- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szívesen.
Igazából magamtól jöttem rá, mivel már szerkesztgettem néhány dolgot. Sajnos nem igazán van erről leírás, pedig egy - két ember tuti hogy ismeri... (főleg külföldön) Sőt, még arról sem, hogy szerkeszthető lenne. Szerintem elég fontos dolog, így érdemes másokkal is megosztani. Kb. 5-6 órám volt benne, a 0 -ról (leírással együtt), szóval nem egy ördöngős dolog, de ha emiatt a leírásban lenne probléma, vagy valahol máshol, azt jelezzétek.
Szeretnék további dolgokat is szerkeszteni még, tehát ha lesz infó, azt majd megosztom veletek is. Vagy ha ti találtok valamit, akkor úgyis látom, mert figyelem a fórumot.
Egyelőre a felső legördíthető sáv átszinezésén szeretnék valahogy ügyeskedni.
-----
mmaattee90:
Én MTK soc alatt találkoztam már olyannal, hogy másik ROM alatt jobban merült, de néhány nap, 1 hét után beállt "szabályzás". Nem tudom, hogy általánosságban mennyire befolyásol az, amit feltettél (mármint másnál), mert amikor nálam járt P6 tesztelésre (1 hónapig), akkor még nem voltak ilyenek hozzá.
Viszont ahogy crok írta tényleg érdemes megnézni, hogy mi zabál a háttérben. Az utóbbi időben pl. az FB teljesen meg van bolondulva és olyankor is fogyaszt, amikor nincs net alatt. Persze ez csak egy program, lehet más gond is. Volt nekem olyan nem gyári app, ami kikapcsolt kijelző mellett ette az akksit, ráadásul a záróképernyő fogyasztását nyomta meg annyira, hogy kijelezhető állapotba került a fogyasztási listán. Önmagában a programnak nem jelzett fogyasztást...
-
törölt tag
Saját téma szerkesztése:
Maga a "tört" .hwt gyakorlatilag egy .zip. Nincs semmi más dolgod, mint az általam IDE feltöltött .hwt kiterjesztésű fájlt átnevezed .zip -re. Ezután szabadon bejárhatsz a témába. Csomagold ki egy külön mappába (pl. SajátTéma), hogy egyszerűbben dolgozhass a benne lévő tartalommal.
Szükséges programok:
- Total Commander - egyszerű másoláshoz, szerkesztéshez, megnyitáshoz és csomagoláshoz.
- Irfan View - vagy valami hasonló program (esetleg PS) a .png fájlok megnyitásához, szerkesztéséhez.
- Photoshop - új .png fájlok készítéséhez szükséges, illetve természetesen az Irfan View tulajdonságiaval is bír. Azért nem írtam csak ezt, mert nem mindenki tudja kezelni, illetve nem mindenki vásárolja meg a terméket.A letöltésben egy "alap(-sajátom)" szintű csomag található (amit csak szerkesztened kell a kívánt kinézetre) a következők szerint:
preview (mappa) - az ebben található 1 db fájl (szerintem több nem szükséges) jelenik meg a Téma választó alkalmazásban, a felsorolásban).
unlock (mappa) - ezzel egyelőre nem kell foglalkoznod, de itt lehet beállítani az unlock módját.
wallpaper (mappa) - itt találod a témához használt zárolási és a főképernyő hátteret. 2 db fájl.
description.xml - ennek az adatai jellennek meg a Téma kezelőben, a következők szerint szerkeszd (vastag betűvel kiemeltem, amit átírhatsz):<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<HwTheme>
<title>TÉMA NEVE, TÉMA VÁLASZTÓBAN EZ JELENIK MEG</title>
<title-cn>TÉMA NEVE, A FEJLÉCBEN EZ JELENIK MEG</title-cn>
<author>FEJLESZTŐNÉL JELENIK MEG A NÉV</author>
<designer>TERVEZŐNÉL JELENIK MEG A NÉV</designer>
<screen>FHD</screen>
<version>EMUI KOMPATIBILITÁSI VERZIÓSZÁM, 2.3</version>
<osversion>4.4</osversion>
<font>HelveticaNeueLT Pro</font>
<briefinfo></briefinfo>
</HwTheme>A többi bár fájlnak látszik, de azok is mappák. Total Commander -rel kezelhető, megnyitható. Részletesen minden fájlba (.png) nem mennék bele, mert elég sok van. és nyilvánvalóvá válik mire jó, amint megnyitod.:
cmd.android deskclock - az óra widget kinézete. A widget listában hagyományos módon fog megjelenni, de ha kiteszed a képernyőre, akkor már az általad kreált/kiválasztott kinézet lesz.
cmd.android settings - beállítások menü kinézete.
cmd.android systemui - alsó- és felső navi gombok/ikonok elemei.
com.huawei systemmanager - gyári Telefon-kezelő widget kinézete (csak a widget).
com.huawei.android hwlockscreen - a záróképernyő elemeit lehet innen manipulálni.
com.huawei.android mewidget - időjárás kinézete.
com.huawei.android thememanager - Téma választó kinézete.
framework-res ÉS framework-res-hwext - egyéb szerkezeti elemek.
icons - ikonok kinézete.FONTOS (1), alapszintű szerkesztés miatt minden új elemet azzal a névvel lásd el, amelyik fájlra éppen ki szeretnéd cserélni. Pl.: home gombot szeretnéd cserélni, akkor a következőre kell odafigyelni:
- Home gomb helye jelen esetben: com.android systemui/res/drawable-xhdpi/
- 2 fájlt kell kicserélni: ic_sysbar_home.png és az ic_sysbar_home_land.png
- Az új fájlnál figyelni érdemes a méretezésre, illetve hogy megegyezzen a neve a korábbival.FONTOS (2), olyan .png fájlt használj, aminek nincs háttere.
FONTOS (3), a .png fájl alapszintű szerkesztése, átszínezése: ehhez szükség van az Irfan View nevű alapprogramra, mellyel megnyitod az adott fájlt.
Pl. módosítani szeretnéd a kiválasztott akkumulátor kijelzés színét:
- A fájl helye: res/drawable-xxhdpi/
- Az egyik fájl pl.: stat_sys_battery_85.png
- Megnyitod az Irfan View programmal, a felső menüben kiválasztod a Kép, majd a Színváltoztatás.. -t. Itt állíthatod a színezést.
Arra figyelj oda, hogy minden fájlt érdemes módosítani, mert pl. a stat_sys_battery_85.png csak az egyik kijelzési állapotért felelős, és csak akkor, ha nincs töltőn. A mappában megtalálható a többi állapot is, stat_sys_battery_charge_anim(+valamelyik szám/érték).png alatt pedig a töltöre dugott állapot kijelzését tudod változtatni, vagy színezni.FONTOS (4), más elemek is állnak két fájlból, ami két különböző állapotot kijelzésére szolgál.
Pl. GPS kijelzés a felső navin:
- Maga a kép: res\drawable-xxhdpi\ic_gps_pressed.png
- Kikapcsolt állapot: res\drawable-xxhdpi\ic_gps_off.png
- Bekapcsolt állapot: res\drawable-xxhdpi\ic_gps_on.png
Új ikon esetében mindegyik fájlt le kell cserélni. Amennyiben a bekapcsoló színét szeretnéd állítani, akkor az on jelzéssel ellátott változatot kell átszínezned. Az off jelzésű fájlt nem érdemes azonos színnel ellátni (szerintem színezni is felesleges), mert nem tudod majd megkülönböztetni egymástól a bekapcsolt, illetve a kikapcsolt állapotot.Szerkesztés befejezése után nincs más dolgod, mint Total Commander -rel becsomagolod a fájlt .zip -be, majd átnevezed .hwt -re.
Arra figyelj oda, hogy a description.xml -t, a preview mappában található fájlt (ha új témát csinálsz és nem módosítasz), illetve a fájl nevét mindig módosítsd, mert bele fogsz kavarodni.
A .hwt fájlt az SD kártyán található HWThemes mappába másold bele (ha nincs ilyen csinálj egyet). Az Téma kezelő automatikusan fel fogja ismerni, frissíti. A téma kiválasztása után (vagy változtatáskor) érdemes egy újraindítást csinálni, hogy minden elem, megjelenés a helyére kerüljön.
Néhány hasznos anyag:
- IKONOK
- NAVI BAR GOMBOK, IKONOK, ELEMEK
- BEÁLLÍTÁSOK MENÜ KINÉZETEK
- WIDGET KINÉZETEKTovábbi elemek, tartalmak később.
Alapvetően elszúrni nem tudsz "semmit", mert ha valami nem stimmel, akkor nem fogja alkalmazni. Ettől függetlenül felelőséget nem vállalok az esetleges károkért.
Bármi kérdés vagy probléma lenne, akkor szóljatok és utánanézek. Lehet olyan elem, ami többször is bekerült. HA ilyen lenne, akkor előre is elnézést.
-
törölt tag
Köszi, köszi. Igazából az nem nagyon érdekel, hogy tetszik -e vagy nem.
Tudom, hogy van hibája, mert próbáltam több dolgot is beletenni, hogy látható legyen a változás. A lényeg az volt, hogy nálatok is rendesen működik -e, mert akkor hozzátok is bedobom a leírást.
cynosure:
Tudomásom szerint nincs hozzá leírás. Én magamtól jöttem rá. Amint kész leszek vele nektek is bedobom a linket, ahol el tudjátok érni (egy külsős saját blogban szoktam ilyet szerkeszteni). Vagy bedobom hozzászólásba. Természetesen stabil linkekkel (gyors letöltés, nem kell regisztráció).-----
Meg szedek össze pár alap dolgot is, hogy legyen miből elindulni.
-
törölt tag
Sziasztok,
Csináltam egy témát P7 -re és gondoltam megosztom veletek. P6 témázást tudtam használni, tehát valószínűleg Nektek is jó lesz. Nézzétek meg kérlek. Egyelőre EMUI 2.3 kompatibilis, és elvileg működnie kellen nálatok is.
Változások alsó navi gombok (Huawei home gomb alól lehet ki kellene vennem a feliratot, elsőre jó ötletnek tűnt
), fejléc ikonok színe, felső navi ikonok kinézete és színe, mappa zárt és nyitott kinézete, beállítások menü, óra widget (widgetek között a réginek látszik, de ha kiteszitek új fajta lesz), időjárás widget, ikonok.
Ami FONTOS! A téma kiválasztása után nyomjatok egy újraindítást a telefonnak, hogy minden változás érvényesüljön. Hagyományos témára való visszaálláshoz szintén újraindítás szükséges, ha lecserélnétek.
Rendben működik, akkor ide is beteszem a leírást vagy a linkjét, amint lesz időm megcsinálni. A téma kreálás manuálisan készül, tehát természetesen csak haladóknak, vagy tanulni vágyóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Villanyszerelés
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest