- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mert Oreo alatt teljesen elégedett voltam a telefonnal, most meg egyáltalán nem. Számomra új volt az Android, féltem tőle (Windows-ról jöttem), mert régen rossz tapasztalataim voltak a középkategóriával, de muszáj volt váltani. Nagyon kellemes csalódás volt. Ehhez képest Pie alatt a telefon egy halom fos. Volt gyári visszaállítás a verzióváltás előtt, után, meg azóta volt cache törlés is. Ideig-óráig jó, utána elkezd ismét random vacakolni a telefon. Sose volt lagos a rendszer az Oreóval, sose futottam bele mikroakadásokba vagy abba, hogy nem volna elég reszponzív a felület, nagyon megszerettem. Most meg rendszeresen kiakaszt. Na nem olyan vészes, mint anno a közepes Sonyk voltak, azt valóban falhoz vágtam, aztán szétlőttem Airsofttal (céges telefon volt
). De engem idegesít. Amikor kijött a Pie mások is írtak hasonlókat, nekem akkor még nem volt vészes, de azóta igen.
Amúgy már megvettem az utódját.
-
rushty
őstag
Beállítások /
Szinkronizálás és Google
Az Android rendszer szinkronizálása letiltvaEz miért van, hogy lehet bekapcsolni?
A szinkronizálás nem működik aktiválja újra az Android rendszer szinkronizálását a Chrome szinkronizálásához.
-
olhgbr
csendes újonc
Az alkalmazáslistánál az Ajánlásoknak mi értelme van, ha mindig ugyanazt a négyet mutatja?
Persze csak akkor ja semmi app nem fut a háttérben -
spiritex
veterán
Az enyém FIG-LX1, 8.0.0.134(C02)
Én nem szoktam frissíteni semmit addig, amíg nincs valami hibája, csak akkor, ha van és az újban kijavították. Az egyetlen hiba, amit észrevettem a 8-as verzióban az a (#2390) alatt leírt dolog, de ezt nem javították utána sem ki.Ez egy olyan alapvető funkció, ami biztos, hogy benne van valahol. A Beállítások között, ha bármelyik almenüpontba belépsz, akkor felül megjelenik egy keresősáv, itt begépeled, hogy "zár" vagy "zárolás" és meg fogja mutatni neked, hogy hol találod.
-
babe98
csendes tag
válasz
spiritex #2392 üzenetére
hoppá, a "Beállítások / Biztonság és adatvédelem" után itt csak "Zárképernyő jelszó" menü van. Abban ugyan van "Biztonságos zárolási beállítások", viszont alatta már nincs olyan, hogy "Automatikus zárolás", csak "Minta láthatóvá tétele", meg "Lezárás gomb megjelenítése..."
Neked milyen készüléked van, az enyém ez:
FIG-LX1,
9.1.0 EMUI,
9.1.0.123(C432E8R1P5) Build -
babe98
csendes tag
A képernyő zárolás időtartamát hol lehet állítani? Nem találom a lehetőséget sehol...
-
spiritex
veterán
válasz
Anonymus95 #2376 üzenetére
Én is pontosan ugyanezt vettem észre, hogy az animáció bekapcsolásával, időtartamának növelésével (0.5-re vagy 1-re) nehezebben érzékelhető a fényerőváltás, de ezt nem lehet sehogyan sem megszüntetni? Hogy ne csak érzékelni legyen nehezebb, de meg is szűnjön teljesen? Egyáltalán minek van? Mi a jó benne?
-
w.miki
veterán
FIG-LX1 P smart telefon csak Huawei logoig jut.
Nem megy tovább, és kikapcsolni sem lehet, amíg le nem merül.
Néha bejön egy zöld képernyő, kék, és piros négyzettel.
Mit lehet ezzel tenni? -
Tudna valaki segíteni, hogy miképp tudok visszaállni Oreo-ra? Emlékszem, hogy volt már itt róla szó, de nem találom. Kéne egy leírás, ami alapján könnyen meg lehet csinálni. Mielőtt falhoz b@szom ezt a szart. (Nem, nem akarok már semmilyen gyári visszaállítást, cache törlést, csak a rollback, ha valahogy lehet.)
-
nomic
aktív tag
válasz
Anonymus95 #2382 üzenetére
Sejtettem hogy ez lesz. Egyébként, árban mennyire számítsak? (HiCare szerint garanciás, de már volt nem-hivatalos szervízben (smartrepair), szóval elvileg garanciavesztett)
Segítségeket köszönöm.
-
nomic
aktív tag
válasz
Anonymus95 #2379 üzenetére
Kipróbáltam gyárival is, 90° jack-es fejhallgatóval is, ugyanez. JBL fülhallgató másik telefonba tökéletesen működik, biztos hogy a telefonnal van gond.
Azóta egyébként rosszabb a helyzet, most már a legkisebb mozgás után nem érzékeli a fülhallgatót. :/
-
Sanyi.mTs
addikt
Használja valaki google naptárral ezt a mobilt?
Az a gondom, hogy a naptár értesítés hangot ad "ne zavarjanak" üzemmódban is, pedig be van állítva, hogy ne adjon ki hangot. -
-
Tomasz72
aktív tag
válasz
Anonymus95 #2376 üzenetére
Mondjuk jogos!
Az én 47 éves szememmel azt az animált fényerő változást biztos nem veszem észre... -
Anonymus95
senior tag
válasz
Tomasz72 #2375 üzenetére
A fejlesztői lehetőségek között most is ott van egy ilyen opció, ez viszont talán Android 9 óta itt van.
A fényerő ennek bekapcsolásakor is a változik, csak nem vehető észre a fokozatos halványulás miatt, még ha ezt az opciót kikapcsoljuk, akkor az animáció megszűnik, vagyis az elhalványulás is, így egyből szembetűnik az éles fényerő váltás. -
Tomasz72
aktív tag
válasz
Anonymus95 #2374 üzenetére
Vágom...
De ezt régen a fejlesztői beállításoknál lehetett kapcsolgatni...
Sőt, ha kikapcsolom, alkalmazáson belül valamikor változtatja a fényerőt.Idáig azért nem tűnt fel, mert a frissítés óta nem bogarásztam benne ennyit.
Na mindegy, köszi azért! -
Tomasz72
aktív tag
Mi a cs*cs!?
A legutóbbi frissítéskor bekapcsolt egy olyat, hogy "Speciális vizuális hatások".
Beállítások / Intelligens asszisztens / Kisegítő lehetőségek menüben,
Nektek be van kapcsolva? -
Anonymus95
senior tag
L alakú a Jack dugő, nem egyenes.
Nem tudom hogy néz ki a telefon alja, nem domború e például, de lehet azért rúgja ki magát abban a pozícióban. Próbáld ki más fülessel, olyannal mint a gyári is, ami egyenes Jack dugóval rendelkezik.
Azt ugye nem lehet így vagy úgy bedugni, mert az egy szimpla henger amit bárhogy bedugva, ugyan azt kapsz.
Még Sony telefonnál volt nekem ilyen hogy az L végl Jack dugós headset kiugrott. Ha jó erősen megnyomtam, akkor kattant egyet és úgy volt jól bedugva. Úgy nem ugrott ki bárhogy fordítottam. -
nomic
aktív tag
válasz
Sanyi.mTs #2368 üzenetére
Igen, de másikkal is hasonló az eredmény.
Úgy kell elképzelni, hogy pl. ha a jack "merőlegesen" van bedugva (tehát a vezeték a kijelző felé vagy a hátlap felé "kezdődik" akkor bent marad, de ha vízszintesen (azaz a vezeték nem emelkedik a telefon alá /fölé a csatlakozónál) akkor amint bedugom, kiugrik a helyéről.
Tudom, elég hülyén magyaráztam el, ha hazaérek, megpróbálok képeket/videót csinálni róla.
-
nomic
aktív tag
Hali!
P Smartom jack csatlakozójával lenne problémám. Bizonyos pozíciókban nem érzékeli a fülhallgatót, más pozíciókban kidobja magából a jacket, és csak 2 helyzetben marad benne, és szól normálisan. Lehet valamit kezdeni vele, vagy érdemes szervízbe vinni?
-
Tomasz72
aktív tag
válasz
Anonymus95 #2365 üzenetére
Ja ja...
A 9-es verzió frissítésekor én telepítés előtt és után is csináltam alaphelyzetbe állítást.
Voltak apró dadogások, de nem zavaróak,most úgy látom ezek is megszűntek.
Meg nekem mániám, hogy alkalmazást nem frissítek, hanem törlöm és újratelepítem.
Még a Sony-s korszakban ez bejött. -
Tomasz72
aktív tag
válasz
Anonymus95 #2361 üzenetére
Hát ez mi!?
Telenorosra a második frissítést telepítem!
Volt egy 3 gigás, most meg egy 200 megás.
A nagyobbiknál a changelog-ot el se tudtam olvasni...
A kicsi az augusztusi biztonsági update. -
Anonymus95
senior tag
válasz
tiamat031603 #2359 üzenetére
Én is így gondolom, ahogy az előttem szóló írta.
-
szemesi69
addikt
válasz
tiamat031603 #2359 üzenetére
Szolgáltatói beállítások frissítése, engedd rá, mert szükséges. A telefon szoftverébe nem nyúl bele. Ez teljesen természetes
Ha telekomos kártyát teszel bele, arra is fog jönni, ebben a kettőben személyes tapasztalatom van.
-
tiamat031603
csendes tag
Egy érdekes dolog van, páromnak hoztam külföldről egy Huaweit, dual-sim meg minden, dobozában. Beleraktuk a vodás kártyát és pár óra múlva már jött is valami VODAFONOS szoftverfrissítés. Egyenlőre nem tettem fel, mert nem értem a dolgot. Ez egy hálózatfüggő frissítés egy teljesen független telefonra? Mit akarnak vodáék belenyúlni? Ez normális? Engedjem rá ezt a frissítést? Azért offtopic mert Y6-ról beszélek.
-
Feczó
friss újonc
válasz
N€T0X|N #2356 üzenetére
Én tegnap este a cache törlését megcsináltam, de a teljes alapállapotba állítást nem volt ingerenciám, mert nincs kedvem az összes motyót újra telepíteni, jelszavakkal, fiókokkal, mindennel.
A telefon kb. gyári gyorsaságát produkálja, mintha új lenne. Nincsenek pillanatnyi lefagyások, másodperces várakozás, félre kattintások. A telefon azonnal teljesít minden parancsot, az appok sokkal gyorsabban nyílnak meg, mint a 9.1-re frissítés óta.
Nagyon jó az ötlet. Lehet, minden frissítés után meg fogom csinálni. -
válasz
Anonymus95 #2355 üzenetére
Ezt kipróbálom én is, mert néha már legszívesebben falhoz b@sznám a telefont, annyira kiakaszt, de teljesen visszaállítani nem akarom, amíg nem muszáj. Pie után tűrhető volt, még ha érezhetően meg is döccent néha (Oreóval soha), de az azóta érkezett 1 vagy 2 frissítés után néha teljesen meghülyül és vagy ótvar lassan reagál vagy sehogy, másodpercekig.
Lehet, hogy érzi, hogy már kinéztem az utódját.
-
Feczó
friss újonc
válasz
Anonymus95 #2352 üzenetére
Ezzel milyen gyorsító tárat törölsz?
Nekem is borzalmasan belassult a 9.1 telepítése után, és már a cserén gondolkodom.
Nekem a névjegyek a Google fiókban vannak mentve, akkor elvileg megmaradnak. Ha jól értem, azokon kívül mindent újra kell majd telepíteni? Appokat, fiókokat, jelszavakat? Én korábban phone clone-nal települtem át a régiről. Fél óra, macerák nélkül. Itt nem ez lesz? -
R3nts
senior tag
válasz
Anonymus95 #2352 üzenetére
-
Anonymus95
senior tag
Kikapcsolod a telót.
Vársz kicsit. Ne legyen a telefon sem töltőn, sem géphez dugva, mert akkor az erecovery jön be és nem a sima!
Power gomb és hangerő fel gomb hosszan nyomva tart, amíg be nem jön a Recovery.
Ott Wipe cache, majd Wipe data/factory.
Ha a folyamat elindult, akkor már bedughatod töltőre a telefont, de egyébként érdemes legalább 60-70 százaléka tölteni a művelet előtt.
Ennyi.
Biztonsági mentésből visszaállítani nem jó üzlet. Appokat újratelepíteni tisztán.
Kontaktok, ha google fiókba lettek mentve, akkor semmi teendőd. Ha a telefonon vannak a névjegyek, akkor exportálod tárhelyre és azt a kis fájlt lemented a képekkel és videókkal együtt a számítógépre.
(megvásárolt alkalmazásaid megmaradnak a Google fiók által) -
R3nts
senior tag
Sziasztok!Vodás hivatalos Android 9.0.1.(C02E8R1P5)-nél (OTA frissült pár hete),még mindig elképesztően lassú a teló...FR nem volt,most viszont márr akarok csinálni!Hogyan kell? Az összes telepitett program odalesz?Utánna mentésből a névjegyeket,képerket,videókat érdemes visszatenni csak? Programokat pedig űjra letölteni a Play áruházból?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategóriában kínál FullView kijelzőt, friss Androidot és dupla hátlapi kamerarendszert, a phabletek között pedig kimondottan kompaktnak számít.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- Black & Decker töltőt keresek
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest