Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exian

addikt

válasz Teasüti #61 üzenetére

LiveCD így ebben a formában kilőve, valóban. De én nem is ilyen megoldásra gondoltam konkrétan. Hanem, hogy maga a szerver lenne a kiszolgáló, azon futna az OS , a gép csak mint egy terminál csatlakozik rá és csak a képet dobja át. Akár egy VNC vagy ahhoz hasonló kapcsolattal (mint a TeamViewer, stb). Én konkrétan használom így az otthoni szerveremet távolról, egy kicsi, mindössze 800MHz-es CPU-val és 256MB rammal szerelt ThinClient-tel a végponton. Ennek a kicsi gépnek van egy kis apró, saját Linux rendszere (egy 32MB-s IDE-FLASH tárolón), ami ad egy primitív, egyszerű grafikus felületet, amin tudok VNC-vel vagy egyéb módon csatlakozni kiszolgálóra. Ehhez persze nem gyenge hardver kell a szerveren, hogy több "virtuális" gépet kitudjon így szolgálni. Így hát valószínűleg ebből nem lesz semmi, de fantáziálni jó vele :)

Szóval, ehhez nagyon durva szerver(ek) kellene/nének, a végpontokhoz meg elegendőek lennének gyenge vékonykliensek.

• Exian

addikt

válasz Teasüti #33 üzenetére

Bingó! :)

Erről van a szó. Az alkalmazás sima SQL parancsokkal letárolja (INSERT) az adatokat (kezdő, vég idő, timestamp, gép státusza, netező tag törzsszáma, stb).

A kliens meg első körben a státuszt kéri le, ha a gép nyitott, akkor meg hogy mikor zároljon. Közben persze 3 másodpercenként nyitott állapotban is lekéri folyamatosan a státuszt, hiszen én zárolhatom időközben előbb is az adott gépet.

Tehát ilyen formán primitív az alkalmazás, egy sima SQL buherálásról van szó. Akár manuálisan is beírkálhatom az adatokat akár phpmyadminban, csak épp nagyon macerás lenne :) A kezelőfelülettel viszont nagyon egyszerű, még a takarítónőink is elboldogulnak vele.

Új hozzászólás Aktív témák