-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
NASATech #8738 üzenetére
Akkor nálad már tényleg csak az a kombináció maradt ki, amivel nálam például hibátlanul működik; A Telekomos és a Vodafone-os SIM kártyám is magán és új.
Ettől függetlenül, nem kellene persze más kombinációkban sem problémának adódnia, de ha az összképet nézem azon néhány embernél, akiknél probléma van, valamiért a céges/flottás SIM-re terelődik többségében a gyanú, bár ez véletlen is lehet.hacki87: Én nem olyan régen kikapcsoltam az automatikus szinkronizációt, bár nem az általad leírt ok miatt, hanem mert mostanság nem kell azon az e-mail címen azonnal értesülnöm a levelek érkezéséről, így ha megnyitom, akkor húzok egy frissítést és annyi.
-
zoleeno1
veterán
válasz
NASATech #8131 üzenetére
"Ezen felül ha telefonálok, majd elveszem az arcomtól a telefont, akkor néha nem adja vissza a képet." - Ezt nalam is van, hogy eljatsza... Olyankor megnyomom a power gombot es vissza jon. De most azon agyalok, hogy lehet azota csinalja, miota bekapcsoltam, hogy vegye fel automatikusan a hivast, amikor magasra emelem (ami nalam amugy nem mukodik). Kikapcsolom es tesztelgetem, hatha ez a baja... Egyebkent tuti szoftveres.
-
válasz
NASATech #7074 üzenetére
Pont azért írtam, hogy régebbi telefonokkal nincs gond adott SIM kártyákkal (szolgáltatós konfigurációkkal), csak néhány újabbal, ahogy a Telenoros 4G probléma is csak néhány újabb típusú készüléket érint.
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ha kipróbálnád a telefonodban az én Telekomos és Vodafone-os SIM kártyámat, azokkal szerintem nem lenne gond, ahogy itt másokéval sem, akiknek az ő készülékükben probléma nélkül működik, de tudom jelen helyzetben ez téged nem vigasztal...Dave69: Most nézem, annak a résznek shagy lett volna a címzettje, bocs.
-
válasz
NASATech #6995 üzenetére
Kár volt szétszedetni a telefont, mert nem azzal lesz a gond, de ezt nagyjából igazolta is, hogy az alaplap cseréje sem jelentett megoldást.
Szerintem ha beletennéd a telefonodba az én Telekom + Vodafone SIM kártyáimat - vagy bárki másét, akinél megfelelően működik bármilyen két SIM kártya - nálad sem lenne probléma, a te két SIM kártyád viszont másik, azonos típusú készülékben is gondot okozna.
A WCDMA és UMTS is 3G mód, ezekre a kétkártyás 4G funkció nem lehetne kihatással, ellentétben az internetelérés hívások közben funkcióval, ami a 2. SIM-et kifejezetten érinti.
A hozzáférési pontoknál nem az értékek módosítására gondoltam, azok alapban jók, viszont érdemes megnézni - pláne a második SIM kártyánál -, hogy automatikusan aktiválódott fixre, vagy sem, az APN neve előtt a kék körben fehér a pötty, vagy nem: Link, Link
Ha minden beállítás stimmel, akkor korrekt SIM kártyákkal nem lehet gond, de ez sajnos nem csak azt jelenti, hogy fizikálisan okés a SIM kártya, hanem az ahhoz tartozó profil is rendben legyen a szolgáltatónál, mert ha azzal probléma van, akkor még a SIM kártyát is hiába cserélik, a gond megmarad (és ez úgy is megnyilvánulhat, hogy nem minden készüléknél jelentkezik, például régebbieknél nem).
Feltétlenül próbáld ki idegen SIM kártyákkal, lehetőleg úgy is, hogy a te két SIM kártyádhoz külön-külön is társítasz nem sajátot, így kiszűrhető, hogy ha a tiéd problémás, akkor melyik.
A flottát nem véletlenül kérdeztem, az a SIM kártya duplán hibalehetőség. -
válasz
NASATech #6993 üzenetére
Pont azért írtam, illetve kérdeztem, mert a C takar sok régiót (a 432 a miénk), bár ideális esetben nincs jelentősége.
Nálad valami nem kerek akkor.
Másik SIM kártyával nem próbáltad, csak adott kettőt felcserélve?
Valamelyik SIM flottás?
Az értesítési sávon egyszerre csak egy adatkapcsolatot jelez ki - ott az alapértelmezett csak akkor változhat, ha manuálisan változtatva van -, de itt mit ír, amikor problémát látsz:
Beállítások -> Rendszer -> A telefon névjegye -> Állapot -> Hálózat -> 1. SIM és 2. SIM résznél, ott kijelzi, hogy kapcsolódott a 4G vagy más hálózatra?
A hozzáférési pontokat bepöttyözted manuálisan, vagy úgy vannak, ahogy a SIM kártya alapján a rendszer betöltötte?
Az LTE nagy sebességű mód be-, vagy kikapcsolt állapotban van? -
válasz
NASATech #6989 üzenetére
Szia,
Én Telekom + Vodafone előfizetéshez tartozó SIM kártyákat használok és nincs probléma.
Támpontot adhatna, hogy nálad milyen szolgáltatós SIM kártyákról van szó, már ha HU szolgáltatókról van szó, mert a "C" jelölés mást is sejtethet.
Szolgáltatós hálózati regisztrációs probléma esetén érdemes mindig úgy indítani a telefont, hogy az alapértelmezett adatkapcsolattal rendelkező SIM kártya legyen csak aktív, a másik legyen kikapcsolva, majd ha az elsődleges SIM kártyát regisztrálta a hálózatra a szolgáltató és létrejött az adatkapcsolat, akkor bekapcsolni a másikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest