- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
lmno
őstag
Be lehet ezt szerezni valahogy itthon?
-
max05
csendes tag
egész jól néz ki ez a telefon, de a technológia is tetszik
-
-
haddent
addikt
Ezt Te sem gondolhattad komolyan egy fél másodpercre sem..!
Sértés nélkül tisztelettel mondom: mégis kit érdekel, hogy te milyen üvegfóliát szeretnél rárakni utólag? Mert a gyártókat fixen nem. Már csak azért sem lesz soha ez céluk, mert a, kevesebb telefon fogy, mert nem törik
b, ha arra gyúrnak reklámmal, hogy "erre feltehetsz 26 páncélfóliát", akkor ergo bevallják, hogy egy rakás szar az üveg amit használnak és gyárilag törékeny selejt.
De most viccet félretéve.. van amit nem lehet. Megint ott tartunk, hogy a fizikát akarjuk megb***ni, csak az nem fogja hagyni magát. Persze, értem, majd idővel lehet, hogy lesz olyan botrányosan érzékeny és óriási felbontású ilyen szenzor, hogy ha papírlapon keresztül nézed is tud elég adatot olvasni a bőrödről, de lássuk be: mindig rontani fogod a pontosságot az új rétegekkel. Ráadásul az üvegfóliák az üvegen kívül tartalmaznak valami szilikonos genyót (ha összetöröd ez tartja egyben, meg ettől "ragad" fel), szóval...
Na mindegy, nekem ez már a "tv kapcsolót nejlonzacsiba" kategória. Ez egy telefon. Használati tárgy. 1, max 2 év múlva úgy sem ér szart se.
-
Laci.M
senior tag
válasz
weberzolee #90 üzenetére
Teljesen jó ez így, a reklám megvan. Pont azért nem debütált egy csúcstelefonban, mert még nem 100%-os. A reklám az megvan nekik, elérték a célt. Jól csinálták.
Azt felejtette még el mindenki, hogy a Samsungnak, meg az Apple-nek kapásból többmilliós darabszám kell persze tökéletes, gyors pontos működéssel, amit eddig a gyártástechnológia kiforratlansága miatt lehetetlen legyártani. Mindennel így van. Feltalálják, kis darabszám, majd egyre több, és úgy csökken az ár, majd el tud terjedni. De itt sokan egyből akarnak mindent.
Más téma, de látjátok, hogy a Tesla is mennyire szenved. A termék kész, jó, működik, de nem nagyon tudják a költségeket lefaragni, és minden legyártott autón milliókat buknak.
-
-
Hg3X
tag
Menő cucc, nekem tetszik.
-
Laci.M
senior tag
válasz
#56573440 #82 üzenetére
Rajtam is rajtam van a Mi band 2, de azt pont soha nem tenném rá a feloldásra. Túl nagy ahhoz a BT hatótávja. Elég ha a munkahelyen vki hozzányulkál (mondjuk ettől pont nem félek) amíg te 2 asztallal arrébb vagy, vagy tömegközlekedésen lelopják és már el is surrantak a te védtelen adataiddal. Kocsiban mindig bt-ról hallgatom a zenét, de még azt se tettem be az automata feloldásba. Mondjuk nincs is értelme első fp szenzornál.
- Ez a vélemény 5,5"-os kis méretű telefonra vonatkozik. Sajnos az ettől nagyobbak mindig kiestek számomra a lehetségesek közül. Ezért is várom pont a kijelző alatti szenzort, hogy ugyan ekkora házba még nagyobb képernyőt lehessen tenni, ne csak ilyen pici 5,2 - 5,5 colt.
Csapo83 - A retinás érzékelés este hunyorogva vak sötétbe mennyire gyorsan működik?
-
Csapo83
aktív tag
válasz
#56573440 #82 üzenetére
Note 8-on szívok vele. A retinacsoda meg nem kényelmes abból a távolságból. Viszont ha épp nem a kocsiban használom akkor 99%-ban még most is a tapiszenzor amit használok. Nekem kézreesik és már megszoktam.
Remélem lesz nyálból DNS-t kiolvasó rendszer is. Biztos sokan rámennének a gyártók meg versenyezhetnének hogy kinek lesz először hering ízesítésű telefonja. De legalább kevesebbszer kérnék el a telefont a haverok hogy telefonáljanak róla...
-
Laci.M
senior tag
Ha ez benne lesz a soron következő Oneplus-ban akkor esélyes, hogy sorba a harmadik Oneplus telómat is megveszem! Eddig nem sok kihívója van ár/értékben.
Sajna a OP5 még nem nagy képernyős, viszont 5-ről 5T-re váltani pénzkidobás lenne.
Carbonado11 - Szerintem pedig az ujjlenyomat olvasó az elmúlt 5 év legjobb ujítása. Hihetetlenül kényelmessé és gyorssá teszi a telefon feloldását. Milyen telefonon próbáltad? Az általam eddig tesztelt telefonokon jl működik, bár biztos vannak amiken nem az igazi, vagy rossz helyen, mondjuk a hátulján van a gomb. Véleményem szerint mondjuk autós tartóba egyenesen veszélyes ha nem tudod az ujjaddal kilnyitni a telefont.
-
Carbonado11
tag
Én őszintén nem értem ezt az ujjlenyomatolvasósdit! Igaz, hogy vannak kütyüim, amik képesek rá, mégsem érzem olyan nagyon sarkalatos pontnak. Nem tudsz négy számot megjegyezni? Szerintem az akksi, vagy a felhasználói felület fontosabb. Vagy a design.
-
Csapo83
aktív tag
Az ötlet és az irány jó és tetszik. Én azért várok vele még amire csak emiatt cserélek.
-
joey04
titán
Azt sem tudhatjuk hogy ők nem rendelkeznek a megfelelő tudással, csak kivárják, hogy tényleg jó legyen
Így van. Mindkét oldalról szivárogtak prototípusok ami hasonló technológiát használtak, de akkor sem voltak még elég jók, egy samsung meg egy apple pedig nem engedheti meg magának, hogy bevallottan félkész cuccot demózzanak. Annyira meg nem nagy dobás, hogy félidőben (mert nekik a január majdnem félidő) csak emiatt kihozzanak egy új modellt. Egy vivonak ez belefér, de nekik nem. másrészt a mostani állapot sem túl kiforrott, elég lassú, meg nyomni kell, stb...
-
judas13
veterán
válasz
Rothmanakos #14 üzenetére
GG3-al védett telefonjaimon sosem volt egy mikrokarc sem mindenféle fólia nélkül most is az van.
Igaz az utána jövő GG üvegek már inkább a törhetetlenségre gyúrtak jobban tudtommal mint a karcállóságra.
Ki tudja, hogy itt mivel is szerelték a teót..*****
no more, YASKATIRMost olvaslak titeket detto!!
-
Hallosz
senior tag
válasz
weberzolee #35 üzenetére
Ahogyan kezdtem, igen ez egy technológia bravúr.
De, nem ez a kérdés.
A kérdés: aki ezt vagy ilyen telefont vásárol, milyen felhasználói előnyökhöz jut, szemben a nem a kijelzőbe épített újlenyomat olvasós készülékekkel? -
YASKATIR
senior tag
válasz
TheBikerider #66 üzenetére
Nalam a telefon egy hasznalati targy, nem egy ereklye igy en pl sosem teszek ra foliat. Tokot (bumpert) is csak akkor, ha jol nez ki vele a telefon
-
atike
nagyúr
válasz
TheBikerider #66 üzenetére
Mert nyilván mindenki kijelzővédő fóliát használ...
Meglepően sokan nem, pont nem túl régen volt téma. És ráadásnak tok szinten is hasonlóakat tapasztaltunk.
-
Ha a kijelzővédő fólia akadály a működésnek,akkor nem kell soha. Akkor ne csinálják. Felesleges dolog. Minek?
-
Következő lépés, hogy a teljes kijelző alatt ilyen szenzor legyen. Akkor elég lesz bárhol hozzáérni a kijelzőhöz, hogy feloldjon. Nem kell lenyúlkálni a kijelző aljára.
-
Csapo83
aktív tag
Nézd meg hogy sokan hogy fogják azt a szerencsétlen telefont...
Ha az ember megszokja hogy úgy fogja hogy az egyensúlyba legyen és ne akarjon kiesni azonnal a kezedből akkor azt tartom "természetes" fogásnak. Ha egy ekkora batárt az alsó harmadánál fogsz meg és elkezdessz meggebedni hogy elérd a szenzort akkor ne csodálkozz hogy nem fog menni.Leírva elég hülyen hangzik de ha a kezedbe kerül egy S8+ vagy Note8 akkor hamar ráérzel és érteni fogod mit próbálok leírni.
-
nullpoint
őstag
válasz
weberzolee #33 üzenetére
Tisztán emlékszem rá , a 7610-em is tudta. Sőt szűrni is lehetett névre, vagy dátumra,telefonszámra.Jó igaz 14 éve volt csak. Igen már akkor is rohadt sokat telefonáltam a munkám miatt is. Egy mattegyszerű funkció lenne. Nem is értem miért kezdi az android törölgetni az 500. bejegyzés után a legrégebbit. Gondolom a szftverben egy sort kellene ehhez módosítani, csak sajnos senki sem tudja melyik részén.
-
*Mukeey*
addikt
S8-é pár nap alatt megszokható.De én is alapból az előlapit szeretem,úgyhogy mehet a kijelző alá☺
Egész jó lett a teló,kicsit az akku lehetne nagyobb.Xiaomi max2-nél 5000 felett jár.
-
Csapo83
aktív tag
Nem rég váltottam S8+ ról Note 8 ra és minden gond nélkül használom az ujjlenyomatolvasót. Van egy természetes kéztartás amit ha megszok az ember ( kb egy nap ) akkor utánna már nincsen gond. Amúgy meg az írisz szenzort is használom és semmi gondom vele. Tényleg túl van spilázva egy kicsit a dolog...
-
Csapo83
aktív tag
válasz
balazs1022 #20 üzenetére
Hát az a védőréteg nagyon gyatrának tűnik így a vázlat alapján... kb 0.05-0.1mm lehet?!
Nem tudom hogy mit érhet így... -
.Szaki.
addikt
Az tény, én továbbra is az előlapit preferálom, és nem vennék olyan telefont, aminek a hátlapján van, csak annyit mondtam, hogy annyira nem vészes az S8-é sem, mint ahogyan azt sokan gondolják, ha már a hátlapon van az az olvasó. Az én meglátásom szerint. Ettől független simán lehet, hogy más meg folyamatosan csak a kamerát fogdossa..
-
no more
veterán
Annyi a titok, hogy az ujjaddal nem középen kezdesz el keresgélni, hanem a telefon bal szélétől húzod középre, így esélytelen, hogy összetapicskold az olvasót.
De pont ez az, hogy nem kell keresgélni, ha van előlapi. Mindenképpen lassabb és kényelmetlenebb a hátlapi leolvasó... szerintem. Az S8-é meg főleg.
-
.Szaki.
addikt
Az az igazság, hogy én nagy "előlapi ujjlenyomatolvasó fanatikus" vagyok, és ostoroztam is anno a Samsungot, hogy hogy lehet ekkora baklövést csinálni, mekkora hülye ötlet már a kamera mellé tenni az olvasót. Aztán kipróbáltam haverom S8-át és őszintén szólva második, vagy harmadik esetben már rá is állt az ujjam. Annyi a titok, hogy az ujjaddal nem középen kezdesz el keresgélni, hanem a telefon bal szélétől húzod középre, így esélytelen, hogy összetapicskold az olvasót.
A plusz variánsnál (igaz azt nem volt lehetőségem kipróbálni) már annyiban jobb az újfajta elhelyezés, hogy míg az S8+-nál a magasabb telefonnal magasabbra került a kamera, így mellette az olvasó is, az S9+ esetében ha egymás alatt lesz a duplakamera két lencséje és az alatt az olvasó, akkor ott sem kell nyújtózkodnia az ujjnak ahhoz, hogy elérje.
7Heads Drago
Továbbra sem az a lényeg, hogy ki dob ki valamit elsőként, hanem hogy ki fogja azt megcsinálni tökéletesre, így mind a Samsungnak, mind az Apple-nek meg van az esélye arra, hogy learassa a babérokat. Azt sem tudhatjuk hogy ők nem rendelkeznek a megfelelő tudással, csak kivárják, hogy tényleg jó legyen. Bár ez leginkább a Samsungra lehet igaz, az Apple olyan szinten a Face ID-ba tolt mindent a X-nél, hogy nem hiszem hogy visszatérnének az ujjlenyomatolvasóra, szerintem hülyén venné ki magát, de ki tudja. Én biztos örülnék ha lenne.
-
no more
veterán
A feloldó animáció nagyon komolyan néz ki!
Gratula a Vivonak, végre egy kínai gyártó, amely tényleg innovál is! Picit lassúcska még a feloldás, de, hát majd tuningolják (és a többiek is, remélhetőleg).
-
QwErTy42
addikt
Még több ilyet! A kijelző péklapát. Elfogadnám 5 colban.
-
Quasi_modo
nagyúr
Elismerem nem az igazi a helye, de nem tartott sokáig megszokni. Ezzel együtt értékelném ha a következo mobilomban jobb helyen lenne.
-
Nartaas
tag
Jó tudom
Kb pont lecsúsztak erről a dologról az idei szériával meg ahogy írták, nem kiforrott még. Csak jó kicsit szurkálódni
De azt tartom, hogy a 8as szériára tervezetten balfasz helyre tették azt az olvasótNem tudok mást elképzelni mivel bárkinek egy másodperc alatt szembeötlik, hogy ez marhaság, és senki se csinált ilyen elrendezést. Kellett valami flaw nehogy már tökéletes készülék legyen.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
7Heads Drago #46 üzenetére
A Vivonak nem ez az első trendformáló mozzanata.
-
7Heads Drago
veterán
Akkor ezek után ha kijön az Apple vagy a Samu megoldása az már mind csak koppintás?
Azért kicsit ez fájni fog egyeseknek, hogy most már más is alakítja a trendet. -
Mr.Silkó
veterán
válasz
Quasi_modo #44 üzenetére
Megint egyet kell értenem.
-
Mr.Silkó
veterán
Nyilván nem, de ezt a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót a Vivoval közösen fejlesztették és integrálták az X20-ba; nem arról volt itt szó, hogy jelen technológia mindenki számára egyformán elérhető pillanatnyilag, és a Samsung milyen szemét, hogy direkt nem rakja bele az S9-be.
-
Nartaas
tag
válasz
Quasi_modo #40 üzenetére
Valóban, csak úgy általánosságban ellene vagyok a fölösleges erőforrás pazarlásnak meg észnélküli gyártásnak.
Épp LG mondta már hogy értelmetlen ez az évenkénti flaghsipezés. Egy S8 3 múlva is bőven kiszolgál bárkit.
Gyártjuk az elektornikai hulladékot agyatlanul mert 5%-al gyorsabb vagy jobb mint az elődje. Semmi értelme.
Mondjuk ez mindennel így van. Lassítani kéne kicsit vagy nem is kicsit szerintem. -
törölt tag
Tekkető videó itt?
-
moleculez
veterán
Majd a zepöl ezt is megcsinálja rendesen. </Troll Off>
-
Mr.Silkó
veterán
Az megvan gondolom, hogy az S9 már rég túl van azon a fázison – így, 1 hónappal a megjelenés előtt –, hogy ilyen mélységű módosításokat lehessen eszközölni rajta. Az S9 ilyenkor már vagy a sorozatgyártásra/összeszerelésre vár, vagy már a Samsung raktáraiban pihen, készen.
Majd a Note9-ben már ilyen, vagy ehhez hasonló szenzor lesz.
Egyébként is ki kell forrnia ennek a technológiának, nem biztos, hogy a Vivo X20-ba frissen beépített szenzor kellően megbízható még. Ez a jövő zenéje, a tesztekből majd kiderül.
-
weberzolee
aktív tag
hát az, hogy ez az ELSŐŐŐŐ. ha ezt azért adják ki amire ez a szenzor ki lett találva akkor ez a telefon nem így néz ki, hanem úgy, ahogy a szenzor promó videóban látható volt. de itt nem ez a cél, akár egy Sony/HTC is berakhatta volna egy random extrakávás készülékébe 0 mérnöki ráfordítással, és most ő elöttük borulna le a tech ipar, mert ELSŐŐŐŐ.
-
Hallosz
senior tag
Bizonyára tech. bravúr.
Én azon töröm a fejem, hogy nekem a felhasználónak, mi az előnyöm abból, ha az alsó káváról, 2 cm-rel feljebb, a kijelzőbe költözik az új-nyomat olvasó?
- mit tehetek az így felszabadult hellyel?
- miért jó, ha kitakar a képernyőből egy újnyit? -
Nartaas
tag
Itt van kész van és az S9-et képesek kiadni béna hagyományos olvasóval?
Annak a telefonnak sincs sok létjogosultsga. Szerintem az S8/Note8 nál direkt rakták irritálóan béna helyre a nyomatolvasót, hogy legalább ennyivel több legyen a 9 hátha ez is elég a váltásra valakinek.
-
Mr.Silkó
veterán
-
juuzer
addikt
Ennyi, jön a YÜAN
#takemymoneypls
-
johnny500
tag
A leolvasó dizájnja is milyen jó lett, futurisztikus nagyon.
-
.Szaki.
addikt
válasz
balazs1022 #20 üzenetére
Nem, nem láttam, szóval köszi a képet!
-
válasz
tothmaxy182 #7 üzenetére
+1
-
válasz
balazs1022 #20 üzenetére
Meg az is tény, hogy az emberek kábé fele használ csak valamilyen extra screen protectort, nekem elég szokott lenni a Gorilla Glass, szóval ha problémás lesz ezzel a megoldással a kijelző extra védelme, én nagyjából lexarom.
-
Csapoati
nagyúr
Na szép, ezek a kínaiak már januárban lemásolták az idei új iPhone-t.
-
mizoli
addikt
Tetszik a cucc. Csak ne lenne ennyire kínai a rendszer
-
osszaki
tag
Off: Rendesen lemaradtam a dolgokról. Mióta van ez a Tech2 együttműködés, és miért?
-
nullpoint
őstag
Kiváncsi vagyok rá. Ha ez végre tudni fogja a korlátlan számú híváslista bejegyzéseket akkor veszek.
-
Azért rakhatták volna ezt a technológiát egy csúcs mobilba is.Bár szerintem még eléggé kezdetleges lehet a technika hibákkal,bugokkal. Valószínű,hogy a 2018-as év egyik nagy feladata lesz hogy a különböző gyártók telefonjaiban tökéletesítik ezt a megoldást
-
Rothmanakos
tag
Az üvegfólia nélkülözését sajnálom, anélkül sose használnék egy telefont se. A fóliáim 3-4 héten belül mikrokarcosak szoktak lenni, anélkül pedig a kijelző lenne karcos. Nem is beszélve a nagyobb karokról, törésről, egy leejtés után.
-
Salo
tag
Ez végre innovatív és nem is rusnya...
tetszik!
-
prolad
addikt
Nagyon tetszik a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó, remélem hamar elterjed.
Az viszont nevetséges, hogy benne vannak a telefonban a jobbnál jobb megoldások és az innováció, erre ráraknak egy micro usb csatlakozót... -
doooo
veterán
Utálom a maguktól induló videókat.
-
.Szaki.
addikt
Igen, szóval itt azért felvetődik az a kérdés, hogy ha az ember egy drága telefont vásárol magának, akkor azt el akarja látni megfelelő védelemmel, ami nálam egyenlő a rendes edzett üveg kijelzővédőfóliával. A közleményből nekem pedig az jön le, hogy erre a telefonra ilyet nem lehet felhelyezni, csak a gyári, már rajta lévő fóliát, ami - ha anno a Honoromból indulok ki - egy semmit nem érő könnyen karcolódó vacak. Valószínűleg ezért is tud mellette még dolgozni a szenzor.
Szóval nagyon ügyesek, gratulálok nekik, tényleg elindítottak valamit, de azért van még mit fejleszteni ezen a technológián, ami persze érthető, nagyon kezdetleges ez még, sok idő kell még mire ez tényleg olyan lesz, hogy bekerüljön a komolyabb telefonokba is.
-
törölt tag
Ez most tényleg szépen néz ki, nagyon tetszik.
-
tothmaxy182
őstag
Ennyit szerintem ez egyáltalán nem ér... Szép és jó ez a kijelzőbe épített leolvasó, de csak emiatt kb kétszer annyiért adni, mint amennyit valójában ér a telefon... Szerintem erős túlzás...
-
jacis
nagyúr
Ez az első kínai teló ami tetszik. Van benne végre valami innováció is. 👍
-
ghiottone
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #3 üzenetére
Megnyitom a lapot a háttérben erre bömböl valami "we are, we are" - wtf.... azt se tudtam hirtelen mi ez.
-
aprokaroka87
nagyúr
Izé, ez video lenne?
-
Juhaszatti
addikt
Hiába 18:9-es, a 6,44 col így is nagyon nagy, a 165x80mm elég sok.. Egyébként pofás lenne.
-
Golyo69
senior tag
Tetszik
Majd ha Xiaomi is csinál ilyet veszek is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Gaming notebook topik
- Mazda topik
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ALIENWARE Area-51 R5
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest