Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZooLee

senior tag

válasz leviske #58 üzenetére

Váljék egészségedre, én azért ilyen célra inkább egy MacBook & MacOS & Office4Mac mellett teszem le a voksom, ha szabad.

Ez rendben is van, de kérdés, hogy ez milyen gyakran kell? Tehát a felhasználási körből mennyit tesz ki az a tevékenység, amihez gép kell? Mert én eléggé meglepődtem, hogy mióta megvan a tablet, azóta volt olyan hét, hogyn em nyitottam ki a laptopot. Persze, azért nem ez az általános, de egyáltalán nem ritka az olyan nap, hogy nem is ülök a géphez. Jellemzően akkor kell, ha valamit szkennelek, vagy zenéket töltök fel a hordozhatgó lejátszóra, vagy GPS-re térképet, vagyis az olyan feladatok, amire nincs (még) szoftver a tablet-en. De egy egyszerű dokumentumot megírni, vagy kisebb táblázatot összeállítani sem nagy kunszt egy sima tableten billentyűzet nélkül.

És szerintem nemcsak felfelé vesz el a piacból (a rendes gépektől) hanem lefelé is az okostelefonokból, mivel ott is sok szolgáltatást ki tud váltani, és nem kell egy nagyondrága nagyonokos telefon, hanem elég egy jóval egyszerűbb, mert az extra funkciókat (e-mail, net, IM, SN) szintén inkább a tableten veszed igénybe.

Szóval valóban nem tudja (egyelőre) teljesen kiváltani a gépet, de eléggé le tudja redukálni például az egy családban lévő gépek mennyiségét. És az nem mindegy, hogy a napi felhasználásodban 20-40-60-80%-ot tud-e kiváltani.

Z.

• Tigerclaw

nagyúr

válasz leviske #58 üzenetére

"...Nem hinném, hogy annyian éreznek igényt egy iPad-ra, mondjuk egy MacBook és iPhone mellett, mint amennyire pár elemző cég tippeli..."

Ha lenne MacBook-om és iPhone-om talán nem lenne igényem egy tabletre, de egyik sincs és ezzel tippem szerint így lehet az emberek nagy többsége.

A tablet csak egy lépcső a notebook és a telefon mellett, ahogy a notebook is csak egy lépcső a PC és a netbook között, vagy ahogy egy okostelefon is csak egy lépcső egy tablet és egy hagyományos mobil között. A PC is csak egy lépcső egy komoly munkaállomáshoz vagy szuperszámítógéphez képest. A lényeg az, hogy a saját igényhez kell választani a "lépcsőt".

Sok embernek túl nagy még egy notebook is, sőt valakinek még egy 10 inches tablet is nagy.
    Másik oldalról nézve, egy telefonhoz elég bőven egy két inches kijelző, de minél nagyobb kijelzőt kap annál több dolgot lehet rajta kényelmesen elvégezni.

Az elemzők "elemzéseire" nem igazán érdemes hallgatni, mert általában vagy valami magától értetődőt vezetnek elő olyan tálalással, mintha feltalálták a spanyol viaszt, vagy valaki érdekében irányítani akarják a piacot. Pont olyan mint az amerikai hitelminősítők besorolásai. Ha megfelelően sorolják be az országokat a spekulánsok sok pénzt kereshetnek.

• Cathfaern

nagyúr

válasz leviske #48 üzenetére

Word, Excel: Kell egy BT-s billentyűzet, amit ilyenkor elő lehet kapni.
    Videó vágás: iPadra (meg iPhonera is) vannak használható videóvágó alkalmazások. Nyilván nem egy Adobe Premier, de családi felvételek megvágására tökéletesek.
    CorelDraw / Photoshop: hasonlóan a videóvágáshoz, vannak ilyen szoftverek. Kép feljavítása, vágására, egy-két apróság kiretusálására tökéletesek.
    (dolgozni meg ne otthon dolgozzan az illető, munkahelyén meg lesz rendes PC a feladatához szükséges programokkal)

• Tigerclaw

nagyúr

válasz leviske #45 üzenetére

Nem tudom, én jól elvagyok a tabletemmel, de ez eleve nem arra készült, hogy leváltsa a PC-t. Ez egy fajta oldalági evolúciós továbblépés. Nagyon sok általános dolgot, amit a PC-n tenne az ember, meg lehet oldani ezen is, de vannak kompromisszumok is, ahogy pl. egy PC és egy notebook esetén is van. Ez még hordozhatóbb, de több a kompromisszum, és több dolgora nem képes, mint egy notebook esetén.

Ami nekem nagyon bejött és amiben nagyon übereli a PC-t az a gyorsaság, az hogy villámgyorsan indul, leáll, instant indulnak a programok, kicsi, könnyű, az érintőképernyő nagyon közvetlen és gyors kezelést tesz lehetővé. Nem zúg, nincsenek vírusok, víruskeresők, se tűzfal. Lehetne egyébként jobb is, de ez egy ipad, és az apple gazdasági érdekeit szem előtt tartva készült, nem azért hogy a felhasználó minél jobban ki legyen szolgálva.

Aki pedig azt hiszi, hogy a tablet csak valami rövid idejű hóbort, egy IT lufi, az nem tudja mit beszél és biztos, hogy nem használt még tabletet, vagy csak eleve túl drága neki, és alapból fikázza. Én alapból utálom az Applet, de az iPad egy nagyon nagy dobás volt tőlük.

A Kindle Fire egyébként az első, ami hasonlóan sikeres lehet, mert a tartalom áll a középpontban, nem a hardver. Persze ez azért van így, mert az Amazon egy tartalomáruház.

Ahogy a videon láttam a Fire-nek saját egyedi felülete lesz, eltakarva az androidot. Azt nem hiszem, hogy sok értelme lenne kicserélni egy saját verzióra, mert ebben a tabletben nem sok tárhely van, és ugye nem is bővíthető. 8GB és nem több.

• sien

aktív tag

válasz leviske #48 üzenetére

a kérdés hogy mi alapján árazzátok be így magatoknak. mi lenne jó. 50e ft? ne legyen minőségi anyagból? legyen szar kijelzője, ne legyenek rá programok és a cégnek ne legyen rajta nyeresége hogy motiválva legyen a fejlesztésre? vagy fussanak rajta reklámok? reklám képernyővédővel és időnként előugró reklámablakokkal? monitorozza a cég az internetezési szokásaidat hogy célzott ajánlatokat kaphass? most már ez az alternatíva is létezik, itt beszélgetünk róla.

• sien

aktív tag

egyébként nem értem ki akarja helyettesíteni. a porszívót sem helyettesíti. de picit lássatok már tovább az orrotoknál, nagyon sok funkciót kiválthat, vagy kényelmesebbé tehet. na de nem ez a téma hanem az ára.

nem baj ha nehezedre esik elhinni, ettől még így van. [link]

• Everman

addikt

"a tablet piac nem helyettesíti a PC-t. Tehát hiába ontja magából a baromságokat a Gartner"

Egy teljes értékű PC-t nem helyettesít, de ezt senki soha nem is állította.

Ami viszont igaz, az az, hogy az átlag felhasználó számára alkalmas arra, hogy kiváltsa a PC használatát (netezés, e-mail, chat, rövidebb doksik írása stb.).

Rengeteg ember vásárol PC-t és gyakorlatilag a böngészőn kívül szinte nem is használ mást rajta. Ezen felhasználókról szólnak a tanulmányok, nem azokról, akik dolgoznak a gépen (grafika, CAD-CAM stb.), vagy hardcore játékosok.

• baluka26

veterán

válasz leviske #37 üzenetére

Ha lehetne USB-s DAC-ot a Transformerre kötni nekem ugyan nem kellene asztali gép :)
    Max 1-2 játék miatt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés