Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
#43960832 #91 üzenetére
Szerintem a forgalmazónak már magán a készüléken iszonyatos haszna van
Nem igazán. Egyébként erről anno itt a Mobilarénán is volt cikk asszem.
2 évre lekötötted magad
Aki konkrétan egy készülék miatt vált olyan csomagra, ami egyébként neki nem kell, vagy hozza magát pénzügyileg nem tartható helyzetbe, az megérdemli a nyomorát. Képzeld el, hogy ha lejjebb nyomnák az árakat, mi lenne: arányosan növekedne az ilyenek aránya, csak ami rosszabb, hogy azoknál még a 3rd party behajtók sem érnek semmit, mert szerződés szerint nem fognak egy vasat sem fizetni. Azt sem illik elfelejteni, hogy ezekből a készülékekből nem végtelen mennyiségűt kap a szolgáltató, tehát nagyon keményen úgy kell pozícionálnia, hogy amennyit elvisznek, az mind olyanokhoz kerüljön, akikből jön a lóvé.
Most képzeld el, ha az ájfón nyitóbulin az összes kisiskolás beáll a bolt elé, mert max. másnapra kiíratja magát a gyermekorvossal, és elviszi a készülékeket 40K-ért, aztán elpofázik rajta havi 1000 forintot, mert a szülei annyival tolják meg, az nem éppen szexi biznisz. Így is mindig hiánycikk az a nyamvadt telefon, és így is pörög a használtpiacuk is, mint az állat: ártartóbb, mint egy aranytömb. Ebből mi jön le? A keményen dellázós réteg igényeit is csak nehezen, hosszabb idő alatt tudják kielégíteni. Akkor minek kéne felhigítani ezt a halmazt a keveset fizető, utána meg semennyit nem telefonáló réteggel? -
Morden24
nagyúr
válasz
#43960832 #89 üzenetére
És milyen előfizuval adnád 40K-ért? Mondjuk 17K-ssal, mint most is? Mert hiába adod el 40K-ért a sok iPhone-t a feltöltőkártyás hülyegyereknek, aki aztán majd 8 év múlva hozza vissza a készülék árát.
Ez egy másik világ, itt ezt így el lehet felejteni. Nem csak az árakat kell összehasonlítani, hanem magát a piacot alkotó embereket, társadalmat is. -
Morden24
nagyúr
válasz
#43960832 #83 üzenetére
En mindossze arra reagaltam, hogy valaki emlitette: nem lehet eladni valmit csak a divat kedveert.
Hozzátette azt is, hogy 100 millió példányban, amivel arra kívánt utalni, hogy nem egy, hanem négy generációnyi készüléket adtak el. Az tény, hogy az iPhone divatcikk és itt a balkánon ráadásul státuszszimbólum is (ami loller, mert már a zöldségesnéninek is szifonja van), de ez inkább az ártartó képességében mutatkozik meg.
Hidd el (és most globálisan értem a piacot), még a szó szerinti divatra szakosodott cégek, mint a ruházkodással foglalkozók sem kizárólag divatból adnak el terméket, mindig van egy plusz komponens: olcsóság, hozzáférhetőség, exkluzivitás, minőség, testreszabhatóság, extravagancia stb. Ez a szifon esetén az unisex/age/class termékimázs, a szerelési minőség és a felhasználói élmény.Azzal persze egyetértek, hogy itthon tényleg eléggé khm... kelet-európai módon állunk ehhez a termékhez, de viccen kívül: látva azt, hogy már Budapesten is esélytelen végigmenni egy utcán, felszállni egy buszra vagy beszélgetni egy nagyobb asztaltársasággal anélkül, hogy legalább egy, de inkább több iPhone-tulajt láss (és itt nagyjából minden korcsoportra gondolok a tizenkevés iskolatáskás bakfistól a készpénzfetisiszta huszonsok brókeren át a tisztes korban járó pocakos bácsiig... annyit elárulok, hogy az utolsó a legritkább), nem hiszem, hogy sokáig lesz még ez a státuszszimbólum-állapot. Ha minden hülyének van, akkor az ilyen műmájer majmok vesznek valami mást. Vertu replikát, vagy tudom is én...
-
Morden24
nagyúr
válasz
#43960832 #81 üzenetére
odaát a 14 éves srácok szaladgálnak vele és egyáltalán nem számít nagy durranásnak
Ezt mindenki tudja, kivéve a csóri proli, aki úgy gondolja, hogy attól lesz hatalmas előrelendülés az életében, ha részletre bevállal egy olyan cuccot, amire sem szüksége nincsen, sem nem fogja kihasználni (és ide nem csak az iPhone-t lehetne írni). Viszont ezért ne a készülék legyen már szar...
Amúgy ne lovalld bele magad, egyáltalán nem vagyok iPhone vagy Apple fan, sőt. Viszont azzal érvelni, hogy ezt az eszközt azért vették meg 100 milliós nagyságrendben (honnan jön? talán a kommentből, amire azt írtad, hogy "dehogynem"), mert csak divat, az egyszerű butaság.
-
Morden24
nagyúr
válasz
#43960832 #79 üzenetére
Mondjuk úgy: pusztán a divat nem ad el valamit 4 generáción keresztül, 100 miliós példányban, és ez tényleg így van.
Bármennyire bele akarnak kötni ebbe a dologba, az iPhone/iOS páros nagyon ütős. Nekem sem tetszik, én sem szeretem, de a használhatósága, a terméktámogatás, a készülékek minősége kétségtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest