- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
-
Mobilarena
Huawei Mate 8- A Kirinpáncélos
Új hozzászólás Aktív témák
-
haten
tag
-
csocsoszán
őstag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Volt Mate9-em, Mi Mix-em most Note 8-am! De a Mate 8 még is itt van!
A Mate 8 még mindig a "felnőtt ligában" játszik. Főleg a Cunaja tuning miatt, elképesztőt javult, főleg a kamera!
A note 8 mindenben jobb kicsit!
A kamera kicsit több mint jobb!
A kijelzője sokkal jobb.
A VR szemüveg piszkosul kiemeli, jók közül! (Sajna még ez a 2900-as felbontás is kevés! De az élmény ....rás!)
Vettem egy gear s-t na ez is a nagyon jó kategória!
Szóval ha ezek nem érdekelnek kiemelkedően, akkor eszedbe ne jusson eladni a Matét! -
haten
tag
Én ezekre nem cserélnék. Ha jövőre cserélek, akkor már olyanra, ami tényleg előrelépés.
ricsi8800gt:
Nem csak a védőüvegen van valami piszok? Lehet egy rászálló porszem is. Gyengén ablaktisztitós papirzsepivel dörzsöld át. Nekem csak akkor volt homályos a kép, amikor piszkos volt a védőüveg, vagy éppen átlátszó vízzáró tokba tettem, vagy bemozdult, vagy valamit 10 centinél közelebbről fotóztam. -
Cunaja
addikt
Egy dologra figyelni kell!
Főverzión belül mindegy milyen romokat rakosgatunk, de főverzió ugrás visszafelé csak RollBack(köztes)rommal történhet.
Röviden a magyarázat.
B501-B599 mindegy mit mikor pakolsz fel, de ha B301-B399-ig bármilyen verziószámú romot szeretnél felrakni, akkor RollBack rom kell előtte.
7.0-ról - 6.0 Android főverzióra csak köztes rommal és utána az aktuális B301-B399 bármelyik.
Remélem érthető?
Ha simán rányomjuk a magasabb főverzióra az alacsonyabb főverziót, abban a pillanatban átmeneti kuka a telefon.
Az is megcsinálható a fentebb linkelt progival. -
Cunaja
addikt
Igen!
A 7.0-ás verzióra ha felraktad a 6.0-ás romot, amit az XDA-ról linkeltél, akkor az a baj.
Innentől kezdve sajnos nem marad más, mint a [ez a megoldás]
Össze-vissza csináltál dolgokat, amit nem szabad.
Amúgy a dload mappába kicsomagolva raktad a update.zip fájl tartalmát? -
Cunaja
addikt
1.Letöltöd [Ezt]
2. A programon belül a modelhez beírod a NXT-L29C432-t és behozza neked a romokat.
3. Letöltöd ezt a romot NXT-L29C432B560 FULLOTA-MF-PV
Ne másikat, pont ezt!
Ha rányomsz a download-ra két részt fogsz látni, mindkettő legyen letöltve.
4.Az első részt kicsomagolod update.zip és az Update.APP fájlból kiszeded a boot.img és recovery.img fájlokat.
Ezután flasheled a telefonra mindkettőt.
5. Az sd-kártya dload mappába másolod az update.zip tartalmát kicsomagolva, majd telefon kikapcsol, ezután meg 3 gombos telepítés. Hangerő fel-hangerő le és bekapcsoló gomb. Addig nyomod, amíg a telepítés elindul.
Ha kész, elindul a telefon.
6. A hw/eu/update_data_full_hw_eu.zip tartalmát kicsomagolod az sd-kártya dload mappába, de előtte töröld le ami ott volt.
7. Telefon kikapcsol, ezután meg 3 gombos telepítés. Hangerő fel-hangerő le és bekapcsoló gomb. Addig nyomod, amíg a telepítés elindul.
Ha kész, elindul a telefon.
A második telepítés fogja átírni a verzió számodat is, mert a version.img ebben van benne.
Készen is vagyunk!
Ha valamelyik lépést nem csinálod pontosan, nem lesz siker. -
Cunaja
addikt
Miért nem azt csinálod amit írtam?
Flasheled a dolgokat és telepítesz.
Az első telepítés után sd-kártya ki és a dload mappába másolod a data részt, ezután sd-be majd 3 gombos.
A lényeg, hogy olyan romot szedjél le, amiben a PV felírat benne van. Ez csak 2 részes és mindkettő telepíthető 3 gombos módszerrel.
Ha azt csináltad volna, amit délelőtt írtam, már rég készen lennél.
Az adb nem kell, fastboot mód kell.
Ha az adb nem látja, akkor teló kikapcs, majd hangerő le nyomása és usb kábel a pc-ve. Így fastboot módba lép a teló. Innen már csak a flash parancsokat kell beírni. -
Carline
őstag
Egy update.app-al nem is lesz kész a telefon.
Összesen három zip fájl hozzá, hogy stock legyen a telefon. Pl FF-el le tudod tölteni a neked való romot és ott meglesz ez a három fájl.
update.zip
update_data_full_public.zip
update_full_NXT-L29_hw_eu.zipEbből kettőt a háromgombos módszerrel fel tudsz tenni (abban van update.app fájl), az update_data_full_public.zip fájlt meg twrp-vel tudod feltenni. Az rakja helyre a hw_init mappát. A twrp felrakásához bl unlockolni kell ha esetleg visszazárná.
E helyett kevesebb szenvedéssel ját a rollback és onnan vissza b581-ig.Mate9, Honor9-re van olyan jó kis rebrick segédprogram, ahol a recovery.img és recovery2.img fájlt lecseréli egy módosítottra. Egy könyvtárba bemásolva a fenti 3 fájlt az a telefonra másolja, újraindítja dload módba a telefont és a módosított recoveryvel flasheli a fájlokat. Honor9-et pár perc alatt visszahozta mindenféle kínlódás nélkül.
-
Carline
őstag
Nálam sem állt vissza twrp-ből a visszaállítással a stock rendszer, pedig ugyanaz a 3.1.0.2 twrp volt fenn mint amivel telepítve lett és előtte backupolva a rendszer. Teljesen bekavarja a vendort és a data/hw_init mappát amit utána nem bír a twrp visszaállítani.
De ez csak egyeseknél fordul elő, úgyhogy mintha lenne valami különbség a Mate8 sorozatban ugyanazon típuson belül.
Nekem az volt a legegyszerűbb visszaút, hogy csináltam egy rollbacket 7.0 -> 6.0-ra. Tettem fel egy C432B330 romot, majd onnan ota full package frissítésekkel C432B581-re (a jelenlegi több hónapja nem frissülő) rendszerre frissítettem.Ha DC-Unlockal akarsz kezdeni valamit (bár szerintem fölösleges verébre ágyúval) akkor a legfrissebbet töltsd le, amit linkeltél képet azon valami ezer éves verzió van. Ha belépsz az user/pass-al a programba akkor elérhető a "support area" abban van a telefonodnak megfelelő fájl amit le kell töltened. De az csak a belépés után látszik és másra nem jó csak ahhoz a DC-U programhoz.
De valószínűleg a rom szerzője fog külön segíteni, mert az ő romjáról nem tudsz visszalépni.
-
boken
senior tag
Tud nekem valaki segíteni bármilyen formában hogy hogy tudom a telefont újra használhatóvá tenni?
jöhet bármilyen megoldás, de valamit csinálnom kell mert nem tudtam ma dolgozni telefon nélkül. Reboot után belépek twrp-be, újra tettem Cujana romját, mintha semmi sem történt volna nem tölti be,gyári mentésnél ki írja hogy térjek vissza ex4-re.
Akár pm-ben is valaki letud írni egy módszert lépésről lépésre?
Twrp van. -
boken
senior tag
Ha a pc-n meg van a teló de az adb nem találja akkor mit tudok tenni? Sajnos a telefonon nem megy a beállítások menü sem, semmit nem tudok bekapcsolni.
Nem ragaszkodtam volna a gyári romhoz, csak a tiédet valahol el rontottam és nem ment pl az ujjlenyomat olvasó. a Tiédet sem tudom vissza tenni ugye? lassan mennem kellene dolgozni de telefon nélkül el sem indulhatok mert kell a melóhoz. -
Cunaja
addikt
Ha gyári rom kell, elsőnek a gyári boot.img és a Recovery.img-t kell felrakni. Ezután a gyári 3 gombos módszerrel.
A gyári romból a boot.img és recovery.img fájlokat a HuaweiUpdateextractor alkalmazással tudod kiszedni.
[Itt egy videó róla].
Kiszeded, azután flasheled.Mindkettő legyen a c:\adb mappában.
adb reboot bootloader
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot reboot -
Zototh64
őstag
Én az aktív sim miatt egy másodpercet sem hezitálnék.
Na meg amiatt sem, hogy kiváló a Mate 8, mindenben (már amire ahogyan főként munkára én használom), a Mate 9 fórumot is meg kellene olvasgatni, hogy mik a tapasztalatok, mire panaszkodnak, mit dícsérnek, az ott lakók.
Szerintem nem éri meg a plusz semennyit sem.
Van itt olyan, aki vissza váltott 9-ről 8-ra, hátha hozzászól, mint első kézből megtapasztaló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Huawei a legnépszerűbb kínai, a Samsung a legkapósabb globális márka
- Hír A Huaweihez „igazolt” Lionel Messi
- Hír Mobilarena TV: A Kirin ereje
- Hír CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal
- Hír Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950
- Hír Ilyen élőben a Huawei Mate 8
- Hír Kirin 950 lapkával debütált a Huawei Mate 8
- Hír Rekordot döntött AnTuTuban a Kirin 950, a Huawei Mate 8 rendszerchipje
- Hír A vártnál is erősebb lesz a Kirin 950?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2290, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G - 128 GB - fekete - (130)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2289, 90% Akkumulátor
- Apple iPhone 8 Plus - 64 GB - rozé arany (134)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2288
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest