Új hozzászólás Aktív témák
-
kerobi
senior tag
Az opera vpnt tiltja a prohardver,de azért reklámozza.
-
gabor7th
addikt
Ez elsőre jól hangzik.
-
törölt tag
Én amúgy sosem értettem mi bajuk van egyeseknek a Chromium alapú Operával. Én használtam annakidején a 12-es Operát is és bizony távolról sem volt olyan tökéletes, mint ahogy sokak emlékezetében él. Bizony sok szívás volt vele, számtalan oldal nem támogatta. Teljesen logikus lépés volt tőlük áttérni egy jobban támogatott nyílt forráskódú motorra és a Presto foltozgatása helyett új funkciók fejlesztésébe fektetni az energiát
Tény, hogy az elején fapados volt, mivel gyakorlatilag egy új böngészőt írtak. Azóta viszont rengeteget fejlődött és jelenleg sok szempontból a leghasználhatóbb böngésző. Néha a munkahelyen kénytelen vagyok Chrome-ot vagy Firefoxot használni, ami után mindig felüdülés otthon bepattintani az Operát
-
cami][us
senior tag
válasz
Nekomajin #20 üzenetére
Nem a Mozillát adják el egy kínai adathörcsögnek, szóval a csökkenéssel együtt is több befolyása van a piacra (és sokkal nagyobb részesedése a felhasználókból) az FF-nek a webes szabványokra, mint az Operának valaha is volt, vagy egyáltalán lesz. Az mondjuk lenyűgöz, hogy még használja valaki azt a szemetet valaki asztalon.
-
GeryFlash
veterán
Jó lenne. A Thorral a ,,videomegoszto oldalak" nagyrésze nem megy, szarul van implementálva a HTML5, és emiatt flasht kér, azt meg rakja fel akinek hét anyja van
-
Nekomajin
aktív tag
Honnan veszed, hogy nincs core team?
Az Opera adatait ez sehogy sem kozmetikázza. Azt kértem, hogy mutass olyan böngészőt a három gyárin kívül, ami jelentős piaci részesedést tudott szerezni az elmúlt öt évben. Erre hoztad te a rókát, aminek a piaci részesedése meredeken csökken az adott időszakban. Kismillió alternatíva jelent meg Chromium és Gecko alapon is, és egyik sem tudott labdába rúgni. Ezek mellett az Operának semmilyen magyarázkodásra nincs szüksége.
-
-
cami][us
senior tag
válasz
Nekomajin #14 üzenetére
És ebből következik, hogy Oroszországban sok a kocka, vagy mi?
Azt hogy jó ízlésük volt a presto-s érában. Aztán jött az új vezetés, a Chrome majmolás és ezzel gyakorlatilag semmi értelme nem lett használni egy n+1 Chromium skint. Engem külön szórakoztatott, hogy bejelentették, hogy átállnak ők is blink-re, mintha bármi választásuk is lett volna. Az Opera nem fejleszt böngészőt már a 12 lezúzása óta.
De ha tudsz olyan böngészőt mutatni, ami az Operánál nagyobb részesedést tudott elérni az elmúlt 5 évben,
Firefox név mond valamit? Lehetett volna úgy is, de az Opera adware mocsárban állt fél lábbal és amikor kihúzta őket a Google, akkor már tényleg többnyire csak az igényesebbeknél volt esélye. Ennek nem sok köze volt a kockasághoz.
-
sztanozs
veterán
Sávszélességről van hír?
-
Nekomajin
aktív tag
És ebből következik, hogy Oroszországban sok a kocka, vagy mi?
Elég egyértelmű hogy brutális marketing és termékkapcsolás nélkül manapság nem lehet jelentős piaci részesedést elérni. Erre 2016-ban csak az Apple, a MS és a Google képes. De ha tudsz olyan böngészőt mutatni, ami az Operánál nagyobb részesedést tudott elérni az elmúlt 5 évben, akkor átgondolom a nézeteimet.
-
Nekomajin
aktív tag
Csak a pontosítás kedvéért, a VPN bárhol használható. A cikkben említett három ország csak a választható virtuális elhelyezkedéseket jelenti. De az a lista is bővülni fog hamarosan.
Pontosítás #2: Az Opera a motor váltás óta bevallottan nem csak a kockákat célozza meg.
-
attila9988
őstag
Imádtam az operát. Egészen addig, amíg le nem cserélték chrome -ra. Abban a pillanatban váltottam róla. Ha esetleg legalább az irányvonalat tartották volna, és egy a mostani vivaldi -hoz hasonlóval érkeznek újdonságként, akkor nem lett volna gond. De amit akkor kaptunk, az egy vacak chrome volt, O betűs logóval. Az opera 12 után ez hatalmas csalódás volt.
-
fairi
őstag
Opera nálam leírta magát.
Először a PC-n használta sokáig, dobtam a firefox miatt mert abban sok kiegészítő volt elérhető könnyen, és azóta is firefoxot használom. Utána mobilon voltam nagy operás,symbian, winmo, android végig nyomtam,hirtelen valami nagy fejlesztés lett és elképesztő bugos lett az opera,persze erre rájöttek lett az classic, de elegem lett az egészből és dobtam az operát. Most Dolphin van a mobilomon, firefox mobil nem jött be, valahogy a chrome se lett a barátom. -
Hogy fog ennek örülni a GEMA...
-
troller
senior tag
Eddig is volt kiegészítőként telpíthető ingyenes VPN bármelyik böngészőhöz pl. a DotVPN.
-
spammer
veterán
Aztán majd jön a Viktor és a nagyokos brigádja, és megmondják, hogy nem lehet VPN-ezni, és ha használni merészeled, akkor börtönbe kerülsz.
-
brazos
senior tag
Nem csak a régiókódos szolgáltatók fogják ezt a megoldást erőteljesen támadni, hanem az elhíresült hárombetűsek is!
Aztán meg kérdés az is, hogy ez a kis cég képes e nekik esetleg ellentmondani, ha azok netán megszólítják, és felkérik bizonyos dolgokra...... -
vjozsef
senior tag
Kinai kezben, aham - a VPN a mezesmadzag es igy mar kemkedhetnek is a kinaiak.
-
BE4GLE
aktív tag
Én eddig csak mobilon használtam, de ha ezt meglépik, akkor lehet, hogy az asztali böngészőjükre is elcsábulok.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Nagy kérdés, hogy a végső kapálózás, vagy pedig egy sikertörténet kezdete. Esetleg minta a többi böngészőnek.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sorozatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Filmvilág
- Bundle topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest