- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianone
őstag
Tanácsot kértél, kaptál. Tőlem azt csinálsz, amit akarsz. Amúgy ez szerintem alapból teljesen OFF. van alkalmazások topik. Nyilván azért sem részleteztem, mert így is kisregény volt. Ha nem hiszed, hogy szar, akkor próbáld ki, és meglátod. Közben meg szépen telepítgesd mindennel tele a rendszert. Majd a végén nyomj egy FR-t és kezd elölről.
-
gianone
őstag
Droidon kicsit máshogy megy ez. Vannak a roothoz kötött megoldások, és a rootot nem igénylőek. És/vagy vannak az összes alkalmazásban szűrőek és vannak reklámblokkolós böngészők.
Gondolom, nem rootoltad a vadiúj telót, és a nem rootos VPN-alapú szűrés nekem, hangsúlyozom nekem annyira nem jött be, reklámblokkolós böngészőt ajánlok. Na ebből aztán van millióféle. Előre szólok, egyik sem olyan jó megoldás, mint Windowson amit használsz vagy az Adblock Plus. Általában nem lehet saját listát csinálni vagy importálni. Ha igen, akkor maga a böngésző szar...
Vannak buherált Chrome-ok blokkolóval, de azok meg a RAM-ból zabálnak ki, P9-Lite-on kifejezetten nem ajánlom.
Szóval akkor mit mondok. Ha fontos a szinkronizáció: Pl. pár kevésbé ismert mini böngésző, mint a Trim Browser, vagy jó az UC Browser, Dolphin stb..
Ha nem akarsz szinkelni, inkább erőforrást spórolni, akkor én Ghosteryt használok. Keresni Google appal keresek, de ezzel nyitom meg a weboldalakat. Fapados, de eszméletlen gyors. "Tracker"-alapon működik, csomó mindent nem tölt be, nem zabálja a RAM-ot. Nem sok mindent tud, de Gugli appal kombinálva, könyvjelzőkkel nekem tökéletes élményt nyújt. Egyedül belakásnál szopás mindent újra beállítani. -
gianone
őstag
válasz
VOLTCRAFT(1) #5516 üzenetére
Gariztasd le.
-
gianone
őstag
válasz
bubus66 #5437 üzenetére
Bocsi, beteg vagyok... Kicsit türelmetlen.
Kikerestem amilt, amit anno support válaszolt:
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük levelét.
Tájékoztatjuk, hogy a Beállítások-Adatfrogalom kezelés-Mobilhálózati beállítások-Mobiladat mindig aktív menüpont a különféle applikációk értesítéseinek jelzéséhez szükséges, amikor a telefon alvó üzemmódban van.
Sajnos, arról nincs információnk, hogy egy-egy fejlesztői funkció mit takar, azokról az alábbi linken tud tájékozódni https://developers.google.com/
Üdvözlettel,
Huawei Ügyfélszolgálat -
gianone
őstag
válasz
bubus66 #5432 üzenetére
De pontosan arra válaszoltam, amit kérdezett.
Újra leírom:
EZ a funkció, a "Beállítások/Egyebek/Mobilhálózat/Mobiladat mindig aktív" KIkapcsolt wifi, BEkapcsolt mobilnet esetén érdekes.
Ha kikapcsolod, nem lesz értesítés alvó módban.
Remélem, így már tényleg világos, mert eret vágok magamon, esküszöm.
-
gianone
őstag
-
gianone
őstag
Elmondtam, mihez kell.
A háttéradatokhoz, ami meg az értesítésekhez alvó módban. Kipróbálhatod. Wifi ki, mobilnet be, ez a funkció ki. Alvó mód 15 mp. Képernyőt zárd le, várd ki a 15 mp-et. Küld je egy mailt, és nem fog értesíteni.
bubus66
Félreolvastátok mind a ketten. Tudom, hogy nem ott van. Leírtam, hogy mire való, amit kérdezett. Csak megjegyeztem, hogy amire ő gondolhat, az a másik, ugyanezen a néven a fejlesztői módban lévő funkció. Ami azt csinálja, hogy wifi mellett is aktívan tartja mobilnetet, hogy gyorsabban váltson. De az felesleges, nincs is bekapcsolva.
-
gianone
őstag
válasz
snakebait #5218 üzenetére
Kíváncsiságból kipróbáltam. Sync:ME nekem a kontaktok egyharmadánál simán átvitte. Párnak nincs képe,a többinek meg, gondolom, nem pontosan ugyanaz a neve, a megfordított neveket sem ismeri fel. Bár elvileg ezt is tudnia kellene, de nem működik jól.
A szülinapokat meg események exportálásával FB-ről a linket bemásolva Gugli Naptárba simán át lehet vinni.
A normális szinket Gugli + miatt tiltotta le Fb. Yahoo-n keresztül lehetett szinkelni névjegyeket az adatlopási balhé előtt, de képet nem.
-
gianone
őstag
Van Messenger Lite is, de ha nem vagy hardcore facebookozó, akkor FB Lite az 2 in 1. És már nagyjából minden alapfunkciót tud. Picit, takarékos, gyors. A legújabb 22-es bétában már a reakciók is benne vannak. Stabilabb is a push értesítése, mint a böngészőből, és kevesebbet RAM is kell neki.
-
-
gianone
őstag
válasz
ANDROID??? #5108 üzenetére
Nem adok neki netet az elején, és akkor nem kell sietni semmivel.
Ferike81
Volt már 65 alatt MM-ben, igaz pirosba kellett öltözni.
Edigitalban 68 15 %-os kuponnal, de máshol is volt ennyi.
-
gianone
őstag
válasz
Stylerr #4970 üzenetére
És a lényeg, hogy a nem gyári appokhoz az ikonokat csomagold ki a Business témából. Sima zip-ként a témát, majd az ikonpakkot is így. Lesz benne vagy 60 ikon képe, ahonnan válogathatsz passzolókat. Szerintem simán lehet találni a nem használtak közül. És elrejted az appokat kezdőképernyőről, QuickShortCutmakerrel meg mehet a csere.
-
gianone
őstag
válasz
bubus66 #4924 üzenetére
Most már annyit változott, hogy P8 Lite-on is árnyékosak lettek az ikonok, de ez nem témafüggő, ahogy néztem.
Szóval úgy is meg lehet csinálni, P9 Lite gyári magazinos témába berakod a P8 Lite Ink téma ikonjait, és az Obsidian háttérképét. Két kép máshonnan van, Mate 8 Business témájából, ami majdnem ugyanaz az ikonkészlet. A térképé, mert abban van kék is, illetve a felvevőé, mert nincs benne piros. Szóval akkor már azt használd. -
gianone
őstag
válasz
bubus66 #4918 üzenetére
Most nem nagyon tudom, mert beteg kölökre vigyázok. De annyi a lényege, hogy az alkalmazást (pl. Gmailt) hozzáadja rejtett alkalmazásokhoz.
QuickShortCutMakerben a középső Application fülben kikeresi Gmailt, megnyitja, betallóz hozzá egy ikont. Megad neki egy másik nevet, mint az alkalmazás eredeti ikonjáé, mert különben visszadobja QSCM, hogy már kint van.
Én a használt gyári téma ikonpakkjából adtam neki egy passzoló kinézetűt. pl. az emailes visszajelzés ikonját. Ez a fenti a képemen jobbra lent van. És így kb. az összes appnak lehet valamit találni a gyári témában, amit amúgy nem használ az ember. Ennyi az egész. -
gianone
őstag
válasz
bubus66 #4905 üzenetére
Szerintem beleírhatod a Vezeték nélküli képernyőt is, mint rejtett, előcsalogatható feature-t. Illetve az Előzmények részleteinél a régi kinézető akkufogyasztás jelenik meg, ami sokkal szebb és jobb az újnál.
És ha valaki egységesíteni szeretné a gyári témájának a kinézetét, az tud ikonokat kitenni a nem gyári appoknak a gyári ikonkészletből (csak arra kell figyelni, nem lehet ugyanaz a neve, akkor nem rakja ki), az eredetit meg elrejti. Van egy csomó nem igazán használt ikon, ami tematikájában még passzol is.
Nekem ilyen, igaz P8 Lite, de az lényegtelen.
-
gianone
őstag
válasz
ANDROID??? #4894 üzenetére
Vagy az összeset elrejteni, és QuickShortcutMakerrel kitenni kezdőképernyőre, ami kell. És akkor is van ujjmozdulatra nyíló teljes alkalmazáslista.
-
-
gianone
őstag
válasz
retroid #4575 üzenetére
Egyébként szerintem is kb. ennyit ér, de van emberek, akik P8 Lite-ért is adnak még ennyit...
Mondjuk decemberben elhozhatnám Telekomtól, most épp 9800-ért, de lehet megvárom a márciust, mert jön Digi mobil, és addig nem kellene aláírni. Bár most a család összesített számlája eléggé optimalizálva van tesómék Magentája miatt. pL. a dominósok 9-19 forintért beszélhetnek, a családtagokat meg ingyen.
-
gianone
őstag
59990 lesz Edigitalban hajnaltól.
-
gianone
őstag
válasz
#86973952 #4345 üzenetére
Annyira nem valós veszély. Tesla 8 év és korlátlan km garit ad akksira. Amúgy egy taxi két év alatt beletolt, ha jól emlékszem 100000 km-t egy Teslába, és nem emlékszem pontosan, így nem mondok számot, rá lehet guglizni, de alig vesztett valamit. És ez egy korai modell. Nyilván marketing is, de gari miatt igazából tök mindegy.
-
gianone
őstag
válasz
#86973952 #4338 üzenetére
Én nem fórumon olvastam, hanem Huawei teló szervizmenüjében, igaz nem pont ezében, de gondolom, ebben is benne van hasonló. Egyébként 55-75-öt ír. Nyilván betarthatatlan, és a gyakorlati jelentősége is kicsi. Viszont ez nem kitalálás, legalábbis nem a userek részéről, max. a gyártóéról, tehát ez az elvi ajánlás.
-
gianone
őstag
A profit nem vettem magamra, de ezeket nem hülyeség a használati igények függvényében beállítani.
A Gugli biztonsági mentést kikapcsolhatod. Guglis alkalmazásokat eleve letilthatod, amelyik nem kell. Persze mást is. De azért óvatosan.
Sokat segíthet, ha a hálózati alkalmazásokban végigmész egyenként az alkalmazásokon, és beállítod, mi használhat háttéradatot, mobilnetet, de akár a wifit is érdemes letiltani, ha nem szükséges az adott appnak szerinted. Ez egyik legjobb feature EMUI-ban. Pl. billentyűzet szinkronizációnak felesleges mobilnet, de ha nincs tanuló módban, akkor a wifi sem kell. Vagy pl. Drive-nak nem kell szinkronizálni háttérben, hacsak nem használod ki.
A védett alkalmazások közé csak azokat állítsd be, amelyeket szeretnéd, hogy értesítsenek.
Érdemes az alkalmazásokban a beállításokat is végigböngészni, és pl. a használati statisztikák küldését kinyomni. Rengetegben ilyen van.
Helymeghatározást is kilőheted, ha épp nem kell.Most ennyi jut eszembe.
-
gianone
őstag
válasz
ANDROID??? #4007 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy az ilyen egyszerű volna.
Ha jól értem, egy single sim-es készülékre tették fel a dualos rom-ot, és úgy kellene visszaállni, az is a kérdés, hogy jól volt-e a művelet.
Bubusos feladat is lehet, és nem sima dualosítás visszaállításnak. Nem?
Firefoxban pl. nem is kell Ctrl+F simán elkezd gépelni és gyorskeres.
-
gianone
őstag
válasz
ANDROID??? #3921 üzenetére
Csak ha változtattál előtte jelszót.
Szóval igazából ez a saját magát szívatja az ember esete.
-
gianone
őstag
válasz
Pandimakaay #3910 üzenetére
Lemaradtam.
-
gianone
őstag
válasz
Balathruin #3686 üzenetére
Hát ez elég fura, anno P9-es topikban olvastam először, ebből következtettem, minden EMUI-n van.
-
gianone
őstag
válasz
Balathruin #3565 üzenetére
Gördülőképet úgy lehet csinálni, hogy simán képernyőképet nyomsz, és utána a jobb alsó sarokban rátapizol a Gördülőképre.
Ez P8 Lite, de ugyanúgy kell.
-
gianone
őstag
Semmi.
Aki tudja, törölje ki.
-
gianone
őstag
nootbook.hu-n 15 %-os Huawei akció van, 67915 Ft. Gondolom, ennyi rendes üzlettel ez már csak gyári garis, de majd valaki megmondja.
-
gianone
őstag
válasz
Roland0224 #3542 üzenetére
Sejtettem.
-
gianone
őstag
válasz
batai15 #3521 üzenetére
Miért bonyolítjátok az életét? Szuper a Nova, de csak annyit kérdezett, hogy tudná eltüntetni a gyári témán a hátteret a nem gyári appok ikonjai mögül. Ezért teljesen felesleges launcherezni, csak újabb gyári téma kell neki. Persze ha neki sem jön be EMUI, mint neked, az más tészta.
-
gianone
őstag
válasz
Roland0224 #3519 üzenetére
Tök felesleges, a hwt átnevezve zipre simán szerkeszthető PC-n.
Amúgy az a kolléga problémája, hogy keretet tesz a nem gyári ikonok köré a témája. El kell kérnie egy olyan ROM-ból a gyári témát, ahol már nem így van, vagy frissítenie kell a ROM-ot, ha lehet, ennyire egyszerű.
-
gianone
őstag
Magentához adják még most is, de már csak magentás Next M-hez, Next XL társkártyához, és Next XL-hez. Akármelyiket írta alá, eléggé megszívta, mert a Next M havi plusz 4000, a másik kettőt nem hinném, hogy kihasználja, bár ez csak szimpla előítélet.
Egyébként emlékeim szerint szeptemberben még Next M társkártyához is ingyen adták, az nagyon megérte, már akinek amúgy is az volt. Ha még ahhoz vette múlt héten, jól járt. 13800-ért most sem rossz az órával. 5-6 ért talán el lehet passzolni.Viszont órát ezekhez is kellett volna kapnia. Meg kell nézni a garijegyét, és ha nincs neki a neten, akkor lehet reklamálni.
-
gianone
őstag
De egyébként én azt nem értem, olasz Amazonon közvetlenül Amazontól 82500 forint a 3GB-os teló magyar ÁFA-különbözettel, szállítással, függetlenül, hivatalos forrásból, amit itthon simán leszervizelnek gariban. Miért nem onnan veszitek?
Ja, és ünnepnapokon stb. még akciós is lesz valamikor tutira. -
gianone
őstag
válasz
CalibRasta #3448 üzenetére
Most akciós, nem tudom, hogy írjam le..
-
gianone
őstag
válasz
CalibRasta #3444 üzenetére
A karkötő az nem része, pont ezt magyarázom. Viszont azt is olvastad, amit írtam? 15 %-os akció van, tehát nem rádobnod kéne, hanem olcsóbb, 67915, ahogy írtam volt. Viszont elvileg hiába kétéves a gari, nem gyári. Emag meg sokak szerint nem túl fényes garanciaügyben.
-
gianone
őstag
válasz
CalibRasta #3441 üzenetére
Emagon 67915, mert 15 %-os akció van, de úgy néz ki, nem gyári garis. Én nem látom azt az ajánlatot, amit te írsz.
-
gianone
őstag
67.915 Ft Emagon kuponnal.
-
gianone
őstag
válasz
Narancs #3253 üzenetére
Másik témát vagy legalábbis testreszabásban másik téma ikonjait kell választanod. Vagy ugyanabból a témából régebbit. Vagy ennek a témának az ikonjait beszerkeszted másik témába. Hirtelen ennyi variáció jutott eszembe.
Te vagy az első, akitől azt hallom, hogy ez tetszik neki.
Egyébként sok színben nem rossz, de van, amelyiken szerintem borzalmas.
-
gianone
őstag
válasz
icecave #3218 üzenetére
A megjelenési beállításokban állítsd egyénire, és ott a guglis fiókban olyat kell választani, ahol csak a számmal rendelkező névjegyek vannak. Ha nincs ilyened, akkor csinálni kell egy csoportot Címtárban, és azt bejelölni. Ha My Contactsban csak olyanok vannak, akkor eleve nyert ügyed van.
-
gianone
őstag
Nem is nyitott bootloadert, utána nyilván két gomb helyett hármat nyomott stb.
Közben nem is akar garit veszíteni.
Teljesen felesleges azon filozofálni, hogy mit csinált parancssorban.
Szerintem addig jó neki, amíg semmit nem mókol.
Sírás lesz a vége, téglázott, garivesztett teló.
-
gianone
őstag
válasz
okoska74 #2965 üzenetére
Telefonon root kell hozzá. Van saját böngészőjük, de az meg nem túl jó.
Van sok más adblockos böngésző, amelyek jobbak, de szűrni egyik sem tud olyan jól, mint a PC-s személyre szabott lista. Én pl. Ghosteryt használok. Ez is ismerős lehet PC-ről. Viszont ez faék egyszerűségű, ellenben különösen gyors, és nem zabál sok RAM-ot.
Root nélkül még VPN-es adblockerek vannak. Pl. Adguard, ez csak böngészőre ingyenes, a többi appot szűrje, azért fizetni kell. Van egy ingyenes app is XDA-n, AdClear.
-
gianone
őstag
válasz
Muerte68 #2884 üzenetére
Attól, hogy az S6-ot nem lehet párba állítani P9 Lite-tal, még a Honor 7 Lite majdnem tök ugyanaz, mint a P9 Lite. Ugyanakkora, ugyanolyan felbontású kijelző, ugyanúgy Kirin 620 van benne, ugyanaz a kamerája és az akksija. Szerinted minek kellene még megegyezni, hogy hasonlóak legyenek. Szerintem olvasd újra azt a tesztet inkább te.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- BestBuy ruhás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mesterséges intelligencia topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Asus Rog Strix G16
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest