Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZooLee

senior tag

válasz Tigerclaw #72 üzenetére

A Fire tökéletesen mutatja a "valamit valamiért" elv teljesülését:

"Ólcsón adjuk a készüléket, de akkor mi határozzuk meg, hogy milyen körben használd"

avagy

"Ha úgy használod a gépet, ahogy mi kitaláltuk, akkor olcsón utánad dobjuk"

(Emiatt megkövetem tjb007-et, egy másik fórumban kétségbe vontam, hogy túlságosan bekorlátozná az Amazon a készüléket, hát megtette.)

És emiatt nem is lehet őket elmarasztalni, ez így szerintem teljesen egyensúlyban is van.

Z.

• ZooLee

senior tag

válasz leviske #58 üzenetére

Váljék egészségedre, én azért ilyen célra inkább egy MacBook & MacOS & Office4Mac mellett teszem le a voksom, ha szabad.

Ez rendben is van, de kérdés, hogy ez milyen gyakran kell? Tehát a felhasználási körből mennyit tesz ki az a tevékenység, amihez gép kell? Mert én eléggé meglepődtem, hogy mióta megvan a tablet, azóta volt olyan hét, hogyn em nyitottam ki a laptopot. Persze, azért nem ez az általános, de egyáltalán nem ritka az olyan nap, hogy nem is ülök a géphez. Jellemzően akkor kell, ha valamit szkennelek, vagy zenéket töltök fel a hordozhatgó lejátszóra, vagy GPS-re térképet, vagyis az olyan feladatok, amire nincs (még) szoftver a tablet-en. De egy egyszerű dokumentumot megírni, vagy kisebb táblázatot összeállítani sem nagy kunszt egy sima tableten billentyűzet nélkül.

És szerintem nemcsak felfelé vesz el a piacból (a rendes gépektől) hanem lefelé is az okostelefonokból, mivel ott is sok szolgáltatást ki tud váltani, és nem kell egy nagyondrága nagyonokos telefon, hanem elég egy jóval egyszerűbb, mert az extra funkciókat (e-mail, net, IM, SN) szintén inkább a tableten veszed igénybe.

Szóval valóban nem tudja (egyelőre) teljesen kiváltani a gépet, de eléggé le tudja redukálni például az egy családban lévő gépek mennyiségét. És az nem mindegy, hogy a napi felhasználásodban 20-40-60-80%-ot tud-e kiváltani.

Z.

Új hozzászólás Aktív témák