Új hozzászólás Aktív témák
-
dilajoska1
őstag
Tele és makrolencse az egyben.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
-
zooly
aktív tag
kispallnak van igaza, nincs szo zoomrol. meg a videon se zoomolnak vele. nem tudom a cikk szerzoje honnan vette ezt.
https://www.ratingraph.com/
-
törölt tag
válasz 7Heads Drago #27 üzenetére
Csak német Saturnban a teljes kínálat.
-
csoki0619
csendes tag
Lehet szidni Sáomi báttyát sok mindenért, de azt meg kell nekik hagyni próbálkoznak, úgy technológiailag, mint design ügyben.
-
kisspall
aktív tag
Talán a cikk és a videó címe tévesztett meg. De megnézve a hivatkozott cikket, úgy tűnik nem is volt szó zoomról. Nem tudni kínai, ezért egy fordító által:
"Zeng Xuezhong, a Xiaomi Group alelnöke és a mobiltelefon-részleg elnöke bejelentette: a Xiaomi sikeresen, önállóan fejlesztette ki az új teleszkópos nagy rekesz-objektív technológiát. A teleszkópos nagy nyílású lencsetechnikának két fő előnye van: szuper nagy rekesz, a fény mennyiségének 300% -os növelése; új rázkódásgátló technológia bevezetésével a kép stabilabb, és a meghatározás 20% -kal nő. L Xiaomi Weibo videója"
Na most továbbra is azt kérdezem, hol itt a zoom? Lehet, hogy fejlesztés alatt áll, de ebből soha nem lesz zoom, mert nem is az a cél, hanem a fényerő növelése és a stabilizálás növelése. Ezt egy ilyen kitolható optikával tudták megoldani.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Gondolom feltűnő volt a videóban, hogy nem kész termékről van szó... Ha nem, akkor szólok
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
kisspall
aktív tag
A másik meg az alcím.
"Visszatérhet a változtatható fókusztávolság a telefonok hátlapjára."
Az meg jó ideje jelen van, ha nem is ilyen extrém mértékben. -
kisspall
aktív tag
De hol van a zoom??? Ha "igazi" zoomlencsét demóznak egy videón, én arra számítok, hogy zoomolást fogok látni. De úgy tűnik nem is hiányzott senkinek.
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Pedig hasznos lehet. Ha az F értéke nem roszabb nyitott állapotban, mint a jelenlegi fix zoom optikák, akkor a fő szenzorral, ami akár 40-108MP-es, lehetne több állásban jó minőségű zoomos képeket lőni. Persze az S4 Zoom sem volt népszerű a maga idejében, de azóta sokat fejlődött a szenzor, és az említett demoval jóval mobilszerűbb telefont lehet készíteni. (A K Zoomot is azért fikázták, mert fényképezőnek nem elég jó, telefonnak meg túl nagy, kényelmetlen).
Persze nem kizárt, hogy egy nagyobb rekeszértékű fix szenzort ígyis mellé kell tenni -akár az éjszakai képek miatt. Engem legalábbis érdekel, mit hoznak ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Felejtsük már el a mozgó alkatrészeket, pláne ekkora méretben.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
7Heads Drago
veterán
válasz #16820480 #11 üzenetére
Túl sok Oppot nem kapsz az Eu-ban garival. Illetve maga a hardver ha ott is volt nem tudom milyen volt a szoftverrel nyakon öntve. Az tény hogy nem olvastam utána hogy ki kezdte el használni elsőnek. Egy biztos nálam: ha a Htc és a Sony magára találna nem nézegetnék más márkákat.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
zsolt501
nagyúr
Ismerősömnek volt K Zoom telója, és imádta, csak sajnos ellopták tőle és azóta is sajnálja.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Alogonomus
őstag
A videó alapján ez egy talán 3 állapotot ismerő zoom. Így azért annyira nem fogja újradefiniálja a mobilos fotózás területét. Egy 10-15 állapotot felvenni képes mechanizmus már nagyobb siker lenne. Persze ez is jobb képet adhat, mint a digitális zoom.
-
joey04
titán
Jó lenne. A mostani megoldások korlátozott szabadságot adnak csak.
-
törölt tag
nem lehetett volna valami olyan videóval promózni, ahol több téma van, hogy lássuk mint vált zoomolás közben? Mert így nekem olyan, mintha lenne egy kurva nagy lag benne.Vagy csak eléggé a végleteknél működne, esetleg diszkrét lépésekben.
-
Kristof93
senior tag
Én ilyen teleszkópikus fixnek örülnék nagyon,amelyik csak használat közben nyílik ki.
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #12 üzenetére
Én nem is arra gondolok feltétlen, hogy letörik, hanem hogy bemegy a mozgó részre por, elkezdi kicsiszolni, akadni fog. Esetleg egy ütés hatására elmozdul valamelyik lencseelem és decenteres lesz vagy csak nem működik rendesen a fókusz, stb.
Fényképezőnél elég nagy baj, ha leejted, de szerencsére azért ritkábban fordul elő (nyakpántok, csuklópántok, stb), telefonnál viszont megeshet könnyen az ilyesmi.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #16820480 #11 üzenetére
Nem, de itt is csak akkor lesz sérülékenyebb, ha működésbe hozod, nem?
Tényleg, most arról beszélünk, hogy a zoomkamera egy centire kiáll a hátlapból, amikor lősz egy képet. Nekem egyáltalán nem életszerű, hogy ilyenkor mondjuk letöröm. Megeshet, az biztos"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz 7Heads Drago #8 üzenetére
Látom a periszkópos kamera is csak akkor lett jó, amikor a Huawei beépítette mert amúgy telefonban az Oppo találta ki, előttük meg a Light kamerában.
RetepNyaraB: Mondjuk egy DSLR-t viszont nem is hurcolsz állandóan a zsebedben, nem rángatod elő buszon, stb.
-
RetepNyaraB
veterán
nem személyeskedünk, a világ jobb hely úgy
Azért nem érv, mert egy normál telefon is megsérül, ha a gyereked leejti. Vagy megtekergeti a kiálló részeket. Sőt, ha benyomja a hangfalad membránját, akkor az is tönkremegy, mivel nem arra való. Ne add a kezébe, ne ejtsd le. Ezek felhasználói hibák. Illetve persze érzékenyebb lehet tőle az eszköz, de ha ez komolyan szempont, akkor strapatelefont kell venni.
Maga a megvalósítás persze kérdéses; mennyire megy tele porral, mennyire lesz használható a mechanika és főleg mit hoz az egész minőség téren?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
szubrutin
aktív tag
válasz RetepNyaraB #6 üzenetére
De, képzeld el, hogy masnak ez érv, nekem is egyből ez jutott eszembe, pl ha a gyerekem kézbe veszi, akkor annyi, vagy siman csak leejtem..
Nem mindegy, hogy egy hülye okoskodik, vagy egy okos hülyéskedik :)
-
7Heads Drago
veterán
Ez gagyi... legalábbis amíg az Apple nem kezdi el beépíteni és használni.
Meglátjuk milyen lesz a minőség. A Huawei féle periszkópos elég jó lett sztem.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
nagyúr
Érdekes koncepció. Nekem szemetszúrt a sérülékenység azonnal.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
törölt tag
Feleslegesnek érzem. Legyen egy 3x nagyítást csináló extra szenzor és kész. De ezt is lespórolják (az egyetlen igazán érdelmes másodlagos kamera pedig).
-
atike
nagyúr
Na ez akár nagyon jól is elsülhet... Hátha lesz belőle kész termék.
...és hátha más is ráül erre a vonatra.
Innen már csak egy lépcső a nagyobb szenzorméret...
-
Graphics
Jómunkásember
Úgy látom a hátlap 3D nyomtatással készült.
Jó látni a gyártók fejlesztéseit, több ilyen műhelytitok is napvilágra kerülhetne.
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Kutya topik
- Magisk
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest