Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• South Velen

addikt

válasz Graphics #23 üzenetére

Nem téged akarlak meggyőzni.

Én elvagyok az F4 GT-vel. Mondjuk szerintem ez se üveg.

A leírások szerint üveg, nekem is volt tőle fémes benyomásom, de valószínűleg csak az üveg mögé helyezett minta miatt. Biztos nem plasztik mert egyrészt megérzem, illetve amíg pár hétig nálam volt, egy darab karc nem lett rajta. A keret pedig fém, az teljesen egyértelmű.

Anno 2017 elején az aliexpressről 47 ezerért rendelt Redmi 4 Prime-om is körben minőségi fém volt. Ma ez elég elképzelhetetlen ilyen áron, vagy akár az inflációval növelt áron. (persze a sima redmi 3-4 is fém volt, csak az valami olcsó, nagyon vékony fém csiszolások nélkül)

Na de ne offoljunk többet.

[ Szerkesztve ]

• South Velen

addikt

válasz Graphics #21 üzenetére

A tény az, hogy nem véletlen, hogy már csak a prémium kategóriában marad meg az üveg+fém tendenciaként, az attól lejjebb eső kategóriákban folyamatosan nyer teret újra a műanyag, minél lejjebb van a kategória, annál gyorsabb ez a térnyerés.

Ha innentől nem egyértelmű, hogy mi miatt van ez, akkor tényleg nincs miről beszélnünk. És valóban, szerintem sincs.
    Ha ez a térnyerés a felsőbb kategóriákban lenne gyorsabb, akkor védhető lenne, hogy a műanyag a jobb.
    Vannak nagyon fasza műanyagtípusok, de 98%-ban ezt a glossy polikarbonátot használják a mobilokon, ami egy köpedelem minden tulajdonságát tekintve. Persze kevésbé törik, mint az üveg, így aki ennyire nem tud vigyázni a telefonjára, az vegye azt.

[ Szerkesztve ]

• South Velen

addikt

válasz Graphics #19 üzenetére

Aranyos vagy, hogy el akarod dönteni helyettem, de majd én tudom, hogy mit szeretnék.

Az én kezemben nem lesz glossy plastic, az biztos. És a műanyag keretet is kerülöm mint a rossz pénzt, a Xiaomi Mi11 Lite 5G NE-t ezért adtam el, hetek alatt se tudtam megszokni, nekem bazári, olcsó hatást keltett. Jó, a kijelzője is elég gyenge volt és PWM-es.

A Poco F4 GT-t a háza miatt imádtam, de azt meg elrontották a Snapdragon 8 Gen 1-gyel. Az a telefon Snapdragon 865/870-tel álom lenne. Végre kijön a sima F4 jó SOC-vel, erre annak meg bazári műanyag kerete van. Áááá.

Talán egy Xiaomi 12X lesz a befutó.

[ Szerkesztve ]

• South Velen

addikt

válasz Graphics #16 üzenetére

Régebben csak az alsókategóriába mertek műanyagot rakni a gyártók, meg a Samsung a Galaxy-kba, kaptak is érte hideget-meleget. Most meg már ez a standard lassan a felsőkategóriában is?

Vannak jó műanyagok amik nem keltenek bazári hatást és nem is karcolódnak, pl. a matt lumiák anno.

Most meg 250k-ért is műanyagot kap az ember egy középkategóriás belső hardver mellé, rémálom.

Ez a glasstic pedig mindennek a legalja, volt ilyenem, attól is összekarcolódik ha a légy járkál rajta, emellett irtó bazári, üvegnek akarja magát mutatni, de azért érződik, hogy nem az, kb mind az adibas nadrágok.

Ha csak glasstic androidos telefonok lesznek egyszer az univerzumban, inkább iphone-ra váltok.

A fémet én is szeretném, régen a Huawei is előszeretettel alkalmazta, és az NFC-t is megoldották, nem volt árnyékolási gond, a vezeték nélküli töltés kiesett, de engem hidegen hagy.
    Az üveggel csak annyi a gond, hogy törik ha nem vigyázol rá. De a kijelző úgyis üveg marad (bár már ki tudja), és főleg arra kell vigyázni.

disclaimer: "úgyis tokot teszel rá" does not appy to me.

Mindenesetre ez a Honor 70 minőségi házzal is rablás lenne negyedmillióért.

[ Szerkesztve ]

• South Velen

addikt

Műanyag ház, középkategóriás SoC negyedmillió forintért. Ez igen. :U

120 körül talán elgondolkodnék rajta, de ez a glasstic kiborító lenne annyiért is, szóval felőlem még a felét se éri, pedig imádtam a Huawei-t.
    A Honor 50 még legalább üveg volt hátul, bár a kerete már annak is műanyag volt.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák