Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Az állításom továbbra is igaz, hogy sehol egy betűvel nincs írva, hogy a Compact-hoz jár, se a Sony, se egyik 3rd party oldalán se. Minden XZ1-hez írva volt külön kiemelve mindegyik árusnál, de a Compacthoz nem.
Amúgy az egész folyamat automatizáltnak tűnt, minden nemű ellenőrzés nélkül, egyedül az IMEI-t kérték. Több más egyéb se stimmel mondjuk a Sony feltételekhez képest, pl. 2 különböző modellből is választhattam, az elméleti egy helyett, de legalább volt még a nagyobból. Sima 0-ás számlás online rendelés volt amúgy.
Mivel arra az esetre szerettem volna bizonyítékot, ha esetleges nem küldenek, így teljesen tárgytalan.
Mondjuk tényleg a hollandoknál kellett volna próbálkozzak, akkor most 1000X-et küldenének...
-
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #415 üzenetére
Semmi ilyet nem tapasztaltam eddig úgy 15 különböző AP-n, 2,4 és 5HGz egyaránt.
-
Nem nyugtat meg, egyáltalán nem érdekel a Wifi jel erőssége. Nem az történik hogy gyengébb jelet kap, hanem konkrétan az adott hálózat eldob, majd az SSID nem jelenik meg a wifi listában. Miközben a Z3C és Z5C azon a hálón üldögélve vígan netezik, és látja a többit is akár 2.4 akár 5 GHz-ről van szó.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #413 üzenetére
Remélem ez elég megnyugtató mindenki számára, hogy nincs különbség a WiFi vétel erősségében.
A minimális különbségek, az app frissítéseiként változnak, többnyire a ZX1c több AP-t lát.2,4GHz kis távolság
2,4GHz "nagy" távolság (kb. 15m 2 szobával arrébb.)
5GHz "nagy" távolság . -
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #411 üzenetére
XZ1C, de lehet, hogy ráférne egy gyári visszaállítás is. Többször előfordult már, hogy az LG Watch Urbane-t is elfelejtette. Csatlakozott hozzá, de az Android Wear alkalmazásban meg kérte, hogy adjak hozzá egy órát...
-
-
Bozek
nagyúr
Nektek nincs gond a WiFi-vel? Nekem többször volt már, hogy eldobta és utána fel se tudtam csatlakozni, amíg újra nem indítottam a telefont.
-
nji
aktív tag
Nekem még sosem volt Samsung telefonom, csak SONY, de én is úgy vettem észre, hogy a SONY sokkal gyorsabban frissíti a telefonjait, mint a Samsung. De sajnos csak a legújabb modellek frissülnek, a z5 pedig már kimarad. Esetleg lesz/van valami jó buherált oreo rom z5-re?
Nekem tökéletesen megfelel a szürkeimportos és bolti garis. Az eddigi telefonjaim közül egyedül a z1c romlott el, azon alaplapcsere volt garanciálisan. Mivel prémium garancia volt rajta, ezért garanciafutár hozta-vitte, egyedül cseretelefont nem adtak, mert vidéki vagyok és azért személyesen kellett volna menni.
A GSM bolt is a hivatalos szervizbe küldte a telefont, tehát ilyen szempontból nekem mindegy, hogy kin keresztül intéződik a javítás.
-
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #406 üzenetére
Ez a cikk is csak is kizárólag a XZ1-re írja, a compakt nincs említve, csak hogy előrendelés van rá. Már elnézést de Carphone-tól rendeltem a telefont, nagyon sokszor néztem meg az oldalukat, pontosan ezért, és tegnap is ott jártam vagy 6x és SOHA semmilyen körülmények között nem volt ott XZ1 Compaktnál az akció még véletlenül se.
Értem, hogy könnyű összekeverni a Compat-ot a simával, de ettől még nem lesz azonos.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #397 üzenetére
Főleg azért örülnék bármi nemű bizonyítéknak, mert akkor tudok hivatkozni rá, abban az esetben ha nem kapnék semmit.
-
eventus
veterán
Sziasztok! Hang az valoban jo minosegu a hangszorokon? Nem koncertezni akarok vele a parkban, metron. De ha epp megkell hallgatni valamit az jo legyen. Koszonom.
-
patt321
csendes tag
Az XZP Oreójában van distortion correction
Remélem a Compact is megkapja hamarosan, nagyon idegesítő nélküle A4es lapokat fotózni.
-
Bozek
nagyúr
Az előbb kipróbáltam a 3D szkennert, egész jól sikerült megoldanom. Még úgy is, hogy TeamViewer QS-el PC-n néztem, hogy mi is van a kijelzőn.
Mondjuk azt vártam, hogy a sima arcszkennelés után feloldja a többit is, de persze folyamatosan a következőket. Fejszkennelést már nehéz lesz egyedül megoldanom.
-
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #395 üzenetére
Biztos hogy nem mert ott vettem, mármint Carphone-ban.
Ott is ugyanazok a féltetlek vannak, mint Sony-nál, egy betű nincs a Compact-ról.
Most is csak a ZX1-hez van kirakva a füles beváltás info, Compact-hoz nincs. Még egyszer végigzongoráztam az összes EU-s országot a lengyeltől az olaszokig, és mindenhol más-más feltételek voltak.
UK Sony oldalon is csak a XZ1-re van a füles beváltás
Csak egy UK linket mutass, ahol van a XZ1 comapct.Szerk:
LOL
Most szerkesztették az oldalt és átrakták a beváltást okt. 20-ról nov 20.-ra. Kicserélték az oldal linkjét ahol be lelhet váltani, beszarok.
Eddig ez volt: https://xz1pre-order.kondor.co.uk/
Most már ez van: https://sonyxperiaoffers.co.uk/Most már rohadt kíváncsi leszek, kapok-e valamit
-
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #392 üzenetére
Dehogy lopták ki, csak Magyarországon adták oda hozzá egyből, már ZX1 topikban kifejtettem az akcióval kapcsolatos bonyodalmakat és hogy más-más országban máshogy kezelik. UK most kell regisztrálni, hogy kiküldjék.
UK-ben biztos nem volt hirdetve Compact-ra, még most se szerepel a akció feltételi között, csak a XZ1. Valamint csak 1 fix típusú füles szerepel választhatóként, de 2-ből választhattam. Totálisan összevissza van.
Lehet a Holland oldalon kellett volna beváltsam és egy 1000X-et kapok...
-
-
-
Bozek
nagyúr
Az S8 kezdőára 275 ezer Ft volt, az S8+ esetében meg ugyanez 300 ezer Ft, míg az XZ1 230 ezerrel nyitott. Tényleg a Sony árazza túl a telefonjait.
Samsung S8-ra mikorra várható az Oreo? Novemberben majd lesz béta program, amiben csak a kivételesek vesznek részt, aztán majd ki tudja.
"GSM boltok árait nézem, mert szolgáltatótól és "normál" áruházakból én sosem veszek, mert ott elszálltak az árak."
A GSM bolt meg szürkeimportos készülékeket forgalmaz, bolti garanciával. Szóval ha esetleg elromlik, akkor majd hátul a sufniban megpróbálják megjavítani.
Az mondjuk tény, hogy nekem még egyik Sony-m se romlott el, pedig volt pár.
-
vicze
félisten
Értelmetlen a GSM Boltokat különböző trükközött árait nézni.
A Compact ára 500EUR ami 155e épp, és ezt meg is rendelheted ingyen kiszállítással Amazonról, és EU garancia érvényes rá itthon. Az hogy a magyar boltok mit raknak rá az lényegtelen, igazából erre az ára szokott lemenni az itthoni.
Az X Compact ára is pontosan 30e-t csökkent összesen, ennyit fog a XZ1c is.Más:
Annak ellenére, hogy a Compactra nem volt UK-ben füles akció hirdetve, most csináltam a fülhallgatóra a regisztrációs és kaptam is visszaigazolást egy WH-H900N-ra... -
nji
aktív tag
Szerintem a SONY minden telefonját túlárazza, aztán egy év elteltével szerencsére esik az áruk. Az Apple telefonok a legnagyobb mértékben túlárazottak, de a SONY-k se érik meg a bevezető áraikat.
Jelenlegi árakat nézve egy S8 dual lehet, hogy jobban megéri mint az xz1 compact vagy az xz1 dual.GSM boltok árait nézem, mert szolgáltatótól és "normál" áruházakból én sosem veszek, mert ott elszálltak az árak.
-
nji
aktív tag
válasz
Viktor0610 #384 üzenetére
Volt már z1c-m, z3c-m, a többi compactot kihagytam, mert nem találtam elég jónak, de ez a mostani xz1 compact szerintem elég jó, bár mehetne még lejjebb az ára. Ezért gondoltam, hogy ha februárban kijönnek az újabb stílusú sony modellek, akkor talán már 100 ezer Ft körül is meg lehet majd venni a "régi" modellt.
Lesz teszt róla az oldalon vagy esetleg már van is? (Még nem néztem.)
Csak azt nem értem, hogy a phonearena miért pontozza le az összes SONY-t 7 és 8 közötti értékekkel? Ez alapján lehet hogy S8-at kellene venni, mert az olcsóbb és 9-est kapott vagy esetleg a3 (2017) modellt. -
Bozek
nagyúr
Nem lesz belőle dual SIM-es változat, a G8442-t lelőtték. Dual SIM-es elvileg csak a sima XZ1-ből lesz.
"The Xperia XZ1 Compact was supposed to be released in two model numbers, G8441 and G8442. However, the dual-sim G8442 was discontinued at the last minute and now we have only one model number, the G8441."
-
-
nji
aktív tag
sziasztok!
xperia z5 dualt lecserélnétek xz1 compact-ra?
A gsmarena alapján sokkal jobb az akkuideje az xz1 compactnak mint a z5-nek, ez elég jó indok a váltásra.Mikor lehet majd G8442-t kapni itthon is? Jobb lenne dual ebből is.
Ki az aki inkább kivárja a februárt, hogy milyen stílusváltás lesz ? Lehet, hogy addig megéri várni és ha nem lesz olyan látványos, akkor már olcsóbb lesz megvenni az xz1-eket is.
-
Nekem is a Gboard van még fenn, de a Swiftkey régebbi verzióit szeretem. Hogy rohadt volna meg aki lecserélte a Sony gyáriját erre, tudnék downgradelni. Sokkal rosszabbul ismeri fel a magyar szavakat, laggol időnként (késve veszi észre a lenyomást), és behülyül a már leírt mozdulatokra. Hihetetlen hogy egy nyamvadt szoftvert hogy lehet egyre ótvarabbá írni.
A kijelző repedésem nőtt, és elkanyarodott. Totál úgy néz ki mint ami az autón szokott, csak itt nincs kiinduló sérülés, most szépen horog irányban visszakanyarodott.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #380 üzenetére
Gborad-ot használok kizárólagosan, mivel Sony bill már nem elérhető erre a készülékre(messze a legjobb volt, a HTC után), különben azt használnám. Ráadásként a szótár így jön is át a készülékre, így pláne bosszantó hogy rosszabb, amúgy lehet csak a digitizer érzékenysége miatt van, az jobb lett sokkal.
Az előre látható konstrukciós hibákról a teszthez szeretnék írni.
Mivel a telefont, kizárólagosan a kijelző leemelésével lehet leszedni, így bármilyen probléma ezen a ponton, kb. katasztrofális. A két fém berakásba konkrétan a hajam akadt bele (nincs 2cm), mert a kialakítása ideális erre. Összességen a készülék szerelhetősége, valószínűleg elég rossz. Nem összeszerelési hibák vannak, hanem alapvető tervezési gondok.Más:
Megjött végre az októberi Security update 1héttel a X után... -
Ez azért van mert az új Swiftkey szarul működik. Viszont mivel gyárilag telepített, jelenleg régebbit nem tudsz rátenni míg nincs root. Max másikat. Eléggé idegesítő, írtam a supportnak, jelentkeztem béta tesztre, írtam fórum bejegyzést, feature requestet stb. 0 válasz.
Viszont hogy kerek legyen a történet, 10 perccel ezelőtt vettem észre hogy az érintő felületem elrepedt. A körmöm akadt egy sávon, úgy néz ki mint ha egy hajszál lenne a digizeren. Nagyobb fénynél látszik hogy az alsó harmad felső részétől befelé az LCD közepe felé egy szép repedés húzódik.
Nem mondom hogy egymillió százalék nem koppantottam oda semmihez, de szerintem nem. Tegnap este még tuti nem volt vele semmi, ma pedig egyik telefonálás után a nap megcsillant rajta.Próbálok egy garos javítást kérni (úgy néz ki mintha feszültség miatt repedt volna meg), sérülés sehol nincs rajta, ütésnyom sem. Ha nem megy, akkor nincs nagy gáz, van rajta biztosítás...
-
vicze
félisten
válasz
geccoblaze #370 üzenetére
A Sony kivezette a tap to wake-et a XZ-vel. És ezzel a HW támogatás is megszűnt sajnos. Iszonyatosan hiányzik napi szinten 30-40 szer használtam.
Egy szerencsétlen rise to wake sincs...
Van pár app ami a mozgás értékelést használva ébreszti a kijelzőt, hello battery drain...Mire jó? Mondjuk area hogy az értesítsenek lenyomják megnézem 1 lépésben és ne 2- én gombnyomás nélkül.
-
-
istibond
tag
válasz
Williamgrant #371 üzenetére
Szerintem arra gondol hogy pl ha csak ertesiteseket akarja meg nezni vagy hogy mennyi az ido vagy hany szazalekon van a telo, ujjlenyomat olvasas eseten rogton kezdokepernyore ugrik. Ezert lenne jo a dupplakopp hiszen akkor lathatod a zarkepernyot is viszont igy mintha nem is letezne,
Ez engem is nagyon zavarna. -
válasz
geccoblaze #370 üzenetére
Duplakopp nincs, oreo tudja, hardveresen a telefon is tudná, valszeg később lesz rá Xposed Mod.
Amúgy a Sony az oreo Display menüjébe jó alaposan belenyúlt. (már pl egy pixelhez képest).
Ha "csúsztatásra" van állítva a képernyőzár akkor nem a kezdőre visz, hanem képernyőzárra, amin beállítástól függően vagy van értesítés vagy nincs.
Ujjlenyomat olvasó feloldás esetén egyből kezdőképernyő nyílik, PIN védelem esetén pl. szintén képernyőzár először és swipe után kéri a kódot.
Ha ki van kapcsolva a képernyőzár akkor power gombra kezdőképernyő ismét.Mit hiányolsz? PA korrekt tesztet?
-
geccoblaze
aktív tag
Olvasom a phonearena tesztjét .nincsen benne duplakoppos bekapcsolás? És nem lehet záró képernyőt felvillantani hogy lehet? Azt irja hogy a power gomb egyből a kezdő oldalra visz
-
vicze
félisten
A CPU és GPU órajeleket fixálja max-ra és nem hagyja, hogy lessen tétlenség esetén. Mivel ezt a HW-t még QHD-n se fogja jelenleg az ég világon semmi megakasztani a benchmark programokat kivéve, így 720p-n kb. lehetetlen, hogy különbséget láss.
Max. Antutuban láthatsz pár ezer pont különbséget a hatására, mondjuk ott is csak az Offscreen tesztekben. -
gPéter
tag
Nehezen születik meg az xz1 compact tesztje ezen az oldalon
lesz egyáltalán?
-
Bozek
nagyúr
Valaki nem tudja, hogy az Xperia Actions-nél a Játék-on belül ez mit csinál: "Az Xperia optimalizálása a játékteljesítményhez"? Bekapcsoltam két játéknál, de nem tűnt fel változás, a telefon se melegedett jobban.
-
-
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #362 üzenetére
Semmi szükség az MHL-re már, mivel az Alternate Mode támogatja a HDMI-t és display portot is.
-
-
vicze
félisten
De az hogy mondod nem bizonyíték.
(#360) Williamgrant: Azért mert nem USB OTG a neve az megszűnt az USB-C-vel együtt, hanem USB-C Host mode, ettől még a funkcionalitás tök ugyanaz. Tehát igen igazat mond a Sony és nincs USB OTG, de ettől még a funkcionalitás 100%-ban megvan és még több is, mivel ez elméletileg videó jelet is kivihet, ha teljes a specifikáció, most hogy így eszembe jutott ezt holnap le is tudom tesztelni.
Mellesleg legolcsóbb sima USB C host mode kábel, amit Amazonon találtam.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #358 üzenetére
Én épp most vettem egy kábelt, simán megy vele az egér (vezeték nélküli, USB-s vevővel) és a pendrive is, ezekkel tudtam kipróbálni. Zalaegerszegen bementem egy EUstock-os boltba (legalábbis ez volt kirakva az ajtóra) tegnap, de nem volt raktáron, viszont gyorsan hozattak egyet, ma már át is vettem (2500 Ft volt). Hogy milyen márka, arról fogalmam sincs, egy sima zacskóba van, mindenféle márkajelzés nélkül.
-
-
bozarjoska
őstag
Helló!
Én is tervezek xz1 compactot venni.
De vásárlás előtt érdekelne a véleményetek a telefonról. Főleg a negatív! Jöhet privátban is, ne fogjátok vissza magatokat
Ha innen veszem akkor gyártói garancia van hozzá ugye?
Esetleg tudtok más helyet ahol olcsóbb és Sony garancia van hozzá?
Köszönöm! -
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #355 üzenetére
Támogatott az OTG, már használtam. USB-C-vel nem minden kábel kompatibilis mivel szabványtalanul kell bekötni.
A host mode viszont nem mert usb c 3.1-en alternate mode-nak hívják, és ezt támogató kábel kell. -
USB OTG nem támogatott, USB Hosts standardok igen!
Szívás az adat mentés ha betört az LCD. -
-
Z1C SD800 PC/TDP 3.1W
XZ1C SD835 PC/TDP 3.56W2300 / 3,1 = 838,71
2700 / 3,56 = 758,42Ez az a kategóriájú probléma, amivel nem tudok egyszerűen mit kezdeni, de sajnos a mai technológia sem sokat. Legyen benne erős proci, jó fényerejű lcd, a lehető legnagyobb akksi, nfc és egyéb kutyafüle, de ne legyen vastag krumpli. Esetleg ez lehet mentsvár:
OUKITEL K10000 MT6735 PC/TDP 2.85W
10000 / 2,85 = 3508,77
De érted a problémakört? Nincs olyan egy mai modern telefonon hogy "tétlen". A fogyasztás attól függ, mennyire van terhelve a telefon: alkalmazások amelyek pofáznak a net felé és processzor időt kérnek, mi van bekapcsolva (nfc, gps, wifi, bt, lte, lcd stb) és a modem milyen kapacitáson van terhelve (milyen a hálózati lefedettség, van-e zavaró wifi channel, ami jammeli a frekidet stb).
Szóval nem értem a problémádat. Illetve értem, de ez nem a telefon hibája (valószínűleg, vagy ha mégis szervizbe vele akksi cserére), hanem a felsoroltak közül valami bejátszik nálad. Keresd meg mi.
Teljes pihenőidő kikapcsolt LCD mellett sosem nagyon lesz, de pl. egy Root + Xposed + Amplify + Greenify kombó biztos tudna azért szépet gurítani a wakelock és trigger szám csökkentésével, de mivel egyelőre tudtommal senki nem búcsúzott el a DRM kulcsaitól, más módszer pedig nincs, így max a Google-lel lehetsz elégedetlen, hogy ilyenre írta az Oreo-t, vagy a Sony szoftver mérnökkel azért, mert nem egy olyan stamina funkciót írt, ami élhető proci sebességet és wakelock nyirbálást készít. Valszeg nem véletlen. -
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #350 üzenetére
Csak újraindítás oldotta meg, 1 hete ki volt fagyva a mérés gyakorlatilag.
Kb. 2.3 óta nem láttam ennyi Force Close-t mint ezen, nagyon durva a mennyiség. A system UI naponta leáll, mondjuk ezt a z4c-n is elkezdett pár hónapja, fizetésnél szinte mindig kifagy. -
patt321
csendes tag
válasz
Williamgrant #342 üzenetére
Nálam is megegyezik a két érték, de a magas készenléti fogyasztás jobban zavar. 1,5 napnál (kb. 4,5-5 óra kijelzőidő mellett) még nem bírta tovább. Most is 1 nap 8 óra után már csak 2%-on volt és a a Telefon - tétlent nálam 26%-nak írja. Felül a kis grafikonon is szinte egyenletes csökkenés látszik, ha pl. 1 óráig folyamatosan be van kapcsolva a kijelző, az is csak kicsit töri le.
Z1C új korában ennél többet tudod és ott a grafikonon is látszott, hogy ha nem használtam, akkor szinte vízszintes volt, ha meg be volt kapcsolva a kijelző, akkor jött a szakadék.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #272 üzenetére
"Az előre telepített appok jórésze fagyasztható, sajnos pár szemét nem (What's New pl)"
Ezt nézted? Ha hazaértem, akkor kipróbálom, mert engem is zavar a What's New.
-
vicze
félisten
100% már hogy hibásan jelzi az aksiidőt sajnos.
100%-on vettem le és biztos meg kellett volna legyen az mérés reset, a kijelző idő is teljesen valótlan, mind a két időszakra.
Ma reggel vettem le töltőről, úgy hogy vagy 10órát rajta volt és épp 8nap a last full charge... kijelző idő még mindig 1:34-on van beragadva, meg se moccan. -
-
ZP67
tag
válasz
Williamgrant #343 üzenetére
Durva...
Kétlem, hogy a magyar szolgáltató kiadja azt a kódot. Vagy a Puk-ról van szó?
-
Leklónozod a sim kártyád és valszeg ez megoldva.
3000 körül megvagy.
-
Na nézzük a következőt:
1. Beállítások / Akkumulátor / Speciális / Telefon tétlen
Nálam ez most 1 nap 7 óra 37 perc aktív 0 háttérben.
2. Készülékhasználat (speciális legalján) / Utolsó teljes feltöltés ennyi ideje: 1 nap 7 óra 37 perc.Tehát ha a kettő megegyezik (ráadásul a 2-es pont tuti valós), akkor a tétlen aktív idő ezek szerint 100%-ban az utolsó töltés óta eltelt idő lenne. Logikailag nálam ez sérül, számomra ennek egyenlőnek kellene lennie a feltöltés óta eltelt idő mínusz (minden SoT plusz mért aktivitásnak) VAGY valami ehhez közelítő képletnek.
-
ZP67
tag
ezt találtam a simple weboldalán:
NEM MŰKÖDIK AZ ÉRINTÉSES MOBILFIZETÉS AZ ALKALMAZÁSSAL, HA:
Előzőleg kiléptél Simple profilodból.
Miután újra bejelentkeztél, nem igényelted újra az érintéses fizetést.
Hibás jelszót, vagy rossz képernyőzárat adsz meg.
Kikapcsolt állapotban van az NFC funkció.
Alvó képernyővel próbálkozol.
Elfogyott a token.
Ha készülékedben NFC SIM-kártya található, és árnyékolja a telefon NFC antennáját.az utolsó pont érdekes...
-
patt321
csendes tag
válasz
Williamgrant #307 üzenetére
Én közel sem kapok ilyen szép eredményeket, nálam a készenléti fogyasztása elég magas:
És ez nem csak nálam probléma:
[link]Emellett az értesítéseket (Gmail, Messenger) időnként 10-15 perc késéssel kapom csak meg, pedig mindkét alkalmazást felvettem az energiatakarékossági beállításoknál a kivételek közé. Amikor rendesen használom, akkor tényleg alig merül, szóval valami szoftveres hiba lehet, remélem megoldják hamarosan egy frissítéssel. Legutóbbi majdnem 6 óra kijelzőidőm volt másfél nap alatt, szóval összességében nem rossz, csak lehetne jobb is.
-
Bozek
nagyúr
Hmm... Azt hiszem, egyelőre lőttek a mobilfizetésnek nálam. Z5C esetében még nem okozott problémát, hogy NFC-s SIM-kártya van a telefonban, az XZ1C-nél viszont már igen. Próbáltam kicseréltetni a Vodánál, de azt mondták, csak ilyen van nekik... A probléma biztos, hogy az, mert utána kipróbáltam SIM-kártya nélkül, úgy meg tudtam fizetni.
-
-
Bozek
nagyúr
Lehet, hogy neked nem ad pluszt, azért nekem igen. A Z5C-hez képest például a kétszer annyi memória az, ami hasznos, valamint az, hogy egyelőre nem találtam olyan alkalmazást vagy játékot, ami fűtené a telefont. Z5C-nél még volt olyan program, ami huzamosabb használat esetén elég szép melegedést produkált és elkezdett akadni. Ilyen XZ1C-nél már nincs.
A Z1C-hez képest meg aztán elég sok dolog van, ami szükséges számomra. Kezdve az ujjlenyomat-olvasóval, ami még tovább fejlődött a Z5C-hez képest, most már akkor is érzékel, ha kicsit vizes az ujjam. Hasznos az érintéses fizetéshez, mivel az csúsztatással nem megy, mintát vagy PIN-t megadni meg már ugyanannyi időbe telik, míg előveszem a bankkártyám.
Na jó, kicsit kevesebb.
És még sorolhatnám a fejlődés elemeit.
-
GeOg
csendes tag
válasz
Williamgrant #335 üzenetére
Nyilván lehet sorolni a fejlettebb specifikációkat. Nyilván gyorsabb, az új akku tovább bírja.. stb. De amíg a mostani sem túl lassú a számomra és mindenre tökéletes amire használom. Addig számomra ezek núansznyi különbségek. Minden app, szolgáltatás tökéletesen teszi a dolgát. Az újon persze minden picit jobb, de egy új készülék árát számomra nem éri meg. Ettől függetlenül bejön nekem az XZ1C és ha eljön az ideje lehet ő lesz a Z1C uóódja.
-
Nem szeretném a Z1C-t fikázni, mert nagyon szerettem és nekem is van.
Viszont, ahhoz képest már a Z3C is komoly előrelépés volt szerintem, és azóta is adtak ki kompakt telefonokat. Nálam az asztalon van az általam vett generáció: Z1C, Z3C, Z5C és XZ1C
Hogy semmi pluszt nem adna az új teló? Hááát... -
GeOg
csendes tag
Én is erre fogom cserélni valószínűleg a Z1C-t. De mivel utóbbi még vígan üzemel és semmi bajom nincs vele, így van időm várni vele. Végülis semmi pluszt nem tudna adni a mindennapjaimhoz az XZ1C, amire a Z1C nem lenne jó. Szükségtelen cseréhez viszont drága mulatság. Viszont ha tönkremegy a Z1C, hiszen lassan már négy éves kesz, valószínűleg ez az új kompakt lesz az utódja.
-
ZP67
tag
Sziasztok,
mi a véleményetek, mennyire mehet le a telefon ára karácsony után, esetleg jövő nyárig? Addig még kitarthat a Z1C...
Vagy ne tököljek, vegyem meg most a glamúr7vgn 170-ért? :-)
Köszi,
ZP -
patt321
csendes tag
Csináltam reggel pár képet, még elég alacsonyan volt a nap, és párás is volt az idő, ezért is ilyenek a színek. A másodiknál elég nehezen találta meg a fókuszt.
http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/10/12/790DSC_0020.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/10/12/102DSC_0018.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/10/12/332DSC_0017.jpg
-
Bozek
nagyúr
Na, úgy néz ki, megy a telefonon a Substratum theme engine. Elindítottam és kiírta, hogy támogatott az FW, de kell hozzá az andromeda ★ substratum stock rootless backend, hogy menjen root nélkül. Igaz, ez utóbbi még Kiadatlan státuszban van, de attól még működhet. Este lehet hogy kipróbálom, most nincs lehetőségem ADB használatára.
Példa, hogy miért is jó ez.
-
Bozek
nagyúr
Komolyan nincs külön menüpont arra, hogy megnézzem a memóriát vagy csak én nem találom? A Diagnosztika menüben rá lehet találni a számokra, de hogy mi fut, azt ott se mutatja.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #326 üzenetére
Értem, hogy nem végig volt kikapcsolva ezért mondtam, hogy kár, hogy nincs már a részletes lista ahol végig látni lehet mi ment mikor. Anélkül sajnos nehéz megmondani, mi fogyasztott mikor.
Most is fut Messenger nekem is, jönnek üzenetek is, de nincs állandó értesítés. Egész pontosan 23process fut a háttérben, egyik se küld üzenetet.
Itt szépen le van írva még a Doze 1.0-ra vonatkoztatva, hogy hogyan működik, pont úgy ahogy a Stamina. A Doze 1.0 még nem volt annyira erőszakos, de a 2.0 már igen. Sajnálom de az ég világon semmi különbség nincs 7.0 óta. Pontosan ugyan úgy limitálja az aktivitást mint a Stamina, mert AZ. Nyilván tagadhatod, ha egyszerűen csak nem akarod megérteni, hogy már az alap rendszer része és mindig fut. Egyetlen különbség, hogy most alapból vannak kivételezett appok, amiket a Staminában nem láttál, vagy azok is limitálva voltak.
Még egyszer ami jelenleg Stamina néven fut annak semmi köze ahhoz, ami régen volt, egy szerűen egy teljesen más funkció.
Azt is látom, hogy az idő milyen szépen megszépíti az emlékeket, mert nagyon jól tudom, hogy a Stamina régen is kizárólagosan az alap mode-ban, ami most a Doze, működött jól, máskülönben szarrá laggolt a telefon, ahogy most is ha a teljesítményt vagy az órajelet korlátozod. -
Igen, de attól hogy az adott helyen ki volt kapcsolva a mobilnet (mert szar a wifi és átlépne egyébként) nem jelenti azt hogy a teljes üzemelés (2 nap) alatt nem volt bekapcsolva.
Nekem most is tolja a Messenger fut a háttérben üzenetet.
Az a Stamina amit a Google csinált az állítólag Sony-s funkcióval az kvázi köszönő viszonyban sincs a régi képességgel = használható telefon, extra akku kímélés. Szóval RIP Stamina.
Köszönöm a kielégítő tájékoztatást.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #319 üzenetére
Írtam a Solid Explorer fejlesztőjének egy hibajelzést. Csatolt a program egy mounts.txt-t is, abban látszódik, hogy van SD kártya. Majd meglátjuk, hogy mit reagál rá.
-
vicze
félisten
Még nem néztem gondolom Custom UK, ahogy a többinek.
Igazából értelmét tényleg csak AndoidTV-n látom a PiP-nek máshol igazából semmi haszna pár nagyon specifikus esetet kivéve. Mivel vannak lebegő appok(small appsot Sony végleg kivezette
), így bár van jogosultság problémája de jobban használható.
-
Bozek
nagyúr
"Továbbra se tapasztaltam egyetlen egy permanens app értesítést"
Milyen régiós szoftver fut a telefonodon?
"PiP nagyon nagyon specifikus esetekben működik"
Sikerült megoldani a Chrome-ban egy Indavideós videóval. Igaz, átméretezni nem lehet a kis ablakot, de ez még fejlődhet a későbbiek során. Ötletnek nem rossz.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #317 üzenetére
Ott a képeden az X a térerő felett = a mobil data ki van kapcsolva kézzel. Semmilyen más esetben nincs ez a jelzés, mivel volt térerőd.
Továbbra se tapasztaltam egyetlen egy permanens app értesítést, pedig több is fut azokból ami említve lett.
Illetve MiFit és Withings csinálta régen, de az is megszűnt.XZ1 topik(#354) Williamgrant: Sajnálattal közlöm hogy a 8.0-ban pontosan ugyan az a Doze 2.0 mint a Stamina volt Sony-ban (5.0 és előtte), ugyanis Google teljesen átvette a Sony fejlesztését. Alapból aktív a rendszeren kapcsolhatatlanul. Azok az opciók amik most a Stamina alá kerültek pusztán azok amik a régi módban finomhangolások és különböző korlátozások voltak. Amennyiben Performance-on hagyod elég minimális a különbség, az alatt használhatatlan. Xc-n még ilyen se volt... Ott a Stamina azt jelentette, hogy 2mp a telefon feloldása.
Szóval összességéében tehát a "RIP Stamina" eléggé hülyeség.(#320) Bozek: PiP nagyon nagyon specifikus esetekben működik, elég fix kombináció kell, hogy aktiváld. Youtube esetében figyelj arra, hogy Red nélkül nem működik.(Azaz US-en kívül.)
(#321) Vegha: Hát itt mocskosul esik.
-
Vegha
senior tag
Süt a nap: tudnátok lőni vele néhány képet kültérben ? Ha lehet ne beton legyen rajta, aszfalt vagy ablaküveg. Látványosabb lenne néhány növény, esetleg valami makro téma. A színvisszaadás és részletgazdagság érdekel leginkább.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #319 üzenetére
Majd talán javítják, addig meg lehet felrakom a TC-t. Sajnos a másik szomorú dolog, amit észrevettem, az az, hogy a Hi-Res Audio se megy a PowerAMP-ban, az új verziónak meg se híre, se hamva. Pedig már hónapok óta ígérgeti a fejlesztő.
Az értesítéseknél meg az zavar, hogy nem tudom én állítani a prioritást, így például a 3G Watchdog ikonja folyamatosan ott figyel a státuszsorban. 7.1.1 alatt csak lehúztam minimálisra, így lement az értesítések aljára és el is tűnt az ikon.
A Kép a képben funkciót még sehogy se tudtam előhozni, pedig elvileg több olyan alkalmazás is van, ami támogatja, köztük a Podcast Addict is. Sőt, elvileg a Chrome is.
-
Bozek
nagyúr
Azért még szokni kell ezt az Oreo-t. A beállítások közt el lehet veszni rendesen.
Az értesítéseknél meg elég idegesítő az, amikor kiírja, hogy a háttérben még futnak alkalmazások és ez ki se kapcsolható. Persze ki lehet lőni az Android Rendszer értesítéseit, de akkor meg a többi se jelenik meg, pedig lehet köztük akár hasznos is (vagy ki tudja). Szerencsére azért van rá ügyesebb módszer is az AutoNotification (amit még anno megvettem Tasker-hez) segítségével. Azzal ki tudom jelölni, hogy melyik értesítések ne jelenjenek meg, mégpedig úgy, hogy figyeli a benne lévő szöveget is.
Ami még zavaró, hogy nem látom az SD kártyát Solid Explorer alatt. A Fájlok alkalmazásban kicsit körülményes a másolgatás.
-
Oreo esetén nincs letiltva ilyenkor sem (illetve menüből tiltható), hanem aktív csak nem forgalmaz rajta. Még az is állítható, hogy mennyire legyen érzékeny a wifi jel jóságára. Tehát Wifi és LTE is végig aktív volt.
Amúgy szerintem bugos még ez a része a szoftvernek, mert utána 22-ről 5%-ra merítettem le és egyetlen másodperccel sem nőtt az akku adatok fülön egyik adat sem. Ami biztos, az a töltés/leválasztás ideje. -
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #309 üzenetére
A képen tisztán látszik, hogy a mobil adatforgalom le van tiltva, azaz nem aktív, hogy a teljes idős régi részletes grafikont hogy lehet megjeleníteni arra még nem jöttem rá, sajnos Sony eléggé átszabta ezt is.
-
-
Adb-n letöröltem a SwiftKeyt. Itt viszont az gyári app, ami restartig nem is hiányzott, tettem fel mást.
Viszont azt eddig nem tudtam hogy újraindítás után amikor kódot kér az ujjlenyomat helyett, kizárólag a gyári appot akarja megnyitni (ami ugyebár törölve lett). Így bámultam a beviteli mezőt, és nem tudtam sehogy sem karaktert bevinni. Adb még nem elérhető zár feloldás előtt, így nagyjából kizártam magam. Se az usb klavit nem ismerte fel, sem a flashtool ráflashelés nem működött, mert még nem kezeli rendesen a telefont. Maradt a gyári javítás funkció. -
patt321
csendes tag
Ma én is átvettem a telefont, eddig nagyon tetszik. Találtatok a kijelzőre méretben passzoló fóliát, vagy üveget? Amit én rendeltem (Mikvon), a kijelzőt sem éri át teljesen, nemhogy az egész előlapot.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #311 üzenetére
Mit követtél el, hogy elszállt? Nekem még soha nem sikerült egyik Sony telefonomat se ilyen helyzetbe hozni, pedig a Z1C kapott rendesen.
-
-
Bozek
nagyúr
Na, reggel meg is érkezett a postára, délután megyek érte. Mondjuk tesztelni csak este 9 után fogom, mert melózok és közbe nem nagyon lesz időm átköltözni.
-
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #307 üzenetére
Amúgy miért hihetetlen? Mobil net nélkül azért elég drasztikusan nő az üzemidő általánosságban.
Nekem kb. 5nap lesz ~3h SoT-mal. -
Nekem nem zúg a füles, de nem vagyok egy nagy audio mágus. Bár azért egy zúgás csak feltűnne. Egy pár éves Sennheiserrel és autóban BT-vel használom. Utóbbira finoman szólva sem érdemes túl nagy elvárásokkal gondolni. Előbbi viszont tisztességesen szól.
Nekem már csak egy bajom van: nem akarom elhinni ezt az akksi mérést.
1 nap 22 óra 28 perc után akku 21%-on, SoT 8 óra 18 perc, becsült hátralevő idő 14 óra 55 perc.
Most indítok egy youtubeot mert holnap kell a teló és tölteni okos lenne.Azon agyalok hogy valós-e a mérés, de tényleg két napja megy és csak az elmúlt két órában ment a YouTube mert videómániát néztem.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #305 üzenetére
Leírtam. Nem a DAC a lényeg hanem a hangzás, ami elég sok összetevőbôl áll. HTC ugyan azt az alap Qualcomm DAC-ot használja, mint a Sony mégis 100x jobb a hangzása. Sony abszolút nem törődik a HW-ja és csak a különböző Sw hülyeségekkel próbálja megtéveszteni a vásárlókat. Az hiszem elég ha annyit mondok, hogy töltés közben búg a jack, ez elavultak milyen csodásan szigetelt és milyen sokat törődtek vele...
Pont a mostani füles tali kellett rájönnek, hogy értelmetlen a telóba dugjam, mert úgy nem azt hallom amit kellene. Leginkább a ANC miatt hallgatom direkt jacken, de már annál is zavart a repülőn, hogy sokkal gyengébb mint a Xc.
-
-
-
vicze
félisten
Hol írtam, hogy telefonon? Azért lehetnél olyan nagylelkű, hogy megengedd, hogy azt hallgassam amit akarok és úgy ahogy akarom... Ha nem tudod, hogy működnek a DAC-ok akkor meg minek kötekedsz?
Nem hordtam le a telefont a sárga földig, pusztán leírom, hogy mi nem jó benne másokhoz képest mert van rálátásom és tapasztalom benne.
Azért mert leírom a hibáit, és nem vagyok tökig fanboy ezért nyilván egyből hülye vagyok...
Bocs hogy nem egy Sony burokban élek... -
Bozek
nagyúr
"Nem, többnyire DSD128-at, akár 3000$-es fülessel."
A telefonon? Mert ha nem, akkor megint hülyeség az, amit leírtál. Ne hasonlítsd össze a körtét az almával.
Amúgy meg ha ennyire szidod, akkor miért vetted meg? Sose értettem azokat, akik vesznek egy készüléket, majd lehordják a sárga földig, hogy mindenben jobb ez meg az a telefon... Akkor vegyél olyant.
-
vicze
félisten
"Kizárólag FLAC-et hallgatsz (abból is legalább 192 Khz/24 bit-est) a telefonodon, minőségi fülessel?"
Nem, többnyire DSD128-at, akár 3000$-es fülessel.Értelmesebb hangzású telefonok: G5-től V30-ig, HTC One-tól kb. mindegyik, minden Samsung S, és még sorolhatnám a kínaiakat. Rengeteg van.
A Sony-k még az Apple termékek szintjét se ütik meg és azért azok is a közepes szintet ütik csak meg."hasonlítsunk már egy telefont ahhoz"
Mert? Egyáltalán nem kellene ég és föld különbség legyen. A jól már csak nagyon impedencia esetében maradnak el, és legalább hallgathatóak. A Sony hangja teljesen összevissza, bár leginkább erősen magas kiemeltet továbbra is. Xc-nél mutatkozott némi javulás, de ZX1c legalább olyan borzalmas mint a Z3c ha nem rosszabb."Akkor menj el szemorvoshoz"
Bocs, de Xc után nem jelentős.És továbbra is elmarad a One mini-től ami 700mit körül volt. Arról nem én tehetek, hogy a Sony évekig a leggyalázatosabb kijelzőket rakta a csúcsmodelljeibe és most érik el egyesek 4évvel ezelőtti szintjét.
(#299) Williamgrant:
"adaptív fényerő állítást én speciel nem szeretem"
Én se, minden automatika ki van kapcsolva, egyedül az Trilliumos profil van benn mert az sRGB nekem túl fakó. De valami így is húzza fel a kontrasztot erős fényben és nem a fényerő állítódik, hanem a kontraszt. Fekete dolgoknál látványos leginkább, azok kiszürkülnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Természetesen a Sony Xperia XZ1 Compactról van szó, ami mellett az Xperia XZ1 is bemutatkozott Motion Eye kamerával és 8-as Androiddal.
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Jogász topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest