Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Ez is igaz. Egy fecske nagyon ritkán csinál nyarat. Ez régebben az Apple-nek, a Microsoftnak sikerült, de pl utóbbi hosszú évek óta nem tud már.
No mindegy. Én őszonte leszek idén ősszel-télen, ha rendeződik a helyzetem veszek egy P40 Lite-ot, mert jó telefonnak tartom (azért a kamerán reszeljenek picit). Ha lesznek exkluzív tartalmak, amik miatt érdemes ott maradnom (elsősorban játékok), akkor miért ne, ha viszont nem lesznek, akkor minek maradjak ott?
Mellette persze lesz GMS-es telefon is, ami most is van. -
7Heads Drago
veterán
A gms felrakható hms telora. Sőt van olyan bolt ahol eleve így is árulják már. Lásd Mate 30 pro. A linkemen meg látszik hogy nem egy S20 problémára is user beavatkozás szükséges. Tudtommal a gms is szoftver, szóval ugyanaz a kategória.
Az is érdekes hogy a gms mókolástól sokan félnek, miközben 10-20-30 éve tört win-t és egyéb alkalmazásokat használnak. Szinte csak céges szinten vannak legális szoftverek. -
janeszgol
félisten
Ott is van kompromisszum. el kell viselned, ha rossz SoC-vel adnak ki valamit, el kell viselned, hogy az egy éves csúcs telefonod jellemzően az új rendszer hivatalos kiadási dátumától kb fél évre rá kapod meg a frissítést.
Ma majdnem mindegyik csúcstelefon kompromisszumos. Vagy már a megvásárlásától számítva, vagy egy évesen lesz az. -
philoxenia
MODERÁTOR
Userként nem az a dolgod, hogy megmondd, mi a dolga a moderátornak...
Pontosan arról van szó, hogy nem összehasonlítgatni kell, hanem a topik témájánál maradni! A cikkben nem olvastam más gyártók ökoszisztémájával kapcsolatos hasonlítgatásokat. Értelme sincs, mivel millió más topikban szóba került már. Konkrétan, aki nem tud érdemben hozzátenni a cikk témájához, menjen flémelni más fórumokra!
Itt az ebben az "ökoszisztémában" elérhető hazai alkalmazásokról kell beszélni! -
Aryon87
félisten
A lényeg ugyanaz. Drágán veszed meg azt is, és okoz bosszúságot, ami szintén a felhasználói élményt rontja, akárcsak a Google alkalmazások hiánya. Ezt szerettem volna csak megértetni.
Bármelyik oldalon kiadsz ~400k-t, belefutsz erős kompromisszumba jelen pillanatban. Dolgoznak a megoldáson, de az időbe telik.
Én ezt a szempontot nézem. Volt olyan telefonom, ami teljesítményileg csökkentette magát, hogy ne károsodjon. Kb butatelefon lett belőle míg magához nem tért. Hamar túl is adtam rajta. -
Aryon87
félisten
Valóban. Elvégre azonos árban lévő kompromisszumra hívom fel a figyelmet. Az egyiknél a GMS hiánya a gond, a másiknál a hardver problémája okoz fejvakarást. Ugyanannyiért.
Hiába próbálod rámterelni, te is nagyon jól tudod miért írom. Csak úgy tűnik ez valahogy nem akaródzik elfogadni. -
7Heads Drago
veterán
Tudtommal ez a topik a hms-ről, az AG-ről szól. A ti véleményetek már megvan róla. Személy szerint nekem is megvan a véleményem a többi márka telefonjairól, semmi okom sincs rá hogy váltsak. Talán ezt el kéne már tudni fogadni végre. Mindenkinek megvannak a saját szemponjai és ezt nem ártana tiszteletben tartani. Köszike
-
Fall-N
veterán
Értsétek már meg, hogy nem a Huawei tölti fel appokkal, semmi ráhatásuk nincs! Ők csak a fejlesztőknek küldenek invitálást, innentől fogva rá van bízva mennyire hajlandó foglalkozni a dologgal. Ha nem foglalkozik vele, akkor ha a Huawei megfeszül sem tud mit csinálni, nincs joga a fejlesztő beleegyezése nélkül publikálni az adott appot.
A fejlesztők is meg vannak osztva, föleg ha olyan régióban élnek ahol a Huawei nem annyira népszerű, mint más márka. USA alapból felejtős, mivel ott be van tiltva és amúgy sincs rajongói réteg rá, mint itthon. Indiában és a keleti régióban meg inkább a Xiaomi és a Samsung népszerűbb. Sok fejlesztő amúgy sem gyakran frissít, így nyilván fog az AppGalleryval foglalkozni. A kisebb indie fejlesztők hamarabb mozdulnak rá, csak ott a minőség hullámzó és ha nem ér el nagy népszerűséget, akkor hamar befullad a dolog.
Személyesen én nem örülök az USA szankcióknak, mert kedveltem a Huaweit és volt is tőlük és van is a családban telefon. Viszont így GMS nélkül nekem felejtős.
A magyar alkalmazások meg hogy vannak üdvözlendő dolog, csak sok a szemét, reklámmal teli vacak. Még épkézláb időjárás alkalmazás sincs vagy ha van is nincs rá mód hogy egyszeri vásárlással el lehessen tüntetni a reklámokat. Így nálam sajnos nem alternatíva egyik sem. Üdítő kivétel az AMdroid.
-
<Lacy85>
addikt
Fentebb írtam, hogy a jelenlegi app-jaim ~90%-a nem érhető el HMS alatt. Erre jön a link, hogy trükközve!!! fel lehet tenni a banki appot.
1. 400-ért nem fogok trükközni semmivel
2. Főleg nem banki dolgokkal
3. A maradék 87% továbbra sem érhető el.Nem is értem, miért linkelte ezeket...
Azért ez is komoly hozzáállás a hivatalos fórumon. "Nincs fent hivatalosan, de azért segítünk felmókolni".
Olyan igazi bizalomgerjesztő Kínai hozzáállás.
Nem véletlen, hogy szolgáltatóknál híre sincs a P40 szériának... -
janeszgol
félisten
Nézd, ebben igazad van, de hétről hétre változhat. Persze lehet nem nekünk magyaroknak kedvezően (BKK, OTP Bank), de változhat, nagyon nyomatják. Anno a Samsung Tizen OS-ét sem szóltam le, hanem kíváncsian vártam a fejleményt, mivel android fork volt az is.
Ha most a Huawei egy teljesen új OS-t jelentene be, nem biztos, hogy őszinte lenne a mosolyom, és nem biztos, hogy a kíváncsiság előjönne belőlem. De Androidot tol, a körítés más. Részben más.Anno volt a Firefox OS (trágya volt), szerencsére nem ilyen butaságokról van szó.
Külön OS-ként csak a Windows fogadtam el az Android és az iOS mellett... ők megérdemelték a bizalmam, de sajnos nem úgy alakultak a dolgok.Röviden: GMS nélküli androidos telefont simán használnék, viszont nem androidos, nem iOS-es (és nem WP-s/W10M-es) telefont nem igazán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Swift programozási nyelv
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- iPhone 14 Product RED Független 128GB
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest