Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joachim21

őstag

válasz yolan #67 üzenetére

Ott a fórumon azt írják, hogy ez elsősorban azoknak a sors által vert társaknak lett kitalálva, akik egy előre épített gépet vettek, mint pl. amilyeneket a DELL csinál, és ahol nemtudnak a BIOSba belépni.

Szerintem ettől függetlenül az alaplapok nagyrésze szétfeszel mindent ha az FSB megemelkedik. Különösen a VTT és PLL feszültségekre lenne célszerű mérni pár értéket, vagy ha nem is mérni, de everesttel vagy valamivel megnézni.

Egyébként az alaplap meg valahogy így éli meg az emeld meg az FSB-t szindrómát, hogy ha nőtt az FSB, akkor egyrészt emelni kell a CPU feszültségeit, másrészt nő a RAM órajele, aminek következtében emeli a RAM feszültségeit, a RAM és az FSB gyorsulása miatt pedig az északi híd feszültségeit is szépen feltornázza, és nem kísérletezik, hogy mi az ami stabil, hanem annyit rátol, amennyivel bőven stabil lesz (egy darabig amíg túléli).

Ezen kívül, a Yorkfield-ek nagy többsége alulfeszelve is megy 400Mhz-es FSB-vel, már csak ezért sem ragasztóznám össze a procit és a foglalatot.

Többen is írták hogy azok a feszültségek nagyon magasak amik a cikkben vannak, de gondolom akkor ott is az alaplap maga állította be ezeket.

• Joachim21

őstag

Miért kellett leragasztani azt az érintkezőt/"lábat"? Nekem ez nem derült ki teljes mértékben! Alapból 333Mhz-re állítja az FSB-t így az alaplapod?

Valamint a feszültségeket is elég szabadon kezeled, PLL, VTT, északi híd feszültségeiről nem is olvastam, pedig hát ezeket sem árt szemmel tartani tuning esetén.

Új hozzászólás Aktív témák