- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
válasz
::Trunks:: #20457 üzenetére
A legfrissebbet a weboldalukról? Ha igen, akkor csak egy ötlet (nem ismerem a win8at, vadiúj oprendszer), nincs benne win7 kompatibilitási mód?
-
LouiS22
veterán
válasz
jilian #20456 üzenetére
Azért nem írom le újra, mert mindegyik kérdésed korábban meg lett válaszolva
Jobb felső sarokban van egy kereső, és pillanatok alatt meg lehet találni mindent.
Amúgy a tesztekkel kapcsolatban nincs igazad. Nagyon sok olyan telefont mutatnak be, ami itthon nem is kapható (pl. ami most is kint van), ezeket értelemszerűen nem tudják a gyártótól beszerezni. De a "normális" modelleket általában a márkaképviselet adja nekik oda próbára (lásd LG, Huawei, Samsung A HTC ebből a szempontból mostohagyerek. Kis ország, kis support...).
-
LouiS22
veterán
válasz
jilian #20452 üzenetére
Szolgáltatónál. De olyan kérdéseket teszel fel, amit a google/szolgáltatók/árgép segítségével magad is ki tudsz deríteni. Ennyire ne legyél megúszós
Az olcsó húsnak híg a leve, az ilyen-olyan GSM boltok jelentős többsége szürkeimportos, ki tudja honnan származó telefont sózna rád occsóé, de ha pár oldalt visszaolvasol, akkor látni fogod, hogy ezekkel mi a probléma.
-
LouiS22
veterán
XDA ma ajánlott egy nagyon okos kis programot. Lényegében nandroid backupot készít és tölt fel Dropboxba, vagy Google Drive-ra, mindezt szépen, csendben, a háttérben. Értelemszerűen root kell hozzá.
-
LouiS22
veterán
Az éjjel érdekes dolog történt: hajnalban arra keltem, hogy van 10 olvasatlan levelem. Megnéztem őket, jó részük mailer daemon volt, meg egy évvel ezelőtti levelek és Out Of Office üzik. Csodálkoztam is, de inkább aludtam tovább. Most, ébredés után viszont gmail account tiltva. WTF?! Szépen visszaállítottam, és hajnalban volt egy USA IP, de semmi egyéb, pedig gmail ilyenkor piros sávval szokott vinnyogni, hogy feltörték a fiókot, stb.
Nekem az a tippem, hogy lehetett egy kisebb összeomlás és visszatoltak egy backupot. Más nem tapasztalt ma ilyet? Mindenesetre jelszót változtattam, és kapcsolom vissza a kétlépcsős beléptetést
-
LouiS22
veterán
Nem gonoszkodás, nem beszólás, de legelőször olvasnod kellett volna, értelmezni és utána barkácsolni.
Ha nem tévedek, akkor az RUU még 1.36-os HBOOTot tartalmaz, az 1.39 az OTA-ban volt (javítsatok ki, ha tévedek). Lefelé meg nem tudsz módosítani, ezért a hibaüzenet (szeretné felülírni a HBOOTot, de mivel te flasheltél egy magasabb verziójút, értelemszerűen nem fogja tudni megcsinálni).
Milyen leírás alapján dolgozol? Miért akartál RUU-t telepíteni? Recoverybe be tudsz még lépni, vagy már felkiáltójel van?
Kéne flashelni recoveryt, megcsinálni a visszazárást, majd bootloaderből recovery, sd-t csatolni és felmásolni a gyökérbe a kívánt JB ROM-ot (valami azt súgja, hogy ezt előtte nem tetted meg), utána telepíteni, visszalépni bootloaderbe és flashelni a ROMhoz tartozó boot.img-t.
Egyébként ezzel kellett (volna) csinálnod: [link]
-
LouiS22
veterán
Ezzel egyet kell értenem: kiszedtek pl. pár valóban használható widgetet is (pl. függőleges, egysoros People, aztán korábban volt egy Today in History is), közben persze baromira zárt az egész (ok, van egy SDK, de eddig kb. a Virtouos Widget az egyetlen, amit saját fejlesztést láttam). Sokkal egyszerűbben is meg lehetne ezt oldani, hasonlóan a windows installerekhez. Lenne egy Express beállítás, ami az átlag felhasználónak van, és lenne egy Custom, ahol mindenki ízlése szerint állítgatná be (pl. a notira) hogy mi jelenjen meg.
-
LouiS22
veterán
1.12-re nem is fog felmenni, előfeltétel a HBOOT frissítése, amit egyébként az RUU is megcsinál. Ezt nem fogod megúszni. Nem véletlenül frissül ám az sem
Ha majd megkapod... (Tanulság: ezért nem veszünk kézen-közön occsóé hirdetett telefont, mert ilyen "apró" meglepetések járnak vele
)
-
LouiS22
veterán
válasz
balazs0102 #20327 üzenetére
Ha szervizbe adod le, akkor nagy valószínűséggel kérni fogják hozzá a telefont is. Ha neked ez megér egy hónapnyi várakozást... Ha nem, akkor töltsd a párod töltőjével a telefont. Bemondásra nem hinném, hogy adnak egy új töltőszettet.
Az elmondásod alapján azért valami biztosan nem frankó a gyári töltővel. Esetleg nincs otthon felesleges micro USB? Azzal még kipróbálhatnád, mert lehet, hogy csak a kábel része "rossz" - és spóroltál magadnak néhány felesleges kört.
-
LouiS22
veterán
válasz
Kevin's #20298 üzenetére
Nem akarok ünneprontó lenni, de a jelek alapján sikerült elkúrnod a telefonod
Ha még van fastboot USB-d, akkor zárd vissza a telefont és futtass egy RUU-t, imádkozz, hogy felmenjen... Valahol valami lépést kihagytál, vagy nem úgy csináltad, ahogy kellene. De ezek a hibaüzik nem sok jót ígérnek...
-
LouiS22
veterán
válasz
Darth_Revan #20209 üzenetére
Próbáld ki szűz telefonon is (ahogy az előttem szóló is javasolta).
-
LouiS22
veterán
válasz
Avicularia #20160 üzenetére
Hát, ha sehol nincs törvénybe írva, hogy kötelező, akkor nem fognak nagyon kapkodni, egyébként meg elintéznék a "hibajavítás" és "stabilitás növelése" bullshittel
-
LouiS22
veterán
A HBOOT is frissült, úgyhogy erős a gyanúm, hogy ez egy komolyabb OTA volt és nemcsak a kernelt piszkálták meg.
-
LouiS22
veterán
válasz
Avicularia #20140 üzenetére
Ezek szerint csak el lett kúrva a frissítésben valami, amit most orvosolnak?
-
LouiS22
veterán
válasz
demigodno1 #20071 üzenetére
Azt én is várom, de kicsit szkeptikus vagyok, valami azt súgja, hogy csak PS screenshotokkal szívatják a népet, de ne legyen igazam.
Persze, a beállításokat simán vissza tudod állítani, arra figyelj csak, hogy rendszerdolgot ne állíts vele vissza. Én úgy szoktam csinálni (de ez ízlés kérdése), hogy a Play letölt mindent, aztán a valóban fontos appoknál csak beállításokat állítok vissza (mondjuk nem sok alkalmazást használok).
-
LouiS22
veterán
válasz
demigodno1 #20069 üzenetére
Azt nem írtad, hogy milyen nettel (wifi, vagy mobilnet) próbáltál csatlakozni. Szolgáltatónál minden rendben volt? Routered újraindítottad?
A második kérdésre: igen, vissza tudod állítani, de ha nem tudod pontosan, hogy mit és miért csinálsz, akkor komoly problémákat is tudsz magadnak gyártani, ezért azt javaslom, hogy szánd rá az időt és a Playből szedj le mindent. Csak akkor Titaniumozz, ha pontosan tudod, hogy melyik appokat akarod visszaállítani (értem ezt úgy, hogy ne mindent állítson vissza módban dolgozz, mert az szépen felülírhatja a rendszerappokat is, aminek kövér Force Close lesz a jutalma).
Egyébként az összes Jelly Bean ROM ugyanazon a verzión alapul, sok különbséget nem fogsz látni.
-
LouiS22
veterán
válasz
sublett #20031 üzenetére
De nem olvasod a korábbi posztokat sem
Már sokszor leírtuk, hogy Jelly Beannel megszűnik a régi USB Mass Storage, amit felvált az MTP. Frissítsd a HTC Sync Managert is, ezt követően a windows intézőben meg fog jelenni a telefon iés ott tudsz "akciózni".
PS: ez nem HTC sajátosság, minden JB telefonnál ez van. Sokunk szerint visszalépés, de ez van, ezt kő' szeretni.
-
-
LouiS22
veterán
válasz
demigodno1 #20017 üzenetére
Tasker, amit te keresel. De ugyanarra ne számíts, hiszen amit te linkeltél, egy konkrét program. Engedned kell az igényeidből.
-
LouiS22
veterán
válasz
demigodno1 #20015 üzenetére
Nézd meg a Microsoft megoldását: [link] Nem tudom, hogy konkrétan a te problémád benne van-e, de elképzelhető.
-
LouiS22
veterán
válasz
demigodno1 #20013 üzenetére
Talán valami scriptet kellene rá keresned, ami megcsinálja helyetted. B verzió: manuálisan 10%ra veszed a fényerőt, aztán napközben visszaállítod automatára. Kb. két tappintás. (Na jó, négy - megnéztem).
-
LouiS22
veterán
Frissült a Viber. Végre sikerült az egetverő, saját értesítési hangot szeretnék opciót programozni. Persze nem vitték túlzásba, mert mindösszesen egy pipa.
-
LouiS22
veterán
válasz
demigodno1 #20008 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor szépen kikapcsolod az energiatakarékosnak csúfolt opciót és kézzel beállítod, hogy mit akarsz és mit nem akarsz használni. Az ugyanis szerintem is csak marketingfogás, hogy van egy ilyen opció, ami lényegében letilt minden hasznos dolgot - még szép, hogy nőni fog az üzemidő, csak azt felejtik el, hogy a felhasználói élmény csökken kb. nullára.
Ugyanakkor az is irreális elvárás, hogy az energiatakarékos üzemmódtól egyesek napokat remélnek
-
LouiS22
veterán
HTC M7 will be really, really nice device...and HTC Sense 5.0 is great continuation of Sense experience...
Meg az 5 coll is..
-
LouiS22
veterán
Akkor ez kb. előre is vetít egy HOX+++ kódjelű, 5 collos, minden eddiginél izgalmasabb, látványosabb, vékonyabb, szebb, jobb, ilyetmégnemláttálésezténylegjóleszmindenttudnifog HTC telefont. Egy hónappal a megjelenése után érkezik majd a HOX++++ ami még jobb, és csendben bejelentik, hogy csak ezt a két telefont supportálják a továbbiakban.
-
LouiS22
veterán
válasz
csernak75 #19914 üzenetére
Elképzelhető, bár ázsiai modellek kapták meg először. Emlékeim szerint már más is leírta neked, de leírom újra. Megkeresed a CID Getter nevű alkalmazást és kiolvasod vele a CID számodat. Aztán szépen google és megnézed, hogy ahhoz a verzióhoz kijött-e a frissítés. Ha lusta vagy (az leszel
), akkor beírod ide a számot és megmondja valaki, hogy igen vagy nem.
-
LouiS22
veterán
Nekem teljesen korrekt módon szedi le a képeket, egyik sem "zizi", normális, tiszta, high res fotók. Teljesen véletlenül nem szinkronoltad korábban össze gmail-lel ezeket a fotókat? Nem lehet, hogy azokból jön vissza low res fotó? (Bár már nem lenne szabad, de ki tudja).
A HOX talin meg nyomogatnánk egymás telefonját?
-
LouiS22
veterán
Ajánlom figyelmedbe az Ordroidot. Én azt használom és elégedett vagyok vele. Ja, még valami: kb. két-három töltési ciklus után mutatkozik meg igazán, hogy mit tud akkuidőben. Ezt nem én mondom, az xda-n írják. Tehát ne egy nap után ítélj meg egyetlen ROM-ot sem.
Ja, és ha kísérletezel, akkor használd ki a nandroidot, ha már rootolt a telefonod. Rengeteg időt lehet vele spórolni, plusz szabad a pálya, ha nem tetszik egy ROM, akkor szimplán visszaállsz nandroidból 5 perc alatt az előző mentésedre
Bár írod, hogy nem vagy a backup híve. Azért néha - pl. ilyen esetben - hasznos tud lenni.
-
LouiS22
veterán
Ma vicces dolog történt. Volt szerencsém lejutni az épülő 4-es metróba, a Tétényi úti állomás a földfelszíni közelség miatt még mobillefedett is, a Google Now meg egyből dobta a kártyát, hogy innét mennyi idő alatt jutnék haza
Nyilván a közeli buszmegállóból tervezett (bevallom, nem néztem meg, mert mással voltam elfoglalva), de tetszett
-
LouiS22
veterán
válasz
Hegasus #19862 üzenetére
A nagy fogyasztásnézegetés közben az nem merült fel benned, hogy esetleg hibás adatokat kap az app? Mellesleg készenlétben miért merülne jelentősen a telefon? Nyilván használat közben fog merülni.
Egyszóval: az eszedbe se jutott, hogy esetleg hibás a GSAM, netán néhány adatot késleletve kap meg, dolgoz fel, értelmez, és ezért látod azt, hogy hirtelen esett úristen, 8 százalékot? Miért kell percenként nézegetni, hogy mi mennyit fogyasztott? Nem édesmindegy? Ha a nap végére marad energia a telcsiben, akkor tök jó vagy. Kezd az az érzésem lenni, hogy páran belebolondultak ebbe a folyamatos nézem, hogy mi meríti a telefonom témába. Miért nem használjátok inkább és élvezitek ki minden percét, ahelyett, hogy ilyen "hülyeségekkel" tuningolnátok magatokat. Nem kell mindent elhinni, nincs két egyforma telefon, ahogy két egyforma felhasználó sem. Lehet, hogy nekem másfél napig bírja, mert más szokásaim vannak, de lehet, hogy te két napig bírod. Akkor most én kezdjem el nézni, hogy mi az, hogy neked fél nappal tovább bírja?
Érted...
-
LouiS22
veterán
Legjobb tudomásom szerint a T-Mobile nem csináltatott sajátot, teljesen gyárival üzemeltek. Áprilisban legalábbis biztosan. De ha ez módosult, akkor csak a T-Mo fog tudni segíteni, mégpedig úgy, hogy kipakolják az oldalukra a frissítést.
Tehát ha a kérdésed burkoltan arra irányult, hogy mikor kapsz 4.1-et, akkor a válasz: amikor a TMO kiadja.
-
LouiS22
veterán
válasz
Szpisti #19877 üzenetére
Nézd meg a router logját, fogsz benne találni olyat, hogy incorrect WLAN security. Nekem ezért ment a kukába a netgear router. A cisco-val érdekes módon tökéletesen működik. Erre csak ez a megoldás lesz, saját tapasztalás. De hogy mi okozza, és főképp... Kinek a sara? Ezt nem tudom megmondani. Egyébként miért találod gyengének a Cisco-t? Nem árnyékolja le valami? Nálam tökéletes, pedig vastag falak vannak, de 15 méterre, 4 fallal odébb, a lépcsőházi liftnél is 4 pálcás
Mielőtt megkapnám, hogy router flame, nem, nem az. Semmi bajom egyik gyártó termékével sem, pusztán leírtam, hogy én már a leak-eknél észrevettem ezt. Netgear routert nem szerette, a Ciscóval viszont tökéletesen muzsikál. Hogy ez most HTC egyedi "bug", vagy egy szarul megírt driver, azt tényleg passzolom.
-
LouiS22
veterán
válasz
hurrikan #19807 üzenetére
OnX
Meglepő módon a Microsoft gründolja és meglepő módon jó
Egyelőre beta és kell egy FB account a belépéshez. Emiatt sokan fikázzák (amit szintén nem értek, mert minek vesz okostelefont az, aki pont a közösségi lehetőségeit nem használja ki).
Én az automatikus némítást használom: este lenémít, reggel felnémít
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
Kedves mindenki!
Akkor újfent leírom: a Google Now önmagában NEM AKKUZABÁLÓ!
Ami szívja az energiát,az automatikus helymeghatározás küldése. Ez viszont nem keverendő össze azzal, hogy a Google Now működik. Elballagtok a Térkép alkalmazás beállításaiba, ott találtok egy Helybeállítások menüt és KIVESZITEK a pipát a Helyközlés eszközről valamint a Helyzetmegosztás be mellől (utóbbi a nagy szívó).
Ezt követően minden működik a tovább, a Google Now dobálja az értesítéseit, viszont nincs jelentős energiacsökkenésed.
A GSAM és társai pedig hasznos appok, de az, hogy folyamatosan azt nézegeted, hogy jaj, ez most mennyit fogyasztott (a legnagyobb maga a Sense lesz, különböző neveken), nem túl jó, mert bele fogsz őrülni. Nekem átlagos használattal, folyamatos wifivel, utcán pedig mobilnettel bőven megvan az egy nap. És nem is nézem állandóan, hogy éppen milyen app mennyit eszik
-
LouiS22
veterán
válasz
bableves88 #19538 üzenetére
Mihez képest halk?
-
LouiS22
veterán
válasz
Avicularia #19371 üzenetére
Az biztos, hogy nem a Now (már ha jól van beállítva). Tegnap írtam, hogy mit kell kipipálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest