Új hozzászólás Aktív témák
-
Alapvetően lehet, hogy tudásbeli előnyben van, de nem feltétlenül lesz ebből akár szebb kép, akár nagyobb futtatási sebesség.
A játékfejlesztők arra fognak legjobban optimalizálni, amely GPU tulajdonosaitól több hasznot remélnek.
Ha több nV vásárló van, akkor arra fognak legtöbb energiát fordítani.
Szerintem az AMD azért dokumentálja ennyire jól az architektúráját, és azért csinálták a Mantle-t, hogy a fejlesztők szokják meg a GNC működését minél elöbb, így kis erőfeszítéssel tudjanak az nV mellett arra is optimalizálni.
Persze, a multiplatform játékoknál nem lesz gond az nV nagy részesedése az AMD-s konzolok miatt, de a csak PC-s játékoknál szerintem az nV karikra lesznek kiélezve a játékok.
Ezért is gyúrta ki - szerintem - az AMD a GCN-t ennyire, hogy minél kevesebb szűk keresztmetszet legyen benne az nV kártyákhoz képest, így az nV GPU-kra kiélezett kódot is jó sebességgel tudja futtatni optimalizálás nélkül is. -
Tigerclaw
nagyúr
Az hogy melyikkel jársz jobban az szerintem továbbra is az épp aktuális ár/teljesítmény, és bizonyos esetben a fogyasztás/teljesítmény mutatóktól függ legfőképp. Hiába tud egy chip egy bizonyos funkciót, ha a teljesítménye nincs meg hozzá. Ha valakinek nincs meg a pénze a csúcs, vagy legalább a felső kategória megvásárlására, annak valószínűleg sokkal többet jelentenek a tesztek eredményei és az árlistákban szereplő árak, mint egy DX12-es feature lista. Sőt ma nagyon sokan egy bizonyos játékkal játszanak a legtöbbet (pl. valamelyik MMO), így nekik szimplán csak az számít, hogy ahhoz a játékhoz épp az AMD vagy az Nvidia az ideálisabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Revolut
- iPhone-t használók OFF topikja
- Wise (ex-TransferWise)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyaralás topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Nintendo 3DS és DS topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest