Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

A Commodore +4 (ami amúgy nekem is az első számítógépem volt) esetében lehet még említeni a C16/C116 vonalat is, ami ugye a +4 társa volt, de a beépített programok (a "+4") nélkül. De ilyen téren sok más példát is lehet hozni (például a C128-at).

Az OS/2 Warp nagyon jó kis op.rendszer volt munkára, és ha játszani akartál, azt is meg tudtad oldani legtöbbször (persze a jó öreg XMS memória probléma néha előjött), de ahogy elkezdtek terjedni a Windows-os játékok, majd a felhasználói programok, a sorsa megpecsételődött. Én a mai napig nem értem, hogy az IBM hol szúrta el, ha jól rémlik akkoriban nem picivel volt komolyabb cég a Microsoft-nál, mégis alulmaradt vele szemben. Pedig az OS/2 Warp tényleg felette ált a Win95/OSR2 párosnak.

A Windows XP esetében én is megjegyezném, hogy az elején nagyon nagy hulladék volt, anno én is visszatértem az Me-re (tudja fene, nekem pár apróbb inkompatibilitási problémát leszámítva nem volt amúgy gondom az Me-vel) róla, és csak az SP1 után tértem vissza rá (rémlik, hogy akkoriban vált szállóigévé, hogy M$ oprendszert csak az első Service Pack után szabad feltenni :D).

A Win8-at én is felhoznám példának, amit össze nem szerencsétlenkedtek a Metro/Modern UI-val és a Start menüvel, azt szerintem még évtizedek múlva is oktatni fogják.

Új hozzászólás Aktív témák