-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
petarda92
csendes tag
válasz
Shryoss #14136 üzenetére
Másfél éves telefon akksiját még garanciában cserélik. Nekem kb 1 hónapja cserélték úgy, hogy bevittem a József körúti Huawei ügyfélszolgálati központba. Igaz, hogy csak kb. másfél hét múlva mehettem érte (mondjuk nekem nemcsak akksit cseréltek), viszont a javítás idejére kölcsönbe adtak egy P8 lite-ot.
-
petarda92
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje tapasztalom, hogy aktív használatnál elég gyorsan merül az aksi, és nemcsak mobilnetre csatlakozva, hanem wifinél, jó térerőnél is. Bluetooth, helymeghatározás, automata szinkron, nfc mind ki van kapcsolva. Böngészésre Chrome helyett többnyire egy másik Chromium alapú böngészőt, Brave-et használok. A böngészőknél, illetve a Facebook appnál be van állítva a 'bezárás a képernyő zárolása után' opció, és még Greenify-t is használok, hogy ezek ne szívják készenlétnél az aksit.
A merüléssel készenlétnél nincs is nagy gond, inkább nyomkodásnál, böngészésnél aggasztó, Facebook appot viszonylag keveset használom, és az a gyári aksi statisztikában nem is szokott 2-3%-nál többet használni.
Az AccuBattery nevű app kiszámolta, hogy az aksi tényleges kapacitása a gyári 3000 mAh helyett már csak 2068 mAh.
Mennyire lehet megbízható egy ilyen mérés, illetve mennyire normális ekkora kapacitásvesztés egy 15 hónapos telefonnál? -
petarda92
csendes tag
Szia!
Én miután B380-ra frissítettem, csináltam FR-t, de elkövettem azt, hogy az appokról is csináltam mentést a HiSuite-tal, majd FR után visszaállítottam az appok adatait is a mentésből. Pár napig úgy ment az egész rendszer, mint kés a vajon. Aztán a Chrome-nál előjött az, hogy főképernyőre visszalépéskor kicsit többet kellett várni, mint más appoknál. Ilyenkor (de gyakorlatilag csak ilyenkor) a főképérnyő betöltése után a lapozás is akadozni szokott. Most letiltottam a Chrome-ot, felraktam helyette az Operát, ami a rendszert egyáltalán nem akasztja meg, de nálam nem hozza a Chrome gyorsaságát és van olyan honlap ami nem úgy működik, mint Chrome-on.
Szerinted érdemes megpróbálni még egy FR-t, úgy ahogyan leírtad, tehát Playről újból lehúzni minden appot? Azért gondoltam erre, mert lehet hogy így a Chrome miatt se akadna a rendszer. -
petarda92
csendes tag
Sziasztok!
Alapvetően elégedett vagyok a készülékkel, nem bántam meg, hogy ezt választottam. Külön öröm az előző után, hogy a gyári launcher eddig egyáltalán nem töltött újra. Viszont ami feltűnt, hogy a kezdőképernyőn lapozáskor és a kijelző elfordulásakor többször is volt laggolás. A kérdésem, hogy ilyenkor wipe cache-t, factory resetet, vagy mindkettőt érdemes megcsinálni? MicroSD-t kivegyem, vagy maradhat, nem törlődnek róla az adatok?
-
petarda92
csendes tag
válasz
bubus66 #5918 üzenetére
Én a Mall.hu-n vettem és e-mailben nekem is azt írták hogy gyári garis. Miután átvettem a telót, felhívtam a Huawei ügyfélszolgálatát, bediktáltam nekik az IMEI számot, és azt mondták, hogy a teló magyar régiós, lehet itthon szervízbe vinni. Csak ugye a garancialevél., amit a Mall.hu e-mailben küldött, érdekes: "A Termékre 2 éves gyártói garancia vonatkozik, melynek kezdete megegyezik a Jótállás kezdőnapjával!" Viszont egy szó sem esik a telemaxról, ami tudomásom szerint az itthoni szervíz.
-
petarda92
csendes tag
Pénteken csatlakoztam a P9 lite tulajdonosok közé. Eddig egy kérdés merült fel bennem. Be lehet állítani, hogy ha a képernyőzáron van egy értesítés, és arra koppintok, majd feloldom a zárat, akkor egyből azt az appot nyissa meg amelyiktől jött az értesítés? Az előző telóm lollipopon így működött, és ahogy látom, itt alapból a homescreen jelenik meg a feloldás után, még az értesítésre koppintva is.
-
petarda92
csendes tag
Üdv!
Úgy döntöttem, beruházok egy P9 lite-ra. Mivel az eddigi kütyüimet nem használtam trackelésre, nem sok tapasztalatom van az efféle appokról, kérdezném, hogy nektek melyik vált be ezen a készüléken?
-
petarda92
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG G2 minit cserélnék le, és eddig a P9 lite egy lehetséges utódnak tűnik. Olvasva a tesztet, és a fórumot, láttam, hogy többször is előjött a ram kezelés kérdése. Mivel az LG-n 1 gb ram van és a multitask tényleg pocsék, én már egy kis előrelépésnek is örülnék.
Szóval egyik kérdésként engem az érdekelne, hogy 2, esetleg 3 app azért elfut-e a háttérben, ha egyik se játék?
A másik kérdés: milyen a gps vétel stabilitása?
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged