- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TH448
csendes tag
Kedves Talmida!
Először is örülök, hogy értelmes válasszal álltál elő, nagyon kevés ember alkalmas mostanság kultúrált beszélgetésre.
A logikai csúsztasára példaként azt a két bekezdést együtt értettem. Tudom, hogy mit akartál szimbolizálni a ''piros pumával''. Viszont ott van az a mert szócska, mintha a következő bekezdés magyarázatul szolgálna, ugyanis az a szövegkörnyezet. És így már belefér a csúsztatás fogalmába.
Persze lehet, hogy nekem vannak fura elképzeléseim, de szerintem például a ''menő piros puma'' és hasonló dolgkat inkább szociológia vitában kellene, míg a vallás külön van.
Főleg, hogy azért pár kérdésben a keresztény egyház értékrendjére is ráférne a ''frissítés''. Persze a jó dolgokat érdemes lenne átvenni, de csak hogy példát említsek: melegek kérdése (nem foglalok állást ebben a kérdésben, de kereszténység eléggé hogy is mondjam csak, konzervatív, pedig ők is csak emberek), meg a terhesség megszakítás, ... Mondjuk tudom, a második már elég komoly etikai kérdés is egyben.
De szóval lényeg a lényeg: nincs tökéletes, még erkölcsök terén sem, gyorsan változik a világ minden téren.
Egyébként az értékvesztéssel, és a mai világ romlottságával kapcsolatban teljes mértékben igazat adok neked. Viszont megoldással sajnos nem igazán lehet előállni. Mivel a kapitalizmus pont arra épít, hogy az emberek nagy része görcsösen ragaszkodik a rendszerhez, csak nagyon radikális módszerekkel lehetne változást hozni. De ugye mivel minél fentebb áll valaki a társadalmi ranglétrán, annál kevésbé él benne az anarchista, vagy csak változást akaró, és mivel a ''piros puma'' vágya és feltűnése a rendszer összekapcsoló eleme, nem valószínű, hogy a közeli jövőben lehet változás... -
DArchAngel
tag
-
DArchAngel
tag
JAJJ. Ez a videó földhözvágott kicsit. Nem szeretem az ilyen demagóg dolgokat. Azt se szeretem, ha valaki Isten nevében majd jól megmondja nekem, mert benne vann a Bibliában, meg egyébként is. Nem kellene. Én is tudok hülyeségeket idézni a Bibliából. Csináljak én is új nemzetet?
Mellesleg a szlogen ''A nation...'' Egy az ország: látom, már megint csak magukra gondolnak, a többiek majd jók lesznek felvevőpiacnak meg gyakorlótérnek. Igazán keresztényi. -
eziskamu
addikt
Csak az a baj hogy Irak meg sajnos nem egy rossz akciófilm, mi is mi a ...-t keresünk ott. Miért nem mennek az amcsik Észak-Koreába demokráciát osztani? Na mindegy, hagyjuk csak most reggel olyan lealázós kedvem volt
. Hát igen én az amcsiktól leginkább csak a filmeket szeretem
, najó meg az Apple-t, az Amigát (kár érte) és az AMD-t (najó egy kicsit az Intelt is) csak hogy jókat is írjak
-
Viszlát
addikt
Megint csak állítasz, de - már ne is haragudj - ezek csak lufik. Mi az, hogy az egész rendszer a Bibliára épült? Az egész demokratikus elképzelés ez ellen szól, így ez a kijelentésed óvatosan fogalmazva is durva tévedés.
Hinni fogok neked, ha levezeted a Bibliából nekem, hogyan képzelte el Isten a demokráciát és ez hogyan valósult meg akár az ószövetségi időkben, akár az újszövetségi gyülekezetek idejében. Mindaddig ezen állításod számomra az általad igencsak kifogásolt falka-szellem bugyuta termése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest