Új hozzászólás Aktív témák
-
Értem.
Viszont, ha a konzolokkal akarnak versenyzni, akkor valami olyan kell nekik, amit a konzolok nem tudnak: alacsonyabb ár + olcsón elérhető és szórakoztató, egyszerűbb játékok.
Ezt a teret viszont az Android már megszerezte magának.Furcsa... mindenesetre én drukkolok nekik nagyon, mert legalább miattuk az AMD is összekapja magát linux driver téren, ami nekem SteamOs-től függetlenül is fontos.
-
dabadab
titán
"Nem nagy dolog Linuxra portolni egy játékot."
Ez erosen fugg rengeteg tenyezotol - attol, hogy mennyire tamaszkodtak win-only librarykre, vagy ha kulso engine-t hasznaltak, akkor annak letezik-e linuxos portja (ha nincs, akkor gyakorlatilag game over), stb.
Vegeredmenyben a portolas nehezsege a majdnem trivialistol a gyakorlatilag lehetetlen skalan barhol lehet."Kevesen tudják, hogy minden motornak és ezzel játéknak van alapból OpenGL portja."
Ez mennyire biztos info? A CryEngine pl. full DX-nek latszik.
-
dabadab
titán
"A fő különbség, hogy Windowson vannak olyan fejlesztőkörnyezetek, melyekkel hatékonyan össze lehet rakni egy játékot. Linuxon ez eléggé hiányos"
A Unity (ami talan a legnepszerubb engine) van Linuxra, meg eleg sok minden mas is, pl. ugye Source is
"Eleve ott kezdődik a gond, hogy a Linux még Carmack szerint sem alkalmas játékokhoz"
Mondjuk ilyet pont nem mondott, egyaltalan.
-
marcias
őstag
Nyilván ez a tyúk/tojás esete, vagy akár a wii U-t is lehetne mondani... annyi különbséggel, hogy ott van a streaming opció, meg pár tucat indie játék natívan. A kiadókat nyilván meg lehet érteni, hogy megtérülést szeretnének ha már megcsinálják a linux verziót. A Valve-nak meg nincs akkora tőkéje, hogy akár veszteséggel is, de megtolja ezt a folyamatot (értsd: kifizeti a portolás költségeit). Így marad a lassú út. Azért maga a Steam is nagyon kicsiben indult... aki még emlékszik rá, milyen volt 2004-ben, és milyen most.
-
Lacccca87
addikt
Abszolute nem kellene ilyen szutykokkal foglalkozniuk.
Lenen bőven más dolga is:
-rendberakni a steam klienst
-növelni a stabilitást a steam rednszereknek/háttérrendszereknek
-karbantartani a szervereket/softwarekörnyezeteket amiket létrehoztak (pl workshop)
-készíteni az HL3/EP3-atés még lehetne sorolni.
Nem hisze hogy ennyire aggódniuk kellene azon hogy a konzolok és a csökkenő PC eladások miatt gázba lennének, meg főleg nem összerúgni a port az MS-el cska mert ők is csináltak egy online boltot (van még legalább ezer másik webalapú online játékbolt).Amit elég lett volna nekik megcsinálni az csak a kontroller szerintem.
-
Én azért a driverek minőségében is keresem annak okát, hogy miért 1%-os a desktop linux részesedése, illetve miért születik kevés komoly játék linuxra.
Megnézném azt a fejlesztőt, aki szeret úgy fejleszteni, hogy közben olyanokkal kell megkűzdenie, hogy egyik gyártó ezt a funkciót nem támogatja a linux driverben, a másik meg azt, a harmadig meg éppen ki tudja mivel szivatja a népet. Így kénytelenek arra a grafikai szintre törekedni, amivel mindegyik gyártó drivere stabilan megbírkózik. Ez a szint nyilván jócskán elmarad a Windows-ostól.Ha tényleg lesznek windows szintű driverek, akkor az szerintem nagy löketet ad a linuxos jétéknak, illetve általában a linux használatnak. Nyilván nincs veszélyben a Win trónja, de mondjuk 2-3%-ra (csak tippeltem) fel is mehet a linuxos tábor, néhány év alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Diablo IV
- Crypto Trade
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Black Ops 6
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest