- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
raver
aktív tag
A következő történek egy lányról fog szólni:
Egy teljesen egészséges életvidám fiatal csaj egyszer nagy fejfájásra panaszkodott. A fájdalom nem múlott és orvoshoz ment. Felírt 1-2 gyógyszert és hazakűldte. pár nap múlva jobban érezte magát és amikor visszament az orvos azt mondta ''egészséges''. Ezek a fejfájások egyre sűrűbben jelentkeztek. Amire a háziorvos elkűldte komolyabb vizsgálatra. Kiderűlt hogy egy rosszindulatú daganat van a fejében. Operáció, kemoterápia.... Ezt követően úgy visszanyerte erejét és vidámságát, mintha mi sem történt volna. Egy év múlva, viszont ismét jöttek a fejfájások. Procedúra előről.... És megint teljes mértékben felépűlt. A következő évben ismét...
Tavaj ősszel egyik napról a másikra a háta kezdett fájni. Akkor a gerince mellett volt 7 db daganat. Sugárkezelés, stb... felépűlt anyira, hogy tudott menni. Pár héttel ezelőtt megromlott az álapota. A fejében 3 daganatot találtak. Tegnapelőtt hazaengedték a kórházból, hogy az utolsó pillanatokat a családjával tölthesse. Beszélni már/még tud. Folyamatosan hány. Még kap gyógyszereket, de holnap már azt sem.
Minden operáció előtt, és a terápiák közben olyan életerőről tett bizonyosságot, hogy azt el sem tudom mondani. Szilárdan hitt abban hogy meg fog gyógyulni és mindíg meg is történt. Még most sem adta fel. Bár az orvosok elmondták neki, hogy nem látnak esélyt.
Szeretne leéretségizni, szeretne iskolába járni, szeretne a barátaival sétálni, szórakozni. Egyszerűen egy átlagos életre vágyik.
Mindössze 18 éves.
Ő a barátnőm barátnője. Sokszor voltunk látogatni, és még akkor is mindíg vidám volt, mikor az ágyhoz volt szögezve. Soha nem csüggedt és soha nem adta fel.
Remélem most sem kell neki.... -
Batman
őstag
Hát a csak magáról a kórházakról és az ott fennt álló körülményekről oldalakta tudnék írni.
Elég siralmas a helyzet sokhelyen, nálunk a mosdóban szó szerint fötyűt a szél , és nem volt nyitva az ablak.
Az eredmény miatt ne izgulj biztos jo lesz, bár én amondó vagyok mind1 mi az eredmény ugy se az számít, jó és kész.
Csapi007:kb. 15 éves voltam
Lehet én vagyok makacs vagy hüle, de azt szeretem ha ugy kezelnek mint egy egészséges embert. Oké bevallom vanank dolgok amkiet nem tudok mecsinálni, fizikálisan lehet gyengébb a melkasom mint egy korombelinek, így ha komolyan sportolnék ez hátrány lenne, az ütközések miatt, de nem igazán mérvedó a mindennapi életben.
Amugy a legtöbb kollégám akikkel napi szinten együtt dolgozom, nem is sejtik hogy rólam, mivel ránézésre nem vagyok más. -
Batman
őstag
Tudom , hogy nekem nagy szerencsém volt eddig , de sajnos sokmindenkinek nincs, és sajnálom a barátodat ,hogy neki nincs, de ahogy mondani szokta , a remény hal meg utoljára.
Ui: Szüleim mesélték mikor keresztelt a pap és öntötte rám a szenteltvizet azt mondta , ''Ebből a fiúból Pápa lesz''!
Nem tartom valószínűnek, de bármi megtörténhet -
Batman
őstag
válasz
Satan_Claus #182 üzenetére
Örülök, hogy minden renbe jött veletek. -
gfefe
őstag
Első benyomás a cím vol
Jómagam Református Theológiára járok sárospatakra... (igen Ref. Pap leszek)
és van egy 24 éves évfolyamtársam aki hasonló cipőben jár csak a különbség annyi, hogy róla már teljesen lemondtak a dokik. Tüdőrákkal kezdődött ezt kezelték is majd agyi áttét amire már nem tudtak mit tenni és most már 3 csigolyára is átment. Egy szó mint száz. kerek perec kimondták neki, hogy max 5 hónap.
5 hónap egy fiatal életvidám maximálisan csajozós srácnak...
belegondolni is rosz, de elmondhatom azt, hogy ő is úgy fogja fel a dolgokat mint te! Erős határozott és nem tört össze. Ő az aki vidámságával és életkedvével feldobja az évfolyamtársakat. És ő szokta mondani, hogy a remény hal meg utoljára.
Nem akarom vallási térre vezetni a dolgokat mert nem vagyok olyan ember, de komám mindíg azt mondja, hogy ''olyan sokszor amikor hülyeséget csináltam az Isten mindíg jól fenékbe billentett és én visszatértem ennek hatására a helyes irányba''.
Sokunknál igaz ez. Kívánok neked mielőbbi gyógyulást, és sz Úr legyen veled.
gfefe
ui: nem tudom neked ez mit jelent, de imádkozok érted. -
Sensei
aktív tag
Valóban távozik a vizelettel a többlet C vitamin és ehez nem is kell olyan hatalmas dózis. Már a Lenkei féle alapcsomag is több C vitamint tartalmaz, mint amire szüksége van az átlag szervezetnek (Rikító sárgát pisál tőle az ember
).
Ráadásul tudtommal ha kevés folyadékot vesz magához az ember, akkor vesekövet is okozhat.
[Szerkesztve] -
PazsitZ
addikt
válasz
wwenigma #190 üzenetére
Nem, amennyire tudom, az egyik fő elve, hogy pl. a sima leírt (termékeken feltüntetett) vitaminadagok csak arra elegendők, hogy ''életben maradj''. Ha valamit rosszul írtam volna, majd kijavítanak...
Élő példa, hogy Szent-Györgyi Albert is hatalmas dózis C-vitamint tolt magába és állítolag volt eredménye, hiába mondják, hogy vizelettel úgyis távozik egy szint után. Legalább is én olvastam ilyet.
Amúgy, amit ALI_G nyom az vagy egy csomagolt 7db tablettás cucc, ezek vitaminok meg mindenféle cuccok, ártani nem árthat.
Minden esetre ártani nem árthat, bár én nem vagyok valami nagy vitaminszedő. Én magam a c-vitamin, Magne B6 kombóra esküszök.
[Szerkesztve] -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Chesterfield #187 üzenetére
Ez az amiben megállapítja, hogy a lelkiállapotod miatt leszel rákos, meg hogy kis pszicho és rendbejössz? Mer akkor hanyagolandusz szvsz...
-
ALI_G
veterán
válasz
Chesterfield #187 üzenetére
ez is eszembe jutott, jó és szerintem hasznos dolgokat ír, egy 1000-es megér hogy elolvassátok. Most rendeltem 2 alap csomagot, kell a vizsgaidőszakra a tuning szer
Én mondom a többieknek és mindenkinek, hogy 1 hónap komoly Lenkei féle vitaminkúrát már megérez az ember. Ismerősömnek 30-cal vitte le egy hónap alatt a vérnyomását. Jelenleg szüleimet akarom rábeszélni, hogy szedjék, csak hát kicsit drága, de garantáltan nem leszel beteg tőle (megfázás stb-re gondolok, bár a szerző szerint 3 rákos alanyon tesztelt napi asszem 8 gramm C vitamint, és komoly javulás volt megfigyelhető rajtuk. tessék elolvasni!) -
ALI_G
veterán
Szia!
Teljesen jól írtad le a dolgokat, ez egy ilyen dolog.
A rákról nekem az édesapám jut eszembe, neki is volt, szerencsére semmi áttét, és már rég volt, de azóta le van százalélolva, a nagyapám is rákos volt, szép eséllyel nézek én is elébe. Xar egy világ ez, főleg már 22 évesen tudni szép esélyem van rá, hogy 40 éves korom felett örökölt gén által rákos leszek. (ezt sose mondtam ki, és sosem írtam le).
csak ennyit akartam.
üdv, -
Chesterfield
őstag
Kitartást srácok, szurkolok mindenkinek.
Ha valakit érdekel a már korábban említett Lenkei : Cenzúrázott egészség c. könyv, az dobjon egy privit -
Akheron
senior tag
válasz
Satan_Claus #182 üzenetére
A műtét óta mindenféle szir-sz@rt összevásároltunk, ... valami dél-amerikai fakéreg,
Lapacho? Annak a főzetét én is szoktam inni, pedig tudtommal semmi bajom. Kifejezetten kellemes, füstös-vaníliás zamata van.Nem szirszar.
-
Sam8888
tag
Jobbulást! És az összes többi beteg embernek is!
-
kaz
újonc
Sziasztok!
Megláttam ezt a cikket és regisztráltam, mert talán tudok egy megoldást a problémádra, persze csak ha érdekel. Létezik egy szer, nem akarok reklámot csinálni neki, egyszerűen csak leírom röviden a hatásmechanizmusát, talán így hihetőbb lesz hogy segít. Remélem nem tartotok ezért, majd okoskodónak, csak segíteni szeretnék. Szóval, mikor eszünk a szervezetünk makro és mikro elemeket vesz fel. A rákos sejteknek van egy közös tulajdonsága, mégpedig, hogy megállás nélkül nőnek, tehát folyamatosan veszik fel ezeket a makro és mikor elemeket. Az egészséges sejt, pedig, mikor elég volt számára a mennyiség leáll, a rákos sejtek ezért is burjánzanak el. 1998-ban egy vegyész ezt a mechanizmust vizsgálva, kiválasztott 24, ilyen makro és mikro elemet, amiből ha túl sokat adnak a sejteknek, akkor elpusztulnak tőle. Viszont itt jön a trükk, ezek ugyan azok az elemek, amelyekből felépül a szervezetünk és ezért a normál sejtekre nem káros, csak a rákos sejt annyit vesz magához a burjánzás közben, hogy saját magát megmérgezi. Ezért ennek a szernek nincsenek mellékhatásai, illetve mégis, még hozzá aki hajlamos rá annak fokozza a gyomorsav termelését. A csontrákra az eltérő növekedési mechanizmusa miatt nem hatásos, de leukémiától kezdve bármelyik rák típust kezeli. Nagy dózisban kell szedni, attól függően ki milyen gyorsan akar gyógyulni, akár óránként egy szemet is be lehet venni belőle amikor ébren van, ha nagy a baj, akkor érdemes még éjszaka is néha felkelni. Persze kérdezhetitek, miért nem ismeri mindenki ezt a szert? Hát erről talán az orvosokat kérdezzétek meg, nem akarok vádaskodni vagy megbántani bárkit is. Amennyiben tényleg nagy a baj, ha jól tudom, Budapesten a Kék Golyó (elnézést nem vagyok Budapesti, így a pontosan nem tudom, hogy így írják-e) kórházban, infúzió formában is használják a szert. Patikákban vagy gyógynövény üzletekben lehet kapni a neve: Culevit Javaslom próbáld ki, 120 szem van benne, ha napi 16 szemet szedsz 7 napig biztos elég és csak nyerhetsz vele. Jobbulást kívánok neked! -
Satan_Claus
őstag
Elmondok én is egy sztorit.
Feleségem (29 éves) negyedévente járt nőgyógyászhoz, félévente pedig rákszűrésre. Kislányunk tavaly január 27.-én született, de a méhszáj duzzanata miatt kicsit nehezen jött ki. (Mondjuk 59 cm és 3950 gramm volt). A doki azt mondta, szülés után valószínűleg méhszájplasztikát kell csinálni. Oké, gondoltuk. A 6 hetes kontrollon azt mondták, hogy még nem kell, majd a 6 hónapos kontrollon meg lesz beszélve minden.
A szülés után 4-5 hónappal a párom néha vérezni kezdett. Nem baj, biztos a duzzanat miatt van. Én barom.A féléves vizsgálat már Pécsett történt, mert ott dolgoztam néhány hónapig, kis családom pedig elkísért.
Ekkor robbant a bomba.
Annyira durva volt a daganat, hogy azonnali Wertheim-műtétet javasoltak, ő az:
[link]
St. 1/b-2/a
Radikális hysterectomia végzendô, kismedencei lymphadenectomiával. Sebészi szél positivitás, vagy nyirokcsomó metastasisok postoperativ sugárterápiát tesznek szükségessé. Műtéti kontraindikáció esetén definitív, kombinált sugárkezelés végzendô.
Szabad fordításban: Összes nyirokcsomót kipakolják, méhet, petevezetékeket, a hüvely felső harmadát-kétharmadát, + a kötőszöveteket (másra nem emlékszem, a latin szöveget én sem értem)
4 dokinál voltunk, aki csak volt ismerős, mindenkitől kértünk neveket, címeket. A legdurvább azt volt látni, mennyire nem ért az egészhez némelyik doki. Az egyik a vizsgálat után azonnal el akarta vinni szegényt Kaposvárra, műtét előtti lokális sugárkezelésre. Amikor ezt mondtuk a másiknak, anyázott rendesen, mivel vérzékeny a daganat stb., nem sokat értettem belőle.
Egyik nap azt mondták, elég a méhszájplasztika, másnap, hogy nagy műtét kell. És ez ment 6 (!) napig.
Végül még 3 dokival vizsgáltatta meg magát a feleségem, meg akarta menteni a méhét, gyerekeket akartunk még. Azt hitték a végén, biztos valami perverz.
Lehet, mi értettünk valamit félre, de a műtétet végző prof közölte: vagy nagy műtét, vagy temető. Lehet, hogy csak a reménykedő felfogásunkkal nem hallottuk ki ezt a felhangot a mondandójából napokig.
Szóval evR (124): sz@rt sem ér a rákszűrés normális orvos nélkül. Amúgy a sztori nagyon líraira sikerült, én is hullattam pár könnycseppet
A műtét óta mindenféle szir-sz@rt összevásároltunk, tömtem szegény feleségem mindennel. Természetgyógyász, pszichológus, valami dél-amerikai fakéreg, Aloe Vera reggel-este (szegény majdnem hányt, nem baj, megiszod) FL termékek, meg mittomén még mi minden. Na és persze pozitív hozzáállás. Hiszen van egy gyönyörű kislányunk (most is itt ül az ölemben
)
Akkor jött a sugárkezelés meg a kemó, most vizsgálják, hogy megmaradnak-e a petefészkek.
Na mindegy, lehet kicsit kusza lett, a lényeg, hogy (úgy néz ki) rendbe jött minden. Remélem, minden topik-látogatónál így lesz.
Az már más tészta, hogy a második gyerek után felvett szocpolt fizethetem ki 3 év múlva (akkor kb. 2,1 milla lesz), csak a halál vagy a 100% rokkantság mentesít,de lesz@rom. Van egy kis családom, ha nagyobb már nem is lehet. Mindig van mibe kapaszkodni.
-
Csapi007
veterán
Hello
Hány éves voltál amikor diagnoztizálták?
Ha meghallják hogy valaki rákos akkor télleg másképp viselkednek, de szerintem nem azért mert lenézik kicsúfolják vagy ilyenek hanem mert tudják hogy betegek és jobban kell vigyázni rájuk.
A mi osztályunkban van egy gyerek még 9.-ben tesiórán összeesett, epilepsziás rohama volt, egyértelműen másképp álltunk ezután hozzá de semmiképp sem negatív irányban. -
Ra3
őstag
Ma voltam műtéten, kivettek a lábamból egy babszemnyi csomót, a doki azt mondta jóindulatú lipóma, jövő héten lesz szövettan. Régóta nem voltam kórházban és azt kell mondanom riszpekt mindenkinek aki a magyar eü körülmények ellenére olyan pozitív szemlélettel szenvedi el ezt a betegséget mint ti. Igaz a bp-i kórházakat nem ismerem, de nálunk (vidéki 30 ezres kisváros) eléggé kiábrándítóak a körülmények, és az orvosok hozzáállása is hagy némi kivánnivalót maga után. Egyetlen pozitívum hogy az arab származású orvosok (ebben a pár napban kettővel is találkoztam), nálunk sokkal emberségesebben állnak a betegekhez mint magyar kollégáik.
És mégegyszer: erőt és kitartást mindenkinek! -
I_Am
veterán
Ez is annyira érdekes. Most nem a dohánygyártókért lobbizok, de akkor az indiánoknak 20 évet kellett volna élniük, ha ez igaz amit írtál. Sokmindenre rá lehet fogni, de a mai ''mérgezett'' világban egyértelműen kijelenteni, hogy egy eleve születésedkor belédkódolt hajlam ellenére más okozza a halálod nem lehet.
-
Ste
addikt
Minden tiszteletem
A bevezetés bevallom őszintén nagyon szíven ütött.
Ha valami bajunk van, ááá, majd elmúlik. Bezzeg, ha a kocsink nem indul rögtön hívjuk a szerelőt késlekedés nélkül.
Csodálom a kitartásod és a pozitív hozzáállásod. Biztosan nem tudtam volna ennyire pozitívan felfogni a tényt.
korábbi balesetem miatt 2x voltam kés alatt és egyik sem volt egy kellemes élmény. A többi kezelést el sem akarom képzelni milyen lehetett. Elég volt az ismerősök körében látni mennyire pusztító (s itt most nem a betegségre gondolok) -
Sir Pocok
őstag
Ne legyél makacs Batman! Sajnos a mi családunkban három ember a makacssága miatt halt meg. Egyszerűen nem hallgattak az orvosokra vagy el se mentek orvoshoz. Amikor meg már komolyra fordult a dolog nem lehetet mit tenni.
Szóval, ha az orvos úgy látja, hogy be kell feküdnöd akkor szerintem feküdj be. -
pussy_cat
tag
Nagyon sok erőt és kitartást kívánok mindenkinek, aki ezt a topikot látogatja!
Az élet öröme és tisztelete a leg fontosabb a világon! A mosoly egy olyan gyönyörű dolog, ami erőt ad és gyógyítani is képes még akkor is ha néha fáj. A szerető tekintet elkísér, bárhova is mégy ezen a világon. Egy puha kéz érintése, mikor úgy érzed minden rossz, hidd el a leg csodálatosabb dolog amit valaha kaphatsz.
Kicsit érzelgős leszek, de nézzétek el ezt nekem. Van itt egy ember, kitől sokat tanultam az életről, kitől sok érzést kaptam. Amióta elolvastam írását tudatosodott bennem mindez. Most csak imádkozom, mást nem tehetek. Bár hívő nem vagyok, tudom sok ember áll mellette, s remélem, hogy ez az élet még sok-sok boldog évet tartogat számára!!!! Mert megérdemli, mert mindenki megérdemli, aki ennyi fájdalmon túl van! -
Batman, minden tiszteletem a tiéd. Olyan dolgok ezek, amiket ember igazán fel nem foghat, amíg nem vele, vagy egy nagyon közeli hozzátartozójával történik, hiába élt meg már egy-két dolgot. Én sem tudom felfogni, és igazából csak annyit szeretnék mondani, hogy őszintén tisztellek, és szorítok érted!
Mindent bele! -
PPeter
addikt
Batman!
Közeli hozzátartozó súlyos rákbetegsége miatt mi is éltünk át nehéz időket a családban. Ha ilyen erős maradsz lélekben, akkor minden tekintetben nagyobb esélyekkel nézel szembe bármivel, amivel a sors szembeállít. Őszinte elismerésem a kitartásodhoz és csak annyit tudok mondani: soha ne add fel! -
fanti
addikt
Minden elismerésem a Tiéd!
A lelki erőd igazán irígylésre méltó, hogy mindezt így, ilyen hozzáállással végig tudtad csinálni!
Sok erőt és kitartást kívánok Neked! És szívből kívánom, hogy gyógyúlj meg teljesen és élvezd az életet egészséges emberként!
Baráti üdvözlettel
Fanti -
PPeter
addikt
Na húzzál szépen a szcientológus okoskodásoddal a búsba!
Vagy tán véletlen, hogy Lenkei bácsi könyvét a Hubbard féle világmegváltó fosnyákokkal láttam egy kirakatban a körúton? Nehogy véletlenül egyszer felgyújtsa valaki azt a kócerájt, még a végén szaladnék segíteni (vinnék még benzint).
-
YouCanCANON
aktív tag
az tény, hogy a szinte tökéletesen müködö immunrendszer nagyon fontos az ilyen ''torzszülött'' sejtek elpusztitásában, viszont legalább ilyen fontos, ha nem fontosabb a megfelelöen müködő sejtciklus... DNS repair mechanizmusok, jelátviteli utvonalak, és még lehetne sorolni oldalakon keresztül... malignus transzformáciot okozhat virus, kronikus gyulladás... erre nagyon jo példa a manapság bevezetett HPV oltás.
És azt butaság lenne kijelenteni, hogy ezek buta sejtek... nagyon is okosak, mert sokkalta inkább élni és szaporodni akarnak mint a többiek... szükségük van sok tápanyagra, oxigénre ezért termelnek olyan faktorokat amiknek következtében saját környezetükben ereket növesztenek, hogy ilyen triviálisan fogalmazzak. És ez még mindig egy picike részletát tudnk mászni olyan sejtek között, ahol a többiek nem... feloldanak bizonyos gátakat, etc...
-
Rive
veterán
De, így is szúrja.
1. A ráksejt nagyon buta, rendkívül életképtelen, az a csoda, hogy fenn tud maradni és szaporodni tud. Valójában egy selejt, torzszülött.
A ráksejtek egy része jóval életképesebb, mint a standard emberi sejtek.
2. Minden szervezetben, a legegészségesebben is folyamatosan „születnek” ráksejtek, ahogyan még egy tökéletesen működő nagyüzemben is mindig keletkezik selejt.
Ez legalább igaz.
3. Az ép immunrendszer ezeket könnyedén felismeri és egyszerűen eltávolítja.
Ez már nem, illetve csak korlátozottan igaz. Vannak olyan ráktípusok, amikkel az 'ép' immunrendszer sem tud semmit se kezdeni.
1. Egy jól működő immunrendszer mellett elképzelhetetlen, hogy a rák szaporodni, növekedni tudjon.
Lásd előző pont.
2. Ahhoz, hogy a rák felismerhető nagyságúra nőhessen, az immunrendszernek még a buta és életképtelen ráksejteknél is alacsonyabb szintre kellett hanyatlania.
Tömény hülyeség. Vö. AIDS. Minden AIDS-betegnek rákban kellene meghalnia (vö. előző kettes pont).
3. Az immunrendszer további gyengítése legalábbis kétséges eredményekkel jár - logikusan következtetve a fentiekből.
A mai hivatalos rákterápia agyoncsapja a már eleve gyenge immunrendszert.
A ma hivatalos rákterápiák jobb eredménnyel gyógyítanak, illetve növelik a várható élettartamot, mint bármi más. Szóval?
A mentálhigiénia fontos dolog, akárcsak az immunrendszer állapota. Ezt a hivatalos orvostudomány kifejezetten elismeri. De az adott iromány nem erről szól. Hanem arról, hogy _csak_ ezen tényezőket tekinti egyedül fontosnak. Értsd: nem azért íródott, hogy ezen tényezők fontosságát ecsetelje, hanem azért, hogy az orvosi gyógyászatot szapulja. Illetve: az író saját kis termékeinek piacot teremtsen. (Az író amúgy - milyen véletlen - némely vitaminkészítmények árusításában érdekelt.)
[Szerkesztve] -
User64476
őstag
Nem vagy más ember.
-
föccer
nagyúr
válasz
Iginotus #158 üzenetére
Nem, nem egészen így van. Mókusdokit meg messze kerülje mindenki.
Annyi bűnöm van az idézettel kapcsolatban, hogy nem adtam hozzá egy kis magyarázatot.
Az új egészségkultúra szerint (is) a betegségeket 3 fő problémacsopsrt alakulhatnak ki. Mindhárom problémacsopsrt megléte önmagában képes megbetegítweni valakit.
Ez a 3 csoport:
- hiányállapot ( c vitamin hiány: skorbut; napfény hiány: angol kór; híz hiány: kiszáradás etcetc)
-mérgek ( alkohol, drog, cigi, higany, valamint ide tartozik a test természetes sav-bázis egyensúlyának is a felborulása)
-mentálhigénia (avagy hogy érzed magad)
Mindhárom tényező bizonyítottan előidézheti a betegséget. Az első 2 csoport egyértelműbb, könnyebben átlátható, míg a 3. csoport egy kicsit elvontabbnak tűnik.
A lenti idézet a 3. csoportot helyezi előtérb. Nem azt jelenti, hogy minden betegségnek mentálhigéniás probléma az okat. De erősen közrejátszhat.
Igazándiból az idézetnem csak az elejét akartam betenni, csak úgy gondoltam, hogy beteszem az egészet.
Akkor most kivágom és csak azt teszem be, amit elösször akartam:
Néhány fontos tudnivaló a rákról
Minden valamirevaló orvosi könyv megemlíti, hogy:
1. A ráksejt nagyon buta, rendkívül életképtelen, az a csoda, hogy fenn tud maradni és szaporodni tud. Valójában egy selejt, torzszülött.
2. Minden szervezetben, a legegészségesebben is folyamatosan „születnek” ráksejtek, ahogyan még egy tökéletesen működő nagyüzemben is mindig keletkezik selejt.
Következtetés:
1. Egy jól működő immunrendszer mellett elképzelhetetlen, hogy a rák szaporodni, növekedni tudjon.
2. Ahhoz, hogy a rák felismerhető nagyságúra nőhessen, az immunrendszernek még a buta és életképtelen ráksejteknél is alacsonyabb szintre kellett hanyatlania.
3. Az immunrendszer további gyengítése legalábbis kétséges eredményekkel jár - logikusan következtetve a fentiekből.
Igy már remélem nem szurja annyira senki szemét.
üdv.: föccer -
PazsitZ
addikt
az ember akkor fejleszti ki magának a rákot, amikor az élete egy vagy több nagyon fontos területén abbahagyta dolgok megalkotását a jövő számára.
Érdekes, bár furán hangzik, főleg mikor gyerekek tegyük fel rákosak, ők mit adtak fel? Ez így szerintem butaság.
Abban egyetértek, hogy nagy szerepe van a hozzáállásnak, kedélyállapotnak a betegségek gyógyulásában.
Batman: A véleményem, pontosabban ami eszembe jutott olvasva az írást mostohanagyapám volt, aki rákban halt meg. A betegségnek egy ideig szinte semmi nyoma nem volt. Mindig is csodáltam, tele volt energiával, nyugdíjasként is dolgozott, mert nem volt képes arra, hogy otthon üljön és olvasgasson. Még ismerőseim is mondták, hogy miylen fiatalos, energiával teli, mert mindig látják, meg erre-arra a városban.
Viszont miután elkezdödtek a kezelések és súlyosodott a dolog, az nagyon rossz volt látni. És amennyire éreztem neki is rettenetes volt. Nem akarom túl sokat fejtegetni, de rengeteget szenvedett, senkinek nem kívánám ezt.
Félelmetes, hogy egy teljesen egészséges embert, hogy leépít ez a betegség.
Viszont annyi ereje volt, hogy addig kitartott, míg meg nem született az unokája, sokáig ez tartotta benne a lelket szerintem.
Őrülök viszont, hogy olvasva az írásod pozitívan állsz a dolgokhoz. Mint feljebb írtam ez szvsz fontos! A legjobbakat kívánom és hogy küzdj!
Üdv PazsitZ! -
brazso
tag
Elolvastam egy embertársam történetét, nagyon sajnáltam a szereplőjét (kisgyermekes apukaként a szüleit is), az író intelmei ellenére is. Csak az iromány elolvasása után néztem meg a szerzőjét. Megdöbbentem, nem egy ismeretlen valaki, hanem egyike azon keveseknek a prohardverről, akivel volt szerencsém személyesen megismerkedni. Remélem nem kell ismét ''megküzdened'', átélned a leirtakhoz hasonlókat és végleg elkerül a kór!
A további hozzászólásokat elolvasva, részvétem azoknak akik elveszítették hozzátartozóikat e szörnyű betegség miatt! Családomat (mármint felmenőimet) szerencsére ''elkerülte'' ez a betegség, igazából csak ebből a topik-ból tudtam meg, micsoda fizikai fájdalommal jár mind a betegség, mind a bizonytalan terápia. Ugyanakkor feleségem anyukája pár éve kemoterápiás kezelésen vett részt (neki is eleinte azt mondta az orvos, hogy csak borogassa...grrr), félévente kontrollra jár, mindig feszülten és szorongva várjuk az eredményeket... -
föccer
nagyúr
Ajálom a figyelmébe az alábbi néhány sort mindazoknak, aki úgy gondolja, hogy nem tudja, hogy mi is az a rák.
Az alábbiakat Dr. Lenkei Gábor írta, az eredeti .doc kiterjesztésben eléhető itt: [link]
Az elmúlt 1 hónapban én is sokat tanultam az igazi egészségről, valamint arrol, hogy hogyan is alakulnak ki a betegségek. Az alábbiakat nem csak Lenkei dokinak az agyszüleménye! Ha érdekel valakiket a téma, akkor összeírok néhány dolgot, amit mindenki saját belátása szerint vagy elfogad, vagy nem.
Néhány fontos tudnivaló a rákról
Minden valamirevaló orvosi könyv megemlíti, hogy:
Következtetés:
Egy fontos megjegyzés:
A ráknak nincs indulata. Egy daganat nem lehet sem rossz, sem jóindulatú. Egy sejt, szövet vagy szövetszaporulat nem rendelkezik gonosz szándékkal, nevetséges azt mondani rá, hogy „rosszindulatú''. Mintha egy gonosz manó lenne, aki kárt akar okozni.
Ez csak az orvosok által kitalált kifejezés, ami a tehetetlenségüket tükrözi.
Nincs „rosszindulatú'' daganat, csak végletesen legyengült, leromlott szervezet.
Meggyőződésem, hogy a rák maga nem is betegség, hanem csak tünet.
Jelzi a szervezet erőinek megroggyanását.
Meggyőződésem, hogy a betegek nem a „rákbetegségbe'' halnak bele, hanem abba, hogy nem állítják helyre a lelki és testi épségüket.
A rák nem öl. Nem a rák öl. Tudom, hogy szokatlan az álláspontom, de jó eredményekhez vezethet.
Lelki tényezők:
Dolgoztam onkológiai osztályon. (A 90-es évek elején.) Már akkor megfigyeltem, hogy a rákbetegeknél a probléma kialakulásában rendkívül erős szerepe van a lelki tényezőknek.
Tovább kutattam és minden valamirevaló adat ezt erősítette meg.
Röviden összefoglalom azt, amit megértettem, remélve, hogy tudok ezzel segíteni.
Megfigyeléseim szerint az ember akkor fejleszti ki magának a rákot, amikor az élete egy vagy több nagyon fontos területén abbahagyta dolgok megalkotását a jövő számára.
Lemondott arról, hogy építsen valamit, ami addig kiemelkedően fontos volt számára.
Ez összekapcsolódhat (legtöbbször így van) családi traumákkal, pl. gyermek, szülő, házastárs elvesztése, családi illúziók, jövőkép összeroppanása, családdal kapcsolatos erkölcsi válság, stb.
Lehet a háttérben álló ok az, hogy valaki nem építi többé a párkapcsolatát.
Ezernyi változata lehet.
A lényeg: a személy valamilyen számára fontos területen feladta. Abbahagyta dolgok megalkotását a jövő számára.
Aki felismeri, hogy mi volt ez, és képes valamilyen módon rehabilitálni ezt a bukott célt, képes újra hozzáfogni dolgok megalkotásához a jövő számára, viharos gyorsasággal épülhet fel.
A vitaminok és egyéb hasznos anyagok csodálatos segítséget nyújthatnak a test megerősítésében, újraépítésében.
A végső győzelem az Emberen, mint szellemi lényen múlik.
Aki rehabilitálja a bukott célját, hatalmas eséllyel gyógyul meg, aki megmarad abban a szerepben, hogy feladta, vesztésre áll.
Sok sikert a bukott cél újraélesztéséhez! -
dragonfx
veterán
Én azért ha tudnám nem próbálnám ki egy ilyne hölggyel még a csókót se bármilyen jó picsa, biztos ami biztos, 1 méter távolság......és ez nem megkülönztetés, hanem tényleg fertöző beteg tehát jogos a vonakodás, játszól a tűzzel és ha megégsz, akkor egy idő után elégsz, hogy metaforával mondjam.
ollie:
igen ez tudom, ezért is nem dohányzók...mondjuk passzívan szinte mindneki dohányzik Bp.en.
...pláne szórakozóhelyen.
[Szerkesztve] -
cudar07
senior tag
AZ ERŐ LEGYEN VELED
-
Eastman
addikt
Nagy harcos vagy!
-
sün
tag
Sziasztok!
Nagyon tisztellek titeket a hozzáállásotok miatt, ez becsülendő jó példa lehet bárkinek.
14 éves voltam, épp osztálykiránduláson, mikor apukám kórházba került agy daganattal. Teljesen váratlanul ért minket, egyik nap csak úgy összeesett a szobában. Az orvosok még a műtét elött megmondták, hogy nem tudják teljesen eltávolítani a daganatot, és kb fél évet jósoltak neki. Műtét után kerültem haza, akkor szembesültem a kialakult helyzettel. Mélységesen megtört, de hát 14 évesen ez talán nem is csoda. A műtét utáni kezelések hatására az egész nyarat úgy tudta velünk tölteni, mintha nem is lett volna a betegsége. Ősztől kezdve elkezdett leépülni, és fokozatosan romlott az állapota. Viszont amennyire csak emlékszem Ő is küzdött. Egész életében olyan volt a hozzáállása a dolgokhoz, hogy ''ha félre löknek, sárba tipornak, nem megy valami, akkor se add fel, csináld meg''.
Tipikusan a ''mégha beledöglök is'' jellem volt, a maga pozitív oldalával.
Semmit sem adott fel, ugyanúgy akarta csinálni a napi dolgait, mosogatni, barkácsolni, szóval bármit amit bárki más is csinálna, noha már a lábán sem tudott stabilan megállni. Novemberre már kórházba került, mert nem tudtuk már itthon a gondját viselni, hisz valakinek pénzt is kell keresnie hogy legyen miből élni, a gyerekek meg iskolában...
Decemberben emlékszem már neki is mindenhol áttétek keletkeztek, hisz megbolygatták a kóros sejteket, és eltávolítani 100% nem tudták őket, így már ő is olyan volt, hogy minden kis érintés is fájdalmat okozott neki.
A kórházakról meg kb annyit, hogy ma is élesen elöttem van a kép, amint anyukám sírva telefonál, hogy legalább morfiumot adjanak neki, hogy az utolsó napjai kevesebb fájdalommal teljenek.
A legrosszab talán mégis az volt, hogy nem beszélt semmit, miután újra romlani kezdett az állapota a nyár végén. A daganat pont olyan helyen volt, hogy azt a részt nyomta el az agyban, ami a kommunikációs képességekért felelős. Tehát ezt a sok fájdalmat amit átélt, mindet az arcáról kellett leolvasnunk, látnunk.
Az utolsó két napot átaludta. Aznap éjszaka már csak én voltam fent, amikor felhívott minket az egyik szobatársa, (mi kértük meg, hogy ha valami változás állna be az állapotában, akkor legyen szíves tájékoztatni minket) hogy meghalt (''abbamaradt a szuszogása a Csaba bácsinak'', mondta). Azt az éjszakát végigsírtuk édesanyámmal és a nővéremmel. Ez volt az első alkalom azóta hogy megtuttam mi is van vele, hogy tudtam sírni. Mégis ez egyfajta megváltás volt neki/nekünk, hisz az utolsó fél év szörnyű volt.
Mindezt az egész sztorit csak azért meséltem el, mert Ő is jó példa volt rá, hogy sosem szabad feladni, megkeseredni, nem lehet lemondani az életről.
Szóval akármilyen rossz is a helyzet, kitartás. Küzdjetek az egészségetekért továbbra is ilyen kitartóan!!
[Szerkesztve] -
coleen
aktív tag
Csak annyit tudok hozzátenni, hogy édesanyám mellrákkal küzdött és sikerült neki a hite és egy készítmény által kigyógyulnia, és _nem_ reklám célzattal mondom, hanem segíteni akarok a hasonló helyzetben lévőkön, hogy a Flavin7 és Flavin77 segítségével rendkívüli eredményeket ért el.
-
mcroberto
tag
Mester, végigolvastam. Ríszpekt
-
Vamp
senior tag
Király az aláírásod
Szemét dolog ez az AIDS is azért... Olyannyira tökéletes maga a vírus, hogy sokakban felmerült már, mi van ha mi hoztuk létre? Nincs mégegy vírus tudtommal, ami ilyen könnyen terjed, és ekkora hatásfokkal ''dolgozik''.
Talán a túlnépesedést akarták kezelni vele? -
Sianis
addikt
válasz
dragonfx #142 üzenetére
Az Aids-et sem lehet olyan marha könnyen elkapni. Simán kezet foghatsz egy Aids fertőzöttel, sőt ha jól tudom még csókolózhatsz is vele. Ha nem vérzik a szája, akkor nyálon keresztül gyakorlatilag nem terjed ( úgy hallottam, hogy ~2 liter nyálat kéne lenyelned, hogy reális esélyed legyen a megfertőződésre )
Batman: Hogy témába vágót is mondjak: Jó barátom vagy pajti, remélem, hogy még baromi sok táborban fogunk találkozni. Soha nem fogok rád másképpen tekinteni, mint pl: NG-re. Ja és holnap küldök egy privit arról amit megbeszéltünk!
Sianis -
Batman
őstag
válasz
dragonfx #142 üzenetére
Gondolom ez nekem szólt.
Igen minden igaz amit leírtam, és szerintem ebbem mimcs semmi bátorság, csupán egy őszinte vallomás. Attól hogy valaki kiméli magát nem változik semmi, számtalan olyan eset van , hogy az illető életében nem dohányzott még is tüdőrákos lett.
Szerintem a rák szepontjából szinte lényegtlen mennyit stresszelsz és melozol.
Eddig is sok rákos volt, csak kevesebbet halottak ez emberek róla.
Az okokat nagyon ritkán lehet tudni, lehet hogy örököltem a hajlamit (papám gyomorrákba halt meg), de lehet hogy sok radioaktív salátát ettem chernobil után akkor voltam 1 éves körül, de az is lehet ,hogy egyiknek sincs semmi köze hozzá. Ezt sose fogom megtudni. -
dragonfx
veterán
szia!
Ez most tényleg igaz és rólad szól??
Nem semmi öszinte vagy egy fórumra ilyet le mersz írni..ilyet az ember általában titokban tart, nem azért mert szégyeli, hanem a baj komolyságát súlyosságát átlátva így látja jobbnak.
Gratulálók hogy sikerült felépülnőd belőle, lehet még idejében kezeltek vele, gondolm te is tudod hogy ritka kevesek közé tartozol akiknek ez sikerült.
Megkülönbőztetést nem teszek mégha tudom is egy emberről, megpróbálók, úgy tenni mintha mi sem lenne, de mégis néha kímélőbbre fogom vele figurát, mert tudom beteg, méghozzá keményen, mivle nem átterjedő fertöző dologról van szó, így nincs értelme az emberre előítéleteket tenni, és eltaszítani(nem úgy mind pl:egy aids-es esetében)
Hogy mi a véleményem a rákról??...Nagyon félek tőle, szerintme továbbra is gyógyíthatatlan betegség,(izótóp, meg mindneféle mellékhatásós kezelés nem gyógymód,a cápaporckoron gyógyszer is időszakos folyamatos szedéssel, méregdrágán segít) csak időszakosan tudják megszüntetni, akkro sme biztos mellékhatások nélküli lesz a jövő. Sok szenvedéssel jár, xar dolog.
Szerintme egy félhalott ember akiben 1x benne volt, elmúlik, de a staitsztikák azt mutatják elég nagy az esély visszajöjjön, irtó kímélő és egészséges életet kell élnie akkor talán nem.Szerintme ha a személy maga olyna erős akkro magától kidobja magából, márpersze ha nem mai megfeszítő életét él, hanem a lájtosabb félét.(otthon melózik, kevesebbett mint az átlag sokat megy hegyekbe jó levegőre, családjával van boldogságba, nyugalomban...ezek szeirntme írtó nagy ugymond ''gyógyító'' tényezők..meg ugye az akaraterő, és nem a feladni akarás....)
Bocs ha ez az utolsó két mondat irtó keményre sikeredet, de öszintét kérdeztél, kivastagítva.
Egyenlőre te kivétel vagy, és ne legyne igazam élj, legalább 100 évig
Konkrétan tudtak valami okot mitől si lehetett ilyne fiatalon???
Szerintem a mai 21. századi létben alapból magában hordozza ezt a rákveszélyt(sok meló, kevés szabadidő, fáradtság, kevés szabadidő, kikapcsolódás, rendszertelen kaja, meg ugye a mai félig műkaják milyensége is.....bűz, szmog a városban(Bp.)..stresssz idegesség..stb stb stb)
[Szerkesztve] -
Amanitin
csendes tag
válasz
Iginotus #117 üzenetére
a mértékegység inkább Gray lesz, nem Grad.
Mert ha Grad, azaz giga rad, akkor sürgősen jelentkezz valakinél, hogy te vagy szupermen, mert túlélted az akut halálos dózis húszmilliószorosát.
Gray-ben mérve 10-20 között van az akut halálos dózis egy 75 kilós embernek, 4-6 körül van az az érték, ami egy átlagos populáció felét megölné. Egy kezelésnél 1.5-2.5 Gy-t nyomnak be általában, ami sok paramétertől függ.
Egy Gray az egy joule elnyelt sugárzási energia per testtömeg kilogramm. -
Akheron
senior tag
válasz
commanDOS #138 üzenetére
Ugyan nem tartozik szorosan a témához, de lehet hagyományosan étkezni manapság is. Ugyanúgy meg lehet vásárolni a zöldségeket, gabonákat és minden egyebet feldolgozatlanul. Persze nyilván ezek sem mentesülhetnek attól a szennyezéstől, amit az ember okoz és okozott, de mégiscsak sokkal nagyobb biztonsággal fogyaszthatók, mint a mindenféle köztes, anyagilag érdekelt fél bevonásával készült termékek, amik esetében ráadásul a reklámköltségeket és a csomagolást is a fogyasztók fizetik.
Szomorúan szoktam nézni a boltokban, hogy középkorú, és afeletti háziasszonyok is az apró, négyszögletes, színes műanyagba csomagolt termékeket veszik... Nemrég még a saját nagymamám is meghökkenve kérdezte, hogy hogyan tudok kenyeret sütni itthon - mintha a világ nyolcadik csodája lenne. Áthatja az embereket a fogyasztói társadalomtól való függés. -
commanDOS
senior tag
Azért durva, hogy az utóbbi ~50évben, (manapság meg főleg) mennyire elszaporodtak a rákos megbetegedések.
Az emberi szervezet nem bírja azt a tempót, ahogy mindenféle ismeretlen hulladékkal mérgezzük magunkat. A gond ott kezdődik, hogy ezt a sok szart nem lehet kiszűrni, benne vannak a mérgek a levegőben, a kajában, a vízben, a földben..mindenben. Kitalálunk minden szart jórészt a profit érdekében, csak nemtudjuk mit szabadítunk a világra és sok embernek nemis érdeke tudni.
Nagyon egyszerű példa, bár sokan biztos nem hiszik el: A HÍV vírust nem éri meg kezelni, nem éri meg vagyonokat ölni a kísérletezésre, gyógyszereket fejleszteni, kutatásokat támogatni, majd rohadt nagy összegekből gyártani a szérumot, szállítani, beoltani az embereket stb.
A Föld nem bír el ennyi embert, túlnépesedés van, egyszerűbb és olcsóbb hagyni őket, hagy vigye el az aids, legalább kevesebb embert kell etetni. Szörnyű kimondani de ez az igazság, ilyen világban élünk.
Ja és kívánom, hogy továbbra is így állj hozzá a dolgokhoz, sokkal nagyobb esélyed lesz a gyógyulásra.
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
Igen, sok igazság van abban, amit írsz. Ezekről a tényezőkről én is tudok, de ennek ellenére őszintén hiszem, hogy tudnám azt mondani, nem kérek a kezelésből. Régóta igyekszem már nem kötődni a mindennapjaim során ahhoz, amihez a legtöbben kötődni szoktak; ha nincs kötődés és ragaszkodás, akkor az efféle, mindennapi szemmel elképzelhetetlen történések sem veszejtik el az ember szellemi tisztaságát.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy jobban ismerem ezt a helyzetet, mint Te, aki benne él, mert az tényleg abszurd volna. Hanem csupán azt, hogy olyannyira általános az a tudás és erő, amire törekszem, hogy nem függ semmiféle helyzettől.
[Szerkesztve] -
YouCanCANON
aktív tag
válasz
Nowhereman #98 üzenetére
azért vannak jól felszerelt helyek is, csak a népsanyargató Eü rendszer miatt lényegében nem fizetik a kezeléseket. és visszatérve még egy kis technikai részletre, akárki akármit mond, igenis nagyon jól lehet irányitani ezeket a sugárázásokat, sőt... egy adott térfogatelemre ugy lehet fokuszálni viszonylag nagy dózisu sugárzást, hogy az csak a fokuszpontban legyen olyan dozis... tehát elég sok irányból belövik, aminek következtében az a sok sok szövet amin áthalad a sugárzás, de nincs fokuszpontban szinte semmit nem érez meg. éééés, mégvalami... nem csak gamma sugárzást használnak, mint valaki fentebb célzott rá, ugyanis van már egy ideje lineáris gyorsitó... ciklotron, nem beszélve a diagnosztikai ill. terápiás célból bejuttatott radiofarmakonokra melyek nagy része béta +/- bomló izotóp, a többi persze gamma sugárzó
-
Akheron
senior tag
Nekem nagyon fontos tapasztalat volt, ami történt - valóban sokat tanultam belőle. Az efféle történés egészen egyszerűen széthasítja az ember életét, alapjaiban szünteti vagy másítja meg az értelmét mindannak, ami körül az élet addig forgott. Mai fejjel már úgy látom, hogy amikor egy hozzátartozónk meghal, akkor valójában nem is az ember halálát éljük meg tragédiaként, hanem a mindennapos megszokásnak, az életünket behálózó szokásoknak és a megszokott valóságnak a törését, amivel az emberi tudat nem tud mit kezdeni. Mintha fejtetőre fordulna a világ.
-
Bubu79
addikt
''Mindenképpen úgy gondolom, hogy ha rákos lennék, nem feküdnék kés alá. A halált önmagában kisebb gondnak tartom, mint azt, amikor az egészségügy és annak szörnyű protokollja, kifejezései, orvosi rendelői, kísérletezései, reményei és minden egyebe teljesen átszövik az ember életét, és nem utoltósorban leépítik a szervezetét.''
Lehet, hogy hihetetlen, amit írok, de amikor az ember szembesül azzal a dologgal, hogy egy olyan kórt kapott meg, aminél a szetereotípiák szerint a túlélés esélye meglehetősen kicsi, akkor kicsit átértékelődnek a dolgok...
Az ember elkezd két kézzel kapaszkodni mindenbe, ami csak segíthet... Én egy alapvetően pesszimista világszemléletű ember vagyok, mégis amikor megtudtam, hogy mi a helyzet velem, egyszerűen nem tudtam már olyan biztosan kijelenteni még magamnak sem, hogy: Ha itt az idő, hát menni kell - bánja kutya hát itthagyom ezt az árnyékvilágot...
Egyszerűen életbe lép egyfajta robotpilóta az emberben, ami hajtja afelé, hogy az nem létezik, hogy ennyi lett volna... Soha nem voltam oda a létért, mindig úgy voltam vele, hogy csak nyűg vagyok a világ nyakán...
Mégis - amikor kiderült, hogy mi a helyzet velem, a kezdeti rezignáltság és fásultság után életbelépett a túlélő ösztön, ami megakadályozta, hogy feladjam a harcot...
Persze... Ki lehet jelenteni, hogy nem feküdnél kés alá... De nem tudhatod biztosan, hogy a benned lévő robotpilóta hogyan fogja lereagálni a dolgot...
Kívánom, hogy soha ne kelljen megtudnod milyen érzés tudni, hogy efféle nyavalyád van... Senkinek ne kelljen szembesülni ilyesmivel...
Sajnálom, amin végig kellett menned -
evR
aktív tag
minden tiszteletem Neked, A Szerzőnek és mindenkinek aki átélt már hasonlót, aki harcol ez ellen a brutális betegség ellen (és hasonlók ellen)! úgy gondolom Mi és főleg a ''betegek'' másképp látják az életet, többre becsülik annál, mint amit egy ''átlag'' embernek jelent!
köszönöm az írást a Szerzőnek, és minden hozzászólónak, akik megosztják élményeiket, tapasztalataikat!
(amikor elolvastam elég rendesen kipotyogtak a könnyeim, és végig, amíg sikerült leírnom a történetem.. ritkán idézem fel magamban ennyire, de úgy érzem, hogy -nekem leglábbis- kell/muszáj.. nem tudom megmondani, hogy miért...)
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
Velem is hasonlóképp történt. Végignéztem, ahogyan anyám leépül, mind testileg, mind lelkileg. Több hónapig volt fekvőbeteg, otthon; egész nap nyöszörgött, sírt, a fájdalomcsillapítóktól tulajdonképpen magánál sem volt, folyvást félrebeszélt. Aztán egyik éjjel arra riadtam fel, hogy anyám férje rámtöri a szobaajtót, és azt kiabálja kétségbeesetten, hogy menjek gyorsan. Besiettem a hálószobába, és láttam, hogy anyám nincs magánál... leállt a légzése. Újraélesztettük; hörgött, köhögött, rángott, öklendezett, elkékült, ezután ismét eszméletét vesztette. Öt-tíz-tizenöt percig tartott a haláltusája. Igazából fogalmam sincs, hogy pontosan mennyi idő telhetett el - akármennyi is volt, akkor nagyon soknak tűnt. Emlékszem, még az orvosi ügyelet telefonszámát is alig tudtam tárcsázni, annyira nem voltam eszemnél.
Mindenképpen úgy gondolom, hogy ha rákos lennék, nem feküdnék kés alá. A halált önmagában kisebb gondnak tartom, mint azt, amikor az egészségügy és annak szörnyű protokollja, kifejezései, orvosi rendelői, kísérletezései, reményei és minden egyebe teljesen átszövik az ember életét, és nem utoltósorban leépítik a szervezetét.
[Szerkesztve] -
Kloden
senior tag
Hogy mi jut eszembe a Rák szóról...?
Számomra egy villámcsapást jelent ami lecsaphat Bárkire, élhet akármilyen egészségesen, stb. Aztán vagy túléli az adott illető, vagy nem. Szerencse kérdése.
Azt sajnálom, hogy akit megtámad az gyakorlatilag tehetetlen részese lesz az eseményeknek, leszámítva persze a jóindulatú és a gyógyítható típusokat.
Tetszik az írás, én sajnos nem lennék ilyen erős hasonló helyzetben. -
paramedic
aktív tag
Nem szabad várni, gyanú esetén azonnal (szak)orvoshoz kell fordulni! [link]
-
Mustangjones
csendes tag
Nem Grad, hanem Gray. Ez az elnyelt sugárdózis mértékegyséje. 1 Gray = 1 J/kg
Van még az effektív sugárdózis, aminek a mértékegysége Sievert (Sv).
1 Sv = 1 Gray = 1 J/kg
Sajna nincs nálam a sugárterápia könyvem, de emlékezetből annyit tudok mondani, h daganatterápiában ez az érték átlagosnak mondható, masszív tumoroknál ez az érték akár 70-75 Gray is lehet.
Összevetésként:
Kozmikus háttérsugárzás: 0,3 - 2 mSv / év (tengerszinttől függően, Hollandia - Tibet)
Mellkasröntgen: 0,04 mSv (milliSievert)
Mellkas CT: 7,8 mSv
Éves megengedett sugárterhelés (foglalkozási): 20-50 mSv / év
Hirosimai atomtámadás:
(teljes testet ért egyszeri dózis, nem célzott terápiás sok részletben megkapott dózis)
Enyhe sugárbetegség: 1-2 Gray
Halálos dózis: 6-10 Gray.
Hangsúlyozom, h itt nem egy pár cm-es képlet kapott célzottan ennyit, hanem teljes test, tehát egy 70 kg-os embernél ez 400-700 J energiaelnyelés, és mondjuk egy 0,05 kg-os tumornál 1,9 J összesen a terápia során.
Remélem segítettem egy kicsit. -
Bubu79
addikt
Meg tudom érteni... Elveszíteni Valakit, akit szeret az ember, aki iránt felelősnek érzi magát az ember, az mindennél borzalmasabb érzés...
Az önmarcangolás a legkegyetlenebb dolog a világon - családokat, kapcsolatokat tehet tönkre, miközben aki elszenvedi, az is rámegy a dologra... A legdurvább az egészben, hogy hiába próbál az ember környezete segíteni, amíg az illető részéről nincsen meg a hajlandóság a dolgok tudomásulvételére, addig meddő próbálkozás a dolog... Csakis az érintett tudja megoldani a dolgot azzal, hogy rendet tesz magában... -
evR
aktív tag
ez már nagyon off..
apám mai napig nem tette magát túl rajta.. tönkrement mindenhogy.. főleg idegileg.. soha nem tudta feldolgozni.. mai napig hibáztatja magát, h miért nem vitte el erőszakkal.. pedig ő is mondta neki, h mennie kell.. de ő hajthatatlan volt... ''először elvégzem a munkám...'' -
Vamp
senior tag
Ha jól tudom, a sugárkezelés alatt több, kisebb energiájú nyalábot irányoznak a besugározni kívánt terület felé. A sugarak a szöveten, csontokon áthatolva a megfelelő helyen egyesülnek, így energiájuk összeadódik, ez a daganatnak nem tesz jót. Tudtommal a célzott sugárzás ennyiben merül ki. (Olyasmi mint mikor több lézersugarat egy pontra irányítanak, így csak az adott pontban történik változás).
-
evR
aktív tag
egy nagyon fontos momentumot elfelejtettem... a story ugy kezdődőtt, h anyukámnak a lába fájt.. a bal lába.. az akkori háziorvos: ''pihenni kell, meg felírok fájdalomcsillapítót...'' ez ment kb 2hónapig.. aztán csak elmentek anyuék másik orvost keresni.. ez az orvos rá pár évre tüdőrákban halt meg.. nem akarok gonosz lenni, de....
na mindegy!
amit viszont minden nőnek kötelessége tenni: MINDEN SZŰRŐVIZSGÁLATON OTT LENNI, KÖTELEZŐ JELLEGGEL! én negyed évente kötelezővé tenném! megbüntetném aki nem megy! igazából ez mindenkinek a saját kötelessége, magátóél is elmenni..
ezt csak azért mondom, mert anyukám a munka miatt nem ment el.. pedig még élhetne.. szemtelenül sok pénzt keresett, nekünk, a családjának (édesapámmal együtt), de inkább laknék egy viskóban! haragudtam is rá ezért! elhanyagolta magát..
[Szerkesztve] -
nyávogi
tag
[OFF]Őszintén átérzem én is, amit átéltél.. Én már 28 voltam, amikor kiderült egy áprilisi napon, hogy mi a helyzet. Az is kiderült, pillanatokon belül, hogy inoperábilis és a teljes parametriumot átszőtte a daganat. Akkor azt mondták, talán egy hete van hátra. Egyetlen kívánsága volt, otthon és nem kórházban meghalni. Arra sikerült rábeszélnem, hogy legalább nézzük meg, milyen lehetőségei vannak, ha már más nem, akkor legalább alternatív gyógymód. Erre hajlandó volt és nekivágtunk. Az elején sikerült a Kékgolyó onkológiájára bevinnem, ahol a doki érdemesnek látta megpróbáli a célzott sugárkezelést, amit a már leírt, alternatív szerekkel kiegészítettünk. Vért is kellett kapnia, így egy darabig bent feküdt, de ahányszor tudtam, mindig kicsempésztem a kórházból, neki kedves helyekre mentünk és rengeteget beszélgettünk mindenről. A benti 4 ágyas szoba többi ''lakója'', már rutinos kemos volt, így velük beszélgetve felébredt benne a küzdeni akarás és már gyógyulni akart. Hamarosan hazavihettem, egy jó darabig stagnált, majd nyár közepén romlani kezdett az állapota, amin már semmivel nem lehetett változtatni. A munkahelyemről a házidokim kiírt betegállományba, hogy otthon lehessek vele, ezt tudták a melóhelyemen is és teljesen megértették. Lassan megtanultam a fájdalomcsillapítók adagolását, naplót vezettem a bevitt-kijött folyadékról, kávéscsészényi étkeket főztem, hogy néhány falatot tudjon enni. aztán megtanultam infúziót is bekötni cserélni, mert nem akarta a fájdalmai ellenére sem a kórházat. Ebben a házidokim nagyon sokat segített, hiszen elvileg tilos az ilyesmi. Aztán egy október eleji napon meghalt. És tudtam annak örülni, hogy nem fáj neki. Mert nagyon fájt már a végén minden.
szerk:
ha időben kiderült volna, akkor lehetett volna segíteni, meggyógyulhatott volna. Amikor kiderült, már legalább 7 éve benne volt a daganat, csak tünetmentesen. De nem volt hajlandó szűrésre menni..
[Szerkesztve] -
becksim
aktív tag
Köszönet ezért az írásért!
A rák nekem engem is jól megcsapott, nagyanyámat májrák, édesapámat melanoma vitte el. Két hónap volt az egész, brutális gyorsasággal döntötte le a kór.
Hogy valami jót is mondjak: anyósom kétoldali petefészekrákkal küzdött meg, úgy tűnik, sikeresen.
Tehát kitartás! -
lorcsi
veterán
Korszerű PET/CT berendezés Debrecenben
Debrecen – Holnap adják át ünnepélyesen a világ legkorszerűbb technológiájú PET/CT berendezését a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumában (DEOEC). A gép március 29-e óta már a betegellátást szolgálja.
Ezzel a hazánkban egyedülálló csúcstechnológiájú készülékkel, amellyel a világon is csak hat intézmény büszkélkedhet, minden eddiginél pontosabb diagnózis állítható fel.
A készülék nemcsak daganatos betegségek, hanem több ideggyógyászati és kardiológiai kórkép fájdalommentes és egyes, jelenleg rutinszerűen alkalmazott vizsgálati eljárásnál veszélytelenebb módon való kimutatására is képes. Az új berendezéssel a vizsgálati idő is rövidebb, ami egyben azt is jelenti, hogy több beteg számára lesz elérhető a korszerű diagnosztikai megoldás
[link] -
-
A cimborám nemrég motorozás közben akkorát pusztult, hogy leszakadt a lépe. Bekerült a kórházba, megműtötték, stb... Tényleg nagyon szar látvány volt a ''fémvázas'' barátomat úgy látni, hogy csövek lógnak ki belőle... A szívem szakadt meg...
Anyámnál egyszer régen egy mammográfiai vizsgálaton állapítottak meg mellrákot. Ő nem viselte olyan hihetetlenül mint te. Teljesen kész volt. Egész nap csak sírt, heteken át. Aztán felhívták a kórházból, hogy bocsi, tévedtünk, önnek nincs is rákja...
Eközben rendeltem neki, és szedte hónapokig ezt: [link]
Állítólag sokan teljesen felépültek tőle. Mivel muter abbahagyta a szedését mikor kiderült hogy mégsem rákos, ezért én nem láttam hogy milyen végeredményt produkál a cucc. Nem reklám, csak gondoltam hátha... Még annyit, hogy aranyárban mérik... -
Batman
őstag
Látom sokan értenek itten a sugárkezelésekhez, akkor valaki ha tudja magyarázza már el nekem szemléletesen , hogy ami sugárzást ott kap az ember az minek is felelmeg tulajdonképpen, valahogy el szeretném képzelni , mivel nem sok fogalamam van róla.
A kis könyvecském alapján, 38Grad besugárzást kaptam összesen, de nekem ez nem sokat mond..... -
Amanitin
csendes tag
válasz
Nowhereman #98 üzenetére
A nem felszíni tumorok kezelésére 1-30 MeV gammát használnak. Becézhetjük távoli röntgennek is.
Megnyugtató jelleggel linkeljél már nekem néhány kütyüt, ami ezt pompásan fókuszálni képes, köszi. Csak hogy lássam, hova fejlődött a világ tavaly szeptember óta, amikor az esrf diadalittasan jelentette be, hogy sikerült egy 300 keV nyalábot úgy ahogy fókuszálni. Laborban. Nem kórházban. -
Iginotus
addikt
válasz
Mustangjones #108 üzenetére
Köszönöm, ugy is mindent amit neki mondanak magamraveszek, amit neki kivántok az ugy is jöhet nekem is csak nem vagytok irigyek
-
KrAt
veterán
Elismerésem és tiszteletem, én nem tudtam volna ennyire küzdeni, sőőt, negyedennyire sem
-
greatchaos
addikt
minden tiszteletem a tied!
a kiállásodért is és azért, mert ezt le is írod...
sajnos családomban is felütötte a fejét a rák (méhnyakrák, mellrák, gégerák) így van némi tudásom a dologról... a gyógyuláshoz ELENGEDHETETLEN a kitartás és a magad alá nem esés... és persze a család támogatása...
bízva a gyógyulásodban kívánok neked minden jót! -
evR
aktív tag
az én édesanyám is méhnyakrákban halt meg. őt sem lehetett már müteni.. amikor minden vizsgálat megvolt, kiderül: már teljesen áttétes volt..már chemot sem kapott. '94-ben történt, 10 éves voltam, mindenki azt hitte h nem tudok semmit az egészről, azt hitték jól titkolják... pedig mindent tudtam.. emlékszem amikor anyukám BP-n volt kórházban, apám éjszaka telefonon beszélt a háziorvossal (aki végigkövette az egészet és próbálta rendezni a dolgokat), én meg a másik telefonon hallgattam végig, hogy nem lehet műteni, maximum 1 hónap, de lehet h csak 2hét.. 10évesen nem fogtam fel teljesen, aztán később kijött rajtam nagyon durván.. elveszítettem a barátaim nagy részét.. kiakadtam.. a legrosszabb az utolsó 2 hét volt. anyukámat már hazaengedték, h azt a pár napot velünk tölthesse. ő persze megkövetelte, h minden családtag végezze a dolgát (részben miattam is h ne jöjjek rá, de persze én tudtam mindent...) csont és börre fogyott, már féltem is tőle kicsit.. akkor még lehetett, nem tudom most lehet-e, de napi 3-5x volt nálunk aa háziorvos meg még egy orvos, akik jöttek felügyelni a morfiumot.. aztán egyik vasárnap mikor hazajöttem bátyámmal a templomból, mentő állt a ház előtt.. szaladtunk be a házba, rengetegen voltak a házban, sokan segítették fel a hordágyra, mert akkora fájdalmai voltak már előző nap is (morfium ide vagy oda), hogy hallottam a nyöszörgését.. emlékszem apám minden pillanatát mellett töltötte... aztán azon a vasárnap, amikor vinni akarták, fél órába tellett hogy felrakják a hordágyra, mert akár hol hozzáértek fájt. ''apa fáj, hagyjatok'' ezeket hallottam... engem el is vitt otthonról a szomszéd.. aztán apám megnyugodott.. bevitték a közeli kórházba.. aztán amikor a kórházba mentem látogatni, akkor nem engedték h bemenjek.. kedden vagy szerdán titokban beengetek hozzá.. emlkészem apám azt mondta, h ''ne ijedj meg, anyu nagyon beteg...'' bementem és nem találtam.. nem ismertem fel.. a legszörnyűbb az volt, amikor megszólalt: ''apa, kik ezek a gyerekek...'' soha nem fogom ezt elfelejteni.. majd nagy nehezen felismert minket.. kicsordult a könny a szeméből, adtunk neki egy puszit, azt mondta h szeret és hogy legyünk jók! aztán azt mondta apámnak, h ''vigyázz rájuk apa''.. ezekben a napokban (mivel apám mindig mellette volt), én mindig máshol voltam, aludtam.. csütörtök délután apám hamar hazaért.. hazahozott.. aztán átengedett a szomszédba, illetve átküldött h neki el kell intéznie még pár dolgot.. megbeszéltük h este kilencre menjek haza.. nem mentem mert elfeledtette velem valamelyest az emberek közelsége...apám jött értem.. még ő is leült a barátom szüleivel beszélgetni, nyilván anyukámról.. majd fél 11körül mentünk együtt haza..
péntek reggel készültem suliba, apám a kórházba, bátyám dolgozni.. reggel negyed 8kor csörgött a telefon.. én akartam felvenni, de apám megtiltotta.. aztán kitört belőle a sírás... kiadbált fel az emeletre a bátyámnak: ''tamás gyere hamar'' emlékszem... mintha ma lett volna.. aztán magához ölelt minket... : ''gyerekek, nagyon erősnek kell lennetek, anyuci meghalt....'' több mint egy órán keresztül zokogtunk együtt összebujva.. három fiu.. sirtunk.. ordítottam.
aztán emléxem meg is könnyebbültem. mindenki megkönnyebbült.. mert tudtuk, h már soha többé nem fáj neki... 13éve, mintha ma lett volna. -
Mustangjones
csendes tag
válasz
Mustangjones #104 üzenetére
sry, kicsúsztam az időből
Iginotus: Ez rád is vonatkozik. Respect. -
-
verser233
senior tag
Szia!
Nagy erőt és kitartást kívánok Neked! Szerintem remekül kezeled ezt a ''helyzetet'' le a kalappal előtted! Remélem nem veszed zokon, ha nagymamámnak kinyomtatom és megmutatom irományodat, ugyanis őt is kezelték bőrrákkal, kivágták.most egyelőre úgytűnik minden rendben. Azért szeretném neki megmutatni, mert ő nagyon de nagyon el volt keseredve, próbáltam benne a lelket tartani de hiába. Szeretnék mutatni neki egy példát, hogy igenis érdemes küzdeni. és nem szabad elveszíteni hitünket, mindig hinni kell abban, hogy van felgyógyulás! Minden elismerésem a tied, hogy így tudsz hozzáállni ehhez a betegséghez!
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Úgy tűnik ma reggel elfelejetettem bevenni a fogalmazás gátlót
Várom is a jövő évet és tartok is kicsit tőle - de csak annyira, hogy még nyugodtan tudok aludni miatta
A legfontosabb dolog az életben a szeretet és az egészség - erre rá kellett ébrednem...
Lehet nagy házad, szép autód, gyönyörű feleséged, ha közben nem érzed úgy, hogy a hozzátartozóid szeretnek - ez mindenen átsegítheti az embert...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest