Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy jó kis ontopik link annak aki nem ismerné:
Halálbüntetés: pro és kontra
[link]
Remélem még nem volt.
[Szerkesztve] -
Hát, Amerikában még nem voltam, de Európában sokfelé. Sztem Hollandia a király!
Ott nem restelnek a vezérigazgatók sem biciklivel járni dolgozni. A legszabadabb és legélhetőbb ország, ahol valaha is voltam. Nagyon gondolkozom rajta, hogy egyetem után kivándorlok, főleg hogy ettől az évtől a többi EU-s országgal egyforma jogunk van ott munkát vállalni.
A holland barátom mesélte - mikor épp Amszterdamban mentünk a Land Rover-jével -, hogy autóval közlekedve nagyon kell ám vigyázni a gyalogosokra meg a biciklisekre, mert ha a biciklis az autós elé veti magát, akkor is az autós lesz a hibás. Ő a nagyobb, neki nem eshet baja, hát neki kell figyelni... -
Sztem ezt inkább ne firtassuk... Az utóbbi néhány hónapban elkezdtem a KRESZ szabályának azt a pontját figyelembe venni, hogy nekem van elsőbbségem a gyalogátkelőhelyen, ha gyalog kelek át. Anyázások, fenyegetőzések az autósok részéről. Hárman ígértek verést eddig...
Aha. Azért mert át mertem menni előttük a zebrán úgy, hogy meg kellett állniuk. Ennyire korrektek a magyar autósok.
Bezzeg Németországban! Csak rágondolok a zebrára, és minden autós megáll. Addig el nem indulnak, amíg át nem mentem...
15-20 évet a gázolóknak is. Ne félj, néhány ilyen ítélet után mindenki óvatosan vezetne...! -
Tulajdonképpen a halálbüntetés egy racionális gazdasági döntés. Egyszerűen nem éri meg etetni és eltartani egy embert, aki mondjuk valódi életfogytiglani büntetést kapott. Ki kell végezni, és mindenki jól jár: az áldozat hozzátartozói és az állam is. Az elítélt ugyan nem, de hát nem lehet mindenkinek a kedvében járni...
Sajnos azonban a halálbüntetéssel vissza lehet élni, és sohasem lehetünk biztosak benne, hogy valóban a megfelelő személyt végeztük ki. Tehát nem értek egyet azzal, hogy az államnak legyen joga embereket kivégezni, mert van hibalehetőség, illetve az elnyomás egyik eszköze is lehet.
Egyébként a szemet-szemért, fogat-fogért nem egy hülye elgondolás volt. Valljuk be, valahol ezt diktálja az egészséges életösztön is. Ha valaki engem megüt, visszaütök, ha megpróbál megölni, akkor igyekszem inkább én megölni őt.
Az esküdtszék intézménye pedig annyira abszurd, hogy csakis amerikai lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged