N3520-é 2.42GHz ig - ergo még turbón is kb megáll a fele-duplája freki dolog.
-
stratova
veterán
válasz
Balala2007 #110 üzenetére
Elcsíptek egy tervezőmérnököt is:
Már-már hihetetlen adatok. Nagyon ütős, tuti hogy ezt tényleg 4,5 W-tal érték el? -
Balala2007
tag
Cinebench 11.R multi CPU 2.48, OpenGL 16.96
3DMark Ice Storm Unlimited 50,985
SunSpider JavaScript IE + WIn8.1 142.8 -
Dr. Akula
félisten
"A hordozható eszköz 10-ből 9 embernek nem az üzemidőt jelenti"
Erről beszéltem. Nekik nincs szükségük mobil cuccra. Nekik ez csak egy státuszszimbólum, mint régen a bunkofon. Lehetne akár wc kefe is, ha épp az lenne a menő."Persze a maradék 2-nek sem okoz nagy gondot, hiszen menet közben is használhatja... csak nem 8-12 órákat."
Pont ez okoz gondot."Ezt azért írtam, hogy "ha lenne""
De nincs. Fizikai képtelenségek nem léteznek. Mivel az aksi nem a vízbűl veszi ki a zoxigént, ezért súlya, mérete van. A kérdés csak az hogy bevállalod-e vagy nem. Ha nem, akkor pikpak lemerülsz, és van egy papírnehezéked, ami tök jó hogy lapos meg vékony."Láthatóan csőlátásod van, nincs értelme győzködni"
Még szerencse hogy te pont az ellenkezőjét bizonyítottad... Gondolom t72killer is csőlátású, mert ő se a te véleményedet osztja. -
sb
veterán
válasz
Dr. Akula #107 üzenetére
Épp ezt mondom, tévedésben vagy.
A hordozható eszköz 10-ből 9 embernek nem az üzemidőt jelenti, mert nem kapja elő vonaton, buszon, héven, kocsiban, gördeszkán egy kis netre, excelre, renderre, lanpartira.Sem az eszközök nem alkalmasak rá, sem a tevékenységre nem alkalmasak igazán a szituációk.
Hordozható: elviheted könnyen A-ból B-be. Használod A-ban és B-ben.
Kb. ez a lényeg 10-ből 8 embernek. Persze a maradék 2-nek sem okoz nagy gondot, hiszen menet közben is használhatja... csak nem 8-12 órákat.Ill. helyesbítenék, mert ami igazán mobil, értsd: mobil használatra alkalmas - és épp a kialakítása+súlya miatt, micsoda meglepetés - az a tablet. Az meg azért kibír 2-3 óránál többet is bőven.
Ez olyan mint a pótkocsis Ferrari. Nincs. El kell dönteni mi a fontosabb: a vékonyság vagy a működés. Gizdázni kell, vagy használni.
Ezt azért írtam, hogy "ha lenne". És elhiheted, ha lenne akkor a pótkocsis Ferrari is akkor nyerne.
Ezzel ki is szálltam. Láthatóan csőlátásod van, nincs értelme győzködni, hogy a súlycsökkentés normális embereknél nem felvágásra való és hogy szükség van mindkettőre: könnyű és hosszú üzemidős laptopokra is. Én belátom, hogy lehet más igény is, neked nem megy. -
Dr. Akula
félisten
Számít a súly is, de csak sokadlagos szempont az üzemidő után. Lemerült aksival nem sokra megy a vékonyság. Itt nem tonnákról van szó, hanem dekákról (jobb esetben kilókról lenne). Érdekes hogy a 6 kilós Alienware és hasonszőrű DTR-eknél sose jelentett problémát. Pedig ott aztán mégcsak nem is az aksira ment el a kg.
"24 óra üzemidejű, pehelykönnyű, vékony"
Ez olyan mint a pótkocsis Ferrari. Nincs. El kell dönteni mi a fontosabb: a vékonyság vagy a működés. Gizdázni kell, vagy használni. -
sb
veterán
válasz
t72killer #105 üzenetére
Nincs ellenérvem. Írtam is korábban, hogy nyilván kellene gyártani ugyanazzal a 4.5W-os cpu-val nagy akksis gépeket is és vékonyakat is.
Aztán mindenki választ a preferenciája szerint.Csak az a kijelentés szúrt szemet nekem, hogy a súly/vastagság nem számít.
Nyilván ha lenne nagy akksis, 24 óra üzemidejű, pehelykönnyű, vékony akkor mindenki azt választaná.
-
Nyilván plusz súly, de egy készülék lemerült akksival egyenesen felesleges súly. Persze, vihet az ember töltőt is, ami szintén extra - egy kis eszköznél (netbook) nyom annyit, mint 3 akksicella.
Vitatkozni nem akarok, mindenkinek más a preferenciája és másképp használja a gépet. Van, aki 6-8 órákat utazik és erre kell neki, van, aki csak egy buszra ugrik fel (=1 cella is elég...). Inkább az kéne, hogy többféle akku is választható legyen egy készülékhez a minimalistától az extrémig, civilizált áron. Ehelyett az van, hogyha extra akksit kérsz, ott kell hagynod a gép új árának kb negyedét.
-
sb
veterán
válasz
Dr. Akula #102 üzenetére
Most komolyan, melyiket magyarázzam el jobban?
- Hogy számít a súly egy hordozható eszköznél?
- Vagy hogy a nagyobb akksi plussz súly? Ill. a vastagság is plussz súlyt jelent? (mivel még nem láttam vastag laptopot amiben a ház üres lett volna és csak viccből vastag)Hordozható eszköz, tehát a súly nemhogy nem számít hanem kb. elsődleges szempont.
Az autó színéhez kb semmi köze, ami így ebben a formában igen hülye példa volt mivel azt jelentette, hogy semmit nem jelent a súly. -
válasz
Dr. Akula #102 üzenetére
Akksi nélkül oda a mobilitás - akkor meg nem megy sokra az ember a vékonysággal... Ezeknek az eszközöknek (okosteló, tablet, hibrid, netbook) ki kéne bírnia 8 óra aktív használatot - wifi/4g netezés, filmezés, telefonálás, munka - úgy, hogy az akksi ne legyen kuka 3 hónap használat után.
-
Karácsonyra biztos lesz pár példány, intel fronton nem aggódok! Bár ha core M, én mindenképp megvárnám az új steppinget jövő tavasszal. - Főleg, hogy 2015 eleje elég mozgalmas lesz tablet fronton: talán végre piacra kerül egy-két használható Mullins megoldás, illetve jönnek a Cherry Trail atomok/pentiumok.
-
Crytek
nagyúr
Vajon építeni is fog valaki erre tabletet lehet tudni mikor lesznek kaphatóak?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PCMark, ami nagyon átfogó gyakorlati alapokat mérő tesztprogram. Azzal összehasonlítható lenne a mobil és a desktop. Vagy még a CompuBench, amit elsősorban azért nézegetünk, mert maga a program platformfüggetlen, tehát az eredmények összehasonlíthatók az Androidtól kezdve a PC-ig.
(#97) t72killer: Nem különösebben számít az újabb hardvereken, hogy az Ivy Bridge nem tudott 23,976 Hz-et, mert ez a fícsőr igazából a display vezérlő része. Tehát attól, hogy a Bay Trail IGP-je kb. ugyanaz, mint az Ivyé a display vezérlő már támogatja a 23,976 Hz-es lejátszást.
-
"Másik kérdés: A látszólagos teljesítményegyezőségnél azért van egy szépséghiba: az SDP megjelenése és az agresszív mobil eszköz Turbo-k hosszabb időre nem nagyon engedik a max teljesítményt. (meg néha tán rövid időre sem) Ilyen teszt is jó lenne, hogy látni lehessen a papíron lévő számok mennyire jönnek ki a valóságban."
++1! Sehol sem látni tartósan izzasztó teszteket pl 1-2 órán át folyamatos CPU+GPU nyúzás pl 3DMark-kal. Erős a gyanúm, hogy sok átgondolatlanul tervezett kütyü szétolvadna, ill a proci elég hamar (tipp: a tipikus tesztelési idő után 2-3 perccel...) visszafogná magát.
#95: jogos. A Bay Trail, amiről írtam, viszont már tényleg használhatóra sikeredett. Az sajnos köztudott, hogy az intel grafikák Ivy Bridge-ig bezárólag még a standard 24p (23.976Hz) képfrekivel is gondban voltak. Haswellen (4770k) viszont otthon semmi bajom a 3D Bluray lejátszással, a netes források alapján a Bay Trail is okés.
-
sb
veterán
Igen, alapvetően közös a kérdés. Gondoltam Oli is tudja az okokat és/vagy tolmácsolja majd a kérést.
Összehasonlításra én is CB-ből indulok ki elsősorban, a legegyszerűbb.
A hosszabb teszt már nehezebb ügy, mert szerintem 5-10-15 perc felett lenne érdekes, az meg valóban időigényes. De hasznos lenne.
-
sb
veterán
válasz
t72killer #76 üzenetére
Azért ezt én óvatosabban kezelném.
A kisebb prociknál kizárólag a Bay Trail az ami minden HTPC-s feature-t támogat, köztük a 3D-t is.Core alapú cpu-knál eddig ritkaságszámba (i3-tól felfelé) ment a támogatás.
Az intel specifikációi és weboldala alapján még a Bay Trailnél is kérdéses volt a user tesztekig a dolog, szóval nem annyira általános ez sajnos. -
stratova
veterán
-
sb
veterán
válasz
Dr. Akula #68 üzenetére
Szerintem igen rosszul látod a helyzetet.
Egy hordozható eszköznél miért ne lenne elsődleges paraméter a vastagság és a súly? (Merthogy utóbbiak ill. az akksiméret gyakorlatilag kb. ugyanazt jelenti.)Persze van amikor +0.5kg nem számít és sokkal jobban jönne az extra üzemidő, de alapvetően ez akkor is kompromisszum. Általában azért fordul elő, mert a hordozható eszközt nem is annyira hordozhatóként használják. (otthon, cégnél, dokkolón, alapvetően csak ritkán mozgatva).
Azért elvileg lesz a Broadwellből laptopba szánt modell is, ill. valószínűleg ilyen 4.5W-ost is berak majd 1-2 gyártó nagyobb akksi mellé. Nagyon általános nem lesz, mivel az alapvető cél viszont marad a súlycsökkentés+tablet+ leginkább a hibrid vonal.
Oliverda, kérdés/kérés:
Már rég akartam kérdezni, hogy a laptop tesztekben miért nincs vmi közös tesztprogram rész a desktop tesztekkel? Kb. összehasonlíthatatlanok az eredmények pedig szerintem sokakat érdekelne desktop kiváltásra pár mobil/hibrid eszköz. A U/Y sorozat ill. Bay Trail megjelenése óta pedig értelme is van az összehasonlításnak, gyakorlatilag eltűnik lassan a szakadék a desktop és ULV teljesítmény között.Másik kérdés: A látszólagos teljesítményegyezőségnél azért van egy szépséghiba: az SDP megjelenése és az agresszív mobil eszköz Turbo-k hosszabb időre nem nagyon engedik a max teljesítményt. (meg néha tán rövid időre sem) Ilyen teszt is jó lenne, hogy látni lehessen a papíron lévő számok mennyire jönnek ki a valóságban. Másik topicban is beszélgettünk róla, hogy egy i5 2/4 és i7 2/4 mobil cpu között lehet, hogy szinte semmi különbség nincs erőben, míg árban 1.5-2x is akár.
-
-
Lmh
őstag
Ilyen tuti nincs. Hol a kamu?
-
A közép-felső Kepler szinttől még sajnos nagyon messze vagyunk, még a csúcs AMD kaveri R7-je is...
SzVSz az APU-k még jó sok ideig nem fogják kiütni a dedikált kártyákat a hardcore játékos szegmensben. Én a jelenlegi szintél 2-3X gyorsabb megoldásokkal már elégedett lennék - ez kb a GT 650M szintje, ami ultra/FullHD-n elvisz egy Starcraft 2 szintű játékot.
-
stratova
veterán
Samsung lehet hozzájuk a legközelebb, az ő megoldását licenszeli a GloFo. Utóbbi cég mondjuk már annyi irányba fejleszt, hogy nehéz követni hová is tart pontosan. (Samsung 14nm, saját 14XM, FD-SOI IBM-mel [bár kérdéses, hogy ők most mennyire puszi-pajtások, GloFo állítólag főként csak a nagy kék mérnökeire pályázott]).
"We continue to work with IBM on other things, such as our collaboration in Albany at 10 nm and beyond and other early process research and materials research," says Hunter.
...
Jim McGregor, principal of the market watcher Tirias Research, says most customers "are likely to move directly from 28 nm to 14 nm, which is a significant jump" of about 40% in performance and 55% in power. "I think we are likely to see the mobile SoC vendors jump first, and then the PC/server and graphics."Kíváncsi vagyok, hogy az IGP-nél alkalmazott duty cycle control mennyire lesz problémamentes, Core M-nél felhasználói élmény szempontjából (netán ez pl. tablet esetében csak lekapcsolt kijelzőnél lép életbe?).
-
Crytek
nagyúr
Szerintem az intel a CPU erő fejlesztéssel nyugodtan leállhatna és csakis az igpre koncentrálhatna 2-3 évig biztosan akkor se érné be az AMD.
Mert én megmondom öszintén szívesebben vennék egy erős procit benne pl egy gtx 660 erejű igp-vel mint külön külön őket.De ez a GTX 660 igp szint nagyon nagyon távol van még
-
M@trixfan
addikt
Mint ahogy előttem is írták, látok kedden esélyt egy új Macbook Air modellre most. Az IGP kezeli a retina kijelzőt is, lehet be is neveznék egyre. Én abszolút high tech mániás vagyok, de amire nekem notebook kell arra ez szerintem tökéletes lenne.
-
Menslee
tag
Laptoba, táblába, htpc-be hasznos lehet de én merek nagyot álmodni és azt mondom hogy lássuk mit tud egy Asus Padfone-stílusú remekműben, de akár egy iPadban is megneznem. Nekem mindegy, nem vagyok rasszista
-
bteebi
veterán
Kifejezetten szimpatikus ez a TDP
.
-
Sokféle van a piacon, sztem Lenovohoz is találsz. Más kérdés, hogy mennyire megbízható. Én olyasfélére ruháznék csak be, amiben standard 18650-es cellák vannak, amit magad is cserélgethetsz.
-
(lejárt a szerk. idő)
Esetleg egy powerbank a hosszabb utakra? Tudom, extra cipelnivaló...
-
válasz
Lacielvtárs #78 üzenetére
-
Taky
senior tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
Hat, engem is erdekelne mit tudatnak ezek a procik
mirol mennek ezek? Elemről?
-
Ez manapság nem probléma, a Bay Trail grafika is tudja, egy Bay Trail celeroncs vagy Pentium teljes mértékben kiszolgál egy mai moziállomást. (4k3D-t, magasabb frekiket már nem tudom, ahhoz kéne a hdmi 2.0)
#77: a 4k érdekes kérdés, én HDMI 2.0/v méginkább Displayport 1.3 alatt nem fogok áttérni, vmi azt súgja, hogy a mostani, egyre olcsóbb készülékeket gyorsan nyugdíjazzák majd a magasabb frekivel (60/120Hz) megáldott példányok.
-
Polllen
félisten
HTPC-be vevő lennék egy ilyenre, már ha szépen kezeli a fullhd filmeket, 24p és 3d-vel.
-
-
stratova
veterán
válasz
Dr. Akula #68 üzenetére
Személy szerint csak az agyon-integráltságot (amikor még a RAM is forrasztva van) és a vékonyságmánia miatt kihagyott alkatrészeket/bővítőhelyeket nem szeretem. De az akkuk az Ultrabookokban nem, inkább csak az olcsóbb kategóriában (Sleekbook) kicsik.
Asus Zenbook UX302 50 Wh
Acer Aspire S7 47 Wh
Dell XPS 13 Ultrabook 55 Wh (régebbi XPS 13 47 Wh)
HP Spectre 55 Wh
Samsung ATIV Book 9 Plus 55 WhKivétel: Sony Vaio Pro 13 37.5 Wh
-
Vanka
tag
Ebbe tudtak tenni nagy aksit [A páromé de 3 évesen is megy 6-7 órát]
-
Taky
senior tag
válasz
Dr. Akula #68 üzenetére
Ez a gondom nekem is, hiába fogyaszt a notim összesen 8W-ot minimumom, sajnos fix 3 cellás akku-t raktak bele... Így 5-6 óránál nem megy többet. Ez miatt azért visszasírom az előző gépem, abban egy su C2D volt, valamivel többet evett, viszont a 12 cellás akkujával elment 13 órát is akár és csak fél kilóval volt nehezebb...
-
Dr. Akula
félisten
Már az ultrabookot se értettem, alacsony fogyasztás mellé kisebb aksi. Így aztán véletlenül se bírja tovább aksiról mint egy mezei noti. Akkor meg mi értelme? Mert vékony? Az kb. olyan szintű paraméter mint autóban a piros szín. Nem megy tőle jobban, nem eszik kevesebbet. Azt még megértem hogy a kommersz piacon nem cuppantak rá, ott a "paraszt" csak annyit ért az egészből hogy GHz meg GB oszt csókolom, de hogy üzleti vonalon se...
Oliverda:
Csak nehogy ez alá meg 1 cellás aksit rakjanak, mert "elég annak az is". -
Taky
senior tag
válasz
Dr. Akula #65 üzenetére
Igen, az a baj, hogy a proci mérete/fogyasztása miatt úgyis nagyon kicsi, vékony eszközbe fogják pakolni, ami eggyet jelent a kisméretű akkuval, így nem sokat lehet nyerni vele...
Azért egy ilyen proci 12 cellás akkuval szép hosszú üzemidőt nyújtana, remélem ez az irány is meglesz... -
Dr. Akula
félisten
"A 4,5 wattos TDP-nek hála, bizonyos konfigurációknál többé nem utópia a 24 órás üzemidő megközelítése, miközben a tabletek sok esetben már valóban kompromisszumok nélkül válthatják ki a notebookokat."
A 24h jó, de nem egy tablet nevű kvarcjátékra kéne elpazarolni, hanem notiba tenni. Feltéve ha valami teljesítménye is van ennek a CPU-nak. -
Taky
senior tag
Ez a 4,5W nem hangzik rosszul, bár a Lenovo T431s notim i5 3337u procival, bekapcsolt wlan-nal minimumon összesen 6-7W-ot fogyaszt. Szóval nekem annyira nem tűnik hatalmas előrelépésnek, de persze ezt így teljesítmény összehasonlítás hiányában mondom.
-
kromatika
veterán
Elég meggyőzően hangzik.
-
Pubszon
veterán
Mini-ITX lapot várok belőle, jó lenne HTPC-nek meg torrent szervernek.
-
-
kpal
nagyúr
Eree megéri várni
-
margithid
veterán
Ez a proci passzív hűtéssel is jöhet? Mert az lenne igazán a lényeg, a teljesítmény után.
Nekem amúgy Asus T100-as tablet van, tökéletesen meg vagyok a teljesítményével elégedve, hozzáteszem nem játszok.
Asztali programokat is szépen futtatja, sokkal gyorsabb mint a régi Celeron B800as procival szerelt notim, igaz ebben közrejátszik a gyorsabb háttértár is.
Egy szó mint száz szerintem átlag felhasználónak tökéletesen elég a bay trial ereje egy tablet esetén. -
draco31
veterán
Kíváncsian várom az első kütyüket.
-
Mister_X
nagyúr
No egy ilyen alapú megnyúzott processzor (ami megy minden aggály nélkül 2-2.8GHz között), egy Nvidia Maxwell alapú GPU, egy méretesebb aksi és egy jóféle IPS kijelző és mindenki elhalna agyönyörtől, hogy itt egy laptop, ami sokáig bírja és nem is gyenge.
-
Androidon system monitort fejlesztek, főleg SD800-ra (ez van a tabomban), itt azt látom, hogy játék alatt egy ideig megy a 4x2.2Ghz, de utána nagyon elkezdi vissza venni úgy 70-80 fokos maghőnél ami androidon nem látszik meg (a két magot szinte lekapcsol). De ha ez a TDP miatt vissza veszi az órajelet 1 GHz környékére windowson az meg fog, de nagyon, szerintem ez is ilyen benchmarkos cucc lesz, néhány dologban jónak tűnik, de a teljesítménye windows alá gyakorlatilag 0.
-
Hunter2
addikt
válasz
Mr President #37 üzenetére
bga tokozással van feltéve a lapra, ennek később még láthatod a kárát.
-
stratova
veterán
Kifutottam a szerkesztési időből i7-4510U teljesítménye helyesen itt.
"Kissé" idegesítő ez a paperlaunch, hogy a kisebbik gyártónak végre ütőképes modellje lenne az alsó házban, demózza 11.6"-os passzív tablettel is termék meg még mindig sehol. Közben a Z37xx folyik a csapból is (és drága üzleti tabletet is árulnak vele) ill. már kapott egy kicsit izmositott tesót (3795). Miért megy ez mindig ENNYIRE nyögvenyelősen.
-
stratova
veterán
válasz
#17954112 #35 üzenetére
Az az i7 a maga nemében elég ütős CPU erőt vonultat fel terheletlen IGP-vel.
i7-4510U 15 W
2/4, 2.0/3.1 GHz, 20 EU 200/1100 MHzCB 11.5 single, multi
X264 pass1: 16.78 pass2: 88.52 fps
3d Mark 13 720p physics (CPU): Ice storm: 8435, Cloud gate: 720
3dmark 13 Ice Storm GPU: 41559
3d Mark 11 GPU: 937Megnéztem a kicsi x86-okat (2/2-es Core-ból csak Ivyhez találtam több adatot):
Pentium 2129Y 10 W
2, 1.1 GHz, 6 EU 350/850 MHzCB 11.5 single: 0:45, multi: 0.88
X264 pass1: 29.27 pass2: 5.15 fps
3d Mark 13 720p physics (CPU): Ice storm: 8435, Cloud gate: 720
3dmark 13 Ice Storm GPU: 18021
3d Mark 11 GPU: 321Atom Z3795 4.5 W
4, 1.59/2.39 GHz, 4 EU (Ivy) 311/778 MHzCB 11.5 single: 0.44, multi: 1.64
X264 pass1: 47.13, pass2: 9.5 fps
3d Mark 13 720p: Ice storm: 18838, Cloud gate
3d Mark Ice Storm GPU:
3d Mark 11 GPU: 233A10 micro 6700T 4.5 W
4, 1.2/2.2 GHz, 2 CU (128 SP) max. 500 MHzCB 11.5 single: 0.55, multi: 1.49
X264 pass1 pass2: 10.1 fps
3d Mark 13 720p: Ice storm: 15582, Cloud gate: 1218
3d Mark Ice Storm GPU: 24775 -
Nem lennek meglepve, ha kihoznanak egy uj macbook air-t a 09.09.-i bemutaton, 2x oras uzemidovel.
Szerintem benne van a pakliban az apple-t ismerve. Altalaban ok hasznaljak legeloszor az uj Intel termekeket. -
Tigerclaw
nagyúr
Az első processzorom kivételével - ami egy 100-as pentium volt - csak AMD-t vettem, de azt kell mondjam, hogy ha az AMD nagyon-nagyon sürgősen nem jut 14-16nm-es gyártókapacitáshoz elég hamar lehúzhatja a rolót. Lehet hogy nem kellett volna anno kiszerveznie a gyártást, mert most még ha a Globalfoundries vagy a TSMC képes is lesz erre, a gyártókapacitásért komoly harcot kell vívnia más cégekkel, mint pl. az nVidia vagy az Apple.
-
Az IGP is ütni fog ebben valószínű nem? Főleg ha tablet vonalon nézzük. Lassan beéri az AMD-t asztali fronton is a kék hajó, lehet hogy itt pedig egy piaci rést fog betömni a nagyobb grafikai teljesítmény.
-
Most nézem, ARM téren is vannak ám nagyfogyasztók, pl a tervezett Tegra K1 is 5W fölött fog enni.
Még egy érdekes cikk a témában, igaz újra kéne játszani a meccset aktuális szereplőkkel. Tény, az x86 jön felfelé mint a talajvíz az ultramobil szegmensben.
-
Sanya
nagyúr
15 wattos core i7-es notebookom van, mindenre elég.
-
JColee
őstag
Ezzel nem mondtad, hogy nincs igazam, csak hoztál egy példát. FDIV erratum ebben az esetben a hiba dokumentációját jelenti, nem magát a hibát a hardverben. Ez utóbbit lehet bugnak errornak stb. nevezni.
A hiba dokumentációja alatt azt a részletes leírást értem, amit a gyártók a hiba észlelésekor kiadnak (milyen körülmények között fordul elő, mit okozhat, milyen lehetséges workaroundok vannak a probléma kezelésére).
[link] -
arn
félisten
Durva cucc lett... Ez betehet az armnak ebben a tdposztalyban.
-
+1! illetve én egy masszívházas netbookfélével is megelégednék civilizált árcédula mellett. Valahogy jobban el tudom képzelni a chip hűtését egy klasszikus házban, mint egy telefonvékony műanyag tabletben...
#25:
sajna ez van. Szívesen vennék AMD-t (konkrétan micro-6700T-re épülő kisnotebookot max 11.6"-ig), de nincs.
-
jonnyjoker01
veterán
Tabletek kora virágzik, mostantól még nagyobb ütemekben is akár. Nagyon várok vele egy tabletet! Win alapút persze androidot semmiképp.
-
Lewzke
őstag
Ez remek, csak nem tablet kell nekem, hanem ventilátor nélküli business notebook.
-
LordX
veterán
Éljen, éljen. Most már a chip több, mint feléhez nem lesz driver 2 év múlva.
((Kicsit pipa vagyok az Ivy Bridge driverek nyugdíjazása miatt))
-
Bocsi, lemaradtam az idők szeléről
.
Szóval a valós fogyasztást próbáltam pedzegetni az SDP-vel, ami elvileg a TDP alatt van (atomnál ez 2W körüli). Úgy néz ki, meg kell várni a teszteket - amikből max akkor lehet tanulságot levonni, ha ugyanolyan hardverkörítést (kijelző, ssd, stb) kapnak a jelöltek.
-
Nem hangzik rosszul, csak lehet, h a nyugdíjazás mögött is ez áll: eléggé ismeretlen területre küldték be ezzel a táplimittel a Haswellt. Itt a Bay Trail teljesen otthon van, viszont a hasi sok tranyóját tartóstesztekben szeretném látni, hogy teljesítenek. (Sajna ilyet ritkán csinálnak, általában rányomnak a hideg notira/tabletre egy 2perces demót, aztán szevasz, kész a bencsmark)
A core M-nek sajna nem tudjuk az SDP-jét, úgyh. nem vagyok benne biztos, hogy az Atomokkal és nem a Pentiumokkal kéne összeereszteni...
Ill kérdés lesz még az ár/valós teljesítmény arány, itt is feladta magának a leckét az intel (=túl drágán nem adhatja a core M-et).
-
stratova
veterán
Az 7.5 W TDP 4.5 W SDP
Atommal vesd össze:
Z3795: CPU 4 Silvermont mag (L3 nélkül, 2 MB L2-vel), 1.59/2.39 GHz, GPU: 4 EU 311/778 MHzSzámomra a lapkaméretbe és TDP-be bepakolt tranzisztormennyiség elképesztő. 24 EU, 2 Core mag, 4 MB L3 (a Core M kis i7-ese
tudom olyan még nincs, csak jellemzően az kapott ennyi L3-at ULV-ben). Ennek megfelelően nagyon tág határok között mozog a GPU a korábbi 200 helyett 100 MHz-tól CPU alapórajele pedig a Haswell legalacsonyabb p-state órajeleit idézi (800 MHz 1 GHz).
-
Kékes525
félisten
Arra lenék kíváncsi, hogy az első sorozatot miért nyugdíjazták? Mi volt a hiba benne? Ha volt hiba, akkor miért árulják, ha limitált mennyiségben is? Mi a garancia, hogy a következők már hiba mentesek lesznek?
Ebben a mérettartományban már jelentős lehet a szivárgó áram. Ezt a problémát hogy oldották meg?
-
Don't Panic
senior tag
ez mind szép és jó de az akkumulátoros technológiákat is felturbózhatnák , vannak ígéretes koncepciók ezek eljövetelé szvsz 2020 nál korábban nem lesznek hordozható ( és megfizethető áru kütyükben)
-
Ilyet én is szeretnék, csak a jelenlegi fogyasztási/melegedési szintek mellett nem hiszem, hogy ki lehet hagyni a ventit a játékból
. Ill az a kérdés, mennyire legyen erőgép az az erőgép
Mert normál munkára, régi játékokra, 4k videózásra (ezutóbbiban javítson ki vki, ha tévedek) teljesen jók az új atomok is, 2W körüli sdp-vel.
Hiába a szép csúcs-boost sebességértékek, ha a valós életben sose fogja egyszerre 1+GHz-en járatni a CPU-t és 700MHz-en a grafikát, lévén lyukat olvasztana a tablet oldalába.
#14: nem kéne, hogy a Bay Trail grafikával gond legyen a bio.
-
Mercutio_
félisten
Kíváncsi vagyok ez a Helix mit fog tudni és mennyiért?
-
törölt tag
Nagyon pofásak ezek a specek pedig már az Atom is elviselhetö volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Úgy ismersz, hogy ha lenne erről infóm nem írnám le?
Szóval sajnos nincs. Az F0 valami hibát javít. Ennyit tudok.Én arra tudok gondolni, hogy az órajelvezérlés változik. Azt már mondták, hogy iszonyatosan ugrál az IGP órajel és ez nagyon rontja a felhasználói élményt. Ezt mindenképp érdemes stabilizálni, mert másodpercenként tízszer 700 MHz-es különbséggel váltani nem szabad. Lehet, hogy nagy lesz a Mark pontszám, de szar lesz a folyamatosság.
-
Énis kíváncsi vagyok, h a való életben hogy teljesít egy ilyen. Pl mennyire bír végignyomni egy Starcraft 2 meccset 35 fokos nyári melegben/stabilan tartani tudja-e a teljesítményt? Egyelőre kicsit szkeptikus vagyok, és tartós tablet/netbook használatra inkább Bay/Cherry Trail megoldást választanék...
A referencia kedvéért:
Bay Trail/Pentium N3540: 4x 2160 - 2660 MHz
Core M: 2x 800-1100 MHzTényleg több, mint 2,5x gyorsabb lenne clock-to-clock a Haswell? OK, a jobb grafikát aláírom.
-
Oliverda
titán
Ide is:
Úgynevezett errata (hibák) kivétel nélkül minden processzorban vannak. Az ismertek listája publikus.
Egyáltalán nem biztos, hogy valamilyen erratát javít majd az új stepping. Sanszos, hogy a gyártástechnológián alakítottak olyan mértékben, hogy az már megér egy újabb steppinget, mondjuk valamivel kedvezőbb paraméterekkel (pl. kicsit magasabb órajel, stb.)
-
Crytek
nagyúr
Win 8.1-es tabletbe azt had szóljon várom a teszteket!
-
hpeti2
aktív tag
Passzív laptopokat a népnek!!!
-
alevan
őstag
Nem ez az a Core M ami nyugdíjazva lett mielőtt kiadták volna?
-
Radványi
aktív tag
Nah nagyon kivancsian varom majd a teszteket, amikor mar tobb eszkozben is elterjedt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged