- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Véletlenül sem akarom azt mondani, hogy nem létezik olyan, hogy egy tanárnak rossz napja van, aztán ki*****a az embereket a vizsgáról "csak úgy", de egy idő után elkezdtem fenntartással kezelni az ilyen történeteket, mert sok esetben kiderült, hogy nem egészen a tanáron múlott a dolog,
Az a helyzet, hogy minden egyetemen van egy-ket eloado, aki szopatja a nepet.
Egyik ismerosom Gyorbe jart, asszem gepesznek, ott is volt egy csoka, aki az evfolyam 10%-at engedte at a vizsgan.
Veszpremi Egyetemen Jamnicky Arpi bacsirol zengtek legendakat az ott szopo villanymernokok, hogy vizsgan max 10 fo ment at nala a 200-bol.Haver azert jott at a BME-re, mert itt legalabb atengednek, ha latjak, hogy eleget tanultal villanytanbol, es erted, mirol van szo.
(BME-en regen Halozatok es Rendszerek neven futott ez a targy, most Jelek es Rendszereknek hivjak.)Ehhez kepest BME villanykari szakesten Veszely Gyula az Elmeleti Villamossagtan Tanszek vezetoje (ebben a minosegben Jamnicky itteni megfeleloje) rendkivul buszke volt arra, hogy villanytan szigorlaton nala szobelizok 85%-at kirugta.
Szigorlaton, ahova mar eleve csak olyanok mehettek, akik egyszer mar atmentek HaRe I es II-bol...Minket infosokat inkabb a Szamelmelet tanszek szopatott.
Egyetemista Pista barátunk elmegy úgy egy szóbelire, hogy átvesz 40 tételből 7-et - mert "nincs többre ideje" -, aztán csodálkozik, ha "nem jót húz", és két mondat után elzavarják.
Elofordul ilyen is.
De amikor nagyjabol elmondod a kihuzott tetelt, aztan az oktato csakazertis nekiall a leggecibb anyagreszbol kerdezni, hogy legyen mibe belekotnie, aztan kerdezget meg, aztan nagy folenyesen odaveti, hogy egye-fene kettes.
Velem ez ketszer esett meg, eloszor Szamelmelet szigorlaton, masodszor Rendszeroptimalizalasbol. (azt is a Szamelmelet tanszek tartja
)
BTW, matroidelmeletet erti egyaltalan valaki az oktatokon kivul? -
Ipse89
tag
130 km-re lakok az egyetememtől, és ritka sz@r az utazási lehetőségem, szal koleszos vagyok, úgyhogy nemigazán tudnék bejárós lenni. Ez a 7. évem, hogy koleszos vagyok, Van némi tapasztalatom, hoyg hogy osszam be a napomat stbstb hogy mindenre legyen időm, meg nem "húznak le" a szobatársaim( ha ilyenek lennének...) heti 5-10 órát tanulok, a jegyzőkönyveket és a beadandókat leszámítva, szorgalmi időszakban, HA nincs az adott héten ZH-m
A belső kollégiumban ( az egyetem mellett) viszont tényleg megy az "egyetemi élet", de én ezért választottam a másik kótert...
előző félévekben 1 kivételével minden tárgyam meglett az az egy is azért, mert gimnáziumban nem tanítottak szakrajzot, aztán a 80%-os bukók arányába én is belekerültem...
Ja és a másik, hogy amit nyáron kerestem+az ösztöndíjamból+a diákhitelemből tartom fenn magam, havi 2x +-2 eljárok bulizni. Szüleim adnának pénzt, de nem nagyon tudnak úgyhogy 80% ig önfentartó vagyok. Így is lehet csinálni....annak ellenére, hogy koleszos vagyokphaet0n (#57) Én is erre akarok kilyukadni, hogy én hozom a tőlem telhetőt, de ha a tanár bal lábbal kelt fel/ éjjel nem volt sex és ráhúzza a kaszát 300 dolgozatra/ 30szóbelizőre... Tanulhatsz amennyit akarsz...
És ha behozzák a 2x2őt akkor kolátozhatnák a tanári túlkapásokat. E helyett, még jobban a tanárok kedvétől/hozzáállásuktól fogunk függeni, és a történelem is igazolta, kicsit nagyobb kaliberben, ha valakinek/valakiknek túl nagy hatalom kerül a kezükbe, az esetek nagy többségében diktatúra/rémuralom volt az eredménye...
-
phaet0n
tag
Annyit hozzáteszek, hogy természetesen nem tartom elvárhatónak, hogy mindenki csinálja azt, amit én, de arra próbáltam utalni ezzel az egésszel, hogy ha valaki eléggé elhivatott ahhoz, hogy megérdemelje a diplomát, az nehezebb körülmények között is meg tudja csinálni.
És azt is tudom, hogy vannak kevésbé szerencsés - tudom, hogy ezen is sok múlik -, vagy neadj'isten kevésbé jó képességű emberek, de 2x2-ből ha valaki igazán megtesz érte mindent, meg kell, hogy tudjon csinálni egy tantárgyat.
Nekem is benne van a pakliban, hogy 10 helyett 12 félév lesz (bár egyelőre szerencsére jól állok *kop-kop-kop*), de én próbálom a tőlem telhető maximumot nyújtani.
-
tildy
nagyúr
Nem mindenki teheti meg, hogy mondjuk ne dolgozzon suli mellett, nekem is muszáj volt, különben nem lett volna diplomám. Muszáj, mert szüleimtől még a kolira sem kaptam casht.
A vizsgák számának lecsökkentése nekem k.baszás lett volna, lehet nem lett volna sose diplomám, miközben meg szakmailag nem vagyok hülye. Jahm és havonta ha egyszer elmentem bulizni...
Arról meg nem is beszélek, hogy volt olyan srác aki gyerekkora óta ASMet tolt, a tanár meg kétszer is kivágta azzal, hogy szerinte nem ő írta azt a programot , amit leadott... Asmben persze... Szóval érdekes dolgok vannak azért itt.
Vannak a stréberek ugye, akik beseggelik, de érteni nem értenek hozzá, aki meg ért hozzá, csak nem a tanár szája íze szerint dolgozik, azt meg szivatják.. Nem jó ez így...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged