- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Én Win8-on próbáltam játszani a DreamFall Chapets: Book One-al, mikor még 290X előtt HD5850-em volt, és meglepődtem, hogy a látványhoz képest milyen lassan fut, főleg miután hiába próbáltam visszafelé pakolászni a grafikai opciókat, pedig a 4.5GHz-ze rántott 2500K még mindig viszonylag gyors CPU-nak számít.
Végül egyéb okból is úgy döntöttem, hogy megvárom legalább a 3. vagy 4. epizód megjelenését a tervezett 5-ből, mielőtt tényleg játszok is vele, mert az 1. inkább egy rövid demónak tűnt arról, hogy nem sikkasztották el a Kickstarter tőkét, hanem készül és nagyjából valami ilyesmi lesz a játék.
De ami még jobban ledöbbentett, az az egyik Steam-es fórumtéma volt, ahol az első három epizód új Unity főverzióra portolása kapcsán kérdezte valaki (emlékezetből szabad-fordítva): "Ez a patch akkor térhangzást is ad majd a játéknak?", amire a válasz: "Nem. A motor már tudja, de most nem csináljuk meg. Talán majd ez lesz az ötödik könyv megjelenése utáni speciális kiadás egyik extrája (de nem biztos)."
2005-ben el sem hittem volna, ha valaki azt mondja: 2015-ben újra lesznek majd PC-s játékok, amik nem támogatnak térbeli hangkeverést, akár Kickstarter és opensource, akár nem. Durván 10+ évvel ezelőtt erre még külön hardware-es API-jaink voltak, amik aztán eltűntek a feledés homályába és ma már extra feature a térhang...
-
lev258
veterán
Én az új OpenGL motor mellett (ami már nem OpenGL 3 limitált) annak is örülök, hogy néhány lelkes fejlesztőjük natív szerkesztőt csinált Linux-ra. Ez azért elég nagy dolog. Az Unreal már valamivel korábban megcsinálta ezt, bár a mai napig nem teljesen hivatalos ott se, mert még nem volt elegendő tesztelés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Unity az kb. olyan szinten van, mint az Unreal Engine. Leginkább a mobil piac az első, és a tradicionális PC-s leképező, hitetlenül optimalizálatlan. Nem baj ez egyébként, a PC-s optimalizálás mindkét motornál a befektetés töredékét viszi el. Nem célpiac. Utálni ezért nem kell a motort. Nyilván azért fektetnek az ultramobilba, mert onnan jön vissza a pénz.
Mindegy, hogy olcsó-e vagy sem. Ha nem éri meg, akkor nem éri meg.
-
solasola
csendes tag
Remélhetőleg a cikk tárgyát okozó késlekedés tényleg amiatt van, hogy az AMD és Nvidia driver-eket megfelelő szintre eltolják Windows-on és Linux-on egyaránt, hogy a Vulkan teljes pompájában startolhasson el a SteamBox-okon is és tényleg felmutatható legyen a cross-platform képesség.
Az Intel driver már most is open source és állítólag a hozzá írt, Valve által finanszírozott Vulkan driver is az lesz, azaz a közösségi (oss) Nvidia és AMD driverek valószínűleg gyorsan elkészülnek majd. Mondjuk szerintem ez nem nagyon releváns mert a játékosok valószínűleg amúgy is zárt driverrel nyomják majd.
A Vulkan sikere Linuxon szerintem nem sokban függ az Xorg - Wayland átállástól, habár én magam is annak örülnék ha ez minél hamarabb lemenne. Az Xorg valószínűleg még jónéhány évig velünk lesz és csak lassan fog kikopni a használatból, ami miatt az AMD és NVidia még sokáig támogatja majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Építő/felújító topik
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Macska topik
- Napelem
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- Hálózati / IP kamera
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Pro Controller (18000 Ft / db)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest