Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemlehet

őstag

válasz hallador #125 üzenetére

Mondjuk ez nem teljesen igaz, hogy nem lehet SD kártyára telepíteni.
    Egyrészt lehet, root-al.
    Másrészt a nagy méretű programoknál egy csomó mindent az SD kártyára pakol. (obb mappa pl). Rengeteg nagy méretű játék úgy van felrakva, hogy telepít kb 100 mb-t a store-ból, aztán leszed még 1 gigát indításnál az SD kártyára. A navigációk is tudtommal képesek a memóriakártyán tárolni a térképeket, legalábbis az általam használt Sygic igen. Nekem legalábbis nem fogyott még el a hely a 4 GB telómon mert van benn egy 32 gigás memóriakártya és oda pakolgathatnak meg telepíthetnek a programok. De lehet ez nem minden gyártónál van így, nekem Xiaomim van root nélkül. De az előző telómnál szinte kötelező volt a L2SD, mert 160 mega belső tárhelyre valóban nem lehetett elférni :D

• nemlehet

őstag

válasz Xero #119 üzenetére

Mindenekelőtt megkövetem magam havi 20 nap akart lenni, nem heti :D De azért remélem mindenki értette miről van szó.

Azt elárulod, hogy milyen neted van? Mert nem hinném, hogy ez 3 gigába belefér.... Én pont leírtam, hogy nekem pl 3 giga felhőből csak zenehallgatással elmenne havonta és még semmi mást sem csináltam. És szó sem volt losslesről, meg sorozatról, csak gagyi minőségű mp3-ról. Ahhoz, hogy a felhőt normálisan tudja használni az ember napi szinten, szerintem alsó hangon ennek a triplája kéne, de inkább 15 giga körül. Akkor azt mondom kompromisszum mentesen kiváltható a tárhely.

Amúgy meg nagyon tuti indokokat mondanak itt, hogy miért elég a 8gb.... De mind úgy kezdődik, hogy nincs rajta/nem használ ezt meg azt... Persze, nekem 0 litert fogyaszt a kocsim, mert ki van szedve belőle a motor., nem értem másoknak miért drága a benzin, nekem simán belefér a költségvetésbe. Azért ne játszuk már a hülyét....
    Amúgy meg tényleg nem a 8 GB-vel van a baj alapvetően, mert elfogadható a kompromisszum HA a vételár indokolja. A kínai meg alsó kategóriás droidoknál azért tekintünk el a kis (4-8 GB) tárhelytől mert az áruk is olyan. Az 5C ára nem olyan, 40 dollár különbség minden csak nem kárpótlás... Arról nem is szólva, hogy mondjuk mennyi a 32 és 64 gigás közötti különbség? Nah kb akkora engedményt illene adni.

• nemlehet

őstag

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy miért akarják egyesek megmagyarázni, hogy nincs is semmi gond a 8 gigával mert ott a felhő.... A szolgáltatók kínalatait átböngészve 3 GB a max amit havi fizetéssel elérhetünk. (Persze ha telefonba való kártáyt nézzük, nem csak netezőset és eltekintünk attól hogy igen csak a zsebünkbe kell nyúlnunk érte).

Nos én 1,5 órára lakok az egyetemtől oda-vissza ez 3 óra utazás per nap (mellesleg ez még csak nem is számít soknak), ez idő alatt zenét szoktam hallgatni. Tegyük fel igénytelen vagyok és közepes minőségű mp3-at hallgatok (amúgy nem mert a zenéim fele flac). Egy közepes minőségű mp3 kb 6-7 megás. Egy számot átlagosan vegyünk 4 perc hosszúságúnak. Akkor 1,5 óra alatt lemegy 22 szám, ami kb 135 megát jelent. Ez heti 20 nappal számolva (lévén minden nap bemegyek) 2700 mega és még SEMMI mást nem csináltam, csak zenét hallgattam felhőből. Itt nem játszik a wifi, lévén nincs. És akkor hol marad a chat, email, 1-2 kép szinkronizálása, esetleg youtube, vagy ha olyan perverz vagyok, hogy a tepsimen szeretnék sorozatot vagy filmet nézni.....

Ráadásul ha egy Xiaomi Hongmit a maga 60k-s árával a halálba ekéztek mert csak 4 GB tárhellyel jött bővíthetőség mellett, akkor egy 180k körüli telefonnál minimum armageddonnak kell kitörni ilyen tárhely méret mellett.... Azért egy 180k-s készülék nem tekinthető középkategóriásnak sehol a világon.

Új hozzászólás Aktív témák