Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ipse89

tag

válasz nyunyu #92 üzenetére

Én is Győrbe járok gépésznek, és nem csak egy, hanem átlagosan félévente 1 olyan tárgy van amin kaszálást rendeznek. I félévben info1-ből 1500-ból kb. 300an mentünk át, 2. félévben gépszerkezettan( ha úgy tetszik gépelemek)2-n benne voltam a bukó 80%ban
    3. félévemben Méréstechnika, ahol a tanár (Doktor Úr :DDD ) Mindenről beszél csak az óra anyagáról nem, köztársaság ösztöndíjas szaktársunknak 6 előadás után pár oldal jegyzete van, az is keszekuszaság, és azt mondja, hogy ez a tanár nem 100... Matek 3 talán meg lehet most már csinálni, az előző előadót elküldték, mert kicsit túltelített lett a tárgy hála az "jó módszereinek".
    1. féléves tárgy Általános géptan, Zárthelyin 300ból 3an mentek át, megy is a háborgás.
    ez csak az első 3 félév a 7 ből... mi van a többivel... :(( És ezek után csodálkoznak ha egy ilyen törvény behozási szándékára nem úgy reagálnak a hallgatók...

(#85) frescho
    Ezt mondom én is, hogy behozhatnak ilyen törvényeket, ha nem csak a hallgatók, hanem a tanárok farkára is rálépnek...

• Ipse89

tag

válasz =Mentor= #75 üzenetére

Ha bevezették volna a tandíjat, a szegényebb rétegekből( ami manapság egyre jobban mélyül)származó embereknek esélyük sem lett volna kitörni...

(#80) frescho Ha meg nem tudsz tanulni a szakirányú tárgyaid ZHi/Vizsgáira, a büfétárgyak miatt, akkor meg az a baj :U

• Ipse89

tag

válasz phaet0n #57 üzenetére

130 km-re lakok az egyetememtől, és ritka sz@r az utazási lehetőségem, szal koleszos vagyok, úgyhogy nemigazán tudnék bejárós lenni. Ez a 7. évem, hogy koleszos vagyok, Van némi tapasztalatom, hoyg hogy osszam be a napomat stbstb hogy mindenre legyen időm, meg nem "húznak le" a szobatársaim( ha ilyenek lennének...) heti 5-10 órát tanulok, a jegyzőkönyveket és a beadandókat leszámítva, szorgalmi időszakban, HA nincs az adott héten ZH-m
    A belső kollégiumban ( az egyetem mellett) viszont tényleg megy az "egyetemi élet", de én ezért választottam a másik kótert...
    előző félévekben 1 kivételével minden tárgyam meglett az az egy is azért, mert gimnáziumban nem tanítottak szakrajzot, aztán a 80%-os bukók arányába én is belekerültem...
    Ja és a másik, hogy amit nyáron kerestem+az ösztöndíjamból+a diákhitelemből tartom fenn magam, havi 2x +-2 eljárok bulizni. Szüleim adnának pénzt, de nem nagyon tudnak úgyhogy 80% ig önfentartó vagyok. Így is lehet csinálni....annak ellenére, hogy koleszos vagyok

phaet0n (#57) Én is erre akarok kilyukadni, hogy én hozom a tőlem telhetőt, de ha a tanár bal lábbal kelt fel/ éjjel nem volt sex és ráhúzza a kaszát 300 dolgozatra/ 30szóbelizőre... Tanulhatsz amennyit akarsz... :F És ha behozzák a 2x2őt akkor kolátozhatnák a tanári túlkapásokat. E helyett, még jobban a tanárok kedvétől/hozzáállásuktól fogunk függeni, és a történelem is igazolta, kicsit nagyobb kaliberben, ha valakinek/valakiknek túl nagy hatalom kerül a kezükbe, az esetek nagy többségében diktatúra/rémuralom volt az eredménye...

• Ipse89

tag

válasz Jhonny06 #49 üzenetére

Nekem is volt mérnöki fizika nevű tárgyam, ahol főleg quantumfizikát tanultunk, ZH+vizsga könnyű volt, a tárgyra nem épült semmi...
    jövőhéten írok ZH-t Hő és Áramlástan II és Mechanika-Szilárdságtanból. Ez is fizikáról+( egy kis matek :) ) szól, legfontosabb tárgyakról van szó, számos tárgyfüggőséggel fűszerezve ;) , szóval a tárgy neve gyakran nem az, aminek látszik...

• Ipse89

tag

válasz shev7 #44 üzenetére

Van benne valami...
    Van néhány practingos hallgató társam magasabb évfolyamokon számos multinál, akik úgy végzik a munkájukat, hogy magasabb ösztöndíjtat kapnak, mint néhány egyetemi docens :U ( a practing-pályázatokat lebonyolító tanár mondta nekünk egyik előadáson...) És még le sem diplomáztak... Persze ezért meg kell dolgozni, és rengeteget tanulni :U

(#45) truba Milyen szakon/melyik egyetemen vagy?
    SZE-n Győrben a Gépészmérnök az egyik legrégebbi szak, aki elvégzi igen jó esélyekkel kerül be a munakerő piacra, de nem a 2 szép szeméért... :U

• Ipse89

tag

Cikk:fn.hu-->utolsó bekezdés

Erre akarok kilyukadni, hogy pl én is gépészmérnöknek tanulok, nem könnyű, sőt nehéz eléggé, de ezzel a szabályozással nem csak a túlképzéses szakokat, hanem a hiányszakmában tanuló hallgatók is cumiznának...

(#36) tildy Bocsi a hülyeségért, nem tudom de igazából nem is érdekel, hogy milyen "érdekes nevű képesítések" megszerzésének milyen feltételei vannak... :U

(#37) dízelracer Mondjuk az meg elég szomorú, hogy két ilyen diplomával ilyen gyérül keres :(

(#38) dabadab
    korrigálva...

• Ipse89

tag

válasz #20196435 #25 üzenetére

Igen, de ha a mérnök után ott áll, hogy asszisztens vagy valami más idegen szó az bizony büfé kategória... a kettő nagyon nem mindegy.

(#29) dízelracer Az a szó, hogy diploma az tág fogalom. sokszor hallom sok helyről h. "hát a csávókámnak van 2 diplomája azt annyit keres mint én." ha van pl egy bölcsész meg filológus vagy tudomisén milyen diplomája akkor ne csodálkozzon, hogy olyan helyen dolgoz ahol akar. Büfészakok arra valók, hogy a céltudatlan /"apucianyuci azt mondja h. kisfiam menj egyetemre" típusú kölkek meresszék a hátsójukat valameddig és valahol. Gépészmérnök szakon vagyok, egész jól haladok, nyelvtudásom bővítés alatt (angol), mesterképzés is számításba kerül. Gépészmérnök diplomával+nyelvtudással( +talán vmi Msc) könnyebben találok munkát mint egy "andragógia menedzser asszisztens" (* csak mondtam valamit :DDD )

(#30) tildy
    átlag minden 1. félévben van egy tárgy amin durván szórják az embereket igen, csak eme tárgyaknak a 70%-a töltelék tárgy... Most ez is mi? a másik, a ponthatárok, volt olyan év, hogy 170 ponttal felvettek mérnököt, mikor én felvételiztem (2009) 258 ponttal már be lehetett kerülni államira. Vicc ez is

(#31) frescho Az a baj, hogy a tanári túlkapások ellen nem volt és nem is lesz intézkedés. Kivéve ha a hallgatók elverik és megfenyegetik a tanárt. ( volt már rá példa nálunk...)

• Ipse89

tag

válasz #20196435 #21 üzenetére

Hát igen... ezt is szabályozni kellene, dehát arra várhatunk... :F

(#23) Lenry
    Büfészakon szerzett diplomások tuti kevesebben lesznek a Mekiben, de ez a hiányszakmákban orvos, mérnök, ott is mutatkozni fog. Amúgyis kevés az orvos pl. , ennek több oka is van, de ezáltal még kevesebb lesz..

• Ipse89

tag

válasz Löncsi #2 üzenetére

Ja nekem, is lesz jogom, örülnék neki én is, ha ilyen büfétárgy miatt nem lehetnék gépészmérnök :DDD

(B)(#4) PazsitZ (#10) csibor(/B)

Egyetemet vagy komolyan veszed, vagy nem. Akik nem veszik komolyan, ők már megkapták a szabályaikat ( pl nálunk, ha 2 félév alatt nincs meg 30kredit akkor repülsz, vagy az összes félévedben nem érhetsz el 30 elégtelen vizsgát, mert repülsz )
    De ezzel az új rendelettel, azoknak a lehetőségeit korlátoznák, akik komolyan veszik( kevesebben vannak mint a trógerek) az egyetemet ( ~30%uk talán bennmaradna az új rendszerben).

(#12) CséZé (#13) vans?
    Hát kb senki nem fog elmenni felsőoktatásba, ( büfé szakoknak mindegy is lenne)
    szerintem az orvos a mérnök, meg néhány pénzügyes szak amit a legnehezebb elvégezni--> oda nem menne a kutya se.
    Egy országnak elég necces, ha nem tud képezni orvost és/vagy mérnököt

(#14) No-kia
    Eddig az egyetem volt a "divat" ( lásd közgazdász/jogász meg a büfészakok van egy pár :DDD) ha bevezetik ezt a jogszabályt, pár év és nem lesz értelmiség :D --> a mérleg csúnyán átbillen a túloldalra

• Ipse89

tag

Értem én, hogy ki akarják szűrni azokat, akik csak lébecolnak az egyetemeken, de hogy ennyire? :Y
    Tanárnak sz@r napja van a vizsga/javítás napján és elkaszál... ( volt benne részem, szóbelin 19 ből 19en buktunk)Arra is lesz kormányrendelet???? :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés