IFA 2017: Ismét van kompakt androidos csúcskészülék, Oreóval!

Természetesen a Sony Xperia XZ1 Compactról van szó, ami mellett az Xperia XZ1 is bemutatkozott Motion Eye kamerával és 8-as Androiddal.

Hirdetés

Ha IFA és Berlin, akkor Sony és kompakt csúcskészülék – már csak azért is várjuk az év ezen időszakát, mert ritka ma a topkategóriás, mégsem téglaméretű csúcskészülék. Az Xperia XZ1 Compact pedig éppen ezt hozta el, persze nem egyedül érkezett: elkísérte az XZ1 és az XA1 Plus, utóbbival külön hírben foglalkozunk.

A Sony Xperia XZ1 Compact IP65/68-as védelmet kapott
A Sony Xperia XZ1 Compact IP65/68-as védelmet kapott [+]

A két XZ1 modellben közös a 10 nanométeres csíkszélességgel gyártott, nyolc Kryo magot bevető Snapdragon 835, szóval lóerőből a 4,6 hüvelykes, 720p-s kisebbik modell sem szenved hiányt. A 4 GB RAM is egyezés a speciben, igaz, az XZ1 Compact 32 gigabájtos tárolót, az 5,2 hüvelykes, 1080p-s XZ1 64 gigabájtosat kapott. Mindkettő akár 256 gigabájtos microSD kártyával bővíthető. A lapos kialakítású megjelenítőt egyaránt Gorilla Glass 5 védőüveg fedi, némi csiszolással a széleken.


Az Xperia XZ1 Compact [+]

Közös még a 19 megapixeles Motion Eye kamerarendszer (1/2,3"-es szenzor, prediktív hibrid autofókusz, 960 fps lassított felvétel), 3D-s tárgyak gyors szkennelésével. Ez akár egy perc alatt meglehet a fejszkenner, az arcszkenner, az ételszkenner vagy a kézi szkenner szoftvermódok instrukcióit követve, ezt igyekszünk majd a kiállításon kipróbálni. A Compact előlapi kamerája 8, az XZ1-é 13 megapixeles és autofókuszos. Mindkét ketyere IP65/68-as por- és vízálló minőséggel rendelkezik, bár direkt alámeríteni a sajtóközlemény szerint egyiket sem szabad.

Az Xperia XZ1
Az Xperia XZ1 [+]

Az XZ1 Compact a nevéhez méltóan apró lett: 129 x 65 x 9,3 milliméteres, 140 grammja sem húzza le a zsebet. A Bluetooth 5.0-val, a bekapcsolóba épített ujjlenyomat-olvasóval és Type-C porttal felvértezett jövevény már Android 8.0 Oreóval startolt el. Audio oldalról természetesen adott az LDAC és az aptX-HD kodek támogatás, a digitális zajszűrés, a ClearAudio+, a DSEE HX hangminőség-javítás, a nagy felbontású fájlok lejátszása. Van 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, az előlapon pedig kétcsatornás, sztereó hangszórópár szolgáltatja a muzsikát vagy effekteket.

Az Xperia XZ1
Az Xperia XZ1 [+]

Az Xperia XZ1 ugyanezzel a tudáslistával bír, és meglepő módon közös a 2700 mAh-s akkumulátor is, QuickCharge 3.0 technológiával és a Sony-féle akkumulátorvédelemmel. Ugyanakkor nem csak méretben, felbontásban és tárolóban tesz hozzá az 5,2 hüvelykes modell: a Type-C port itt 2.0-s helyett 3.1-es, a Triluminos IPS panel pedig HDR10 kompatibilis.

Az Xperia XZ1 HDR kijelzőjét például az Amazon videokatalógusával lehet kihasználni
Az Xperia XZ1 HDR kijelzőjét például az Amazon videokatalógusával lehet kihasználni [+]

A tartós fémházban megbújó két készülékre az előrendelés szeptember második hetében indul, melynek a keretén belül egy vezeték nélküli h.ear on 2 Mini fejhallgató a vásárló jutalma. A XZ1 Compact egy SIM-es, az XZ1 pedig egy- és két SIM-es formában is elérhető lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia XZ Premium - tükör által homályosan

    Úgy csillog a káva a Sony 4K kijelzője körül, mintha kifutóra tervezték volna. Kipróbáltuk a szuperlassítást és elvesztünk a nyolcmillió képernyőpixelben.

  • Sony Xperia XZ - SO(vá)NY vigasz

    A Sony Xperia XZ az X Perfromance helyét kívánja átvenni a széria csúcsán, de a megegyező árszint mellett felfedezhető, lényegében csak kisebb eltérések inkább a ráncfelvarrás fogalmát merítik ki. Ismét.

Hirdetés