Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Dare2Live #646 üzenetére
Nálunk azért nem épült vízerőmű mert nem környezetbarát. Norvégiában ezek szerint az. Ott ezek szerint nincs semmi élőlény a vízben. A szélerőmű se az. Olvastam olyan cikket is ahol azt mondják hogy több energia a legyártása, mint amit megtermel és a madarakat se szereti.
Olajlobbi - ez érvelés? Gyorsan lezártad.
Az elektromos autók előállítása, az akkuk előállítása sokak szerint kérdéses mennyire zöld. A jelenlegi jármű mennyiségre meg nincs is elég alapanyag az akkukhoz. Majd kíváncsian várom hogy mennyi jelentkező lesz az akku bontó telepekre, jelenleg a gyártással is sok az aggály. Szarnak a környezetre. És ezek szerint ha ez nem Norvégiában történik, hanem bárhol máshol az már rendben van. Majd megy minden úgy ahogy eddig, visszük a szemetünket pl Afrikába. -
7Heads Drago
veterán
válasz
szabi__memo #637 üzenetére
És ez az utolsó mondat a cikkben:
Van tehát mit tanulni Norvégiától.
Ha Kínában vagy más, de elmaradott országokat kihasználva bányászunk az akkugyártáshoz szükséges ásványokat és ezzel rájuk verve a környezeti és egészség károsító tevékenységeket én nem érzem azt hogy verni kellene a mellünket. -
7Heads Drago
veterán
[link]
Most olvastam és dühítő hogy nem lehet hozzászólni.
Szerintem nem valami jó cikk.
Van aki beveszi ezt a maszlagot hogy ennyi elég ahhoz hogy zöld legyen Norvégia?
Ha zöldek akarnak lenni minek termelnek és fogyasztanak olajat gázt? Mifelénk a legtöbb vízerőmű azért nem létesül meg mert tönkreteszi a környezetet, élővilágot. Ugyanez a baj a szélerőművekkel is. Illetve sok országban ezek nem megoldhatóak. Persze igaz van napelem is, de az meg csak nappalra korlátozódik és csak felhőmentes időben termel, télen meg semmit szinte. A polgárok meg anyagilag nem engedhetik meg maguknak ezt az átállást és ez lenne a példa?
És akkor még nem beszéltünk az autó akkumulátorról sem. Egy valamit megoldották ez ügyben: mivel máshol készülnek az ezzel járó környezeti károkat más országokra hárították.
Mitől lenne ez az egész zöld és követendő példa?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de engem egyre jobban aggaszt a természet állapota.
- Behemoth Gaming PC I Intel Core i7-6700K I AMD R9 280X 3GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Kingston 2x16Gb DDR5 5200Mhz CL40
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- AKCIÓ% Dobozos HP VICTUS Gamer laptop/i5-11400H/16GB/512GB SSD/RTX 3060 6GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest