- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz borisz1994 #122 üzenetére
Akkor meg is van a válasz. Az 1. SIM a 4G-s. (Érdekes módon a Honor 6-nál is úgy volt.)
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
borisz1994
csendes tag
Új DIGI-s SIM. Mind a két foglalat képes 4g-re vagy csak az 1. foglalat? Apumé a telefon és nemrég kaptam a SIM-et. Szerettem volna neki beüzemelni de idő hiányában csak a 2. foglalatba próbáltam. Az első foglalatba t-mobil-os régi kártya van. Ott én is a kártya korára gyanakodtam.
-
gulyasa
őstag
válasz borisz1994 #120 üzenetére
Van benne 4G (LTE).
Valami probléma lehet a SIM kártyáddal és/vagy a szolgáltatóddal...
Nekem is pár éve (még a 4G korszak elején) cseréltetni kellet a SIM-et, hogy legyen 4G nálam is (az egy Honor 6-os volt).Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
borisz1994
csendes tag
Üdvözlök mindenkit. Adódott egy olyan problémám hogy nem tudom rávenni ezt a telefont 4g-re. Dual SIM-es egyik mikro másik nano SIM. Ebben nem is volna 4g? A preferált hálózatoknál csak 3g és 2g van.
-
gulyasa
őstag
Ha arra gondolsz, hogy a hozzá adott 1A-es töltő helyett 2A-es (vagy 2.1A-es) töltővel töltenéd, azt nyugodtan megteheted.
A 3 éves Honor 6-om gyári 2A-es töltőjét itthon közösen használjuk az asszonnyal (neki Y6-osa van) és természetesen jóval gyorsabban feltölti a telefont.(Nekem van egy másik 2.1A-es - eredetileg tabletekhez való - töltőm, amit magammal hordok munkába is. De asszonynak is van egy "munkába hordós" 2A-es töltője, ami történetesen Huawei márkájú és pár hónapja az Euronics-ben találtuk.)
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Mans20
addikt
Sziasztok!
Ehhez a telefonhoz lehet venni gyorstöltőt? vagy nem működne vele?
-
gulyasa
őstag
Próbáld ki: ne rakd a zsebedbe és ugyanúgy fokozatosan erősödő hangerővel fog csörögni...
-
MrPappa
csendes tag
Hali.
Miért van az, hogy ha a telefon zsebben van, vagyis a hanxóró körüli érzékelők le vannak takarva, akkor egyre hangosodva csörög, míg nem ordít már? Hogy lehet lekapcsolni?
-
gulyasa
őstag
Nem reklámozni akarom, de kollégám kb. 2 hete kényszerűségből (egyik pillanatról a másikra behalt a Sony Xperia telefonja) vett egy P20 Lite-ot. Hát... Ez az első olyan árban fájdalomküszöb alatti telefon, amelyen elgondolkoztam a mostani Honor 6 leváltásán (H60-L02). Méretben nem sokkal nagyobb.
De igazából még nekem sincs semmi okom lecserélni a Honor 6-ot.Utóbbiban még mindig van kihívás. Annak idején csak a B317-es ROM-ig csináltam meg a frissítést, azóta is az az Android 4.4.2 fut rajta. A további frissítéseket meg csak gyűjtögettem a gépemen, ha egyszer rávenném magam...
[ Szerkesztve ]
-
gmark86
tag
válasz seadrone #109 üzenetére
Szia! 6-os Android fut rajta, újabb frissítés jelenleg nem elérhető rá. Én édesanyámat lepem meg egy ilyennel, még másfél hétig nálam vendégeskedik előtte, és egy Lumia 520-at fog leváltani. P8 lite-om volt 1 évig, sebességérzet kb ugyanaz, bár nekem a P8 lite külső dizájnja jobban bejön, az úgy tűnik, jobban egyben van. Dual Sim verziót vásároltam, a Telekomnál.
iPhone 11 128GB; Huawei Mediapad T1 8.0 Pro, Huawei Mediapad T3 10, Lenovo C340 IML; Lenovo M73 SFF; Mac Mini Late 2014
-
törölt tag
Üdv!
Holnap veszem meg a telefonomat. Mik a tapasztalatok vele? Jó telefon?
-
seadrone
őstag
sziasztok!
hanyas androidra van frissítés jelenleg?
hetes elérhető?egy ismerősöm szeretne ilyen telót telefonálásra és smsezésre, 1-2 app kel neki csak rá.
Érdemes még ilyen telót venni?
vagy mi lehet alternatíva?Köszi
-
gulyasa
őstag
Azt esetleg nem tudja valaki, miért bvan az, hogy a nyári időszámításra automatikus átállás után, annak ellenére, hogy egy hely kivételével mindenhol (értesítési sáv, zárképernyő, óra beállítások, stb.) jól mutatja az időt, kivéve a telefon saját óra/időjárás widget mutatja még mindig téli időszámítás szerint az időt?
A telefon (Y6 2017) az asszonyé. Összehasonlítottam az én Honor 6-om óra beállításaival, mindenhol ugyanúgy van beállítva. Nálam a widget is a nyári időszámítás szerint mutatja az időt, de az asszonyén mégsem...
-
LKJIOP
csendes tag
Vadonatúj Huawei Y6 Telenoros 1 SIM-es, NFC-s modell 25eFt-ért eladó ! Átadás Szegeden.
-
gyuri2008
veterán
Eladás előtt elég egy factory reset+wipe cache?
-
section
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: videó hívás kezdeményezésénél valamiért nem hall a hívott fél, próbáltam messengert, vibert, duot, de semmi. (Sima hanghívás esetén viszont hallanak.)
Ha mikrofonos headsetet csatlakoztatok, akkor viszont hall a hívott fél rendesen.
A telefonon a hangrögzítés működik, a videókamera is veszi a hangot, tehát elvileg a mikrofon ok, vagy nem?
A telefonon már többször is csináltam factory resetet és cache törlést is recovery-ből, de nem segített.
Köszönöm!
-
gyuri2008
veterán
Ez egy jó telefon,Nem pörgős a fórum
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Az erősödő csengőhangot ki lehet valahogy kapcsolni? Édesanyámat zavarja, hogy pár másodperc alatt szinte üvőlt a telefon, pedig pikk-pakk felveszi...
A csengő hangereje meg minimálison van és mégis...
Már néztem a menüt, de nem találtam ilyen lehetőséget. Vagy ez alapból ilyen?
-
gyuri2008
veterán
Ebben a telefonban van segélykerési üzenet funkció?
Mint pl.a samsung j5 2016-ban,hogy megnyomom 3x a bekapcsoló gombot és leküldi a hozzárendelt névhez az üzenetet térkép fénykép+hang formájában.
-
gulyasa
őstag
Nem a legfontosabb hiányzó funkció, de rákérdezek, hátha...
Már a régi SE Ray-emen és a már több mint 2 éves Honor 6-omon is van egy olyan lehetőség a telefonon lévő videók lejátszásánál, hogy WiFi-n keresztül a lejátszást ki lehet tenni a szintén az ugyanarra a routerre csatlakozó tévére. (Nagyjából az történik, hogy ilyenkor a tévé a videót úgy játssza le, mintha a telefon afféle hálózati médiatároló lenne.)
Na ezt a funkciót nem találom az Y6-ban.
Létezik ennek pótlására valami áthidaló megoldás, esetleg valamilyen app?A Honor 6-on ez úgy indítható, hogy a galériából kiválasztom a videó fájlt, de nem a lejátszás ikonra koppintok, hanem csak a képre. Ekkor alul megjelennek a megosztás, szerkesztés, stb ikonok, valamint a kép jobb felső sarkában megjelenik egy újabb ikon: két egymásba fonódó téglalap. Erre koppintva megjelennek a helyi hálózatra csatlakozó megjelenítő eszközök, köztük a routerre csatlakozó tévé is. A tévé ikonjára koppintva elindul a tévén a videó lejátszás.
-
zaphod78
tag
Üdv!
Van a családban egy ilyen készülék. Olyan gondunk van vele, hogy valószínűleg nullára merült és nem akarja venni a töltést a gyári töltőről. Valaki járt már így vele? Sajna én is csak ennyi infót kaptam, így nem biztos semmi.. -
gulyasa
őstag
Biztosan. De hogy mennyivel, azt nem tudom.
Az én Honor 6-osomon még nincs (nem volt) ilyen funkció, az asszony meg nem is tudja, hogy van ilyen is az Y6-osában.
Mint régebben említettem, neki ez az első okostelefonja.Amúgy magánvélemény:
Teljesen fölösleges lassító funkció ez a dupplakoppos ébresztés. Ahelyett, hogy egy gombnyomással (bekapcsoló gomb) feléleszted a telefont, inkább végzel egy dupla mozdulatot, mert most ez a menő...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
-
w.miki
veterán
Ezért gondolom, hogy a + 1 évet a Huawei adja... valahogy...
Dupla koppos ébresztés hol találtátok?
Gyorsan, 1 hónap alatt megjött ez a tok is, megy a fa alá. nov 25.-i rendelés.
Fólia egyelőre nem jött, itthon volt egy 5" univerzális (k3), azt tettem rá, egyelőre jó lesz.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
lord_m
senior tag
Megnéztem Én is, valóban. Ez gondolom a törvény által előírt minimum.
Gyártó további kiegészítõ jótállást is nyújt(hat), melynek feltételeit -
terméktõl függõen - a megvásárolt termékhez csatolt Használati Útmutató és/vagy a Gyártó hivatalos honlap
tartalmazza. A Fogyasztó a jogszabály alapján kötelezõ jótállási idõn túl a termékkel kapcsolatos jótállási igényét a Gyártó által meghatározott képviseleti pontokon jelezheti.Ez lehet a +1 év elvileg.
-
weres00
csendes tag
Sziasztok
Nem melegedik nagyon 2 sim kártyával?[ Szerkesztve ]
-
tusik
tag
Üdv.
Dupla koppos ébresztés van ebben a készülékben?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem a kisfiam youtube-ozik rajta mikor nem dolgozok vele. De mivel majdnem minden mas le van torolve rola a youtube-ot meg a terkepet kiveve (van rajta egy edge, ha neha bongezni kell), igy nehez megmondani milyen lenne belakva. De az biztos, hogy az alkalmazasok elso inditasa eleg lassu rajta, jonehany masodperc kell mire valami elindul. Ami aztan ha egyszer bent van a memoriaban akkor mar rendben van...
-
gulyasa
őstag
Mi használjuk - illetve asszony használja.
A tapasztalatainkat régebben már leírtam.
Telefonos csicsás tesztelő programok nem érdekelnek, mint ahogy PC-k esetében sem érdekeltek sosem a 3dmark és társai.
Asszonyt sem érdekli.
Neki egy olcsó, jól használható telefon kellett.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
w.miki
veterán
Használja már valaki a telefont, vagy mindenki karira adja majd oda a gyereknek?
Tud majd vele játszani is?
Tesóméknál az egyik gyereknek Samsung J5 2016 van, a másik kapja a Huawei Y6 2017.
Antutu pontszám alapján ez utóbbi kétszer olyan gyors, de a gyakorlatban, mi a tapasztalat?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
gulyasa
őstag
válasz gyuri2008 #75 üzenetére
Lehet, triviális kérdésnek tűnik, de...
Amikor kiválasztottad a csengőhangot és amikor befejezted a névjegy szerkesztését, akkor rányomtál a "pipára"?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
-
gyuri2008
veterán
Miért nem tudok egyéni csengőhangot beállítani névjegyhez?
Csak a gyári telefon csengőhangon csörög. -
gulyasa
őstag
válasz gyuri2008 #71 üzenetére
Most nem kínlódtam az olcsó(bb) beszerzési forrásokkal, mert az hetekig tartott volna, mire ideér.
Ahol lakunk, abban az egyetlen plázában, ugyanazon az emeleten, ahol a Telekom is van, egy mobil tokokkal és fóliákkal és egyéb kiegészítőkkel foglalkozó árusnál egyszerűen csak kiválasztottuk és megvettük.
Az üvegfólia (már meg nem mondom, milyen márkájú) 3500 volt, a tok meg 3000.És még az üvegfólia felrakással sem kellett kínlódnom, ott felrakták korrektül.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz gyuri2008 #69 üzenetére
Van rajta gyárilag fólia, de a levehető fajta.
Rögtön le is cseréltettük egy üvegfóliára, meg ugyanott vettünk hozzá egy szilikon tokot is - persze az, hogy melyik fajta és milyen színű, azt a lányunk választotta ki az anyjának.Mindezekkel együtt is még mindig kevesebbet költöttünk rá (az akciós vételi árral együtt), mint amennyi az eredeti/mostani ára a telefonnak.
Ja és plusz információ-
Első bekapcsolásnál 60valahány százalékon állt az akksi töltöttségi szintje. Volt azóta nyomogatva, de nem volt intenzív használat, így ma délutánra is csak 30valahány százalékra esett vissza.
Aztán kipróbáltam a töltést az itthoni (a Kínából kapott eredeti, a Honor 6-omhoz mellékelt) 2A-es adapterrel és kevesebb, mint 2 óra alatt 99%-on volt (akkor néztem rá és húztam ki).Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gyuri2008
veterán
A készüléken gyárilag van fólia?
Én legalább is úgy látom.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
A SIM "átalakítás" annyi (legalábbis a Telekomnál), hogy kérsz a régi helyett egy új kártyát, amiből kitörhető micro vagy nano méretben a SIM, amilyen a telefonodba kell.
-
gulyasa
őstag
Na most hogy kicseréltük a SIM-et, megnéztem a Telekomos appokat.
Valójában azok nem maguk az appok, hanem rákoppintva az adott alkalmazás letöltő oldalához ugrik elindítva a Google Play appot.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Na már nem lehet tovább szerkeszteni...
Megnéztem, a Honor 6-omba való micro SIM-et nem lehet belerakni az Y6-ba. Nano SIM-hez való a foglalat.
-
gulyasa
őstag
Igen, a SIM kérdés tényleg jogos, mert a leírások ebben a tekintetben nem ugyanazt írják.
Nano SIM kell bele (legalábbis ebbe az egy SIM-esbe biztosan). A SIM/SD foglalat melletti tájékoztató matricán is a nano SIM felirat látható.Azt viszont nem tudom megmondani, hogy szolgáltató függő vagy független-e...?
Egy rövid múltbeli időszakot kivéve mindig is Westel/Telekom-osok voltunk, így nálunk most is csak Telekomos SIM-ek vannak (asszony régi "hagyományos" SIM-jét még le kell cseréltetni "nano-sítható" új kártyára).Viszont a Honor 6-osomból kiindulva - bár én Kínából vettem (H60 L02), nem a Telekomtól -, úgy emlékszem, akik szolgáltatónál - beleértve a Telekomot is - vették (H60 L04 Európába szánt változat), azok sem voltak szolgáltató függők - a hivatalos Telekom tájékoztatótól eltérően...
Ugyanakkor, amellett amit már említettem, hogy rajta vannak különböző Telekomos appok, le van cserélve rajta a bejelentkezési és a kikapcsolási animáció és dallam a Telekomos-ra, plusz a csengőhangok között is ottvan a Telekomos - így lehet rá esély, hogy akár függővé tették.
Szóval azt ajánlom, szóbeszédekre ne alapozz. Konkrét készülékben kellene kipróbálni, hogy a Telekomnál vásárolt Y6-ban működik-e a Vodás SIM...?
[ Szerkesztve ]
-
lord_m
senior tag
Ugyan ilyen megfontolásból kapja majd édesanyám is ezt a készüléket. Egy fórumtársnak köszönhetően még egy domino-s kupont is beváltottam rá, így 24 700 Ft volt.
Egyébként tényleg független és micro Sim kell bele? Mert Vodással lesz majd használva, ami eddig normál SIM volt.
Egyébként köszi a beszámolót!
-
gulyasa
őstag
Idézve a kapcsolódó cikkből (a legutolsó mondat): "...csak egy kihagyhatatlan ár mellett tudjuk javasolni megvételre."
29.700Ft-ért tényleg az volt.
Igazából ez most az asszony legelső okostelefonja, nagyon nehezen akart megválni az előző Samsung "butafonjától", de az utóbbi már kezdett használhatatlanná válni, ezért kénytelen volt váltani.
De már kezd barátkozni az Y6-al, kezdőként teljesen jó neki, aki még Android-ot sosem használt életében.
Neki minden újdonság e tekintetben, tehát egyáltalán nincsenek extrém elvárásai pl. a hardverrel kapcsolatban.
Az volt a lényeg, hogy tudjon telefonálni, rendesen lássa az SMS/MMS-eket, meg esetleg a tesóival, család többi tagjaival, pár ismerősével majd tudjon itthonról WiFi-n keresztül Viberezni, vagy Messengerezni.
(Egyébként egyik kollégámnak szintén ilyen van, teljesen meg van vele elégedve - ő még negyvenvalahányért vette régebben -, ezért ajánlottam én is anyának.)Van jó pár eltérés ezen (Telekomos) példány és a cikkben elemzett példányról leírtak között.
- Van headset is dobozban.
- Csak egy SIM foglalat van benne (habár esetünkben nincs is szükség másodikra).
- A "Néha egészen egyszerű dolgokra is hosszú másodperceket kell várni" kijelentést cáfolnám, ilyet nem tapasztaltunk.
- Sem a Huawei-es Egészség, sem a Runtastic Results nincs előtelepítve rajta. Ellenben van Telekomos Futótárs, Mobilvásárlás, Műsorújság, Telekom Nekem és TV GO.
- Van NFC. Alapban természetesen csak egy másik mobillal kommunikációra, fájlátvitelre használható. Fizetéshez alkalmazást is kellene letölteni.Egyelőre ennyi.
Még a fényképezést/videózást próbálgatták anya és a 7 éves lányunk - gyerek tanítja az anyját
Plusz nagy segítség egy teljesen kezdő számára a telefon és az Android alapjainak megismeréséhez, hogy van a telefonon egy 112 oldalas magyar nyelvű User Guide.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Vettünk mi is asszonynak Black Friday akcióban 29.700Ft-ért a Telekomnál. Ma vettük át PickPack ponton.
Igazából vásárlás előtt szinte már mindent tudtunk róla, kivéve azt, hogy a mellékelt töltőadapter csak(?) 1A-es.
Én amikor kb. 2 éve a Honor 6-omat vettem, ahhoz eleve már 2A-es töltőt adtak gyárilag.Kérdésem, hogy ugye az Y6-ot is lehet 2A-es (2.1A) adapterrel gyorstölteni?
-
törölt tag
válasz #31757056 #55 üzenetére
Visszavittem az alcatel-t nagynehezen visszavettek, ki hoztam ezt helyette. Nem rossz tényleg, igaz 4 maggal kevesebb de egyáltalán nem érződik lassabbnak a másiktól. Mondjuk első telefonnak nem tudnám elkepzelni, szerintem ha be lenne lakva állati lassú lenne. Így hogy le van benne tiltva törölve minden így egész elfogadható. Jövő héten élesben meglatjuk, hogy jó lesz e arra amire vettem, navigációnak. Az aksirol jókat mondanak, hát kíváncsi leszek kibir-e egy teljes műszakot
-
törölt tag
Hat vegul az alcatel-t vettem de viszem vissza mert szar. Ha visszaveszik veszek inkabb egy ilyet en is. Ezen a Huawei-n vannak gyarilag telepitett bloatware programok amik reklamokkal bombaznak mint az alcatel-en?
-
istibond
tag
Kinek hanyas szoftververzio van fenn a telefonjan? Lehet tudni melyik a legfrissebb?
Nalam B122
Koszi[ Szerkesztve ]
-
Eztis_Aztis
tag
Kb 3 órája nyúzom.
Abszolút rendben van. Pörög a rendszer, van nfc is.
Szerintem korrekt kis gépezet. Amúgy a fülhallgató egy kalap sz@r, de hát ez mégse Iphone/galaxy s széria, ennyi jár hozzá.Bónusz, hogy a színe tökély. Én az arany változatot kértem, és ma már kicsit aggódtam, hogy nem lesz-e túl "rajos". De nem, sőt, gyönyörű fakó árnyalatú, kicsit inkább pezsgő szín.
Képernyő oké, fotók tragikusak
A hátlapot amíg sikerült leszedni 9 körmöm bánta, soha többet nem veszem lé, de legalább a huaweit megutáltam egy életreWifi szvsz meglepően jó, a mellettem fekvő házi sárkány sony telója gyengébben fogja. Persze ez csak itt nálunk van így.
-
Eztis_Aztis
tag
Én szerdán megyek érte, a megújított elôfizumhoz adták ingyen!! Na, ha ennyiéry kapok sziaomit, meg egyéb dzsunkafónt, akkor majd azt veszem
-
w.miki
veterán
Mi is rendeltünk. Telekomnál, domino kuponnal 25e ft volt. remélem független lesz. Nano sim megy bele?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
St3ven
addikt
Most 29,7k a Telekomnál kártyásan a Black Friday akcióban. Annyi, hogy single SIM-es.
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
törölt tag
Sziasztok. Hasznalja valaki ezt a telefont navigacionak? Eddig egy sony Z3 compact-ot hasznaltam erre a celra de haldoklik benne a kijelzo, ezert le kellene cserelni. Csak navigacionak lenne hasznalva semmi masra, vajon arra jo lenne hosszu tavon? Van egy huawei p10-em minden masra.
-
scyllarus
veterán
Köszi a választ! Közben már letettem a garast a P9 Lite Mini mellett, de jó tudni.
Szerintem mindegyikben lehet, mert a T kártyafüggetlent árul.[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
scyllarus
veterán
Van benne NFC? A teszt szerint nincs, de a Telekom oldalán a bemutató videóban látszik az ikonja a képernyőn
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
kefete
tag
A betekintési szögek tényleg nem valami jók, Samsung J5 AMOLED kijelzőhöz viszonyítva gyenge a betekintési szöge.
Nemrég érkezett hozzá egy szoftverfrissítés, jobb lett az alkalmazkodó fényerő, illetve az akksi is picivel lassabban merül, nem kell kézzel bezárogatni a háttérben maradt alkalmazásokat. Éjszakai inaktív fogyasztása stabilabb lett.
-= Répahegesztő kisiparos =-
-
gusthy
veterán
Az, hogy a kapacitív gomb kevésbé érzékel, mint a szoftveres, tudománytalan eléggé
Ugyanaz történik mindkettő esetben, csak vagy van alatta kijelző, vagy se.
[ Szerkesztve ]
-
martinov
csendes tag
Mindenhol panaszkodnak a betekintési szögre. Lehet az én gépembe más kijelző került? Bárhonnan nézem rendben vannak a színek és a kontraszt is. P8 Lite-ról váltottam, annál egy hangyányival jobb is a kijelző, és ez legalább kibír egy napot, nem kell már délben töltő után kapkodni. Cserébe a kamerát minősíthetetlen képeket csinál. Ennyi pénzért ez van, majd megszokom.
[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
válasz forgonati #17 üzenetére
Mi céges telefonként vettük a kvázi elődjét a Y5II-t. Majd ha a Xiaomi-ra is lesz 2 év garancia, akkor talán képbe kerül. Plusz 40 körül van P9 Lite mini is a mi szolgáltatónknál.
Az Edigitalról annyit, hogy rendszeresen vásárolva, évi 1-2 milliót elköltve nem lehet rávenni őket az átutalásos fizetésre, és az elvileg céges ügyfeleknek fenntartott email címre küldött levélre basznak válaszolni.Laci
-
janeszgol
félisten
Hmm. Lehet a Nokia 3 nem jobb ennél. Valamit nagyon elszúrhattak annál, mert ugyan az a SoC van a két telefonban ,csak itt Turboval (100 mhz-el magasabb a frekvencia) és kb 60%-kal magasabb pontszámokat kapott. Érdekes. Ennyire OS függő a dolog vagy csak a szokásos benchmark probléma?
Kamerában ez, kijelzőben amaz inkább. Összességében inkább ez, hiába lesz arra Oreo.kefete, nincs gond vele. Én is megvettem az LG K8-at 24*1 ezresért, plusz 12.500 forintot még le is tettem érte. Igaz már eladtam ,mert sem kijelzőben (fényerő, az érintés kiváló minőségű), sem kamerában nem ütötte meg a minimumot sem nálam. De akinek ezek nem annyira fontosak, annak akkoriban nem volt rossz vétel így sem. Ezért az árért jobb Xiaomit lehetett volna venni, de lehet azt is eladtam volna (MIUI? és B20).
[ Szerkesztve ]
-
kefete
tag
Tegnap vettem egy ilyet a Vodánál 24*2 ezer forintért, részletre.
Nevezzetek engem is birkának, de a 40 ezerből, ami a zsebemben maradt, elviszem a családot kirándulni jövő hétvégén, és ennyi.
Nem mindenki akar egyösszegben venni telefont, ha van más lehetőség. Az, hogy 2 év alatt bukik rajta az ember mondjuk egy tízest nekem annyira nem fáj. Valamit valamiért.
Szívesen vettem volna ilyen feltételekkel Redmi 4X-et, de sajnos mem lehet.Szép napot mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-= Répahegesztő kisiparos =-
-
HartgeH3-2.8
addikt
Hölgy ismerős akcióban vette 40k-ért. Felhasználási terület FB, Messenger, Viber, Fotók, néhány app.
A készülék elvégzi a feladatát. Ugye milyen meglepő?
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Fall-N
veterán
válasz Donki Hóte #24 üzenetére
Kevered a dolgokat. Szoftveres gomb a virtuális, ami a kijelzőn van. Az érintésérzékeny kapacitív az hardveres, az nem tud szoftveres lenni. Lásd szoftver fogalma. Az más kérdés, hogy fizikailag nem kell benyomni (nem valódi gomb), de ettől még fizikai.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Nem értem miért kell minden egyes tesztben leírni negatívumként, hogy szoftveres navigációs sáv van és nem kapacitív? A mai nagy felbontású kijelzők korában az a sáv ha kiszámoljuk 5,625 %-át "veszi el" a teljes magasságnak. Ezzel az erővel rejtsük el az állapotsávot is (3,75 %). Szubjektív kinek mi tetszik, használhatóságot nem rontja.
Előnye is van:
- Felcserélhető a sorrendjük a "gomboknak".
- Nem kell sötétben matatni a kapacitív gombokért. A legtöbb mai készülékben nem nagyon van háttérvilágításuk. Samsung is lekapcsolja alapból a két szélsőt. (Át lehet állítani.)
- Kisebb alsó káva lehet(ne) velük, letisztultabb design. (Nem itt, de jó példák rá: LG G2, G3.)
- Legtöbb gyártói ROM-on személyre lehet szabni (értsd témázni) és elrejteni gesztussal.Másrészt mivel sok olvasó ad a szavaitokra így alapból sokan itt is a fórumon negatívan állnak hozzá. Sokan nem is használták napi szinten.
Az átlag felhasználót egyébként meg nem zavarja, akik többen vannak. Droidon sem újdonság, Google 4.0 óta használja. (Tableten 3.0 óta.)
[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
válasz Donki Hóte #24 üzenetére
Jogos
Naszóval, a képernyőn akkor is megbízhatóbban érzékelt nekem. Nem állítom, hogy ez a jó kivitel, mindenki használjon olyat, ami neki bevált.Csak arra akartam rávilágítani, hogy nem mindenkinek van gondja ezzel a megoldással."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
jUUh
addikt
Nem olyan jó vétel ez szerintem.
Samsung Galaxy S23+
-
veterán
válasz scyllarus #20 üzenetére
Természetesen, a szoftveres gombok a jók, de nem a képernyőre kell tenni őket, hanem alulra a kávára
Egyébként a mostani Samsung A7-emen van egy hardveres gomb is (ami egyben szoftveres is, mert benne van az ujjlenyomat érzékelő), de az 100 %-ban érzékeli a megnyomást
Mindegyik megbízhatatlan volt, a 100k+ Samsungtól a "filléres" R4A-n át a Lumiákig.
Itt valami félreértés lesz, az R4A-n nincs hardveres funkciógomb, ugyanolyan szoftveres, mint a Huawein, csak az alsó kávára tették a kapacitív érzékelőjét.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
scyllarus
veterán
Mindegyik megbízhatatlan volt, a 100k+ Samsungtól a "filléres" R4A-n át a Lumiákig.
Legalábbis a képernyőn lévőkhöz képest mindenképpen."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Departed
őstag
válasz Donki Hóte #18 üzenetére
Ez a gombok helyett "önéltető" felirat dolog olyan hogy ha jó huawei telefonról van véletlenül szó, akkor sem venném meg mert minden nap rohadtul idegesítene. Ezekszerint nem vagyok egyedül akit emiatt (is!) elveszít ez a cég mint vásárlót.
scyllarus: Nem tudom neked milyen telefonod volt, de a Redmi Note 4-emnél a hardveres érintőgombok is 100-ból 100-szor érzékelnek, ugyanúgy mintha képernyőn lennének. Csak éppen nem a hasznos képernyőfelületet cseszték el rájuk.
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
scyllarus
veterán
válasz Donki Hóte #18 üzenetére
Amióta szoftveres gombokat használok, imádom, nem szívesen vennék másmilyen telót.
100-ból 100x érzékel, ellentétben a hardveressel."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
DonaldJames
tag
Már megint ez a monó hangszoró el felejthetnék.
▂▃▃▅▅▇▇Megbízhatóságom 551 pozitív és 0 negatív..... ▇▇▅▅▃▃▂
-
veterán
Egyszerűen felfoghatatlan a számomra, hogy ha ott van alul a két ujjnyi vastag káva, akkor miért a kijelzőből vesznek el egy további ujjnyi sávot a szoftveres funkciógomboknak
Ez valami becsípődése a Huaweinek, nem tudnak erről a marhaságról leszokni
Azt megértem, hogy egy LG G6-on, ahol 8 mm magas az alsó káva, ott nem a káván vannak a gombok, de ezen a Huawein még az orosz mérnökök is találtak volna helyet a funkciógomboknak.
Mindegy, a telefon nem ettől vacak, hanem általában
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
forgonati
őstag
Ugye tudod hogy hülyeséget beszélsz? Lassan minden áruházban kapható Xiaomi, hivatalosan. És az átlagember biza jár a Tescoba, akár hiszed akár nem... Persze aki meg bemegy a szolgáltatóhoz és leveszi az első telefont a polcról ahelyett hogy előbb egy picit is tájékozódna, az meg is érdemli. Aki meg kicsit utánanéz, az meg a Xiaomit veszi, olcsóbban. Mert olcsóbb és jobb, ezek tények.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
Tomikaa.
tag
Ez a telefon MT6737T-vel hogy a francba ér el 10000 ponttal többet AnTuTuban, mint a 8 magos, Kirin 620-as P8 lite-om, ami elvileg kicsit erősebb? Talán azért, mert én már régóta használom?
[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
Nem tudom mennyire szokták az emberek először élőben megnézni a telefont ahhoz, hogy megvegyék, akinek elég a száraz adat, az otthon a gépen látja a webáruházban feltüntetett készülékek között, beteszi a kosárba és másnap a kezében van. Ott nem tudják eldugni, a jövő pedig ugyebár erre van. Na meg ha esetleg ki is akarja próbálni, akkor is tájékozódik előtte a honlapon, hogy kapható-e az adott készülék, ha pedig bemegy és nem találja, akkor semmiből nem áll megkérdezni egy eladót, hogy hol tudja megtekinteni a választott készüléket. Erre a "legbirkább" ember is képes szerintem.
-
Nimda
addikt
Ezt a telefont nem a tudatos vásárlók veszik, arra ott van a Xiaomi
-
-
ALBY
senior tag
Az "ÁTLAG" bamba birka megérdemli hogy hülyére vegyék a szolgáltatónál ha nem hajlandó kinyitni a szemét vagy kérdezni, fizetni fog , vagy vackot sóznak rá.
Más azért szeretne jól választani, jó terméket, akár magától, vagy segítséget kérve.A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
janeszgol
félisten
1, nem mindenki csak SoC/ár alapján választ. Bár itt más gondok is vannak.
2, lehet nem mindenki szereti, ha annyira alul vannak a gombok. Erre nem jöttél még rá? (Egy kéznél a hüvelykujj nagyobb lefeszítést igényel, ha nagyon alul vannak a gombok. És egy 5 colost még lehet néha egy kézzel kezelni. Max a fenti sávot nem.) -
Departed
őstag
Millió helyen lehet már Xiaomi-t venni, esetleg nézz körül. És igenis azt vegye le a polcról a user, mert ár/érték arányban (meg hogy a feliratot nem agyatlan módra a gombok helyére teszi) agyonveri a huavej-t és társait.
-
h3lios
addikt
Korrekt teló, párat már adtam el belőle és eddig nem volt panasz rá.
Egyébként bírom a sok Xiaomi hívő kommentet a fórumon. Minden alsó - közép kategóriás telónál jönnek a bezzeg a Xiaomi ilyen-olyan olcsó.Ameddig a szolgáltatók nem veszik be őket a kínálatba / nem kapsz a nagyobb tech áruházakban polcról addig soha nem lesz itthon piaca ezeknek. Az ÁTLAG ember nem fog neten böngészni és procik között különbséget keresni.
Márpedig 1 átlag használónak (aki azt sem tudja, mi az hogy e-mail) tökéletes egy ilyen is...
B-tag: H3lios#2825
-
Wesder
félisten
A Huawei felírat megint tök feleslegesen foglalja a helyet a gombok elöl... A másik meg hogy vicc ennyièrt.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
atike
nagyúr
Na ennek sem sok értelme van... Mármint ennyi pénzért ilyen paraméterekkel ezt venni....
-
Departed
őstag
Kb. mindenben jobb egy Redmi 4X 40ezerért, nem is tudom miért venne bárki ilyet ahelyett.
-
-
janeszgol
félisten
A kijelző lehetne jobb, az SoC elmegy, a 2 giga ram elmegy. Szégyen az MM, Nougat lenne a minimum (jó, ez még frissülhet). A kamera papíron megegyezik az Y5_2-vel, de ahogy nézem, picit gyengébb. Összességében nem lenne rossz, mondjuk 40 ezerért. Bár inkább a Nokia 3-at választanám. (Nokia 5 meg most 50 ezer ft-ra van leárazva. Az meg jobb ennél.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 230 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest