Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Én még a Dell Streak-et (Mini 5) hiányoltam a listáról. Megelőzte a korát. Igaz, kicsit bumfordi volt még, kellett némi technikai fejlődés, és idő, hogy az 5" ma már ne legyen fura.
-
Syl
nagyúr
válasz
e-newsee #145 üzenetére
Megvan az OS2 bukásának az oka!
(#144) yvsmad
>nem is lehet velük a gépek sebességét érdemben tesztelni
Pontosan lehet tesztelni, hisz hétköznapi dolgokról van szó, amit az ember nap-mint-nap csinál a gépén, táblagépén. Egyazon gépen pontosan össze lehet hasonlítani az Androidot meg a Win8-at. Gyorsan kibukik, hogy mennyivel is erőforrás igényesebb, mennyire "nem mobilra való" (ahogy te fogalmaztál) a mai windows.
-
yvsmad
őstag
Amiket felsoroltál, azok közül egyik sem erőforrás-igényes és nem is lehet velük a gépek sebességét érdemben tesztelni. Nem hiszem, hogy a sebesség miatt választana bárki is Win-t Android helyett, a kompatibilitás fog a legtöbb esetben dönteni.
A Win ettől függetlenül mehet mobil eszközre is, de ne ugyanazt kínálja az MS az izmos PC-kre a Win 7 leváltására, mint ami ezeken a kütyükön még futtatható. Az asztali PC és noti tulajok ettől jóval többet várnak a 2009 óta futó op.rendszer 6 évvel későbbi utódjától. -
Syl
nagyúr
Ki beszél is boot sebességről. Te problémázol azon, hogy a win nem való mobil eszközre. Na egy ilyen dual gépen kiderül mennyire való/nem való rá. Nem kell ahhoz ugyanazokat a programokat használni, de akár lehet. Word, Excel, Chrome böngészés stb. Egészen jól össze lehet hasonlítani az Android hardverigényét a desktop Windowséval.
-
yvsmad
őstag
Na igen, csak éppen a Win-t futtató hordozható kütyük elterjedtsége töredéke az Androidosoknak. Még ha gyorsabban is bootol be a Win, mi mást lehet még összehasonlítani rajtuk, ha nem futtatható ugyanaz a szoftver mindkettőn? Márpedig hordozható eszközön a bootolási idő nem sokat számít.
-
-
yvsmad
őstag
Az újságíró vajon milyen szoftveren írta a cikkeit? Egy lightos szövegszerkesztő bármelyik 20 évvel ezelőtti konfigon vidáman fut, ne az legyen ár a mérvadó a PC kontra messzire eldobós kütyü kérdésben. Játékra jó, rendes munkára kínszenvedés jelenleg. Azt nem tudom, hogy mit hoz a jövő, lehet, hogy a jövő PC-je elfér majd egy tenyérben is, de a Win 8 és 10 nem arra a hardverre készült, hanem a ma futó gépekre. Számomra, és ahogy a neten olvasgattam, mások számára is a Win 7-hez képest egyértelműen visszalépés mind a kettő, a cserébe hangoztatott új fícsörök asztali gépekre, de még notikra is tök feleslegesek.
-
yvsmad
őstag
válasz
#65675776 #137 üzenetére
Igazad van, 18 GB most, valamivel összekevertem. De ez sem telóra való, nem is tabletre, még ha 10 GB-s light verzió lenne, akkor sem.
Kiváncsi vagyok, hogy a híres új ARM procik támogtásával mennyire lehet normálisan dolgozni egy Adobe Illustratorral, Photoshoppal, vagy ne adj' Isten tervező programmal. Ezek a kütyük egyszerűen nem arra valók, én inkább szerencsétlenkedésnek nevezném. -
yvsmad
őstag
válasz
Mister_X #130 üzenetére
Egy hete raktam fel a Win 10 pro x64-et, tiszta telepítés üres meghajtóra, 27 GB csak a Windows könyvtár tartalma + a Program files és a Program files (x86) könyvtárból az, amit a Win 10 telepítő rakott fel, ezért írtam kb. 30 GB-t. Ez (vagy akár a 10 GB) milyen hordozható kütyün használható normálisan?
-
yvsmad
őstag
Az ötlet jó, csak éppen nem ugyanaz az op.rendszer kell mindenféle eszközre. X64 mit keres egy telón vagy tableten? Vagy ha nem arra tervezték, akkor miért néz ki úgy? Miért kell egy otthoni vagy pláne üzleti célra használt izmos PC-t lebutítani egy hordozható kütyü színvonalára?
-
Syl
nagyúr
Persze, ilyet bármilyen androidos telefonnal lehetett csinálni, amelyiknek volt hdmi kivezetése az usb-ben (nem tudom hogy hívják az ilyet), de az azért mégsem az igazi. Ez inkább csak egy képernyőtükrözés.
Az igazi játék ott kezdődik, amit a Canonical három éve demózott (és amit most az MS megcsinál a W10-zel), hogy rádugod a monitort és desktop módba vált a telefon. És desktop ARM programokat futtatsz. -
Syl
nagyúr
Gondolj bele. Az emberek szinte minden eszközön ugyanazt akarják csinálni. Számítógépen, táblagépen, laptopon. Tök logikus, hogy egységesítik az OS-t. Főleg, hogy ma már bivaly erős mobilchipek vannak.
Már alig várom (remélhetőleg pár éven belül eljön), hogy a mobiltelefonra rákössem a billentyűzetet, egeret, monitort és dolgozzak a megszokott programjaimban (Indesign, Illustrator, Photoshop). -
yvsmad
őstag
Arra is kíváncsi vagyok, hogy ezekre a mai Windows 8 meg 10 op.rendszerekre hogy fogunk emlékezni 10-20 év múlva... Tényleg, milyen gépekre terveztek egy 30 GB méretű x64-es op.rendszert, telóra vagy tabletre? Mert tök úgy néznek ki. Nincs valakiknek tudathasadása ott Redmondban?
-
totron
addikt
válasz
FozzieBear #101 üzenetére
Okos vagy, hogy tudsz programozni.
-
OberMotz
aktív tag
válasz
Mister_X #126 üzenetére
Persze, de az "eltűnt a süllyesztőben" cseppet erős, mivel nem egy halott technológiáról van szó, aktívan fejlesztik, a roadmap szerint egy darabig még biztos lesznek:
http://www.theplatform.net/2015/07/09/ibms-power-roadmap-extended-by-chip-breakthrough/
Mindegy, nem flamewart-t akarok szítani, mindenki azt hisz amit akar
-
BatchMan
senior tag
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Klaus Duran #27 üzenetére
Nem is tudom melyik a borzasztóbb, a "Windows 95 program" vagy a fejedelmi vacsora: párizsi kenyérrel
-
emelhu
aktív tag
Kösz... látom, Te érted.
'Szeretem' a kötözködőket, akik az apró részletekben vesznek el, a mondanivaló lényegét meg nem értik.
Részemről nem emlékszem (nem is akarok emlékezni) olyasmikre, mikor adtak ki valami szoftvert...
... aki sw-el dolgozik, annak olyan rengeteg minden pörög az agyában, hogy ha akarna sem tudna figyelni részletekre, de ha 'akar', akkor meg a saját szakmájában nem lehet valaki.Vagyis az emlékeimben 10 hónap az akár 8 akár 12 lehet, a lényegen aztán semmit nem változtat.
-
yvsmad
őstag
válasz
FozzieBear #114 üzenetére
Valószínűleg nem a megjelenés napján reggel 6-kor ment fel a gépére a Win95, hanem jó pár hónappal később, akár '96-ban is.
-
FozzieBear
csendes tag
No akkor találó kérdések:
Hol volt a második rigómezei csata?
A) Budapest Alkotás utcában
B) Szeged Rigómező utcában
C) Koszovóban, a mai szerb Pristina és koszovói Mitrovica közöttKik álltak szemben?
A) a Pál Utcai fijug és a vörösingesek,
B) a cigók és a madzsarok
C) a szerb erők vezette igazhitű ortodox keresztyének és az oszmán birodalomnak behódoló albán gecik.Mi a fasz közünk van az egészhez?
A) Semmi az ég világon
B) Volt aztán 1448-ban is egy rigómezei balhé, amit beszoptunk, mint torkosborz.
C) De ki a f*szomat érdekli az egész? Valójában köcsög szerbek szopták meg itt is az egészet...De hun van ez a rigómező egyáltalán?
A) A mennyei krályság és földi királyság határán
B) A második Shell kút után, de csak kuponnal lehet szarni is, amit aztán persze levásárolhatunk.
C) F*szom tudja. -
Mister_X
nagyúr
Hm... becsapós. A dédapám mesélte, hogy a céh pénztárgépén is egy kezdetleges operációs rendszer futott, bár még mechanikusan, az nagyon közel lenne az a) válaszhoz. Nagyapám a Jancsi-bá' keze alatt dolgozott, tudja, a Neumannak, nagy elme volt és fejben megépítette az informatikát, de az meg jóval 1995 előtt volt. Sajnos nem emlékszem, hogy mikor adhatták ki a Windows 95-öt, mert a cégnél McIntosh almák voltak az asztalon. A közönség segítségét kérném.
-
emelhu
aktív tag
válasz
FozzieBear #97 üzenetére
"Melyik volt az az év?"
Már nem emlékszem, de WARP-on fejlesztettem vagy 10 hónapja (pedig nem az elsők között vettem), amikor kijött a Win85.
-
emelhu
aktív tag
válasz
FozzieBear #97 üzenetére
"Ja, a háttérben megállapodtak az IBM részvényesei a management-tel"
Nem... az IBM-nek még jól futott a nagygép és nagyvállalati sw, így nem biztos, hogy a szükséges mértékben vették figyelembe aa PC piacot, lehet nem akartak többet feccölni bele (pl. másmire akarták erőforrásaikat fordítani, így kiszálltak az OS/2 boltból).
Nagy cégeknél gyakran előfordul, hogy átstrukturálják a termékpalettát.Valami olyasmit hallottam, hogy IBM szoftverekhez extra támogatás lesz a WIN-ekben így ott meg nyer az IBM, mert egy másik piacot átad.
Multiknál igen gyakori ügy. -
FozzieBear
csendes tag
"Az IBM-nek akkoriban ugyanis évtizedes bevált kódolási konvenciói, tervezési / dokumentálási szabályzatai stb. voltak, a MS meg szeretett szalmakazlakat összedobni, mint a "kezdők" általában."
Hát pont ezen vesztek össze a "közös ló" OS/2 fejleszésének kezdetén, az IBM fejlesztői túl "lazának" ítélték a Microsoft szabados fejlesztési stílusát, a MS fejlesztők pedig egyszerűen bloatware-nek minősítették az IBM coderek bürokratikus stílusában történő fejlesztéseket, akik viszont programsorokként kapták a javadalmazásukat, ezért szándékosan agyon bonyolítottak és agyon kommenteltek minden egyes kódsort.
Egyszerűen teljesen más, összegyeztethetlen fejlesztési kultúra dívott a két cégben, így a végleges szakítás elkerülhetetlen volt.
-
emelhu
aktív tag
-
emelhu
aktív tag
válasz
Hieronymus #45 üzenetére
"Azért hozzá kell tenni, az OS/2 első változatait a Microsoft készítette el."
Mondjuk én azt a pletykát hallottam, hogy a MS leszállította a kódot, amit az IBM azonnal teljesen átírt... akkoriban az tény, hogy az IBM kódjai igen stabilak voltak (a nagygépes környezetekben legalábbis).
Az IBM-nek akkoriban ugyanis évtizedes bevált kódolási konvenciói, tervezési / dokumentálási szabályzatai stb. voltak, a MS meg szeretett szalmakazlakat összedobni, mint a "kezdők" általában.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
fordfairlane #88 üzenetére
Lehet hogy elviekben volt különbség, de gyakorlatban ugyanolyan prüntyögés jött ki mindkettőből. Nem volt egy dolby surround.
-
"Máig állítom, hogy valamilyen háttéralku lehetett az ok, amiért az IBM dobta az OS/2-t, nem állt be a versenybe."
Az OS/2 Warp megjelenésekor komoly marketinget nyomtak a termékbe.Még informatikai újságok CD mellékleteként megjelent a kipróbálható változat. Nem ezzel volt baj.
Nem voltak OS/2-re készített programok. A DOS és Windows 3.x programokat közel probléma mentesen tudta futtatni.
De ez nem elég egy operációs rendszer elterjedéséhez. Ezekhez elég a Windows. Ráadásul a Microsoft egy folyamba terelte a Windowsokat, ezzel új szintre emelte a fogyasztói szegmensben versenyző op.rendszerek megbízhatóságának követelményét.
Erre tett rá az IBM klónok dinamikus elterjedése. Ezekre a gépekre már kizárólag Windows került. -
cog777
senior tag
válasz
FozzieBear #97 üzenetére
Bar most mar teljesen mindegy, de en a 90-es evek vegen olvasott korabeli ujsagokbol olyan hireket olvastam mi szerint az MS hasonloan allapodott meg az OEM-ekkel mint az Intel az AMD ellen nem regen. Az MS azt is meghatarozta hogy milyen programokat tehetnek fel a gyartok, ez mellett persze hogy rivalis oprendszert teljesen hanyagoljak.. Tovabba az uzlet lancokkal, uzletekkel is megallapodasuk volt.
"Lehet, hogy a múlt megszépíti a dolgokat, de miután a Microsoft otthagyta az OS/2 fejlesztését, csak kínszenvedés volt az egész project, minden szempontból (előtte is, mert hát a MS sem erőltette meg megát) . Maga az OS pedig minőségi szempontból pedig a közelébe nem ért a Windows NT-nek, egy bughalmaz bloatware volt az egész (kompatibilitási gondokról nem is szólva), folyamatosan jöttek a szervíz csomagok, amiknek mindegyike nagyobb volt, mint az eredeti szoftver, ráadásul irtózatosan instabil volt a Windows NT-vel szemben. (instabilitásban a szutyok windows 9x-ekkel vetekedett)"
Nalam stabil volt mind a ketto, azt kiveve h a Warp 8 MB memorian is remekul elboldogult, mikozben NT-nek 32MB kellett. Win 9x instabilitas? khm, eltero felepitest tekintve ez persze nem igaz. Ipari termelesben is aktivan hasznaltak - sok sok evig.
-
yvsmad
őstag
Nem a processzor marketingje nyert, hanem amelyiket olyan felhasználású gépbe rakták, aminek nagyobb piaca volt, bővithetőbb, rugalmasabb rendszerben volt, stb.
A Betamaxot meg sokan félreértik, nem veszített, hanem a helyére került a profi felhasználásban. A háztartásokban a mai napig nem terjedt volna el a videomagnó, ha csak a Beta lett volna. -
FozzieBear
csendes tag
"édesapámnak volt egy tuti matematikai eljárása az 5-ös lottó megnyerésére, azt kellett leprogramoznom a +4-en"
Hát szerintem csak egy tuti matematikai eljárás van az 5-ös lottó megnyerésére, és az az, hogy az összes kombinációt kitöltjük ez pl c#-ban ennyi lenne:
public static IEnumerable<IEnumerable<T>> Combinations<T>(this IEnumerable<T> elements, int k)
{
return k == 0 ? new[] { new T[0] } :
elements.SelectMany((e, i) =>
elements.Skip(i + 1).Combinations(k - 1).Select(c => (new[] {e}).Concat(c)));
}Aztán csak meg kell hívni a függvény, valahogy így:
var.result = Combinations(new[] Enumerable.Range(1, 90).ToArray(), 5);
Persze ez assemblyben gondolom, kissé bonyolultabb
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 4 Nike 44mm Teljes doboz, sok tartozék, 100% akku
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Dell G15 5530 gyári kijelzőt keresek (DP/N: 0VPD4)
- IDE HDD-k vegyesen nagy mennyiségben 32db egyben
- Eladó gamer / workstation PC + monitor garanciás, dobozos alkatrészekkel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest