Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jozsó

tag

válasz DxxD25 #1642 üzenetére

Kicsit furcsa ezt a kérdést pont ebben a topicban feltenni, hiszen, akik itt vannak azok jórészt vmi komoly optimálás után vették meg a telefont, tehát nyilván elégedettek vele. És mivel sok pénzt fizettek érte a hibáit meg hajlamosak elnézni. Vagyis kevéssé valószínű, hogy a legobjektívebb választ a kérdésre pont itt kapod.

Namost szerintem:
    - Az ára a hasonló tudású készülékekhez viszonyítva jó
    - A közvetlen versenytársaihos képest (ezek szerintem az LG G2 és Nexus 5) óriási előny az sd kártyával való bővíthetőség.
    - Mindenképpen talán kicsit egyedibb mint a többség, és szép
    A többi paraméter olyan, amilyennek egy ilyen telefonnak lennie kell: full hd, 4 processzor, 2 giga ram, lte.

Ami engem zavar, azt már írtam korábban is:
    - Az üveg hátlap csodaszép, de nem célszerű
    - Szerintem illene az "ac"-s wifit támogatni és/vagy az 5 GHz-et az "n"-esből
    - Nekem a gyári Emui felület nem tetszik, ezért lecseréltem a launchert
    - Zavar, hogy az aksi nem távolítható el, bár az, hogy két év garancia van rá valamennyire megnyugtató.
    - Hamár ennyire zárt a készülék lehetne legalább hivatalosan cseppálló (netán vízálló).

De ezek apróságok. Jelenleg is azt mondom, hogy pl. a Telenornál (ott van előfizetésem) ez az optimum ebben a kategóriában.

Nagyon sokat gondolkodtam kínai telefonon, de végül úgy láttam, hogy kisebb-nagyobb probléma mindig van, és kínából azt elég nehéz megoldani. Itt a családban vittem már szerelőhöz Samsung, Huawei, Overmax készüléket. Feleségemnek még sonyericsson van, az sem tökéletes. Vagyis ezek a cuccok alkalmanként elromlanak, ami azt jelenti, hogy a hazai garancia nagyon fontos.

törölt tag

válasz DxxD25 #1632 üzenetére

Fontosabb specifikációk:
    Elérhető színek: Fekete, fehér, pink
    Méret: 139.8 x 68.8 x 6.5 mm
    Súly: 124 g
    Kijelző: IPS LCD kapacitív, 16M szín, 1080 x 1920 pixel, 5.0 col (~441 ppi), Gorilla Glass 3
    Akkumulátor: 2500 mAh
    SoC: HiSilicon Kirin 910T
    Processzor: Cortex-A9 (4 mag), 1,8 GHz
    Grafikus chip: Mali-450MP4
    Kamera: Hátlapi: 13 MP, 4160 x 3120 pixels, autofocus, LED flash, Video: 1080p@30fps
    Előlapi: 8 MP
    Memória: 2GB RAM, 16GB ROM, micro-SD kártyával 64GB -ig bővíthető
    Hálózat: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 LTE 800 / 900 / 1800 / 2100 / 2600 LTE Cat.4

Részletesebben:
    www.huawei.hu
    www.gsmarena.com

Szerviz menü:
    *#*#2846579#*#*

Doboz tartalma:
    Telefon
    Headset
    Töltőfej + USB kábel
    Biztonsági leírás
    Kártyafiók nyitó tő
    NFC címke 2 db

Hasznos oldalak:
    Magyar felhasználói kézikönyv
    Magyar központi szerviz oldala és elérhetősége
    Photo Quality Comparison – www.gsmarena.com
    Video Quality Comparison – www.gsmarena.com
    Battery Life Test Results – www.gsmarena.com

Huawei Ascend P7 típusok:
    Ennek azért van jelentősége, mert frissítésnél nem mindegy, hogy milyen telefont használsz. Jellemzően az itthoni kínálatban P7-L10 -hez lehet hozzájutni, ami single SIM verzió és NFC -vel van ellátva. (szolgáltató vagy bolt)

Rendelhető továbbá a P7-L00, ami dual SIM, viszont a belső memóriája nem bővíthető (szintén NFC -s).
    Utóbbi azért van, mert a telefonon 2 slot található, ami vagy 1 SIM + 1 SD, vagy 2 SIM felállásban használható.

Teljes lista régiók szerint:
    Standard
    P7-L00 China
    P7-L05 China
    P7-L07 China
    P7-L09 China
    P7-L10 Overseas
    P7-L11 Australia
    P7-L12 LatinAmerica
    High
    P7-L01 China
    P7-L06 China
    P7-L08 China
    P7-L16 Overseas

Akkumulátor:
    A felhasználók véleménye szerint az üzemidő átlagosnak tekinthető. Munkaeszközként használva 1 napos készüléknek mondható. Általános használat mellett 1,5 – 2,5 napig nem kell töltőért nyúlni.
    Az akkumulátorra 2 év garancia jár.

Melegedés:
    Nem jellemző, de ha hosszú időn keresztül nagy terhelésnek tesszük ki, akkor érzékelhető a készülék alján a forrósodás. Ez a működésére nincs hatással.

Akadások, fagyás, használati problémák:
    Előre telepített, illetve népszerű böngészők használata során nagyítás és gyors görgetés, tördelés alkalmával jelentkezik akadás. Célszerű alternatív böngészőket használni, mint a Dolphin, illetve a CM Browser, melyek a Google Play kínálatából ingyenesen letölthetők.

A felhasználók véleménye alapján a Huawei rendszere és maga a telefon is jól optimalizált. Nagyobb terhelésnél sem tapasztalható akadás, illetve fagyás, de késleltetett program indítás sem.

Játék a telefonnal:
    Nagyobb játékok is problémamentesen futnak. Akadások, fagyások nem tapasztalhatók. Az FPS viszont néhány esetben ingadozik.

PSP emulátor alatt a a legtöbb játék stabilan fut, néhány esetében azonban előfordul, hogy az elvárt szintet nem éri el FPS -ben. Pl. NFS Carbon.

GPS:
    Gyorsan talál jelet, internet nélkül is, másodpercekben mérhető.

Szoftverfrissítés:
    A mobilarénás teszt óta már több fw is elérhető, ami a telefon működését is befolyásolja, mivel ezek alapvetően a rendszer stabilitása miatt fontosak.

P7-L10:
    B121SP01
    B126
    B133
    Illetve néhány szolgáltatói változaton a B123.

P7-L00:
    B123
    B125SP01
    B125SP03

Az EMUI felület:
    A Huawei telefonokon a gyártó saját fejlesztésű felülete érhető el, az EMUI (vagy más néven Emotion UI), mely kinézetét tekintve az Android alaprendszerből, a MIUI -ból és az iOS -ből táplálkozik. Maximum 9 oldal használható, melyre tetszés szerint 4 oszlopban és 5 sorban helyezhetők el az ikonok/mappák/widgetek. Saját menü nincs. Az alsó sorban variálhatók az ikonok, maximum 5 app helyezhető el.

Jelenleg a készüléken az EMUI 2.3 verzió fut. 2014. október végétől kezdve bármikor várható az EMUI 3.0 változata.

A telefon saját kezelője, Telefon-kezelő alkalmazás:
    Működését tekintve a már sokak által ismert Clean Master (google play kínálatából ingyenesen letölthető) programhoz hasonlít.

Működése/funkciók:
    - Telefongyorsító - ahol a készüléken futó programokat tudod kezelni.
    Probléma: mint alapvetően ez a saját kezelőkre igaz, nem szereti kezelni a google által készített app -okat, így teljes körű kezelésre nem alkalmas. Viszont nagyfogasztású alkalmazások jelzésére igen.

- Tárhelytisztító - ahol a készüléken felhalmozott, maradvány fájlokat, mappákat lehet kezelni és a gyorsírótárat törölni. Ide tartozik még a ritkán használt programok összesítője is. Utóbbit természetesen innen is lehet kezelni, illetve törölni, 2 lépésben.
    Probléma: más tárhelytisztítókkal ellentétben marad néhány fájl, mappa, amit nem távolít el. Ezeknek a mérete csekély, de halmozódik, így érdemes más programmal is kezelni.

- Zaklatásszűrő - feketelistákat lehet létrehozni egy vagy több adott telefonszámra, ami kiterjed a hívásra és az SMS -re is.

- Energia takarékosság - 3 energiagazdálkodási séma között lehet választani:
    1. Teljesítménycentrikus
    2. Intelligens
    3. Ultra üzemmód
    Innen is elérhetők, kezelhetők a védett alkalmazások, illetve szintén kezelhetők, a már korábban említett nagy fogyasztású háttéralkalmazások.

- Ne zavarj üzemmód - ne zavarj üzemmódban csak az engedélyezett kapcsolatoktól érkezhet hívás (fehér lista), a többi hívás nem csörög és nem rezeg. Az SMS- és egyéb értesítések némításra kerülnek.

- Hálózati alkalmazások - innen követhetjük, hogy egy-egy program mennyi adatot fogyaszt. Külön jelölve a wifi és a mobilnet adathasználatát.

- Értesítéskezelő - itt állíthatjuk be az egyes programoknál, hogy értesíthessen a telefonon. Módok:
    1. Engedélyez
    2. Értesít
    3. Korlátoz

- Biztonsági mentés - innen is elérhető, értelemszerűen a telefonról készíthetünk biztonsági mentés a saját memóriába, az internetre, illetve a számítógépre.

Új hozzászólás Aktív témák