- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boxi88
őstag
Hunter2Köszönöm a linket, bár már azóta inkább e6600-hoz kéne mert procit cseréltem
fps8Nem gond és nincs mit!
-
Hunter2
addikt
Itt a neked való toic: Tuning kezdőknek, szájbarágósan.
Boxi88
E2180 Bsel mod a google-be és meg is van.
Vagy: BSEL mod miként, hogyan? -
Boxi88
őstag
A "macska a gépben" kép nagyon ott van!!! Grat a tuninghoz
Esetleg e2180-hoz nem tud valaki valami hasonlót???
-
Pedro78
senior tag
sziasztok,
van egy Gigabyte EP35-DS3R alaplapom es egy Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz procim, kerdesem az lenne, hogy ezt a procit lehetne "huzni" valamennyit?
(tok kezdo vagyok, ugyhogy ha valaki tudna segiteni akkor lepesrol lepesre leirhatna nekem mit kell csinalnom
)
-
jumbo71
tag
Szerintetek az én lapom erre a megoldásra reagálna??
Asus P5K -
Janika!2
aktív tag
Tényleg van ebben a 9C fokban valami
-
superecneB
őstag
"a teszt készítésekor mindössze 9°c volt a szobámban" Ez tök úgy hangzik mintha egy iglooban csináltad volna a tesztet
-
milomi
tag
-
milomi
tag
üdv nemrégiben tettem szert egy Q 6600 procira.. , előtte E 8200 esem volt... nagyváltozást nemvettem észre semmiben .. talán a játékot mintha picivel hamarább töltötte volna.. be.. de másban semmiben ... haveromnak volt egy HD 2600 GDDR4 es 256 MB os kártya volt .. neki AMD cucokkal nekem INTEL Q 6600 tal vertem a mellem,. hogy az AMD sehol nincs... persze.. megkaptam a kártyát énnis.. próbáltam is gyorsan egy 3D mark 03 , 06 ot.... dicsekedve mondtam a barátomnak hogy nekem 1 kártya is 5170 pontal birt 3 D mark 06 ban
erre Ő nevetett egyet és mondta neki 6280 körül volt
azta mondom.... biztos azért miért alapon használtam mérges lettem peddig 4 giga Ramom is segitségemre volt... felhúztam a procit 3,0 GHZ ig.. szépen is ment nem melegedett... újra a teszt és már kicsit több pontom lett. .. 5288 pont volt a max... mondom biztos a RAM hibája.. egyik 800 másik 1066 MHZ .. kivettem a 800 MHZ proci felhúzás 3,2 GHZ re... újra teszt ... Gondoltam megváltom a világot ezzel a tettemel ... persze mikor rájöttem hogy csak 50 pontal lett több... havernak meg lazán a gyengébb AMD konfiggal többet csinált.. ELADTAM a PRocim, Alaplapom., Ramjaim.. amiből még van egy 2 gigás KINGMAX 1066 MHZ DDR2 -es és AMD konfigra váltok .. 965 C3
meg a közepes erőségű DDR 3 as lap ... majd kiderül mit tud
üdv
-
JanR
addikt
A 9 fokos szoba ellenere az a CPU homersekelet (34) az nem olyan szep
Amugy igen erdekes tema, ha lesz egy kis idom meg kedvem, lehet, hogy kiprobalom, persze elotte szerzek egy pot procit azert(#86) SymbianOS : Igen, ebbe a hibaba mar egyszer en is belefutottam, mert csak lestem mikor az Everest 14 fokot irt az E8400-re
-
törölt tag
válasz
Termigáßor #80 üzenetére
Nekem meg egyszer egy 478-as, Northwood Celeron lábainak felét elhajlítanom, mert leejtettem, nem találtam, de sikerült rálépnem.
Na az volt a móka, ma is megy az a proci.
-
-
NoroKings
tag
MIJEZ hogy Gigabyte lapokon nem kűködik? Hát kapja be a Gigabyte! most akk milyen lapot vegyek ezek után? MSI?? ^^
-
Termigáßor
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #69 üzenetére
Proci láb visszahajlításhoz jó még az üres rotring!
(így sikerült egy rálépésen - nem általam(!) - átesett proci vagy 20-25 lábát visszahajlogatnom -
urdongo
tag
Jó kis processzor. Én is ezt használom most már több mint 2 éve és eddig semmi problémám nem volt vele. Mikor megvettem rögtön belöttem 3,2 GHZ-re, azóta is ezen az órajelen duruzsol.
-
fps8
senior tag
Nos, Prime 95-melett 3600Mhz-nél egyből elérte a max beállított 65-fokot és ki is lépett, de 3000mhzen is felment 50-ig a hő. Szal valószínűleg nem jó programot használtam a teszteléshez.
-
-
devast
addikt
Itt meg van fogalmazva jól, hogy ez az egész mire jó
Én még mindig ott tartok, hogy hiába állítok 1,5V-ot biosban vdrop meg a vdroop leviszi 1,37V környékére, proci melegszik jól és csak 3,4-en megy. Kéne egy p35-dq6 a p35-ds3 helyett, de 200-300 Mhz-ért nem éri meg a befektetéstMellesleg 1,3125 a vid-je.
Szerk: a hőmérséklet adatok amiket megadtál a cikkben elég messze lehetnek a valóságtól. Használj realtemp-et, kalibráld be, az legalább közel valós lesz. -
lipi67
nagyúr
[megkerestem]. Kben elég értelmetlen az FSB-t így húzni..Viszont abban igazad van, hogy ..ABIT!!!
(egye meg a fene, hogy meghótták magukat)
-
lipi67
nagyúr
" Az OCZ nagy hibája, hogy általában 2.1v-alatt nem indul"- badarság! Főleg rev.2-es . Nálam UD3R-ben ment mint az ágybaszarás, sőt..1,89v-on 1200 volt, verte a mostani Team 1200-as ramjaimat ebben.-Persze felette lemaradt tőle..
-
yolan
őstag
válasz
Joachim21 #70 üzenetére
Egy szóval sem írtam, hogy én így csinálom, vagy így ajánlom bárkinek is. Nem is foglalkoztam vele, mert lehetett volna már hamarabb magyar nyelvre átültetni. Én a tesztelgetős tipus vagyok, és mindenkinek is ezt javasoltam és fogom ettől függetlenül.
Csupán megemlítettem, hogy már lett publikálva, csak épp nem magyarul, nem a logouton. -
Joachim21
őstag
Ott a fórumon azt írják, hogy ez elsősorban azoknak a sors által vert társaknak lett kitalálva, akik egy előre épített gépet vettek, mint pl. amilyeneket a DELL csinál, és ahol nemtudnak a BIOSba belépni.
Szerintem ettől függetlenül az alaplapok nagyrésze szétfeszel mindent ha az FSB megemelkedik. Különösen a VTT és PLL feszültségekre lenne célszerű mérni pár értéket, vagy ha nem is mérni, de everesttel vagy valamivel megnézni.
Egyébként az alaplap meg valahogy így éli meg az emeld meg az FSB-t szindrómát, hogy ha nőtt az FSB, akkor egyrészt emelni kell a CPU feszültségeit, másrészt nő a RAM órajele, aminek következtében emeli a RAM feszültségeit, a RAM és az FSB gyorsulása miatt pedig az északi híd feszültségeit is szépen feltornázza, és nem kísérletezik, hogy mi az ami stabil, hanem annyit rátol, amennyivel bőven stabil lesz (egy darabig amíg túléli).
Ezen kívül, a Yorkfield-ek nagy többsége alulfeszelve is megy 400Mhz-es FSB-vel, már csak ezért sem ragasztóznám össze a procit és a foglalatot.
Többen is írták hogy azok a feszültségek nagyon magasak amik a cikkben vannak, de gondolom akkor ott is az alaplap maga állította be ezeket.
-
yolan
őstag
A modifikáció, mivel ez annak nevezhető nem új ötlet, és nem is csak q66-nál működik. E8xxx/Q9xxx-nél elvileg működik. 1600 fsb pin mod.
Itt egy másik régebbi cikk róla: E8xxx/Q9xx0 FSB 1600 pin modSzerk.: ha jól emlékszem E6xxx-nél is pont ez a pin szolgált 1333-as fsb pin mod-hoz.
Kíváncsi vagyok más prociknál mit csinál ha leragasztjuk az említett érintkezőt. -
Jeee, jó a megoldás, olyan, mint a P2 Slot1-esek szorzólock-kiiktatása
Grat!
(Arról nem szól a fáma, hogy mi történik, ha nem érintkezik az a láb?)
Egyébként annyira nem kell félteni a procit, ha trutyis lesz, 99% hogy frankón megy utána is.
Melóhelyen sok LGA775 P4-et megfogtam szikikonos kézzel, fehér maradt az alja, és működik rendben. -
Depression
veterán
Én ott tartok, hogy 1,325-ös VID mellett 1,088V droppolt feszen (1,175V bios) stabil a 2,4GHz. 1,3V-on megy a 3GHz, de nekem felesleges.
-
Hunter2
addikt
akinek gigabyte lapja van az ne is gondolkozzon semelyik fajta BSEL modon mert a giga lapok CPU ID alapján állítják be az FSB-t így ezek a mod-ok nem működnek gigabyte lapokon.
-
Egy 15 körös IBT alap beállításokon mennyire megbízható?
-
lorenzen
aktív tag
A régebbi c2d 1066 ->1333 FSB modja (pl. e6600)
www.xtremesystems.org
Csak rajz. -
Robi BALBOA
őstag
Nekem is ilyen ramom van és rettenetesen jók, a procidnak nem hiszem hogy ilyen sok fesz kellene a 3ghz-hez, nekem alapfeszen (vid1,2125) valóságban (drop) 1,16- on megy 8x375=3000mhz-en prime stabilan.
-
fps8
senior tag
Javítottam a feszültségeken!
A hidakhoz sajnos nem sokat értek, de annyi biztos hogy ha biosból húzva biztonságos q6600-nál a 9x333, akkor itt sem árthat neki! Nem egy "Hogyan kell procit húzni" cikket akartam írni, hanem egy "Hogyan ragasszuk le a q6600-ast a hardveres tuninghoz"-jelegűt. -
Nekem teljesen új a ragasszuk le a proci érintezőjét "tuning".
Kicsit olyan mint a sufnituning bt.-nél a Lada wrc tuning.
"Tekerjed még a turbónyomást Tibikém! Tekerem-tekerem! BUMM! Nézmegtibibazmegmicsináltál!"Jó lenne a forrás, hogy honnan jött az ötlet.
-
Anal
tag
Érdekes cikk meg kell mondjam, lehet visszasírom a 4 magvasomat.
Tapasztalatból mondom, de szerintem ezek a feszkók iszonyat sokak nem?
Mert akárhogy nevezzük a dolgot én sokallom, de kövezzetek mg ha rosszul hiszem.
Nekem a volt 4 magosom G0-ás volt ugyan, de én alapfeszen járattam 3 ghz-en kb. 1.25V-on ( prime95 stabi ).9 fok a szobádban? Eszkimó vagyol?
-
Joachim21
őstag
Miért kellett leragasztani azt az érintkezőt/"lábat"? Nekem ez nem derült ki teljes mértékben! Alapból 333Mhz-re állítja az FSB-t így az alaplapod?
Valamint a feszültségeket is elég szabadon kezeled, PLL, VTT, északi híd feszültségeiről nem is olvastam, pedig hát ezeket sem árt szemmel tartani tuning esetén.
-
Úgy döntöttem nem ragasztózok, inkább megkeresem a 3.44-hez szükséges legkisebb feszt! 1.32-vel a prime megy 2 percet, kaja után folyt köv. laza 5 fokot hűlt a kicsike!
-
Megy ez 9*400al is!
Nem kell ragasztó! Csak baromi meleg a kicsike!
-
fps8
senior tag
válasz
Kolondrum #37 üzenetére
No összekötést azt már én sem csinálnék! Figy, ha 1 láb nem érintkezik akkor azt a lap úgy kezeli h nincsen és simán megy tovább hiba nélkül a proci! Bármelyik láb törik le v hasonló! Ez semmiképp sem árt neki! Egy műszerész ph-s mondta multkor amikor leégettem a másik procim. Ebből nem lehet bajod sztem! De te tudod.
-
pmheros
őstag
Elolvastam, többször is, de úgy tűnik fogyatékos vagyok, nem értettem meg
Tehát ha leragasztom a megnevezett érintkezőt, akkor milyen előnyhöz jutok ezzel ? Mi az amit tudni fogok állítani amit eddig nem? Mert nekem eddig is ment minden a q6600 -osomon. Miért kell ehhez ragasztani? Vagy pont az a lényeg hogy nem kell/lehet állítani semmit a Bios -ban ? Ez valami automata tuning lenne?
"Nem kell megijedni, alaplapja válogatja hogy milyen alap feszültséget ad a processzornak. Q6600 esetében ha 3000Mhz-en járatjuk (mert ugye ezzel a tuninggal ezt érjük el) 1.35v - 1.45v szükséges az üzemeltetéshez." Bakker, a cikk miértje a válasz egy zárójes részben van érintőlegesen megjegyezve !
-
Robi_73
őstag
válasz
Kolondrum #27 üzenetére
Sziasztok!
Nem alacsony a VID, mert kettő érték létezik. Van terhelt és terheletlen (Burn/Idle) vid, a képen a terheletlen vid látható, amikor a processzor vissza veszi a feszt és a szorzót. Két lehetőség van a valós vid ellenőrzésére (oprendszer alól), kapcsold ki a C1E és az EIST opciókat a biosban, vagy a processzort terhelve nézd meg a videt Coretempel.
-
-
Látom, baromi alacsony a VID-ed de nem a number 1 ám!
Az alacsony VID-ben valamivel több tuning rejlik de melegszik. Lehet hogy nekiállok csak nem tudom hol üt vissza az az egy láb. Én a te helyedben adnék a CPU-nak prime95-öt olyan 7-8 órán át, meg IBT-t orrba szájba sőt mérnék egy 3d mark CPU-t moddal és anélkül azonos órajelen stb... Az az egy láb mire jó? Költői!
-
fps8
senior tag
1.45v-ot adtam neki egyenlőre a teszt kedvéig, és egyenlőre stabil, 2-perc super pi és 30-fok... Mivel teszteljem?
-
proci985
MODERÁTOR
elméletben ez nem mindig igaz.
ha nagyon alacsony fesz van megadva a procihoz (jellemzően olyan minimum 4-6 lépcsővel, tehát minimum 0.030al kevesebb a prime stabilitásnál), akkor boot hiba lesz, alaplap újraindul default beállításokkal... ami itt ugye nem sokat ér
figyelembe véve, hogy a lapok eléggé nagylelkűen adják a feszt (asus p5k pl 1.32őt minimum adott alapból a biosba 1.285ös VID mellett), ilyen veszély 3.0ánál még nem áll fent.
a B3masok jobban melegedtek, de tuning szempontjából meglepő módon nem voltak sokkal gyengébbek (pontosabban: mintha kicsit más lett volna a hő- és feszgörbéjük).
összességében volt a topikban egy darab quad, ami megállt 2.7nél (és azért eléggé sokról vannak infok). szóval kivétel van, de ritka, mint a fehér holló. többiből általában a 3.0át minimum ki lehetett hozni (azért előtte bios tuninggal érdemes tesztelni).
az 1.35-1.45ös reál fesz az 3.0ára nagyon sok. jobb quadok 1.15 real mellett viszik a 3.0át, gyengébbek is általában elég a VID értéke (tehát max 1.35 a B3nál és 1.30 G0nál). 1.35-1.45ös Vbios az már reálisabb, viszont az meg nem jelent semmit (egy p5k pl 1.35ös Vbios mellett ad 1.23mat, 1.45 mellett olyan 1.30-1.32őt; jobb lapoknál olyan 0.05-0.08 körül van a drop; loadline van, de magas fesz mellett az akkora tüskéket csinálhat, ami degradálhatja/kinyírhatja a procit).
amire viszont ügyelni: nőni fog a fogyasztás, és melegedni fog!
tehát: az FSB keresztmetszete megnő (25%al), tehát a lap nagyobb terhelést kap. a fogyasztás órajel miatt 25%al, emellett fesszel arányosan négyzetesen fog nőni. a fogyasztással egyenesen arányosan nő a hőleadás. gyári hűtővel a 3.0át meg sem érdemes próbálni, Ac7pro és TX3 a célra már általában elégséges, de úgy a feszeket érdemes kordában tartani és kitesztelni, mi az amin mégy stabil a proc. a q66nál általában a hőfokok vetnek véget a tuningnak.
-
-
fps8
senior tag
Nos akkor az enyém most jobb, ha nekem 1.1625-öt ír???
Ez fix vagy változó érték ahogy húzom a feszt??? -
forras2
őstag
Én is így kezdtem, se internet, se telefon, csak a gép.....
De hála az égnek, nálam nem is füstölt semmi, amikor Bacsis barátom javaslatára megtéptem a 600 MHz-s Celo procimat!
Bár van 1 olyan szerencsém, hogy Bacsis az egyik legjobb barátom, 1 helyen lakunk, ha valami baj van, akkor mindig Őt veszem célba, 3 perc séta azt már szereli is a gépem! -
-
fps8
senior tag
Hát igen. Tudni kell hogy faluban élek, és amikor az első gépeimet csináltam még nem nagyon volt internet, de még telefon sem a családban. És hát "akkor próbálkozzunk" címszó alatt... Volt pentium 2-nél proci fordítva visszarakás (pedig annak bazi vastag lábai voltak ám), ic-lepattintás csatlakozóval, és megint csak proci, de az már lustaságból
AM2 rendszernél elég könnyű elhajlítani a lábakat... Gigabite MA790X-DS4 lapom és X2 5600-as procim bánta
Kérdés ide vagy oda, gyakorlat teszi a mestert!
-
Nekem az lenne a lényeg, hogy a 3.6-hoz kevesebb fesz kelljen! Ugyanis az alacsony VID-em miatt szinte robban a cpu annyi hőt termel.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy az az egy láb mit csinál ott és nem e kell bizonyos esetekben. Valaki csinálja már meg egy G0, VID: 1.2125 ős CPU-val.Kaporra jönne a dolog mert újrapasztázni akarok.
Ha biztosab elmegy kevesebb fesszel a CPU akkor meg is csinálom. Támassza alá valaki!
-
forras2
őstag
Jó pap is holtig tanul, ma is olvastam valami újat!
Köszi1 kérdést engedj meg....
Ezt mindig a saját bőrömön tapasztaltam, mert 3-gépet égettem le, mire rájöttem hogy mit-hogy érdemes szétszedni/összerakni.
Miért nem kérdeztél? -
fps8
senior tag
Akkor csinálok egy újraindítást és tesztelem a minimum feszt. Az tuti hogy alapon nem indul mert annyi alapból, és ott reklamált első indításnál.
-
fps8
senior tag
-
fps8
senior tag
Utánanéztem ennek a VID dolognak, és mindenki azt írja h a G0-nál felesleges már figyelni, egyébként sem tudom h mi az
Szal ha elárulod hol találom, akkor megnézem neked -
Látok én ebbe sok rést, pl mi van a B3-as CPU-kal, meg mi történik ha teljesen alapra állított biossal elindítom a gépet moddolt CPU-val.
-
törölt tag
"AMI biosnál Cell menu"
Csak az MSI lapok AMI BIOS-ában van Cell Menu, a többi AMI BIOS-os lapokon (Asus, Asrock, stb.) nincs Cell Menu.
-
Vááá nem az első vagyok!
Mennyi a CPU-d VID-je? Nekem ezek olyan fesz értékek h 3.8-hoz is elég meg ahhoz hogy kazánt csináljak belőle.
-
fps8
senior tag
Uuupsz, L2 XD
-
fps8
senior tag
Pár dolog még lehet pontatlan, de igyekszem javítani
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #1 üzenetére
Az a méretes FSB nekem is szemet szúrt.
-
Mr.Csizmás
titán
a méretes FSB (2x4 aza 8mb)
???
cache?
nekem B3-as van (asszem) és AC F7Pro-val megy @3.2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- újszerű MacBook Pro 14 hüvelykes M3 16GB 512GB SSD Apple space gray asztroszürke 1,5 év garancia
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest