IFA 2022: Kétszázezer felett nyit a Honor 70

Mellette bemutatkozott a Honor Pad 8 globális változata is, viszont hazánkban csak a telefon lesz kapható, szolgáltatónál is.

Kezdjük egyből az árakkal, a Honor 70 5G specifikációit már úgyis ismerjük, hisz Kínában már egy ideje lement a bemutató, amiről írtunk is. A globális piacra nem érkezik Pro és Pro Plus változat, csak az alapmodell, jó magyar forintban ezért minimum 239 000 forintot kell fizetni, ha a 128 GB-os változatra vágyik az ember, de már 259 000 forintot, ha a 256 GB beépített tárhellyel szerelt kell. Magyarországon szeptember 5-től kapható a mobil az eMag, szeptember 7-től a Media Markt, szeptember 8-tól pedig a Yettel kínálatában. A 256 GB-os változat csak a királyezüst fantázianevet viselő, csillogós hátlapú verzióból lesz elérhető, míg a 128 GB-os smaragdzöld és éjfekete színekben is érkezik. Az előlap 2,5D-s üveg, de a hátlap üveg hatású műanyag, úgynevezett glasstic, a tárhelyet microSD kártyával bővíteni pedig nem lehet.

A kijelző szélei a Honor 70-en is le vannak kerekítve.
A kijelző szélei a Honor 70-en is le vannak kerekítve. [+]

Akik első körben vásárolnak a telefonból, Honor Earbuds 2 Lite fülhallgatót kapnak ajándékba. Az első kör az eMagnál szeptember 18-án, a Media Marktnál szeptember 21-én, míg a Yettelnél szeptember 22-én, vagy a készletek elfogyásával ér véget. Pontos dátumot nem közölt a cég arról, hogy mikor, de a Honor 70 a Vodafone kínálatában is elérhető lesz az ősz folyamán.

Ez itt a smaragdzöld színű telefon hátlapja.
Ez itt a smaragdzöld színű telefon hátlapja. [+]

A Honor 70 kijelzőben 20:9-es képarányt, 6,67 hüvelykes átlót, FHD+ felbontást (1080 x 2400 p), 395 ppi-t, 120 Hz-es frissítést, 1920 Hz-es PWM-et kínál, természetesen OLED panelben, beépített optikai ujjlenyomat-leolvasóval. A kijelzőt felül középen egy lyuk töri meg, amiben a 32 megapixeles előlapi kamera kapott helyet, ez f/2,4-es fényértékkel dolgozik, a cég szerint szuper minőségben a vlogoláshoz.

[+]

Hirdetés

A ház 161,4 x 73,3 x 7,9 milliméter, a telefon 178 grammot nyom, a dobozban a 66 wattos adapter és kábel mellett egy átlátszó szilikon tok is jár, amivel védeni lehet a fényes keretet és hátlapot.

Kamerás szinten két nagy kör és három szenzor az, amiről beszélhetünk: főkamera a Sony IMX800-as szenzort használja (54 MP, 1/1,49” szenzor, f/1,9 fényérték, PDAF, széles), alatta egy 122 fokos látószöggel bíró ultraszéles van (50 MP, f/2,2, AF), ami az autofókusszal makróként is funkcionál. Meg van egy kamerák számát növelő, vélhetően full felesleges 2 megapixeles mélységérzékelő is.


[+]

A hazánk piacán közvetlen elődnek számító Honor 50-hez képest előrelépés a 6 nanométeren készülő Qualcomm Snapdragon 778G+, az egy 2,5 GHz-es és három 2,4 GHz-es Cortex-A78 teljesítménymag a négy 1,8 GHz-es Cortex-A55-tel kiegészülve korrekt teljesítményt és a 4800 milliamperórás akkumulátorral vállalható üzemidőt biztosíthat. Operatív memóriából 8 GB van, a 12 GB-tal szerelt változat nem hagyta el Kínát.

Még idén bemutatkozik a MagicOS 7.0, ígéri a cég.
Még idén bemutatkozik a MagicOS 7.0, ígéri a cég. [+]

Android 12-re épülő Magic UI 6.1-gyel kerül piacra a telefon, de idővel jön majd rá a Magic OS 7.0 is, aminek bejelentését 2022 negyedik negyedévére tervezi a Honor. Az új mobil a Honor Magic4 Pro után az első, mely kompatibilis Kínán kívül is a Microsoft PC-kkel történő összekapcsolást lehetővé tevő Phone Link alkalmazással, de ezt csak egy későbbi frissítéssel kapja meg a telefon, bevezetéskor még nem elérhető a funkció.

Egy egérrel és billentyűzettel simán kezelhető szimultán mindhárom eszköz.
Egy egérrel és billentyűzettel simán kezelhető szimultán mindhárom eszköz. [+]

A termékek összekapcsolása egyébként nagyon fontos szerepet tölt be a Honor céljai között, az IFA-n elhangzott, hogy a vállalat elkötelezi magát az IoT konzorciumokkal közös munka mellett, valamint a Magic OS 7.0 egyes funkciói is segítik majd az összekapcsolt életet. A demó részen látható volt, ahogy a készülékek együttműködnek, a Honor saját márkás telefonjai, táblagépei és laptopjai között elég egyszerűen áthúzni az egeret, lehet fájlokat másolgatni, illetve a laptop billentyűzetét használva lehet a másik két eszközön is szöveget vagy parancsokat bevinni.

Honor Pad 8 kék színben.Honor Pad 8 kék színben.Honor Pad 8 kék színben. Honor Pad 8 kék színben. [+]

Ha pedig tablet, akkor Honor Pad 8, ami már Kínában bemutatkozott és 329 vagy 349 eurós áron lesz elérhető az öreg kontinensen, tárhelytől függően. Egyelőre a Honor táblagépe Magyarországra nem érkezik, viszont volt alkalmunk így is megnézni azt. A hátlap bőr hatását kelti, a szélek és a sarkok lekerekítettek, a Magic UI 6.1-es szoftver át lett dolgozva a nagy kijelzőre. Természetesen a Google szolgáltatások adottak, a 12 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagép pedig a 7250 milliamperórás akkumulátorával egész napos üzemelést is biztosít azoknak, akiknek szüksége van rá.

[+]

A cég az IFA-n beszélt arról is, hogy két zászlóshajó stratégiát fog bevezetni Európában is, ami azt jelenti, hogy az egyelőre Kínában exkluzív összehajtható telefonjait is el fogja hozni a kontinensünkre, mellette pedig a Magic-széria képviseli majd a tradicionális csúcskészülékeket. A középkategóriában marad a számozott széria, amiben jelenleg a legújabb tag a Honor 70, illetve folytatja az olcsóbb telefonok és kiegészítők, valamint a számítógépek árusítását is.

Nagyjából arra az útra lép rá a Honor, amit a Samsung is tol három éve: tradicionális csúcstelefonok és összehajthatók is lesznek a kínálatban.
Nagyjából arra az útra lép rá a Honor, amit a Samsung is tol három éve: tradicionális csúcstelefonok és összehajthatók is lesznek a kínálatban. [+]

A Honor 70-ből a tesztkészülék már megérkezett, így lesz belőle írásos bemutató anyagunk hamarosan.

Utazásunkat a Yettel Magyarország támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés